Minun blogini


Kuva: weheartit


Olen koulutukseltani kahden erikoisalan sairaanhoitaja, työtäni teen lasten parissa, ja siinä ohessa opiskelen kasvatus- ja sosiaalitieteitä. Kirjallisuutta en ole koskaan opiskellut. Kuten monelle muullekin kirjabloggaajalle, lukeminen on minulle elämäntapa ja tämän blogin pitäminen rakas harrastus, joka tuottaa mielihyvää ja auttaa jaksamaan arjessa. Kirjojen lisäksi rakastan matkustelua, valokuvausta, teatteria, oopperaa, eläimiä ja historiaa. Kirjoja luen niihin syvästi eläytyen, ja olen muutenkin suurien tunteiden ihminen. :)

Luen kirjallisuutta melko laidasta laitaan, eniten nautin historiaan (erityisesti Suomen sotiin) sijoittuvasta kirjallisuudesta, ja laadukkaista erityisesti kotimaisista ja brittiläisistä romaaneista. Myös dekkareita, kauhua, runoja ja tyttökirjoja luen mielelläni. Luen eniten suomeksi, jonkin verran englanniksi, ja jatkossa toivottavasti pikkuisen myös ruotsiksi. Blogin myötä olen huomannut lukevani aiempaa enemmän uutuuskirjoja, mutta luen paljon myös vanhempaa kirjallisuutta. Olen aiemmin ollut vähän klassikkokammoinen, mutta viime aikoina olen alkanut päästä eroon kammostani ja olenkin alkanut enenevässä määrin lukea myös klassikoita. Rakastan erilaisia kirjablogimaailman kirjahaasteita ja osallistunkin niihin ahkerasti.

Blogini on puhtaasti oma lukupäiväkirjani, jossa kirjoitan lukemieni kirjojen herättämistä ajatuksista ja tuntemuksista. En edes yritä kirjoittaa kirja-analyyseja tai varsinaisia arvioita, vaan kirjoitan lukukokemuksistani ensisijaisesti muistaakseni itse jälkikäteen millainen lukemani kirja on ollut ja mitä olen siitä ajatellut (huomio koululaiset, täältä on siis turhaa etsiä hienoja analyyseja joita voisi kopioida omiin äidinkielen ja kirjallisuuden tehtäviinsä! :). Kirjablogimaailmassa tärkeitä asioita ovat myös yhteisöllisyys ja kirjoista ja lukukokemuksista syntyvät keskustelut, joiden koen olevan ihana lisä kirjallisuusaiheisen blogin pitämisessä.

Suurimman osan lukemistani kirjoista lainaan kirjastosta (olen lähikirjastoni suurkuluttaja ja vakioasiakas), osa kirjoista löytyy omasta hyllystäni (ostan liikaa melko paljon kirjoja erityisesti kirppareilta ja alennusmyynneistä), osan olen lainannut ystäviltäni tai siskoni valtavasta kirjahyllystä. Lisäksi osa lukemistani kirjoista on kustantamoilta pyytämiäni ja saamiani arvostelukappaleita. Se, että lukemani kirja on arvostelukappale, ei vaikuta millään tavalla lukukokemukseeni, vaan luen kirjan ja kirjoitan siitä täysin samalla tavalla kuin kaikista muistakin kirjoista, rehellisesti ja ilmaisten oman subjektiivisen mielipiteeni. Yhteistyöstä kustantamoiden kanssa olen erityisen iloinen ja kiitollinen. :)

Tervetuloa blogini pariin! :)

Suositut tekstit