Pikkuinen Irlanti-aiheinen kevätarvonta

Kotiuduin vihdoin viime yönä. Irlanti oli taas ihana, mutta siitä lisää myöhemmin ainakin parin kuvapostauksen ja muutaman Irlanti-kirjan merkeissä. :) Viime viikko oli lopulta niin täynnä ohjelmaa, etten ehtinyt - tai myöhään iltaisin enää edes jaksanut päivittää blogia, vaikka luinkin matkalla muutaman hienon kirjan. Tämä ensimmäinen kotipäivä on mennyt koneen kanssa tuskastellessa, kun esimerkiksi kuvien latauksen kanssa (paikkaan jos toiseenkin) on ollut isoja ongelmia. Huoh.

Kierreltyäni Dublinissa lukuisia ihania kirjakauppoja päätin jakaa hieman irlantilaista iloa muillekin ja järjestää pienen (!) Irlanti-aiheisen arvonnan (etenkin kun onnistuin helmikuussa autuaasti unohtamaan blogini 2-vuotissynttärit). Arvonkin nyt yhdelle onnekkaalle paketin, joka sisältää vähän Irlannin-tuliaisia: irlantilaista kirjallisuutta (Oscar Wilden klassikon The Picture of Dorian Gray ja W.B. Yeatsin runokokoelman Selected Poems, kirjat ovat uusia pokkaripainoksia), kivan kirjanmerkin ja vähän jotain hyvää. :)


Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset: kommentoimalla jotain tähän postaukseen olet mukana arvonnassa. Kerro minulle vaikkapa mitä sinulle kuuluu, miten aiot viettää tämänvuotista Kirjan ja ruusun päivää, tai mitä kirjaa olet juuri lukemassa. Linkittää toki saa, mutta siitä ei heru lisäarpoja, jokainen kommentoija saa nimittäin yhden arvan. Anonyymina ei voi osallistua, eli ellei sinulla ole blogger-tiliä, keksi itsellesi nimimerkki. Arvon palkinnon kuun viimeisenä päivänä, eli osallistumisaikaa annettakoon viikko. Voit siis osallistua arvontaan 29.4. klo 23.59 asti. :)

(Palaan huomenna ensin yhden ihanan kotimaisen merkeissä, ja sen jälkeen loppukuu kuluneekin varsin irlantilaisissa tunnelmissa. Cheers mates! :)

Kommentit

  1. Kiitos kuuluu hyvää :) Kirjan ja ruusun päiväksi ei ole luvassa mitään ihmeellistä, sitä ei täällä tunneta. Toisaalta viime vuonna mieheni yllätti minut keltaisella ruusukimpulla...

    Lukemisen suhteen olen vähän välitilassa, yksi hyvä loppui ja nyt mietin mitä lukisin.

    Ja arvonnassa olen tietenkin mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, ruusuja on aina ihanaa saada. <3 Saitkohan niitä tänäkin vuonna...? Ja mihinköhän kirjaan päädyit? Pitää tulla blogiisi lähiaikoina kurkkimaan. :)

      Poista
  2. Oh, sinulla oli taas hieno reissu :) Meidän piti mennä Irlantiin pääsiäisenä, mutta päädyinkin ilman miestä Wieniin :P Irlantiin on kyllä vielä päästävä. Osallistun iloiten näin hienoon arvontaan! Ja niin, olen lukemassa kolmea kirjaa (voi nolo!): The Room, My Sister, My Love ja lisäksi Punainen kuin veri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, oli kyllä hieno reissu! <3 Kuvia tulossa reissusta kunhan vain ehdin. Facebookiin olin niitä jo muka laittamassakin, mutta en saa nyt ladattua sinne mitään, pöh. :(

      Ja Wien oli varmasti myöskin ihana. Siellä en olekaan vielä käynyt, haluaisin kovasti, mutta veri vetää minut aina vain Brittein saarille, reissusta toiseen. ;) Ja ei kolme kirjaa ole kuule noloa ollenkaan, minulla kun on joskus parhaimmillaan 7-8 kirjaa kesken samaan aikaan, ja luen niitä sen mukaan mikä on kulloinenkin fiilis. :) The Room minulla on ollut kesken tuhottoman kauan (Huoneesta tuli yhtäkkiä niin paljon blogiarvioita samaan aikaan, että koin kirjaa lukiessani jonkinlaisen ähkyn ja jätin sen tauolle...), Oatesinkin haluan lukea pian, ja Simukan uutuuden myös!

      Poista
  3. Nam ja maiskis, ilman muuta osallistun näin herkulliseen arvontaan!

    Tänne kuuluu sitä sun tätä. Väsymystä ja nuutumista arjessa, mutta lukeminen sentään maittaa. Nyt on (edelleen) kesken Täällä Pohjantähden alla, mutta hyvällä loppusuoralla jo. Huomista aion juhlistaa kirjatoukalle epätyypilliseen tapaan: EN mene kirjaostoksille. Ehkä kuitenkin luen vähän. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suketus, hyvä että lukeminen maittaa vaikka muuten väsyttäisikin. Jos ei jaksa edes lukea, se on jo huolestuttavaa. :) Arvaa mitä, minä olen päättänyt että TPTA on tämänvuotinen virallinen kesälomaprojektini! Minun on pitänyt lukea se jo parin vuosikymmenen ajan, mutta nyt aion vihdoin tehdä sen ihan oikeasti. :D Odottelen siis sinunkin bloggaustasi kirjasta innokkain mielin.

      Poista
  4. Miten kaikki muut pääsee nyt Irlantiin paitsi minä? Kaverikin kävi jokin aika sitten vaihtojakson vihreällä saarella. Itse olen haaveillut Irlannin reissusta jo pitkään ja päätin että elokuussa sinne lähtisin, mutta kappas vain onnistuin saamaan juuri elokuulle töitä joten reissu siirtyy. No onpahan sitten rahaa lähteä edes reissuun kun käy vähän töissä :)
    Kuinkas pitkän reissun teit Irlantiin? Onkos suosituksia, mihin päin Irlantia kannattaa reissata?
    (osallistun arvontaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ketunleipä, hih! :D Irlanti taitaa tosiaan olla aika suosittu kohde ja monen suomalaisen makuun, enkä yhtään ihmettele. Toivottavasti sinäkin pääset sinne pian.

      Olin tällä kertaa Irlannissa kuusi päivää. Tämä oli toinen kertani (tähän asti olen matkustellut enenmmänkin Britannian puolella, kaikkiaan lähemmäs parikymmentä kertaa), viime kerralla pysyttelin vain Dublinissa mutta nyt kiertelin jo muuallakin, lähinnä itärannikolla ja lännessä Connemaran alueella. Tämän parin kerran perusteella uskallan jo sanoa, että kannattanee aloittaa Dublinista (se on ihana! <3 ), mutta se todellinen, aito Irlanti löytyy muualta, harvemmin asutuilta seuduilta ja maalta.

      Poista
  5. Nam ja maiskis täältäkin.:)

    Huomenna aion kirjoittaa kirjablogikirjaa, enkä tiedä vielä, että ehdinkö edes kirjakaupoille. Hylkäsin jo ihanan lounastarjouksen, jotta varmasti napsuttelen näppäimistöä kotona. Ehkä myös bloggaan, kun blogattavaa on kertynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, ihana lukuhoukka ystäväni, nam tosiaankin. Irlantilainen suklaa ja fudge ovat namia. <3

      Olet arvatenkin ollut reippaana siellä, onneksi kohta taitaa kirjablogikirjan aiheuttama stressi ja paine helpottaa? Tsemppiä vielä loppurutistukseen! <3

      Poista
  6. Nam, minäkin osallistun! :)

    Kirjan ja ruusun päivää en ole ikinä sen kummemmin viettänyt, paitsi tietenkin lukemalla! ;)

    Nyt on luvun alla Guy de Maupassantin klassikko Bel-Ami, Kate Mossen historiallinen romaani Krypta ja Anni Blomqvistin Myrskyluoto-sarjan ensimmäinen osa. Jättimäinen kokoelma irlantilaisia kummitustarinoita houkuttelee myös tuolla hyllyssä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, lukeminen onkin oiva tapa viettää Kirjan ja ruusun päivää. Niin minäkin tein, en jaksanut lähteä kirjakaupoille kun ulkona oli kamala tuuli ja minua laiskotti. :D Tilasin oman Jarrusukkani nettikirjakaupasta.

      Mielenkiintoisia kirjoja sinulla luvussa, mutta erityisen onnellinen olen siitä että luet Myrskyluodon Maijaa! <3 Se on ehdottomasti yksi Elämäni Kirjoista, toivottavasti sinäkin pidät! <3 Ja irlantilaiset kummitustarinat kuulostavat myös oikein ihanilta! :)

      Poista
  7. En pidä varsinaista kirjablogia mutta ainahan joku kirja on yöpöydällä. Viimeisimmät luetut: Ulla-Lena Lundbergin: Jää, Hotakaisen: Ihmisen osa ja Kai Niemisen runoteosta odottelen postista ja Elif Shafakin: Kirottu Istanbul kirjaa
    Mielelläni arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Beate56, oi että , olet lukenut hienoja kirjoja! <3 Jää on IHANA, ja olen ihan Hotakais-fani, vaikka olen lukenut mieheltä vasta kaksi kirjaa: Juoksuhaudantien ja Huolimattomat (josta en ole ehtinyt vielä blogata, aion kyllä). Kai Nieminenkin kiinnostaisi, ja Shafakin kaksi ensimmäistä suomennosta odottelevat minukin hyllyssäni lukuvuoroaan.

      Poista
  8. Onpas hauska sattuma! Minulla on meneillään kirjallinen matka kyseiseen maahan. Tällä hetkellä nimittäin luennassa James Joycen Dublinilaisia. ♥ Irlannissa olisi ihanaa vierailla ja vielä sitäkin enemmän Skotlannissa. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nafisan, kävinkin juuri tänään lukemassa arviosi Joycen klassikosta, ja sama kirja on tosiaan itsellänikin kesken, luen sitä pikkuhiljaa muiden kirjojen rinnalla. :) Irlanti on ihana, mutta niin on Skotlantikin. <3 Kumpaankin syvästi rakastuneena suosittelen niitä reissukohteiksi suurella lämmöllä. :)

      Poista
  9. Ihan täydellinen arvonta! :) Irlanti on tällä hetkellä mun must see -listalla ykkösenä, haha! Oli varmaan ihan mahtava reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, hauska kuulla. :) Ja reissu oli tosiaan ihan mahtava, vaikka aika tuntui taas kerran ihan liian lyhyeltä - olisin tarvinut vielä ainakin toisen viikon lisäaikaa. :D

      Poista
  10. Kirjan ja ruusun päivää en ajatellut viettää muuten kuin lukemalla ahkerasti tänäänkin. Keskeneräisenä on ensitutustuminen Simon Beckettiin; kuoleman anatomia on kyllä ehdottoman koukuttava ja nopsalukuinen. Loppuratkaisusta riippuu, että onko liian brutaali minun makuuni ja saako Beckett lisää lukuaikaa vai onko tämä tässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiti66, Simon Beckettin dekkarit kuulostavat mielenkiintoisilta! Olen lukenut niistä kehuja ainakin Kirsi H.:n, Annikan ja Leena Lumin blogeista, joten kaipa se on itsekin tutustuttava niihin jossain kohtaa. Kesäisin tekee aina mieli lukea enemmän dekkareita, joten ehkäpä minäkin kokeilen silloin Beckettiä... :)

      Poista
  11. Iihana arvonta ja tervetuloa takaisin! :) Minulle kuuluu ihan hyvää, ajattelin tänään töiden jälkeen käydä kirjakaupassa ja antikvariaatissa hankkimassa miehelle kirjan ja sen jälkeen menen kuuntelemaan Anna Kortelaisen luentoa ihmisyydestä. Kesken minulla puolestaan on Jääskeläisen äärimmäisen koukuttava Lumikko ja yhdeksän muuta. Ja mukana ollaan, matkakuviasi odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Linnea! <3 Voi että, sinun tiistain ohjelmasi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, taisi olla kiva päivä? Minulla on Kortelaista lukupinossa, ja Jääskeläiseenkin pitäisi kyllä kesän aikana tutustua, ennen kuin uusi kirja syksyllä ilmestyy. :) Ja matkakuvia tulossa mahdollisimman pian, ensin yritän tosin blogata vielä parista kirjasta... :)

      Poista
  12. Oi, näyttää ja kuulostaa ihanalta. :)

    Minä luen tällä hetkellä Kuolemaa Ehtoolehdossa, josta pidän. Kirjan ja ruusun päivää en taida erikseen juhlistaa, kun ohjelmassa on eskarilaisen vanhempainvarttia sun muuta.

    Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, oletkohan jo ehtinyt blogata Kuolemasta Ehtoolehdossa? Pitää tulla katsomaan. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta, ja muistan Annikankin pitäneen siitä kovasti. :)

      Poista
  13. Oi mitä ihania Irlannin-tuliaisa! Irlanti on yksi lempimaistani, eli mukanamukana ollaan!

    Minulle kuuluu kiitos kysymästä aivan mukavaa. Kirjan ja ruusun päivää en aio erityisemmin juhlistaa tällä kertaa, mutta lukemista kyllä toki harrastan. Sain juuri edellisen kirjan luetuksi ja arvon parhaillaan, jatkanko maahanmuuttoteeman parissa vai lukisinko 16 kotimaista novellia toivosta... ehkä selaan vähän molempia, kunnes jompikumpi tempaa mukaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elma Ilona, sama täällä, Irlannista on tullut minullekin tärkeä paikka, vaikka olenkin siellä käynyt vasta kahdesti. <3

      Minäkin muuten hain eilen kirjastosta tuon 16 novellin kokoelman toivosta! En ole ehtinyt vielä aloittaa, mutta odotan hyvää lukukokemusta, ainakin siinä on tekijöinä liuta hyviä kirjoittajia. Mihinköhän kirjaan sinä päädyit? :)

      Poista
  14. Ai viskitoffee on niiiiin hyvää! Mäkin pidän pientä arvontaa blogissa, stalkkaan HelMetin päivän kirjabloggaajan ja kirjoittelen kaikkien romaanien esi-isästä Lazarillo de Tormeksesta, jonka tuore suomennos on erinomainen. Cheers, love ja ihanaa Jarrusukkapäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taika, viskitoffee on tosiaan hyvää (ja niin ovat kyllä viskitkin, hih :)! En olekaan vielä ehtinyt sinun arvontaasi asti, mutta tulen kohta vastavierailulle! Lazarillo de Tormeksen kohdalla pitää myöntää tyhmyyteni, kirja on täysin vieras, eli tulen sivistämään itseäni Kirjasfääriin myös sen suhteen. :)

      Koska Jarrusukkapäivä meni jo, toivotan sinulle vain ihanaa torstaita! <3 :D

      Poista
  15. Kiitos, ihan hyvää kuuluu. Vähän uhmaikäinen koettelee hermoja ja on muutakin pientä ongelmaa, mutta enimmäkseen kuitenkin kaikki on oikein hyvin.

    Sinun matkailusi pistävät huokailemaan: en ehtinyt vielä toipua edellisen reissusi aiheuttamasta kateudesta ja nyt olet jo taas kotiutunut uudelta matkalta. :D Irlanti on ihana. Me oltiin siellä joskus vuosia sitten, kuljettiin Dublinista Galwayhin ja syötiin irlantilaisia aamiaisia. Luin Dorian Grayn muotokuvan Dun Laoghairen aallonmurtajan päässä. :)

    Mutta ihana että olet turvallisesti kotiinpalannut taas. <3 Voi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna Ope kakkonen, oletkohan kenties alla kommentoiva Ilselän Minna, vai vain sattumalta tismalleen samanlainen ja samoja kokenut Minna? :D

      Minua taas stressaa se, että tästä vuodesta on näemmä tulossa melkoisen köyhä matkailuvuosi (kiitos oman tyhmyyteni: koiralla ei ole vakuutusta ja sen eläinlääkärikuluihin on kulunut jo nyt alkuvuodesta parin reissun rahat, höh... no, vanhaherra Schäfer voi nyt hyvin ja on taas hyvän hoidon ansiosta terve kuin pukki (??), ja sehän on tietenkin pääasia, matkustella voin myöhemminkin <3 ).

      Irlanti on tosiaan ihana. <3 Minäkin kuljin tällä kertaa Dublinista Galwayhin, mutta Dun Laoghaire jäi vielä tällä kertaa näkemättä. Samoin kuin Howth, kummatkin niin lähellä enkä siltikään ehtinyt. Dorian Grayn muotokuvan lukeminen juuri Dun Laoghairen aallonmurtajan päässä kuulostaa täydelliseltä, oih! <3

      Poista
  16. Mukana! Irlannissa en ole koskaan käynyt, mutta Englantiin varattiin taas reissu syksyksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahmu, mihinköhän päin Englantia olet menossa? Oih! Minäkin lähden näillä näkymin heinäkuussa piipahtamaan taas kerran rakkaassa Lontoossa. <3

      Poista
  17. Kiitos, ihan hyvää kuuluu. Enimmäkseen. On tässä vähän kaikkea, mutta niinhän elämässä aina. :)

    Luin Dorian Grayn muotokuvan Dun Laoghairen aallonmurtajan päässä yhtenä kesänä, kun matkailtiin Irlannissa, joka on ihana. Aina tuntuu, että sinne kun voisi palata, mutta saa nähdä, milloin. Kalamiestäkin kiehtoo moni asia siellä...

    Ihana kun olet palannut turvallisesti kotiin. En toivu ikinä tästä kateudesta, jota jatkuva markustelusi aiheuttaa! :D Mutta tuliaisesi lohduttaisivat vähän, joten toivon arpaonnea itselleni. :)

    Minä luen nyt Kiran Desaita. Tosin en ole alkua pitemmällä, kun jotenkin en ole ehtinyt, mutta on minulla tässä kaikenlaista muuta kirjaa pian tulossa blogiinkin. Voi hyvin, ystävä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna ihanainen blogisisko, hyvä kuitenkin että enimmäkseen kuuluu hyvää. <3

      Irlanti on tosiaan ihana. <3 Ja luulen (ja vähän tiedänkin) että luontoa muutenkin rakastavan on helppoa rakastua myös Vihreään saareen. Siksi varmaan teitäkin Kalamiehen kanssa saari vetää puoleensa. Toivottavasti pääsette palaamaan sinne pian.

      Hauskaa jos tuliaispaketti lohduttaisi, minäkin toivon siis sinulle arpaonnea (niin kuin toki kaikille muillekin kommentoineille :D).

      Kiran Desai on minulle ihan vieras, mutta häntä on joku minulle suositellut (ehkä Annika?). Odotan bloggaustasi ja lupaan itsekin yrittää tutustua hänen teoksiinsa. :) Voi sinäkin hyvin, ystäväni! <3

      Poista
  18. Minä haaveilen vielä jonain päivänä matkustavani Irlantiin!

    Kirjabloggaaja en ole, mutta kirjoja tykkään lukea. Tällä hetkellä kesken on Cristopher McDougallin Syntynyt juoksemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, suosittelen kyllä Irlantia lämmöllä, se on ihana maa! <3

      McDougallin kirjasta en ole ikinä kuullutkaan, pitääkin vähän googletella, nimi kun nimittäin kuulostaa kiinnostavalta! :)

      Poista
  19. Mielenkiintoista- kirjan ja Ruusun päivä menee normi päivänä ja välillä lukiessa, kiva arvonta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisis, lukeminen onkin tosiaan hyvä tapa viettää Kirjan ja ruusun päivää, itsekin luin tiistaina. :)

      Poista
  20. Oi, matka Irlantiin olisi yhden unelman täyttymys! No, kirjojen siivin sinne pääsee milloin tahansa, siksi olen mukana arvonnassa. :)

    Kirjan ja ruusun päivää en vietä mitenkään erityisesti. Toivottavasti ehdin lukea jossain vaiheessa edes vähän. Jatkan varmaankin Simukan Punainen kuin veri -kirjaa tai sitten voisin lukea jonkin Canthin novellin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintti, irlantilaisissa kirjoissa onkin usein jotain aivan erityisen ihanaa. Ainakin viimeisimmässä kahdessa, jotka juuri reissussa luin (bloggaukset kirjoista tulossa lähiaikoina). <3

      Oih, sinullakin Simukan kirja menossa? Se on ollut blogeissa kovin suosittu ja pidetty, ja itsekin aion sen lukea, toivottavasti mahdollisimman pian.

      Poista
  21. Oho, kommenttini taisi kadota jonnekin bittiavaruuteen. Poista toinen, jos se kuitenkin tänne jostain syystä ilmaantuu.

    Kerroin kommentissani, että

    matka Irlantiin olisi yhden unelman täyttymys. Onneksi sinne pääsee matkustamaan kirjojen siivin, siksi siis osallistun arvontaan.

    Kirjan ja ruusun päivää en vietä mitenkään erityisesti. Toki toivon, että jossain vaiheessa ehtisin lukea edes vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintti, en poistanut tuota toista(kaan) kommenttia, koska kerrot siinä mitä luet/aiot lukea. Toisten lukemisista on aina hauskaa tietää. :)

      Poista
  22. Ihana Sara! <3 Mukana ollaan!

    Kotikaupunkini on skipannut aivan tuosta noin vain koko Kirjan ja ruusun päivän... Höh! Toisaalta aurinko kurkistelee pilven raosta ja selkäparkani mouruaa eilisestä koneella nököttämisestä, joten taidetaan suunnata pihalle kuopuksen herättyä päiväunilta.

    Olen lukemasssa Elif Shafakin Kunniaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika ihana! <3 Jee! :)

      Eipä täällä Pirkanmaallakaan mitään kovin kummoisia tapahtumia ollut Kirjan ja ruusun päivän tiimoilta. Jarrusukkaa sai monista kaupoista, ja Tampereen Akateemisessa taisi olla jotain kirjailijavieraitakin, mutta ei mitään sellaista joka olisi saanut minut innostumaan ja lähtemään ulos kamalaan tuuleen (muuta kuin pakollisille koiralenkeille :). Tilasin oman Jarrusukkani nettikirjakaupasta ja lueskelin kotona muita kirjoja. :)

      Ja huomasinkin että olet jo lukenut Shafakin Kunnian, ja postannutkin jo siitä! Olen tulossa blogiisi vähän pidemmälle kierrokselle kunhan ehdin, on paljon kommentoitavaa... :D

      Poista
  23. ”Kirjan ja ruusun päivää vietetään 23. huhtikuuta. Ajankohta valittiin kirjallisen historiansa ansiosta: 23. huhtikuuta 1616 kaksi maailmankirjallisuuden klassikkokirjailijaa Miguel de Cervantes sekä William Shakespeare kuolivat. Juhlapäivän ajatus on, että miehet antaisivat naisille ruusuja ja naiset miehille kirjoja.” En tätä tiennyt! Mulle kuuluu siis sivistyksen aika :)) MUKANA!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bikke, aina oppii uutta! :D Mahdoitkohan hommata Jarrusukkaa...? Minä tilasin omani nettikirjakaupasta Victor Hugon Kurjien pokkaripainoksen kylkiäisenä. :)

      Poista
  24. Minäkin mukana arvonnassa! :)

    Kirjan ja ruusun päivää tulee vietettyä pääsykoeaineistojen parissa, kuten vielä seuraaviakin päiviä kesäkuun alkuun saakka. Huh. Pääsykoelukemisien lomassa vilkuilen aina silloin tällöin Katherine Pancolin Krokotiilin keltaisia silmiä, sekä Michael Cunninghamin Illan tullen -kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina, tsemppiä sinulle pääsykoekirjojen luku-urakkaan! :) Toivottavasti tosiaan ehdit aina välillä lukea jotain muutakin ja rentoutua, Pancolin ja Cunninghamin teokset kuulostavat siihen tarkoitukseen erinomaisen hyviltä! <3

      Poista
  25. Olin vähän pettynyt tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivään, koska tuo kamppiskirjailija (Jari Tervo) ei kiinnosta pätkääkään ja taidan jättää tuon kirjan hankkimatta. Joten päiväni ei eroa tänä vuonna mitenkään tavallisesta. Ilta kuluu varmaankin Supernaiivin parissa. Jännittää, että onko se toisella lukukerralla yhtä hyvä kuin ekalla kerralla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, minä luulin loppuun asti, että tämän vuoden kampanjakirjailija olisi ollut Anna-Leena Härkönen, mutta eipäs vaan ollutkaan. Tervoa en ole vielä koskaan lukenut, ja aiemmin olen ajatellutkin ettei hän taida olla yhtään minun kirjailijani, mutta viime aikoina olen alkanut lämmetä ajatukselle tutustua Tervon tuotantoon vihdoin ja viimein. Ennen Jarrusukkaa aion tosin lukea Laylan, joka minulla on kirjastosta lainassa, ja jonka eräpäivä lähestyy uhkaavasti. :) Ja Supernaiivi on tulossa täälläkin lukuun pikapuolin, minulle se vain on ensimmäinen lukukerta. :) Sinä siis ilmeisesti ainakin suosittelet kirjan lukemista? :)

      Poista
  26. Kiitos, ihan hyvää kuuluu. Väsyttää tosin niin, että otiin tänään puolen tunnin päiväunet, mitä en _koskaan_ tee. Minulla on siis etäpäivä, en nuoku toimistolla. :D Kirjan ja ruusun päivää vietän samoin kuin Hanna: kirjoitan kirjablogikirjaa ja illalla suunnittelen katsovani elokuvan Järki ja tunteet ties kuinka monennen kerran, myös unilukemiseni liikkuvat nyt austenlaisissa maailmoissa.

    Mutta ah, ihana Irlanti! En ole koskaan käynyt siellä, mutta olen varma, että maa on ihana ja että tulen rakastumaan siihen sitten, kun sinne lomalle ehdin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, taitaisitte Hannan kanssa olla kirjablogikirjaurakan jälkeen loman tarpeessa...? Ei kateeksi käy, mutta onneksi teillä kai kohta helpottaa? <3 Sinä et tainnut hankkia Jarrusukkaa? Enkä edes muista, oletko lukenut Tervoa koskaan. Mutta oih, Austenia! <3 Ajattele, en ole lukenut Järkeä ja tunteita, enkä edes Emmaa! Pitäisi ehdottomasti, pian! Mitäköhän ihanaa sinä luet nyt?

      Ja oi että, Irlanti tosiaan on kaikin tavoin ihana. <3 Ihmettelen suuresti jos sitten joskus kun siellä ensimmäisen kerran käyt, kerrot minulle ettet pitänyt siitä. :D

      Poista
  27. Mukana. Minulle kuuluu ihana hyvää. Tosin vähän väsyttää pitkän työpäivän jäljiltä kun oli päiväkodilla vähän työntekijöistä puutetta.Ihana olisi vain kömpiä pehmeän peiton alle lukemaan juuri aloittaamaani kirjaa. Ja tietty napostelemaan vähän suklaatia. Sari.K-@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, päiväkotityö on raskasta, ja etenkin jos henkilökuntaa on vähän. :-/ Toivottavasti haaveesi lukemisesta peiton alla kera suklaan toteutui! <3

      Poista
  28. Kiitos, kuuluu hyvää!

    Tänään vietin kirjan ja ruusun päivää kirjakaupassa tietty, ja sitten vähän (lue: aika pitkän) aikaa dösärillä, jossa luin Tervoni melkein loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari, kuulostaa ihan esimerkilliseltä Kirjan ja ruusun päivän vietolta. :) Jarrusukka taitaa olla aika nopealukuinen? En ole vielä saanut postista omaani, enkä ole siis päässyt vielä edes silmäilemään kirjaa. Taitaa mennä alkuviikolle...

      Poista
  29. Onnea 2-vuotiaallesi!Mä luen juuri Väisäsen Taivaanvartijoita-ja tykkään.
    Huhtikuun kauneutta sinulle
    lämpimin terveisin
    maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, kiitos paljon! <3 Ja voi että, Ilselän Minna kehui Taivaanvartijoita niin, että minäkin haluan ehdottomasti lukea kirjan tänä vuonna! Ensin pitäisi vain lukea kolme edeltävää osaa, onneksi löytyvät jo omasta hyllystä kaikki.

      Aurinkoa päiviisi ja lämmin halaus! <3

      Poista
  30. Herkullinen arvonta, pakko osallistua! Odotan jo innolla matkakuviasi, sillä ne ovat aina yhtä upeita. :-) Huh, minun pitäisi vielä näpytellä työhakemuksia.. Kuuden viikon päästä ensimmäinen työpätkäni loppuu, ja nyt pitäisi laittaa uutta matoa koukkuun. Kirjan ja ruusun päivää en ole lainkaan ehtinyt viettää, mutta kyllä nuo seiskojen aineiden lukeminen on sen asian ajaneet. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos kuvakehuista! <3 Matkakuvia on tulossa pikapuolin, yritän ensin vain blogata parista kirjasta. :) Tsemppiä sinulle työnhakuun, toivottavasti pian löytyisi uusi, hyvä työ! <3 Vietit siis Kirjan ja ruusun päivää seiskojen aineiden parissa? Toivottavasti siellä oli joukossa edes joku tulevaisuuden Kyrö tai Tervo... ;)

      Poista
  31. Maukas! Hyvää kuuluu, tällä hetkellä luettavana on pari runokirjaa ja Tolstoin Anna Karenina (:

    P.S. Olen avannut ihan oman kirjablogin, käy katsomassa jos kiinnostaa: http://liianmontasatua.blogspot.fi/ (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milja, oi joi, runokirjat ovat (ainakin melkein) aina hyviä, ja Anna Karenina puolestaan on oma ikuisuusprojektini. :D Ihana kirja. Pitäisikin ottaa mallia sinusta ja lukea kirja jo loppuun. :)

      No totta kai kiinnostaa, tulen heti! :)

      Poista
  32. Hyvää kuuluu minullekin, viimeiset opiskeluviikot ovat edessä ja kesäloma on jo näkyvissä ;). Tällä hetkellä luen Oatesin Sisareni, rakkaani -kirjaa sekä Haghenbeckin Pyhän lehden kirjaa.

    Ja oi Irlanti, suuri matkusteluhaaveeni! Odotan innolla kuviasi sieltä :)

    Arvonnassa tietysti myös mukana :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, hyvältä kuulostaa. :) Sekä kesäloman häämöttäminen että lukemasi kirjat. Oatesin minäkin haluaisin pian lukea, jään siis odottamaan bloggaustasi kirjasta!

      Ja Irlanti-kuvia tulossa viikon sisään! :)

      Poista
  33. Oi että, minäkin ilman muuta arvonnassa mukana! Pääsen ensi kuussa käymään Irlannissa, voisin vähän jo tunnelmoida etukäteen. :)

    Jostain syystä minulta meni koko Kirjan ja ruusun päivä ihan ohi, vaikka vielä viikonloppuna sen muistinkin... Olisin kyllä varmaan tosi helposti keksinyt kirjakaupasta jotain ostettavaa 10 eurolla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutu, oi, minne päin Irlantia olet menossa ja kuinka pitkäksi aikaa? Ihanaa! <3

      Ja sanopa muuta, on vähän liiankin helppoa keksiä itselleen ostettavaa kirjakaupasta... ;)

      Poista
  34. Ihana arvonta, olen niin mukana! Ja myöhästyneet synttärionnittelut suloiselle kaksivuotiaalle <3

    Eilistä Kirjan ja ruusun päivää en viettänyt mitenkään erityisesti, en itse asiassa edes ostanut kirjoja (!). En ehtinyt kirjakauppaan enkä tilannut mitään edes netistä, koska Jari Tervon Jarrusukka ei blogiarvioiden perusteella kuulostanut "minun kirjaltani". Tietysti luin muutamassa sopivassa välissä (Knasua ja Murakamia!!!) ja illalla kävimme lasten kanssa nukketeatterissa, siinä päivän kulttuurianti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, kiitos ihana! <3

      Sinulla on kuitenkin ollut ihan mukava kulttuuripäivä, vaikket varsinaisesti Kirjan ja ruusun päivää viettänytkään. Ja oih, Knasua ja Murakamia! <3 Knasun pariin en ole itse vielä ehtinyt, mutta aavistelen ihastuvani Taisteluihini kovasti. Luetko jo 1Q84:sta? Itse olen vähän aloitellut, ja sanon vain että voi ihanuus ja rakkaus! <3

      Poista
  35. Houkuttava arvonta, ehdottomasti mukana. :)

    Minulla onkin kesken vaikka mitä. Mm. Multikulti, Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta, Norsunhoitajien lapset sekä Nainen ja viha. Olen tällaisella kirjahyppelytuulella kevään kunniaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen, kevään kunniaksi onkin hyvä olla kirjahyppelytuulella! <3 Sinulla onkin mielenkiintoisia ja keskenään melko erilaisia kirjoja kesken. Ja pikkulintu lauloi että olisit nyt lukemassa myös Köngäksen Luvattua...? Ihanaa, arviotasi juuri siitä kirjasta odotan kaikkein eniten. :)

      Poista
  36. Ehdottomasti osallistun! :)

    Tällä hetkellä niin kiire kouluhommien kanssa, että ehdin lukemaan vain Mia Jokinivan Opas stressittömään -kirjaa. Toimii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soikku, toivottavasti Opas stressittömään tosiaan tekee tehtävänsä, ja ehtisit jossain kohtaa lukea vähän muutakin kuin koulukirjoja. :) Ihminen tarvitsee kaunokirjallisuutta! <3

      Poista
  37. Mmmm, rakastan fudgea. Osallistun siis arvontaan. :)

    Ihan hyvää kuuluu, olen haistellut kevätttuulia ja rentoutunut lukemalla Sayersin Kuolema vierailee kerhossa -ikisuosikkiani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, apua! Tuo onkin minulle ihan vieras kirja, pitää tulla lukemaan arviosi siitä, jos sellaisen kirjoitat (vai oletko kenties blogiaikana jo kirjoittanutkin - jos siis olet lukenut kirjan jo useampaan kertaan?). Olen muutenkin tulossa kommentoimaan useampaakin postaustasi, kunhan vain kerkiän. Ihanaa tosiaan että on kevät, kevättuulia onkin ihanaa haistella! <3

      Poista
  38. Ihana palkinto, täytyy siis osallistua!

    Irlanti on (vielä) näkemättä, mutta ykkösenä listalla, kun seuraavan kerran reissuun suunnataan.

    Kirjan ja ruusun päivän vietin lukemalla Irvingin uutuutta 'Minä olen monta', mutta kirjaostokset jätin väliin.

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli, toivottavasti pääset pian ihanaan Irlantiin. :)

      Irvingin uutuutta onkin moni tainnut kiihkeästi tänä keväänä odottaa. Toivottavasti olet nauttinut kirjan parissa. :)

      Poista
  39. Hei ja kiitos ihanasta blogistasi!
    Aloitimme maailmanympärysmatkan kuukausi sitten ja reissauksen ohella tämän vuoden tarkoituksena on elvyttää kuihtunut lukuharrastus ja ahmia kahmalokaupalla kirjoja. Ensimmäinen reissussa lukemani kirja oli Haruki Murakamin Norwegian Wood, jonka löysin blogisi ansiosta. Ja voih, rakastuin! Melkein kyyneliä valutellen jätin kirjan ensimmäisen lötköttelylomapaikkamme kirjahyllyyn ja otin tilalle Khaleid Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Kun joskus palataan Suomeen takaisin, käyn kyllä hakemassa kirjakaupasta uudestaan Norwegian Wood kirjan, tosin kovakantisena ja pidän siitä tiukasti kiinni.
    Jännäksi tämän lukuharrastuksen tääällä reissussa tekee se, ettei kirjoja voi pitää aivan hirveästi kassissa mukana. Teen siis paljon vaihtokauppaa ja lukemani kirjat määräytyvät sen mukaan, mitä vaihtopaikan kirjahyllyssä on. Jännittävää! Nytkin menossa on Mika Nousiaisen Maaninkavaara, joka aika varmasti olisi Suomessa jäänyt lukematta...

    Aurinkoista kevättä Suomeen, siellä on kuulemma lumet jo sulaneet ja vapunodotusta ilmassa!

    -Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiju, voi jestas miten ihana kommentti, kiitos! <3

      Maailmanympärysmatka, voi että voi että! <3 Olen ihan fiiliksissä täällä puolestanne. :) Missäköhän päin maailmaa olette menossa? Ja aivan ihanaa kuulla että olet löytänyt blogini kautta Murakamin, ja rakastunut Norwegian Woodiin. <3 Jo tuo kommenttisi saa kaikki ne koneen äärellä kökötetyt bloggaustunnit tuntumaan vaivan arvoisilta. <3

      Huoh, minulle olisi vaikeaa jättää kirjoja vaihtopisteeseen. Omat laukkuni ja rinkkani ovat aina puolillaan kirjoja ja raahaan niitä ympäri maailmaa selkä vääränä, puhkuen ja itsekseni kiroillen. :D En kuitenkaan pysty luopumaan kuin niistä jotka ovat ihan rehellisesti huonoja. :D Toivottavasti luet näiden kuukausien aikana kaikkia oikein ihania ja hienoja kirjoja. <3

      Aurinkoa ja roppakaupalla ihania kokemuksia teille, käy joskus kertomassa missä päin olette menossa! Täällä ei tosiaan ole enää lunta, ja kevät alkaa kohta ihan tosissaan. Jee! :D

      Poista
  40. Hei, mukana ollaan arvonnassa. Ja hyvää kuuuluu, kovasti odotellaan perheen kanssa lämpimiä ilmoja, tulee sade jo korvista ulos. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aletheia, onneksi viime viikolla oli sadellut, lumet sulivat pois melkoista vauhtia. Nyt saisi kyllä jo alkaa pikkuhiljaa vihertää, se on aina ihaninta keväässä. <3

      Poista
  41. Ihana palkinto, mukana arvonnassa ehdottomasti! :) Kirjan ja ruusun päivä oli ja meni koulukiireiden keskellä, mutta nyt onneksi alkaa helpottaa ja lukemisellekin jää aikaa. Tällä hetkellä luen Muumipappa ja meri -kirjaa, joka onkin viimeinen lukematta oleva muumikirjani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, oi, luet muumeja! <3 Erinomainen valinta. :) Ja onneksi koulukiireesi helpottavat ja voit rentoutua ihan muiden kuin koulukirjojen parissa. :)

      Poista
  42. Onpas hauska arvonta. Olen ohdottomasti mukana =D
    Ihan hyvää kuuluu, vielä pitää jaksaa nämä viimeiset viikot ennen kauan odotettua kesää. Taisin jotenkin totaalisesti ohittaa tuon kirjan ja ruusun -päivän... Hyvin harmillista. Nyt luen Alan Drewin Vesipuutarhat -romaania.
    Olen jo pitkään halunnut päästä käymään Irlannissa. Ainut mutta on ollut sen sää. Eikös siellä sada hyvin paljon? Täällä Suomessakin rupeaa jo mitta täyttymään tuon sateen kanssa, kun toivoisi että kesä jo koittaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastailen vielä loppuihin kommentteihin näin jälkijunassa vaikka arvonta onkin jo suoritettu...

      Heidi H., Vesipuutarhat on ollut minunkin tbr-listallani jo kauan. Mitäköhän olet pitänyt kirjasta...?

      Niin minäkin olen käsittänyt että Irlannissa (ja ylipäänsä Brittein saarilla) sataa paljon, mutta itselläni on aina ollut melko käsittämätön säkä säiden suhteen. Irlannissa kohdalleni on sattunut parin reissun ajalta vain pari sadepäivää (olen viettänyt siellä kaikkiaan hieman vajaan pari viikkoa), ja Britanniassa saman verran (vaikka siellä olen oleskellut kaikkiaan useita viikkoja). Minua ei kylläkään sade haittaa, olen siitä kummallinen että pidän kovasti vesisateesta. :) Lumi onkin sitten ihan toinen juttu, hyi.

      Poista
  43. Hyvää kuuluu, kesää ootellaan jos edes kaikki lumet sulaisi. Mielelläni olen arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MieVaan, moi! Kesää täälläkin odotellaan, onneksi lumet ovat jo sulaneet. Aika ihanaa. :)

      Poista
  44. Sain juuri loppuun äänikirjana kuuntelussa olleen Tuhat loistavaa aurinkoa, jälkitunnelma on niin voimakas, etten osaa päättää minkä kirjan nyt ottaisin luettavaksi tai kuunneltavaksi.
    Kiva arvonta, mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahle, Tuhat loistavaa aurinkoa oli aikanaan minullekin aika päräyttävä lukukokemus, joten ymmärrän hyvin että sen jälkeen on vähän vaikeaa löytää sopivaa luettavaa. :)

      Poista
  45. Ihanaa, kirjoja! Mukana arvonnassa.

    Itsellä tällä hetkellä kesken on Black Company sarja joka on varsin hyvää luettavaa. Olen yleensäkin fantasian fani.

    Metku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metku, Black Company -sarja onkin minulle aivan vieras. Minäkin pidän fantasiasta, joten pitääkin pistää tuo korvan taakse. :)

      Poista
  46. Osallistun arvontaan! Mulla on taas liian monta kirjaa kesken. Aktiiviluennassa oli juuri Tarzan viidakon valtias, seuraavaksi nappaan keskeneräisistä luettavaksi Tuija Lehtistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Velma, vanhat Tarzanit ovat ihania. <3 Pitäisikin lukea niitä taas joskus. Tuija Lehtiseltä en taas ole lukenut kuin Laura-sarjaa, josta kyllä pidin, vaikka olinkin lukiessani jo liki kolmekymppinen. :)

      Poista
  47. On kyllä niin mukavan tuntuinen arvonta, että pakko osallistua :) Liityin lukijaksikin, olen minä joskus blogiasi lukenut mutta en jostain syystä ole lukijaksi liittynyt.

    Voi että kun pääsisin itsekin käymään Irlannissa, se on kyllä pakko nähdä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohveli, kivaa että liityit lukijaksi, tervetuloa! <3 Toivottavasti viihdyt jatkossakin.

      Ja Irlanti on ihana, suosittelen. <3

      Poista
  48. Ainiin, unohdin: Tällä hetkellä luen Thomas Harrisin Punaista lohikäärmettä, joka on loppusuoralla. Sen jälkeen aloitan Haruki Murakamin Suuren lammasseikkailun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohveli, tuttuja kirjoja molemmat: Punaisen lohikäärmeen olen lukenut ennen blogia, ja Lammasseikkailun viime vuonna. Hyviä kirjoja sinulla luettavana nyt! :)

      Poista
  49. Hieno arvonta ja Yeatsin runot kiinnostavat! Laitoin omankin kirja-arvonnan pystyyn, kun haluan laittaa kirjoja kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, en olekaan vielä ehtinyt tulla kurkkaamaan kirja-arvontaasi, tulen kohta! :)

      Poista
  50. Olen lukemassa Hilary Mantelin Wolf Hallia.

    Kirjan ja ruusun päivää en vietä. Yritin muutama vuosi sitten, mutta siippa ei innostunut. Minä olen perheen lukija, joten ostin komean ruusun miehelle ja toivoin saavani kirjan. Sitä sai kyllä odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kate, Mantelin kirja on minunkin lukulistallani, käännös odottaa vuoroaan hyllyssä. Mitäköhän olet kirjasta tykännyt..?

      Ja hih, tarinasi sai hymyilemään. :) Miehet!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit