Runebergin puutarhassa

Runebergin päivä on aina ollut minulle tärkeä, sillä olen Porvoosta kotoisin, ja siellä kyseinen päivä tuntuu jotenkin merkityksellisemmältä kuin muualla. Tänään, Runebergin päivän myöhäisillassa, palaan muistoissani viime kesään. Kävimme kahden rakkaan ystävän kanssa Runebergin kotimuseossa ja vaeltelimme Fredrika-rouvan puutarhassa Runebergin perheen jäljillä. Pidemmittä puheitta vien teidät kuvakierrokselle Porvooseen, Runebergien kotimuseoon, runoilijan nimikkopuistoon sekä pariskunnan haudalle. Hyvää Runebergin päivää, ystävät! ♥



























P.S. Runohaasteeni päättyi virallisesti eilen. Kirjoittelen loppuviikon aikana (heti kun vain ehdin) haasteesta koostepostauksen, eli jos joku mattimyöhäinen haluaa vielä ilmoittaa arvontaa silmällä pitäen osallistumisestaan, vielä ehtii! :)

Kommentit

  1. Hyvä ihme, miten kaunista! Olipas ihania kuvia ja kesäisiä tunnelmia. Hyvää Runebergin päivää Sinullekin, Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, kiitos! ♥ Ja iik, kesä lähestyy niin kovalla kohinalla, että huh miten ihanaa!

      Poista
  2. Ihania kuvia, jälleen kerran! Näiden myötä tulee vain ihan hirveä kaipaus kesään... Varsinkin kun ulkona on melkoinen lumimaisema. Onko muuten puutarhassa vierailu ilmainen? Tämän voisi nimittäin ottaa osaksi ensi kesän Porvoon reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, kiitos! ♥ Ja mielestäni puutarhassa voi kuljeskella ilmaiseksi, vain sisäänpääsy taloon maksaa (mutta tämä nyt ei ole aivan 100% varma tieto). Sisäänpääsy on kuitenkin vain 8 euroa, ja se sisältää upean talon lisäksi pääsyn Walter Runebergin veistoskokoelmaan, joka sekin on todellakin näkemisen arvoinen -- eli kannattaa katsoa kaikki. Lisään oheen vielä linkin, jos haluat tutkia sitä, tai kysyä museolta puutarha-asiaa:
      http://www.porvoo.fi/fi/palvelut/kulttuuri/museot_ja_kokoelmat/j_l_runebergin_koti_ja_walter_runebergin_veistoskokoelma

      Poista
  3. Ihana kesäinen, tunnelmallinen, historiallinen, kotiseudullinen... juhlavakin kuvasarja. En viettänyt muuten Runebergin päivää joten kiitos tästä :) Nuo puutarhan pyöryläiset kukkapenkit ovat hurmaavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, kiitos! :) Fredrikan puutarha on niin kaunis ja ihastuttava, että sitä melkein alkaa haaveilla voivansa viettää siellä koko päivän puiden varjossa lukemassa ja kahvia juomassa.

      Poista
  4. Oih, oih, mitä kuvia. Tuli ikävä kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, kiitos! ♥ Ja älä muuta viserrä: kesää on ikävä, ja kevättäkin toki!

      Poista
  5. Katso Face inbox :)

    VastaaPoista
  6. Oi Porvoo, vielä joskus sinne tahdon! Kiitos ihanasta kuvamatkasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos ihanasta kommentistasi! ♥ Ja tosiaankin: viitaten taannoiseen Fredrika-postaukseesi, tuonne sinun, jos jonkun, on päästävä! ♥

      Poista
  7. Kyllä on iloa silmälle ja sydämelle nämä sinun kuvasi. Mahtavia otoksia. Ja värejä, se tuntuu erityisen hyvältä juuri tänään. Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Aiai, kesän vehreys <3 Tuolla on ehdottomasti käytävä, jahka joku kesä pääsen Porvooseen (ehkä jo tänä kesänä, ken tietää). Ihanaa viikonloppua Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, suosittelen Porvoota kesälomakohteeksi mitä lämpimimmin! ;) ♥ Toivottavasti pääsisit sinne jo tänä kesänä. Ihanaa lomaviikkoa sinne!

      Poista
  9. Kaunista! Me kävimme tuolla toissakesänä tytön kanssa ja puutarha oli tosiaan juuri tuollainen, suloinen ja siellä oli niitä kivoja piilopaikkoja. Harmitti, ettei sisällä saanut kuvata, koska sielläkin oli viehättävää. Mutta ilman kuvia olen jo unohtanut kokonaan, että kuinka viehättävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar, Fredrikan puutarha on tosiaan aivan valtavan kaunis ja suloinen. Ihana paikka. Ja minäkin olen harmitellut sitä, että kuvauskielto on sisätiloissa niin ehdoton. Ei auta kuin käydä museossa usein katsomassa huoneita paikan päällä. :) ♥

      Poista
  10. Voi kuinka kaunis puutarha Fredrikalla onkaan ollut! Kuvakertomuksesi houkuttelee minutkin tutustumaan tähän kaupunkipuutarhojen helmeen! Ihana postaus, kiitos tästä! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, on ihanaa kuvitella Fredrika puutarhaansa keräämään omenoita tai marjoja, tai siivoamaan kukkapenkeistä kuihtuneita oksia kaiken kiireen keskellä, kun vilkkaat poikaviikarit juoksentelevat jaloissa. ♥

      Kiitos ihanasta kommentistasi! ♥

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit