30 days of books -haaste

Päämäärättömästi netissä surffaillessani bongasin eräänä päivänä täältä kivan haasteen, josta heti yllytyshulluna innostuin! :) Haasteen ideana on laatia kolmenkymmenen päivän ajan postaus päivässä tietystä teemasta, kuten omasta suosikkikirjailijasta / inhokkiteoksesta / mieleenpainuvimmasta romaanihenkilöstä / kirjasta, josta piti ennen, mutta ei enää jne.

Koska olen pikapuolin aloittelemassa yli tuhatsivuista matkaa Intiaan (ja siitä syystä varsinaisia kirjapostauksia tulossa lähiaikoina vähemmän), ja varsinkin koska huhtikuussa on sopivasti kolmekymmentä päivää, päätin ottaa huhtikuun teemaksi tämän kirjahaasteen. Ihanaa, pääsen "puhumaan" lempiaiheestani eli kirjoista joka päivä! :)

En haasta tähän varsinaisesti ketään, mutta olisi aika hauskaa lukea muidenkin kirjabloggareiden ajatuksia oman elämänsä kirjoista tämän haasteen tiimoilta!

Tässäpä mietittävää huhtikuun jokaiselle päivälle:

Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favourite series
Day 04 – Favourite book of your favourite series
Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad
Day 07 – Most underrated book
Day 08 – Most overrated book
Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 10 – Favourite classic book
Day 11 – A book you hated
Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
Day 13 – Your favourite writer
Day 14 – Favourite book of your favourite writer
Day 15 – Favourite male character
Day 16 – Favourite female character
Day 17 – Favourite quote from your favourite book
Day 18 – A book that disappointed you
Day 19 – Favourite book turned into a movie
Day 20 – Favourite romance book
Day 21 – Favourite book from your childhood
Day 22 – Favourite book you own
Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Day 25 – A character who you can relate to the most
Day 26 – A book that changed your opinion about something
Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Day 28 – Favourite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favourite book of all time

Kommentit

 1. Huh! Melkoinen haaste! Putosin jo kohdassa "kirja jonka olet lukenut enemmän kuin kolme kertaa"! On kai sellaisiakin, mutta mitkä? Seitsemän veljestä...?

  VastaaPoista
 2. Kääk! Tooosi kiva haaste, joten minun ainakin on hypättävä mukaan huhtikuuksi. Sormet syyhyää jo kirjoittamaan kirjoista:D

  VastaaPoista
 3. Kirsi, tuo kakkoskohta aiheuttaa minullekin päänvaivaa, enpä minäkään keksi kuin kolme kirjaa, ja niistä kaksi olen kai lukenut juuri sen kolme kertaa... Mutta niistä lisää 2.4. :)

  Ihanaa Sonja, tosi kivaa että sinäkin otat osaa tähän haasteeseen!! :D Minullakin jo ajatukset pyörivät tiiviisti tämän haasteen ympärillä, ja vähintään yhtä innokkaasti odotan sinun vastauksiasi! :) Toivottavasti joku muukin vielä innostuisi...!! :)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana haaste! Päätin soveltaa tätä elokuvablogissani, vaihtaa siis kirjan paikalle elokuvan. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 5. Alkoi hiukan naurattaa, sillä minua odottaa sama matka Intiaan, mutta siirsin sitä taas;-) Otin kirjan, joka on vain about puolet siitä.

  Siis olen niin yllytyshullu, että taidan lähteä tähän...lähdenkö tässä kiireessä, en tiedä, mutta en ole vielä ikinä jättänyt mitään väliin, paitsi tylsät.

  OK! Mutta jos postaus ei sovi juuri sille päivälle, laitan peräkkäin muutamia.

  VastaaPoista
 6. Lumikko, mahtava idea! Elokuvahaasteena tämä toimii ihan yhtä hyvin, ja elokuva aiheena yhtä mielenkiintoinen kuin kirjakin! :)

  Leena, sinullakin siis Shantaram odottamassa? :D Toivottavasti kirja on hyvä, muuten tuhanteen sivuun voi kulua ihan luvattoman kauan aikaa... :) Aion kyllä lukea sen loppuun joka tapauksessa, olen lukenut siitä niin monta ylistävää arviota että odotukset ovat korkealla.

  Ihan mahtavaa Leena, mukaan vaan!! :D Voi että odotan teidän kaikkien ilmoittautuneiden postauksia, ihanaa päästä lukemaan ihmisten elämän kirjoista! <3 Ja Leena, niin minäkin ajattelin että jos en ehdi joka päivä tehdä postausta ajallaan, teen sitten seuraavana päivänä kaksi. Tästä tulee hauskaa!! :D

  VastaaPoista
 7. ihana haaste, minäkin haluan mukaan;)

  VastaaPoista
 8. Hienoa hienoa, meitä on jo monta!! :D Mukaan vaan!!

  VastaaPoista
 9. Sara, sama kirja. Luin siitä juuri arvostelun jossain blogissa, en vain muista missä.

  Linkitin sinut ja tämän haasteen ja osallistun. Osallistumiseni lisää yllytyshulluutta;-)

  Hauskaa pitää olla! Kutsun tällaista 'tytöt pitää hauskaa' -jutuksi, mutta saa tähän tulla pojatkin.

  VastaaPoista
 10. Näin on, hauskaa pitää olla! :D Heti kun itse näin tämän haasteen, ajattelin paitsi sitä mitä itse näihin kysymyksiin vastaisin, myös sitä että olisi aivan mahtavaa päästä lukemaan mahdollisimman monen vastauksia. Meitä on niin monenlaisia ja erilaisia lukijoita ja bloggaajia että eri ihmisten mielipiteitä eri kirjoista on ihan älyttömän mielenkiintoista lukea. :D

  Ja tämä on ihan mahtavaa että tämä haaste lähtee leviämään kirjablogeissa kulovalkean tavoin! Ihanaa, luvassa siis paljon keskustelua yhdestä maailman ihanimmista aiheista, kirjoista!!! <3

  Ja ai niin, odotan kovasti sinun mielipidettäsi Shantaramista. Ehdit varmaan ensin, olet nopeampi lukija kuin minä! :)

  VastaaPoista
 11. Hauska - ja haastava - haaste! Moniin kohtiin on vaikea keksiä vastausta näin ensi lukemalta, mutta täytyypä pureksia... Odotan innolla sinun mietteitäsi!

  VastaaPoista
 12. Niin on! :D Tämä on semmoinen haaste että näitä kysymyksiä pyörittelee huomaamattaan päässään pitkin päivää. :) Olen tästä niin tohkeissani että kirjoitin äsken jo ensimmäisen postauksen ja ajastin sen... :)

  VastaaPoista
 13. Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta!! Mutta niin mahdottoman vaikealta : D Ei oikeasti, enhän minä osaaa valita ja unohdan puolet lukemistani kirjoista.. olen aina ollut huono vastaamaan edes mikä on lempi kirjani ; ) Mutta ainahan sitä voi yrittää ja tehdä saman vaikka vuoden päästä uudelleen : D

  Eli saatanpa jopa osallistua : )

  VastaaPoista
 14. Ihana haaste! Mietin, että osallistunko. Ehkä siten, että teen aina muutaman päivän postausryppäitä tai jotain. :)

  VastaaPoista
 15. Minäkin törmäsin tähän joskus ja mietin että olisipa kiva pohtia näitä. En kuitenkaan joka päivä jaksa postailla joten kokoan vastauksia varmaan viikon välein. Toisaalta useampaan kysymykseen on sama vastaus joten ehkäpä koostan sitä kautta jotain sanomista.. :)

  PS. Minulle kohta kaksi on hankala siinä suhteessa että niitä kirjoja on niin paljon! Luulin että kaikki lukee kirjoja useamman kuin yhden kerran! :)

  VastaaPoista
 16. Haastehulluna tähän on kyllä pakko lähteä mukaan! Katsotaan miten keksin näihin kaikkiin vastaukset. :)

  VastaaPoista
 17. Saraseeeni, osallistu ihmeessä! Ja jos tuntuu hurjalta vastailla joka päivä tai kaikkiin kysymyksiin, niin voihan tätä haastetta soveltaa, ja kirjoittaa vaikka vain pari postausta joissa miettii näitä juttuja, jos siltä tuntuu. :) Olisi kivaa lukea sinunkin vastauksiasi, meillä kun tuntuu olevan pitkälti samanlainen kirjamaku! :)

  Katja, ihanaa! Mukaan vaan! :) Itse olen tästä niin tohkeissani että kirjoittelin muutaman ensimmäisen postauksen jo myöhään eilen illalla (sitten läppärini sekosi ja julkaisi päivä kolmosen tekstinraakileen kesken kaiken, joten jos jonkun blogissa näkyy julkaistuna päivitys nimeltä "päivä 3..." niin sori vaan! :D). En malttaisi millään odottaa huomiseen, näitä on tosi kivaa miettiä ja varsinkin sitten lukea muiden blogeista ajatuksia ja vastauksia! :D

  Réa, tämä on kai saanut alkunsa jossain ruotsalaisessa kirjablogissa. Loistava idea mielestäni! :) Ja hyvä idea on myös se että kirjoittelee päivityksiä joissa vastailee kerralla useampaan kohtaan. Tämän on kuitenkin tarkoitus olla hauskaa, joten ei oteta tästä stressiä. :)

  Kuutar, loistavaa! :) Ja tervetuloa blogiini, olen nimittäin lukenut sinun blogiasi jo pitkään ja minusta se on ihana! <3

  VastaaPoista
 18. Minäkin lähden mukaan ja tein jo innoissani postauksenkin tästä :--) Ihanaa kun löysit tällaisen haasteen!

  VastaaPoista
 19. Minä osallistuin myös. Ja kiitos tämän haasteen, löysin blogisi!
  Joten tarkkailen sinua jatkossakin :D

  VastaaPoista
 20. Laura, hienoa!! :D Minäkin olen ihan innoissani tästä, ja etenkin kun niin moni muukin on innostunut ja lähtenyt mukaan!! Huhtikuusta tulee hyvä kirjabloggauskuu! :)

  Hanna M., kivaa että löysit tänne! Lämpimästi tervetuloa! :) Ja mahtavaa että lähdet mukaan haasteeseen! :)

  VastaaPoista
 21. On kyllä todella mainio haaste. Pakko seurata, miten sujuu! Harmi vain, itsellä ei aika tahdo riittää haasteen toteuttamiseen. Mutta pistän kyllä nuppineulan alle ja palaan tähän esimerkiksi kesällä loman aikaan :)

  PS. Minä rakastan kirjoja ja olen iloinen, että löysin taas uuden kirjablogin täältä avarasta nettimaailmasta!

  VastaaPoista
 22. Lumiomenan luota löysin tieni tänne. Haaste vaikuttaa kiinnostavalta, en tosin ole kirjabloggaaja, joten taidan tehdä tästä erilaisen version. Mietintämyssyyn tämä nyt kuitenkin menee näin aluksi.

  Mukavaa loppuviikkoa sinne !

  VastaaPoista
 23. Ihana haaste! Tekisi mieleni osallistua, mutta huhtikuusta tullee niin kiireinen, etten uskalla lähteä tähän mukaan. Mutta toukokuussa, tai viimeistään kesäkuussa, voisin toteuttaa tämän.

  VastaaPoista
 24. Helmi-Maaria, eikös olekin! :) Ja tähänhän voi toki lähteä mukaan myöhemminkin, esimerkiksi juuri kesälomalla kun on aikaa rauhassa miettiä näitä haasteasioita. :) Pistä tämä mietintämyssyyn! Ja tervetuloa tänne blogiini, olen iloinen että löysit tänne! :)

  Petriina, lämpimästi tervetuloa sinullekin! :) Tätähän voi varioida vaikka kuinka, esimerkiksi ainakin yksi bloggaaja tekee tästä leffahaasteen. Ja kiitos, samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa ja alkavaa huhtikuuta! :)

  Susa P., niin on, olen tästä ihan innoissani! :D Tosiaan, eihän mikään estä tekemästä tätä myöhemminkin. Osallistut sitten kun sinulle parhaiten sopii! :)

  VastaaPoista
 25. Vaikuttaa tosi kivalta, kiitos linkistä, mukana ollaan ja innolla muiden vastauksia luetaan :).

  VastaaPoista
 26. Minäkin taidan napata tämän haasteen, sen verran mielenkiintoiselta kuulostaa. Pitää sitten niputella kirjoja yhteen jos ei ihan joka päivä ehdi postailla. :)

  VastaaPoista
 27. I take it! Saattaa kyllä olla vaara, että väsyn jossain vaiheessa. se riski otettakoon.

  VastaaPoista
 28. Tessa, Zephyr ja Mari A., tervetuloa mukaan!! :)

  VastaaPoista
 29. Apua, minunkin tekisi mieleni osallistua, kun kaikki muutkin kerta :) Vähän on vielä tätä päivääkin jäljellä. Huhtikuusta on vaan tulossa sen verran kiireinen, että saa nähdä, ehdinkö tai jaksanko joka päivä miettiä näitä, mutta kokeillaan nyt sitten kuitenkin!

  VastaaPoista
 30. Miia, mukavaa että päätit kuitenkin osallistua! :D

  VastaaPoista
 31. Uutena blogistina löysin tään haasteen vasta nyt, mutta lähden mukaan vähän jälkijättöisesti. Alkupäivistä laitan yhteispostauksen ja yritän sitten pysytellä "aikataulussa". Haastava haaste! :-)

  VastaaPoista
 32. Hyvin ehtii vielä mukaan, Anna Elina! :) Ja niin on, osa kysymyksistä on melkoisen haastavia, sekä tietenkin se että tässä on puuhaa kolmeksikymmeneksi päiväksi. :) Mutta on tämä ollut tosi mukavaakin, ja nyt jo on saanut muiden päivityksistä tosi paljon hyviä lukuvinkkejä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit