Minun blogini

Kuva: weheartit

Monessa kirjablogissa on viime aikoina luotu oma alasivunsa blogin esittelylle, viimeksi Sinisen linnan kirjaston Maria kirjoitti oman esittelynsä alkuviikosta. Ajattelin ottaa Mariasta mallia, ja esittelenkin nyt lyhyesti itseäni ja blogiani.


Olen koulutukseltani ja ammatiltani kahden erikoisalan sairaanhoitaja, en ole koskaan opiskellut päivääkään kirjallisuutta tai mitään siihen liittyvää. Kuten monelle muullekin kirjabloggaajalle, lukeminen on minulle elämäntapa ja tämän blogin pitäminen rakas harrastus, joka tuottaa mielihyvää ja auttaa jaksamaan arjessa. Kirjojen lisäksi rakastan matkustelua, valokuvausta, eläimiä ja historiaa. Luonteeltani olen toisaalta varsin herkkä ja tunteellinen, toisaalta vahvaa selviytyjätyyppiä. Kirjoja luen niihin syvästi eläytyen, olen suurien tunteiden ihminen, itken herkästi ja nauran paljon. :) Olen kummallinen sekoitus vanhan ajan kilttiä runotyttöä ja itsenäistä, modernia naista, joka kulkee yksin ympäri maailmaa rinkka selässä.

Luen kirjallisuutta melko laidasta laitaan, eniten nautin historiaan (erityisesti Suomen sotiin) sijoittuvasta kirjallisuudesta, hyvästä fantasiasta ja laadukkaista (erityisesti brittiläisistä) lukuromaaneista. Myös dekkareita, kauhua, runoja ja tyttökirjoja luen mielelläni. Luen eniten suomeksi, jonkin verran englanniksi, ja jatkossa toivottavasti pikkuisen myös ruotsiksi. Blogin myötä olen huomannut lukevani aiempaa enemmän uutuuskirjoja, mutta luen paljon myös vanhempaa kirjallisuutta. Olen aiemmin ollut vähän klassikkokammoinen, mutta viime aikoina olen alkanut päästä eroon kammostani ja olenkin alkanut enenevässä määrin lukea myös klassikoita. Rakastan erilaisia kirjablogimaailman kirjahaasteita ja osallistunkin niihin ahkerasti.

Blogini on puhtaasti oma lukupäiväkirjani, jossa kirjoitan lukemieni kirjojen herättämistä ajatuksista ja tuntemuksista. En edes yritä kirjoittaa kirja-analyyseja tai varsinaisia arvioita, vaan kirjoitan lukukokemuksistani ensisijaisesti muistaakseni itse jälkikäteen millainen lukemani kirja on ollut ja mitä olen siitä ajatellut (huomio koululaiset, täältä on siis turhaa etsiä hienoja analyyseja joita voisi kopioida omiin äidinkielen ja kirjallisuuden tehtäviinsä! :). Kirjablogimaailmassa tärkeitä asioita ovat myös yhteisöllisyys ja kirjoista ja lukukokemuksista syntyvät keskustelut, joiden koen olevan ihana lisä kirjallisuusaiheisen blogin pitämisessä.

Suurimman osan lukemistani kirjoista lainaan kirjastosta (olen lähikirjastoni suurkuluttaja ja vakioasiakas), osa kirjoista löytyy omasta hyllystäni (ostan liikaa melko paljon kirjoja erityisesti kirppareilta ja alennusmyynneistä), osan olen lainannut ystäviltäni tai siskoni valtavasta kirjahyllystä. Lisäksi pieni osa lukemistani kirjoista on kustantamoilta pyytämiäni ja saamiani arvostelukappaleita. Se, että lukemani kirja on arvostelukappale, ei vaikuta millään tavalla lukukokemukseeni, vaan luen kirjan ja kirjoitan siitä täysin samalla tavalla kuin kaikista muistakin kirjoista, rehellisesti ja ilmaisten oman subjektiivisen mielipiteeni. Yhteistyöstä kustantamoiden kanssa olen erityisen iloinen ja kiitollinen. :)


Ps. Tuleeko mieleenne jotain lisättävää?
Ps 2. Olen ollut viime aikoina vähän luku- ja blogijumissa, mutta pikkuhiljaa jumi alkaa helpottaa ja lukeminen ja bloggaaminen alkavat taas tuntua hyvältä. Ehtikin tulla jo vähän ikävä. :) Vastailen aiempien postauksieni kommentteihin loppuviikon aikana, kiitos kaikille ihanista kommenteistanne!

Kommentit

 1. Esittelysi sai minut iloiseksi. Ajattelen monesta asiasta aivan samalla tavalla. Minusta blogimaailman mahtavin puoli on se, että voi vertailla lukukokemuksia ja oppia toisilta aina jotain uutta. Olen vuosia haaveillut, että pääsisin joskus oikeaan lukupiiriin, mutta oikeastaan tämä blogimaailma on vielä mainiompi juttu. Sinut kyllä tahtoisin ehdottomasti mukaan myös oikeaan lukupiiriin, jos sellaiseen joskus pääsisin.

  VastaaPoista
 2. Kiva että sinäkin teit tämän :). Blogisi ahkerana lukijana tässä ei tullut juurikaan uutta minulle, eikä toisaalta myöskään tuntuisi puuttuvan mitään.

  Tsemppiä luku- ja blogijumin kanssa, minullakin on sellaisia syksyyn mahtunut. Juuri nyt luen pitkää romaania, tuntuu että pitäisi jo päästä postaamaan siitä mutta "muutama sata" sivua vielä! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että Joana. Tiesitkö että olet ihana? :) Kiitos ihanista sanoistasi! <3

  Maria, otin sinusta mallia, olit kirjoittanut niin kivan esittelyn itsestäsi! <3
  Kävinkin äsken "vakoilemassa" mitä kirjaa nyt luet, ja itsekin haluaisin ehtiä lukea sen vielä tänä vuonna. Onneksi jumi alkaa nyt helpottaa, joten eiköhän tämä taas tästä. :) Tsemppiä sinnekin, ja varsinkin sen brittitiiliskivesi suhteen. :)

  VastaaPoista
 4. Todella suloinen esittely Sara! Hyvältä vaikuttaa :)

  Minäkin olen lukenut nyt blogin myötä enemmän uutuuksia ja myös enemmän kotimaista. Tunnen vain vähän syyllisyyttä omassa hyllyssä odottavia vanhempia kirjoja kohtaan ;)

  Kirjablogimaailma on kyllä mahtava yhteisö. Minulla tuskin olisi aikaa osallistua lukupiiriin, mutta tätä voi onneksi tehdä silloin kun ehtii ja täältä löytyy aina samanmielisiä juttukumppaneita.

  Iso halaus ja ihanaa lokakuista viikkoa Sara!

  VastaaPoista
 5. Mukava esittely, kiitos siitä. Sinun laillasi pidän eityiseti historiaan sijoittuvista romaaneista, mutta fantasia ei minuun taasen uppoa.

  Toivottavasti lukujumi aukeaa!

  VastaaPoista
 6. Kiva esittely, en keksi mitään lisättävää. Monet asioista voisin allekirjoittaa itsekin, varmaan siksi täältä löytyykin monesti niin hyviä lukuvinkkejä. :)

  VastaaPoista
 7. Hihi, ihana huomautus koululaisille ;-)

  Olipas mukavaa lukea kuvauksesi sinusta ja blogistasi. Voi, minäkin olen lähikirjastoni vakiasiakas, ja joskus minua hieman hävettää ja yritän luikahtaa hyllyjen väliin piiloon mahdollisimman nopeasti :-D Minulla kun on tapana usein vain mennä kirjastoon, jotta unohtaisin hetkeksi kaikki mielessä hyppivät asiat enkä aina sen kummemmin etsi mitään luettavaa. Kirjasto on jollain tapaa turvallinen kolo ja kirjojen hypistely on ihanaa. <3

  Itselläni on joskus luku- ja blogijumeja, ja ne tuntuvat ihan tarpeellisilta välillä. Kiva kuulla, että olet toipunut jo melkein omasta jumistasi. :-)

  Suloista torstaita, Sara!

  VastaaPoista
 8. Kiitos esittelystä. Tekee blogista aina mielenkiintoisemman ja todemman, kun tietää, kuka sen takana on :)

  VastaaPoista
 9. kiitos esittelystä! kiva että täällä on muitakin bloggaajia, jotka on ihan maalikoita tällä kirja-alalla :)

  VastaaPoista
 10. Hieno esittely! On aina kiva saada tietää lisää muista kirjabloggaajista. Tsemppiä luku- ja blogijumin kanssa:)

  VastaaPoista
 11. Ihana lukea sinunkin esittelysi, vaikka tiedänkin jo paljon näitä juttuja, sinustakin ♥

  VastaaPoista
 12. Äh, bloggerin kommentointi taas takkuaa. Edellinen kommentti taisi lentää avaruuteen :/

  Mutta oli mukava lukea sinusta enemmän ja hieman tutustua "lukijaan kirjojen takana" :)

  VastaaPoista
 13. Suloinen esittely suloisesta naisesta. <3 Kaikki on kohdallaan. Blogiasi oli jo ikävä, se on ihana. Ja ihanaa on myös se näissä blogeissa, että kaikki saamme kirjoittaa harrastuksena ihan sillä tavalla kuin haluamme ilman turhia vaatimuksia. Rakastan kaikkia blogeja, joista näkee, että kirjoittaja availee nimenomaan omia lukukokemuksiaan, ja rehellisesti. Sellaiset blogit saavat myös eniten seuraajia ja sitä myöten kommentteja sekä eläväistä keskustelua. Jatka samaan, hyvään malliin! <3

  VastaaPoista
 14. Linnea, kiitos! <3 Ja olen samaa mieltä, kirjablogimaailma on oikeastaan mitä parhain, aivan omanlaisensa yksi iso lukupiiri, täällä vain kirjoja voi lukea omaan tahtiinsa ja oman mielensä mukaan, ja kuitenkin osallistua mielin määrin ihaniin kirjakeskusteluihin. :)
  Iso halaus sinullekin ja ihanaa viikonloppua Linnea! <3

  Jaana, kiitos! :) Ja nyt lukujumi on onneksi alkanut antaa periksi, nyt vain kärsin tässä työputken tiimellyksessä lukuajan vähyydestä. :)

  Norkku, kiitos! :)

  Kaisa, olen vähän epäillyt että ainakin postaukseni ElRamlyn Auringon asemasta on houkutellut koululaisia blogiini; kun koulut alkoivat elokuussa, Auringon asemasta tuli yhtäkkiä yksi luetuimmista päivityksistäni. Hiljan kuulin myös juttua että sitä luetetaan nykyään joissakin suomalaisissa kouluissa. :)
  Ja voi, olen niin samaa mieltä kanssasi! <3 Kirjojen hypistely ja selailu on ihanaa puuhaa, ja kirjastossa sitä tuntee aina olonsa niin kotoisaksi.<3
  Ihanaa viikonloppua sinulle Kaisa! <3

  Helmi-Maaria, kiitos sinulle! :)

  anni.M, kiitos, ja minusta tuntuu että meitä maallikoita on vähintään yhtä paljon kuin oikeita kirja-alan ammattilaisia. Ja se on tosi mukavaa! :)

  Susa P., kiitos! Onneksi molemmat jumit alkavat hiljalleen hellittää. :)

  Susa, sinulle sanon vain että <3 !!

  Elegia, bloggerin kommentointi takkuaa harmillisen usein. :( Kiitos kun kommentoit uudelleen, ja kiitos kivasta kommentista! :)

  Karoliina, kiitos sinä ihana!! <3 Ja olen niin samaa mieltä, on rikkaus että kirjablogit ovat niin erilaisia, itsensä ja kirjoittajansa näköisiä. Onneksi kirjablogimaailmaan ei ole pääsyvaatimuksia, on ihanaa saada kertoa ja kirjoittaa omista lukukokemuksistaan ja kokea tätä upeaa vuorovaikutuksellisuutta muiden bloggaajien ja lukijoiden kanssa. Ja vielä hienompaa on lukea monia erilaisia, upeita kirjablogeja, joista osa on ihailtavan ammattimaisia ja taas osa tavallisten, kiinnostavien ihmisten tavallisia ja juuri siksi kiinnostavia lukupäiväkirjoja! <3

  VastaaPoista
 15. Sara, jos perustaisin henkilökohtaisen, fyysisen, oikean lukupiirin, sinä kuuluisit siihen ilman muuta! Se kaikki voisi olla jossain tilanteessa mahdollista välimatkoista huolimatta, jos intoa vain piisaa. Nyt, juuri nyt, kenelläkään ei vain tunnu olevan aikaa - tai energiaa.

  Esittelysi on sinunnäköisesi, rehellinen, lämmin ja tyköottava.

  VastaaPoista
 16. Tämä oli kiva lukea! Sitä minunkin piti tulla sanomaan, että oli tosi jännä kuulla, että olet sairaanhoitaja. Kukaan muu kirjabloggari ei ole tainnut ainakaan sanoa olevansa terveydenhoitoalalla?

  Tuo uusi yläbanneri on muuten todella kaunis ja hieno, se oli nyt viimeinen tippa siihen että minunkin pitää alkaa suunnitella omaa :).

  VastaaPoista
 17. Leena, oikea lukupiiri olisikin ihan mahtava juttu! :)
  Ja kiitos ihanista sanoistasi! <3

  Tessa, mukava kuulla! :) Tiedän lisäkseni ainakin yhden hoitoalalla työskentelevän kirjabloggaajan... :)
  Ja kiitos kehuista, tykkään itsekin kovasti uudesta yläbanneristani, nyt tuntuu että blogi on ihan minun näköiseni. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit