Hengenpelastajat

Pekka listasi Poplaarissa kirjoja ja biisejä, jotka ovat toimineet elämän varrella eräänlaisina hengenpelastajina. Idea on lähtöisin musiikin osalta Ten songs that saved your life - sivustolta, ja Helmi K:n blogissa ideaa on muokattu hieman kirjaisampaan muotoon. Listahulluna rustasin toki oitis omat listani ja seuraavassa yhden illan ahkeran mietinnän tulokset sen enempiä selittelemättä:


Ten books that saved my life: 

1. Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
2. Turkka Hautala: Paluu
3. Claudie Gallay: Tyrskyt
4.Heidi Köngäs: Luvattu
5. Herbjørg Wassmo: Seitsemäs kohtaaminen
6. Joel Haahtela: Tule risteykseen seitsemältä
7. Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
8. Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle
9. Anni Blomqvist: Myrskyluodon Maija
10. Margaret Atwood: Ryövärimorsian


Ten songs that saved my life:

1. Miljoonasade: Tummaa valoa
2. Toni Wirtanen & Irina: Kuolee hiljaa
3. Glen Hansard & Marketa Irglova: Falling Slowly
4. The Beatles: Norwegian Wood
5. Moloko: The Time is Now
6. Jenni Vartiainen: Minä ja hän
7. Feist: Honey Honey
8. Alison Krauss & Brad Paisley: Whiskey Lullaby
9. Duffy: I'm Scared
10. John Lee Hooker (ft. Santana): The Healer

Kommentit

 1. Luen juuri "Vuosisadan rakkaustarinaa", jonka löysin pokkarina hulluilta päiviltä.

  Tuo Falling Slowly on aivan ihana, niin kuin oli koko elokuva. "Minä ja hän" on myös kaunis biisi, jota en ollut kuullutkaan ennen The Voice of Finland TV-ohjelmaa, jossa sen tulkitsi kaksi mieskilpailijaa todella kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa päästä lukemaan sinun mietteitäsi Vuosisadan rakkaustarinasta. :) Se on upea kirja! <3

   Ja olen ihan samaa mieltä, Once on ihana, ainutlaatuinen elokuva. <3 Voice of Finlandia en ole seurannut ollenkaan, olisi toisaalta ollut ihan mielenkiintoista kuulla "Minä ja hän" (ilmeisesti melko lahjakkaiden) mieslaulajien tulkitsemana. :)

   Poista
 2. Mukavaa että sinäkin teit tämän!

  Odotan Tyrskyjä innolla ja mm. Karoliina on suositellut Tikkasta niin paljon että kaipa häneenkin, tai siis hänen teoksiinsa pitäisi tarttua.

  Ja Falling Slowly!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kivaa miettiä. :)

   Tyrskyt on superihana kirja, voi että! <3 Tikkaselta en ole itse lukenut muuta kuin Vuosisadan rakkaustarinan, mutta se kolahtikin aikanaan kovaa. Aion ehdottomasti lukea enemmänkin Tikkasta jossain kohtaa...

   Ja niinpä! Oih! <3 :)

   Poista
  2. Ja hei hempeilyä, blogissani sinulle haaste :)

   Poista
 3. Ihania listoja! ♥ Kirjapuolella on monta minullekin rakasta ja tulevaa rakasta. :) Biisitkin ovat hienoja, kuuntelin kaikki! Oli useita ihan ennen kuulemattomia, muutama vähän tuttu ja pari omaakin suosikkia (esim. tuo Once-leffan biisi, ah).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 !
   Ihania nuo sinun tulevat rakkaasi. :) Erityisesti toivon (ja vähän uskonkin) että Seitsemäs kohtaaminen tulee olemaan sinulle rakas... Ja Tyrskyt, oi Tyrskyt!! <3

   Falling Slowly on ihana. <3 Ja arvaa, tuo Molokon biisi olisi ehdottomasti sillä soundtrackilla, josta oli puhetta. :)

   Poista
 4. Hienoa että sinäkin teit listat :) Kirjalistaltasi Tikkanen ja Atwood ovat minullekin tärkeitä. Atwood löytyy omaltakin listaltani, tosin eri kirjalla.

  Musiikkilistallasi ilahduttaa erityisesti Miljoonasade - ihana kappale. Mietin vähän Miljoonasadetta omallekin listalleni, mutta muut kiilasivat edelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli tosiaan tosi kivaa miettiä. Tulen katsomaan sinun listaasi myöhemmin ihan ajatuksen kanssa, piipahdin siellä jo kertaalleen, mutta tulen uudestaan. :)

   Miljoonasade on yksi suurimpia suosikkejani nuoruusvuosiltani, ja Tummaa valoa on erityisen rakas biisi. <3 Ihanaa kuulla että sinäkin pidät Miljoonasateesta! :)

   Poista
 5. Tyrskyt! <3 Muutkin kirjavalintasi ovat hyviä, mutta Tyrskyt on ainoa, joka oli omallakin hengenpelastajakirjalistallani. Ja aion lähiaikoina lukea Tyrskyt kolmannen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrskyt on tosiaan <3 ! Muistan sen olleen sinulle tärkeä lohtukirja, ja voin omalta osaltani täysin yhtyä mielipiteeseesi! Luin sitä viime syksynä aika vaikean elämäntilanteen yhteydessä, ja vaikka kirja silloin jäi kesken, siitä oli suuresti lohtua minulle. Nyt keväällä olen jatkanut lukemista, kirjoittelen kirjasta oman postaukseni lähiaikoina. :)

   Poista
 6. Oi, Sara, kuten arvasin, sinun molemmat listasi ovat ihania. <3

  Kirjojen suhteen meillä on vain yksi sama: Aikamatkustajan vaimo, mutta minullakin on Haahtela ja olisin ihan hyvin voinut laittaa omalle listalleni Atwoodin ja uskoisin Tyrskyjen voivan hyvinkin olla sellainen life saver. Pitää vaan ensin lukea kirja. ;)

  Ja musiikki sitten: Mietin Whiskey Lullaby:ta, mutta jos ajattelen omaa elämääni, niin Alison Kraussin Lucky One tuli kohdalleni juuri sellaisena aikana, jolloin sitä tarvitsin. Molokon Time is Now melkein pääsi omalle listalleni, mutta minulla siihen liittyy melkoista melankoliaa, joten se saa jäädä muuten tärkeäksi osaksi elämääni.

  Miljoonasade on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 :)

   Aikamatkustajan vaimon olisinkin voinut arvata pääsevän sinun listallesi. <3 Ja Tyrskyt on minulle niin rakas ja tärkeä kirja, etten tiedä miten osaan kirjoittaa siitä mitään. Pitänee yrittää jossain kohtaa...

   Meillä on kyllä monelta osin samanlainen maku, paitsi kirjojen, myös musiikin suhteen. <3

   Poista
 7. Näihin olisi kyllä aina niin kiva lukea perusteluja, mutta... Kiva oli näinkin ja voi toki muuten mennä vähän henkilökohtaiseksi :). Olen lukenut noista kymmenestä kirjasta vain Aikamatkustajan vaimon, joten näemmä minulla voi sitten olla edessä vielä ainakin yhdeksän mielenkiintoista lukukokemusta :D.

  VastaaPoista
 8. Blogistani löytyy haaste sinulle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit