Työputkea ja alkuvuoden luettuja

Blogiparkani on taas uinunut kevyessä horroksessa reilun viikon verran, kun itse olen puurtanut pitkää ja raskasta työputkea (ja sitä ennen kävin vähän Helsingissä humputtelemassa - ihanassa kirjabloggaajaseurassa, totta kai :). Valo näkyy jo putken päässä, ja loppuviikosta aktivoidun taas vihdoin kirjapostausten merkeissä, mutta nyt ajattelin käväistä ilmoittelemassa itsestäni ja tekohengittää blogia vaikkapa (omasta mielestäni) aina kivojen listausten merkeissä. :) Ja koska huomasin taannoin unohtaneeni jo useamman kuukauden ajan postata kulloisenkin kuukauden luetuista kirjoista, listaan nyt paremman puutteessa tammi- ja helmikuun luetut kirjat.


Alkuvuodesta olen ehtinyt lukea ihan mukavasti, mutta lukeminen on ollut ihmeellisen haahuilevaa. Kesken on ollut jatkuvasti neljä, viisi kirjaa, joita olen lueskellut ihan fiiliksen mukaan välillä pitkiäkin taukoja pitäen. Loppuun luettuja kirjoja on kertynyt ihan kohtuullisesti, mutta edelleen keskeneräisten kirjojen pino on melkoisen korkea.

Tammikuussa luin seuraavat kirjat:

Camilla Läckberg: Mantelintuoksua lumimyrskyssä
Riikka Pulkkinen: Vieras
Haruki Murakami: Norwegian Wood
Cecilia Samartin: Nora & Alicia
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Ernest Hemingway: The Old Man and the Sea

Tammikuun kaikista luetuista (Hemingwayta lukuun ottamatta) olenkin jo ehtinyt kirjoittaa blogiini. Suurimman osan kirjoista luin Kuuban-matkallani, neljä kuudesta. Kaksi kirjoista oli uusintakierroksella (Norwegian Wood ja Ylpeys ja ennakkoluulo), ja ellei noita suosikkikirjojani lasketa, kuukauden paras lukukokemus taisi olla Pulkkisen upea Vieras.

Helmikuussa olin vielä tavallistakin haahuilevampi ja sain luettua loppuun vain neljä kirjaa:

Merete Mazzarella: Fredrika Charlotta o.s. Tengström. Kansallisrunoilijan vaimo
Niina Miettinen (toim.): Rakkaustarinat
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi
Leena Krohn: Tainaron

Kaikista helmikuun luetuistakin olen jo ehtinyt kirjoittaa omat postauksensa. Kuukauden paras lukukokemus oli ilman muuta Hollinghurstin upea Vieraan lapsi, mutta muutkin kolme teosta olivat kaikki hienoja, positiivisia yllätyksiä. Kesken jäi siis monta kirjaa, ja koska saanen niistä ison osan luettua loppuun tämän maaliskuun aikana, tullee kuluvan kuukauden luettujen kirjojen lista olemaan mukavan pitkä. :)

Oi että, odotan kovasti jo vapaita, ja sen mukanaan tuomaa luku- ja blogiaikaa! Blogiin on tulossa kaikenlaista: kirjoittelen lähiaikoina muun muassa parista uutuuskirjasta ja ensikosketuksestani ihanaan (!) Monika Fagerholmiin (olen vieläkin ihan ihastuksesta sekaisin). Lisäksi luvassa on vähän Keltaista kirjastoa, eräs harvinaisen laadukas dekkari, pari talvikirjaa (nyt kun tätä talvea ikävä kyllä vielä tuntuu riittävän), pari Murakamia, sarjakuvia ja vaikka mitä kivaa! :) Mutta ensin vielä viimeinen rutistus, ja suunta kohti työmaata vielä yhden yön ajaksi...

Kommentit

 1. Ihanaa, kun kävit humputtelemassa. Oli ilo nähdä. <3

  Etkös sinä kirjoittanut helmikuussa Hiltusen Sysipimeästäkin? Niin olin huomaavinani, kun linkitin sinut äsken. :) Hieno kirja, ihastuin siihen. Olet lukenut muutenkin hyviä teoksia, Hollinghurst, Pulkkinen, Murakami... Minun pitäisi lukea tuo Läckbergin Mantelintuoksu.

  Mukava kuulla, että työputki alkaa helpottaa taas hetkeksi. Kohti valoa, siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, samat sanat! <3 Ja sinua on aina ilo nähdä! <3 :)

   Joo, kirjoitin helmikuussa Sysipimeästä, mutta luin sen jo joulukuussa. Tämä minun bloggaustyylini on välillä vähän hämäävä, kun saatan kirjoittaa kirjoista tosi pitkällä viiveellä (esim. Murakamin Sputnikista kirjoitin joulukuussa vaikka kirjan luin jo kesällä, ja Hirvosen esikoisesta kirjoitin tammikuussa vaikka luettiin kirja sinun kanssasi samaan aikaan :). Nytkin on pitkä liuta luettuja kirjoja bloggaamista odottamassa (harvemmin ehdin kirjoittaa ihan tuoreeltaan), vanhimmat jostain puolentoista vuoden takaa - ja silti haluan niistä kirjoittaa ennemmin tai myöhemmin, koska kirjat ovat olleet hyviä ja ansaitsevat edes muutaman sanan bloginäkyvyyttä, ja luonnoskansiossa on jonkinlainen jutunraakile sitaatteineen olemassa. :D

   Sysipimeä oli tosiaan upea kirja, mutta silti on ihan kutkuttavan hauskaa että syksyllä Hiltuselta julkaistaan vaihteeksi ihan erilainen kirja, ei Studio-sarjaa ollenkaan. Jännää!!

   Ja alkuvuoteenkin on kyllä jo mahtunut paljon hyvää luettavaa. Ja lukemistaan odottaa vaikka mitä kivaa! <3

   Ihanaa ja valoisaa viikonloppua sinne! <3

   Poista
 2. Pirteä postaus, vaikka kiireeseen olisitkin hautautunut. ja olethan hyvänen aika saanut jo paljon luettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, kiitos (vaikka olo ei silloin tuntunut kovinkaan pirteältä - nyt tuntuu, kiitos ihanien aluillaan olevien vapaiden). :)

   Poista
 3. Oijoi, mä en uskalla tulla tänne :D Lukulistani on nimittäin massiivisempi kuin koskaan, ja tänään se kasvoi taas kahdella kirjalla... arg! :D

  No, ihanaahan se vain on, kun on hyvää luettavaa odottamassa <3

  Kauniita päiviä sinulle, olet ollut mielessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, samat sanat, en kohta uskalla tulla blogiisi ollenkaan, kun sielläkin vain tbr-lista kasvaa. :D Mutta sanopa muuta, ihanaahan se on ettei luettava lopu ikinä! <3

   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinne! <3 Ja samoin, mielessä olet ollut sinäkin! <3

   Poista
 4. Oioioi, odotan NIIN innoissani juttuasi Fagerholmin kirjasta. Mikähän niistä se on...

  Ja Murakami kiinnostaa tietysti aina ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, aloitin varmaankin helpoimmalla, eli luin Ihanat naiset rannalla. Mutta voi miten se oli hieno, nyt haluaisin pian lukea lisää Fagerholmia... <3

   Ihania naisia ja Murakameja tiedossa varmaankin ensi viikolla, postaan nyt viikonloppuna luultavasti Fletcherin lisäksi vielä toisesta uutuuskirjasta ja sitten on muiden kirjojen vuoro. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit