Terkkuja Irlannista!

Aloin vapaillani käydä läpi Irlannin-matkakuviani, ja koska totesin että niitä olisi blogiinkin laitettavaksi helposti viitisenkymmentä, päätin postailla niitä nyt pikkuhiljaa useammassa erässä varsinaisten kirjapostausten väleissä. Nyt ensimmäisessä satsissa laitan muutaman kuvan keväisestä Dublinista, sekä vähän useamman kuvan ihanasta Galwaysta ja Connemaran alueelta, jossa kävin päiväseltään kiertelemässä. Tällä kertaa en enempiä selittele, vaan annan kuvien puhua puolestaan. :) Myöhemmin tulossa lisää kuvia Irlannin maaseudulta ja kelttiläisistä tunnelmista, ja vielä oma (runsaanpuoleinen!) postauksensa kirjallisesta Dublinista, joten pysykäähän kuulolla... :)

Kevät! <3

Tunnettuja irlantilaisia kirjailijoita mainostaulussa pienellä sivukujalla Temple Barin alueella. Tunnistatko ketään?

Piikkiherne kukki kaikkialla.


Molly Malone.




Connemaran alueella. Seuraava varsinainen kirjapostauksenikin sijoittuu Connemaraan, joten vähän tämänkaltaisissa tunnelmissa liikutaan.



Irlannista saa (ainakin minun mielestäni) maailman parhaita skonsseja. <3



Katamaraaniajelulla Irlannin ainoalla vuonolla, Killary Fjordilla.


Galwayssa. Sateen jälkeen paistaa aurinko. Kaupungin kaduilla tunsin hetken olevani ihan oikea 


Kommentit

  1. Oh! Olen niin usein tahtonut Irlantiin enkä vielä koskaan mennyt tai päässyt :) Ihanoita kuveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, kyllä se Irlanti siellä jaksaa odottaa, varmasti sinne ehdit vielä moneen kertaan. :) Ja kiitos ihanainen! <3

      Poista
  2. Ihanaa! Onkin mukava päästä nauttimaan matkakuvistasi useamman postauksen verran. Tunnen irlantilaista kirjallisuutta niin huonosti, että hyvä vaan, että kirjoitat siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari A., hauskaa kuulla! :) Kuvia onkin tulossa vielä ainakin parin postauksen verran. :)

      Poista
  3. Voih, tämä pistää matkakuumeilemaan! Minulla on syksyksi varattu reissu Etelä-Englantiin, onko vinkkejä mitä suosittelisit? Brightonia ajattelin ainakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahmu, matkakuumeilu onkin ihan parasta kuumeilua. <3 Ja oih, lähdet Englantiin! Minä olen vähän huono antamaan vinkkejä muun kuin Lontoon (ja nykyisin ehkä vähän Irlannin ja Skotlanninkin) suhteen, sillä vaikka olen käynyt Englannissa toistakymmentä kertaa, en ole juurikaan malttanut lähteä rakasta Lontoota kauemmas. Viime kesänä kävimme ystävän kanssa Hampshiren alueella (kävimme Chawtonissa Jane Austen -museossa) ja se oli ihastuttavaa seutua. Ylipäänsä Kaakkois-Englanti on hurjan viehättävää, olen matkustanut siellä parissa yhteydessä junalla, ja junan ikkunasta avautuvat näkymät pelloille, nummille ja laitumille ovat melkein jumalaisen kauniita. <3

      Brighton on varmasti ihana ja näkemisen arvoinen paikka! Omiin lähitulevaisuuden Englanti-suunnitelmiini kuuluvat käynnit Oxfordissa ja Pohjois-Englannin Yorkshiressä. Minua kiinnostaisi myös kierrellä Kentin kreivikunnassa... Tänä kesänä tuskin käyn Lontoota pidemmällä, mutta ensi kesänä onkin taas jo sitten ihan uudet matkakuviot... :)

      Poista
  4. Sara, mitä kuvia!! <3 Huomaan nyt, ettei vielä kunnon vehkeet riitä - tarvitaan myös taiteellista silmää. Ja sitä sulla on! Kaikistahan näistä voisi kehittää taulun, mutta tykästyin eniten Book shoppiin.

    Kuinka yllättävää minulta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, oih, kiitos ihana! <3 Ja olipas tosiaan yllättävää että tykkäsit kirjakauppaan liittyvästä kuvasta... ;)

      <3

      Poista
  5. Olisiko oikeassa ylänurkassa James Joyce?

    Aivan ihana tuo kuudes kuva! Ja kuva 11, jossa tavattoman haikea tunnelma. Tulee mieleen mm. P.S. Rakastan sinua-elokuva. Ja tuo kuvan 13 puu... ihania kuvia - tulee kauhea matkakume itsellekin irlantiin! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nafisan, joo, Joycen minäkin tunnistan, tuo oikean yläkulman mieshän se on. :) Ja löytyy sieltä ainakin myös Oscar Wilde ja W.B. Yeats.

      Kiitos kuvakehuista! <3 Ja oi, P.S. Rakastan sinua -elokuva on ihana, ja vaikken muuten Ahernin kirjoista niin välitä, rakastan sitä kirjaa. <3 (Hmm, no, ehkäpä sen on saattanut joku nokkela joskus blogini nimestäkin päätellä... ;)

      Poista
  6. Voi kun ihanan tunnelmallisia kuvia ♥ Pitäisi varmaan etsiä jostain hyviä irlantilaisia sarjoja, niin voi tunnelmoida niilläkin ennen kuin pääsee itse tuonne maaseudulle. Vuokrasitko muuten auton, vai pääseekö tuonne rannikolle kävellen tai bussilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, kiitos! <3 Jos olet menossa Dubliniin, suosittelen katsomaan iki-ihanan elokuvan Once, sen myötä pääsee hyvin fiilikseen... :) Irlantilaisia tv-sarjoja jäin muuten oikein miettimään. Brittiläisiä sarjoja tulee mieleen pilvin pimein, mutta irlantilaisia en muista kuin yhden (Ylenkin aikoinaan lähettämä Elämää Ballykissangelissa), ja sitäkään en ole katsonut, ajatellut vain että pitäisi katsoa. Mitä sarjoja sinulla on mielessä?

      Ehdottomasti paras keino liikkua Irlannissa on auto. Itse olin kuitenkin liikkeellä bussilla, en ole ajanut autoa Suomessakaan kohta kolmeen vuoteen, ja vasemmanpuoleinen liikenne tuntuu melkein mahdottomalta ajatukselta meikäläiselle. :D

      Poista
    2. Niin vähän ajattelinkin, itselläni ei ole ollenkaan ajokorttia niin olen aina julkisen varassa :)

      Kiitos leffasuosittelusta! Heti kun olin kirjoittanut kommenttini, Ballykissangel tuli mieleen. Katsoin sitä aikoinaan aina kun tulin koulusta kotiin. Ajattelin juuri jotain samantapaisia tai jotain etsiväsarjoja, mutta minullakin tulee vain mieleeni brittiläisiä.

      Poista
  7. Upeita kuvia ja varsinkin pidän noista tunnelmallisista maisemakuvista. Kiitos kaimani sinun kyydissä pääsen ainakin nojatuolimatkalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaima, kiitos! <3 Nojatuolimatkasi voi jatkua lähipäivinä, kun postaan lisää Irlanti-kuvia. Mutta ensin muutama kirjapostaus... :)

      Poista
  8. Kertakaikkisen ihania kuvia, anna vaan tulla lisää :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kuvista. Irlantiin on pakko päästä. Siellä järjestetään joka kesä kirjallisuusmessut jossakin paikassa, jonka olen unohtanut. Hanna Tuuri on kirjoittanut kirjansa Irlannista ja asuu siellä ja välillä kirjoittaa kolumneja puutarhalehtiin.
    nimimerkki kateellinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai Laakso, kiitos kommentista. :) Tarkoitatkohan Dublinin jokavuotisia kirjamessuja? Minäkin haaveilen pääseväni sinne, samaten kuin Edinburghin jättimäisille kirjafestivaaleille. Joskus kyllä vielä menenkin. :)

      Tuurin kirjat ovat ihania! <3 Kirjoitin tänään Tuulen maasta jonka luin juuri Irlannissa, ja tällä hetkellä on luvussa Irlantilainen aamiainen. Ja kyllä, pientä kateutta on ilmassa täälläkin... ;)

      Poista
  10. Oi, aivan ihania kuvia! Irlanti on yksi haavematkailukohteistani. Irlantilaisissa kirjoissa on monesti sellaista kivaa särmää, josta tykkään. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, kiitos! <3 Irlanti on kyllä superihana, ja minäkin rakastan irlantilaisia kirjoja. Ja olen ihan samaa mieltä, niissä on usein juuri sellaista särmää ja elämänmakua, joka tekee niistä tavattoman viehättäviä. :)

      Poista
  11. En kestä! Skonsseja ja sumua ja kukkia. Ja tuo Connemara-kuva! En kestä.

    VastaaPoista
  12. Upeita kuvia! Irlannin maisemat ovat kyllä komeita, ah. Jo kuvista aistii tuulen ja valon ja sumun ja raikkaan meri-ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luru, kiitos! <3 Irlannissa on kyllä hurjan kaunista. Connemarassa ei ollut vielä kovinkaan vehreää, pitää mennä sinne uudestaan jonain kesänä.

      Poista
  13. Oi ihana, ihana Irlanti ja minustahan oli tulla galwaylainen...Oli siellä talokin jo odottamassa.

    Kiitos ihanista kuvista ja magnoliakuvasi on kyllä ihan huippu. Connemarassa olen kokenut elämäni upeimman asian, jos ei nyt rakkaan kohtaamista ja lasten sytymiä lasketa mukaan;)

    Terveisiä alpeilta, jotka nyt valitsimme Irlannin sijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, Irlanti on tosiaan mielettömän ihana. <3 Haaveilen jo taas täysillä uudesta matkasta sinne...

      Kiitos kuvakehuistasi (ja Alppi-terveisistäsi, vaikka oletkin ollut Suomessa jo pitkään :)! <3 Ja minunkin sydämessäni Irlannilla on ihan erityinen paikka. Olen ollut siellä kahdesti samanlaisessa elämäntilanteessa (no, sanottakoon se nyt tässä kun olen jo tullut ulos ms-kaapistani :), eli kummallakin Irlanti-kerralla minulla on sattunut olemaan pahenemisvaihe päällä. Olen antanut Irlannin ja irlantilaisten helliä sieluani ja sydäntäni, olen levännyt, toipunut ja nauttinut elämästäni, saanut uutta iloa ja onnea elämään. Ja samalla menettänyt sydämeni täysin tuolle ihanalle maalle. :)

      Poista
  14. Vanha postaus, mutta olen matkakuumeissani käynyt täällä pari kertaa kurkkimassa. <3 Kuten tiedät, suuntaamme taas ensi kesänä Irlantiin. Rakastuin maan maisemiin ja ilmapiiriin viime vuonna. Nyt mieli tekisi jonnekin itärannikkoa kauemmas, länsi kyllä houkuttelee...

    Oi näitä kuviasi - kuten aina! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit