Ääneni Blogistanian parhaat kirjat 2013 -äänestyksessä

On jälleen aika äänestää kuluneen vuoden parhaita kirjoja. Tänä vuonna kategorioita on neljä: jo tutuiksi tulleiden Blogistanian Finlandian (kotimainen kaunokirjallisuus), Globalian (käännetty kaunokirjallisuus) ja Kuopuksen (lasten- ja nuortenkirjallisuus) lisäksi äänestetään myös vuoden parasta tietokirjaa Blogistanian Tieto -kategoriassa. Annan itse ääniä jokaisessa kategoriassa, joskin Kuopuksessa ja Tiedossa ääneni saa tänä vuonna vain kaksi kirjaa/kategoria.


Minun ääneni menevät seuraaville kirjoille: 

Blogistanian Finlandia:

1 piste: Antti Heikkinen: Pihkatappi. Hämmästyttävän hieno esikoinen. Mukaansatempaava, riemastuttava ja koskettava sukupolviromaani, jonka kieli soljuu ja murredialogi toimii alusta loppuun.

2 pistettä: Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea. Kaunis, kuulas ja syvästi melankolinen romaani, jonka kieli ja tunnelma hipovat täydellisyyttä.

3 pistettä: Kjell Westö: Kangastus 38. Mestariteos! Jos täydellisiä kirjoja on olemassa, tämä on ilman muuta yksi niistä.

Blogistanian Globalia:

1 piste: Colm Tóibín: Äitejä ja poikia. Ihastuttava ja syvästi koskettava novellikokoelma. Kieli on vähäeleisyydessään kuulasta ja kaunista, kerronta tarkkanäköistä ja ihmisyyttä kunnioittavaa.

2 pistettä: Susan Fletcher: Tummanhopeinen meri. Pakahduttavan ihana brittiromaani, joka jättää sydämeen lämpimän olon.

3 pistettä: Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat. Tiivis, runsas, rohkea ja intohimoinen - ja ennen kaikkea valtavan tärkeä kirja. Kaunokirjallisesti häikäisevän hieno, ehdottomasti yksi parhaista käännösromaaneista vuosiin!

Blogistanian Kuopus: 

2 pistettä: Marja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet. Sujuvasti kirjoitettu nuortenkirja, joka kertoo koskettavalla tavalla lapsen ja nuoren suuresta surusta, surutyöstä ja matkasta kohti toipumista.

3 pistettä: Hannu Mäkelä: Ääni joka etsi Laulua. Kaunis saturomaani, joka lumoaa täysin myös aikuisen lukijan.

Blogistanian Tieto:

2 pistettä: Raakel Lignell: Raxun remppa. Hyvä perusteos parempaa oloa ja uusia elämäntapoja tavoittelevalle. Teksti selkeää ja ymmärrettävää, kuvitus lukemaan houkuttelevaa, kirjan värimaailma kaunis ja tasapainoinen. Innostaa ja inspiroi.

3 pistettä: Kai Linnilä: Kotirintaman kasvot. Huikean hieno tieto- ja valokuvateos, joka avaa lukijalle ansiokkaasti elämää kotirintamalla Suomen talvi- ja jatkosodan aikana.

***

Voittajakirjat julkistetaan huomenna tiistaina 28.1.2014 klo 10 kunkin äänestyksen emäntäblogeissa:

Blogistanian Finlandia: Sallan lukupäiväkirja
Blogistanian Globalia: Kirjasfääri
Blogistanian Kuopus: Les! Lue!
Blogistanian Tieto: Luetut, lukemattomat

Kommentit

 1. Vitsit, äänestettiin jopa kahta samaa kirjaa <3 Westöä ja Fletcheriä <3
  Pakko lukea listasi muutkin kirjat, tai ainakin Kotiinpalaajat ja Pihkatappi kiinnostavat.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että Flecther on saanut ääniä! Se oli niin hilkulla tulla minunkin top 3 :n!!

  VastaaPoista
 3. Pihkatappi oli yhdessä vaiheessa minunkin listallani, mutta sinne oli niin paljon tuntua. :) Ihanaa, että äänestit Haahtelaa. Kotiinpalaajat täytyy lukea pian!

  VastaaPoista
 4. Jee Pihkatapille ja Kotiinpalaajille! :)

  VastaaPoista
 5. Ai niin, Tummanhopeinen meri! Minulla on ollut se lukulistalla jo kauan, mutta sitten se hautautui johonkin kansaan. :D

  Mielenkiintoista lukea näitä listoja!

  VastaaPoista
 6. Kotiinpalaajille jee. Pihkatappi, Haahtela ja Äitejä ja poikia luettavien listallani! :)

  VastaaPoista
 7. Hei, sinulle on haaste blogissani. Vastaamisella ei ole kiire, eikä pakollista.

  Palaan postauksiisi paremmalla ajalla :)

  VastaaPoista
 8. Ääni, joka etsi Laulua sai minultakin pisteen. Kuinka paljon hyviä kirjoja minulla onkaan lukematta, varsinkin käännöksiä! Kangastus 38 ei ihan päässyt listalleni. Hienot listat!

  VastaaPoista
 9. Finlandia-pisteissä asetin ykköseksi ja kolmoseksi samat teokset kuin sinä. :) Haahtela on vielä lukematta.

  VastaaPoista
 10. En ole lukenut yhtäkään ehdokkaistasi, mutta Äitejä ja poikia on ollut minulla lainassa jo pienen ikuisuuden. Pitäisikin lukea se jo vähitellen.

  VastaaPoista
 11. Oi, ihania listoja! Monta hienoa on minulta vielä lukematta, kuten Kangastus 38 ja Kotiinpalaajat...

  VastaaPoista
 12. Listassasioli monta lukemaani kirjaa ja jokunenlukematon. Haahtela sai minultakin kaksi pojoa. Kyllä on kiehtovaa tutkia lukulistoja!

  VastaaPoista
 13. Taas tuli lukulistaan lisäystä! :D

  VastaaPoista
 14. Hmm... Haahtelaa ja Westötä en olekaan lukenut vähään aikaan. Pitäisi ehkä korjata tämä menetys jossain vaiheessa...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit