Uusia alkuja

Moi pitkästä aikaa. Todella, todella pitkästä aikaa.

Onpas hienoa mutta outoa olla täällä taas. Tuntuu ihan samalta, kuin olisi ollut töistä pitkällä lomalla, eikä palatessaan muista sähköpostin salasanaa tai ylipäänsä sitä, mitä ihmettä täällä kuuluu tehdä. :) Luotan kuitenkin siihen, että samoin kuin parin työvuoron jälkeen, myös parin blogipostauksen jälkeen tuntuu taas siltä kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan. Kun aikaa kuluu, kirjoittamisen kynnys nousee päivä päivältä korkeammaksi, ja vähitellen mielen täyttää sellainen ajatus, ettei osaa ylipäänsä kirjoittaa enää ollenkaan. Mutta ei tässä nyt ruosteisesta olosta huolimatta auta kuin tarttua itseään niskasta ja yrittää. Pidän mielessäni nyt rakkaan ystäväni, kirjailija Minna Rytisalon sanat: solekko tehä. :D


Pitkälle blogitauolle on ollut syynä iso mullistus elämässä. Loppuvuodesta sattui muitakin vähän ankeita juttuja, jotka veivät voimia ja vetivät mieltä matalaksi, mutta joulunalusviikolla koirani, äärettömän rakas vanha Roope-pappa, kuoli. Joku saattaa ajatella, että mitäs tuosta, mutta minulle lemmikistä - ja samalla parhaasta kaverista - luopuminen on vaatinut ihan samanlaisen surutyön läpikäymisen, kuin jos olisi menettänyt elämästään tärkeän ihmisen. 12,5 vuoden kiinteän yhteiselon päätyttyä koko elämä on mennyt yhtäkkiä uusiksi. Kaikki on pitänyt opetella uudelleen: arki, aikataulut, jopa lukeminen. Mutta nyt alkaa jo sujua. Ja mikä parasta: olen löytänyt kirjat uudelleen. ♥

Palailen tässä pikkuhiljaa näihin kuvioihin. Luvassa on totuttuun tapaan juttuja uusista ja vanhoista kirjoista (juuri nyt luen mm. Anneli Kannon Lahtareita, joka on huikea teos!), oopperasta ja teatterista. Keväämmällä otan osaa myös Ylen Kirjojen Suomi -sivuston Kirjablogit ja 101 kirjaa -tapahtumaan (jossa oli muuten tänään vuorossa rakas ystäväni Elina - käykääpä kurkkaamassa hänen ajatuksiaan Leena Krohnin Mehiläispaviljongista!). Ja kun kohinalla lähestyvä kevät tuo tullessaan myös erilaiset kirjatapahtumat (esimerkiksi Vihtorin kirjamessut maaliskuun lopulla Tampereella ja Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin toukokuussa Helsingissä), on kaikenlaista kivaa ja kiinnostavaa kirjapöhinää ihanaa odotella.

Mutta tästä se taas lähtee. Jälleen yksi askel kohti uutta.

Kaunista ystävänpäivän iltaa teille kaikille! Palataan pian.

Kommentit

 1. Ihanaa että olet taas täällä(kin) ❤️

  VastaaPoista
 2. Ei ihme, jos mieli on ollut maassa!
  Kokemuksesta tiedän tuon tunteen, mutta onneksi elämä voittaa.Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että arki alkaa kulkea ja ihanaa, että palasit. Tervetuloa takaisin ❤

  VastaaPoista
 4. Ei ihmekään, että mieli ollut maassa, tiedän tuon tunteen - samaa koetaan täälläkin :( Tsemppiä ♥ /Tiia

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän hyvin että mieli on ollut maassa, muistan vieläkin kuinka surullinen olin vajaa kymmenen vuotta sitten kun pikku Kasperimme kuoli. <3

  Mutta ihanaa kun olet tullut takaisin, ihana Sara <3

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa takaisin! ♥ Nähdään Vihtorin messuilla, ellei sitten jo EKF:llä lauantaina. Menin lupautumaan mukaan "Kirjailija kääntäjänä, kääntäjä kirjailijana" -paneelikeskusteluun 13.30. :)

  VastaaPoista
 7. Parhautta, että olet täällä taas ystävärakas. <3

  VastaaPoista
 8. Kiva tavata taas, näinkin! Ja hienoa, että arki alkaa asettua ja kirjat ja lukeminen ovat tallella. Niistä on iloa niin hyvinä kuin huonoina aikoina, enkä usko, että tuon oivaltanut ikinä kirjoja täysin kadottaa, vaikka toisenlaisiakin kausia voi olla.

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa takaisin - hienoa että olet taas täällä. <3

  VastaaPoista
 10. Sydämiä täältäkin! Lemmikin menetys on raskasta, onhan lemmikki juuri kuten sanoit, perheenjäsen. Minulla on perheessä ollut aina useita lemmikkejä ja monta on menetetty (etenkin maalla ulkona hengaavien kissojen odotettu elinikä ei ole hurjan suuri), mutta kyllä se aina kirpaisee, vaikka siihen kai pitäisikin olla tottunut.

  VastaaPoista
 11. Lemmikin poismeno on iso murhe, tervetuloa takaisin.

  VastaaPoista
 12. Moi,
  Haluaisin, että lukisit kirjani 😇 Ja bloggaisit siitä/niistä. Lukijani ovat ihastuneet kirjoihin, mutta pienen kustantamon kirjailijana en lehtimainoksissa koreile.
  Mihin osoitteeseen voisin lähettää ne sinulle? 🙂

  Tuolla on mainosvideot:
  https://www.youtube.com/channel/UCgC-KeCi-sa8heZF9zGD90A


  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit