Kaunokirjallinen maailmanvalloitus

Olen jo kauan seurannut suurella mielenkiinnolla monissa blogeissa haastetta jonka tarkoituksena on lukea kirjoja ympäri maailman, ja päätin nyt heti upouudessa blogissani ryhtyä itse samaan. Tavoitteena siis on lukea ainakin yksi kirja jokaisesta maasta, eli kirjan tapahtumien tulee aina sijoittua johonkin maahan. Luettuani kirjan merkitsen maan sivun alalaitaan sijoittamaani karttaan, ja tunnisteisiin merkinnän "maailmanvalloitus". Tästä tulee kivaa! :)

Kommentit

 1. Entä jos samassa kirjassa käydään monessa maassa? Sitenhän saisi monta merkintää kerralla. Hyvä aloitus olisi vaikkapa 80 päivässä maapallon ympäri! :D

  VastaaPoista
 2. No tuo on kyllä ihan totta! :D Tuo asia käväisi mielessä jo Gabaldonin kirjojen kohdalla, kun esimerkiksi Matkantekijässä käydään monessa maassa. Päädyin kuitenkin etten laske niitä, vaan ainakin alkuun yritän saada maita keräiltyä maa / kirja -tahtiin. Katsotaan alanko jossain kohtaa lipsua periaatteestani... :)

  VastaaPoista
 3. Hei, törmäsin ihan sattumalta blogiisi. En ole lueskellut näitä kirjallisuusblogeja aiemmin. Tämä maailmanvalloitus alkoi kiehtoa valtavasti, vaikka olenkin pirun hidas lukija. Onko tämän haasteen säännöistä ollut jossain keskustelua? En millään löydä googlettamalla tms. Kun itse jäin miettimään monenlaista. Valtioitahan tulee ja menee, ja osa kirjoistahan sijoittuu tavallaan johonkin valtioon, mutta ei kuitenkaan "tähän maailmaan" (esim. Harry Potterit). Jos lukee esim. antiikin Roomaan sijoittuvan kirjan, niin merkitäänkö silloin tapahtumapaikaksi Italia? No kai ne säännöt voi itse määritellä, varsinkin jos ei bloggaa, mutta olisi mukava tietää mitä muut on miettineet niistä.

  VastaaPoista
 4. Kiva kun löysit blogiini, hellin, tervetuloa! :) Olen itsekin melko hidas lukija, luen normaalisti n. 1-2 kirjaa viikossa. Ja koska luen paljon kirjoja tämän haasteen ulkopuolelta, tämä haaste on minulle jos ei nyt ihan ikuisuus-, mutta ainakin useita vuosia kestävä projekti.

  En tiedä onko tästä haasteesta ollut paljonkin keskustelua muissa blogeissa, itselleni ei ole osunut silmään. Olen nähnyt tähän haasteeseen liittyen ensimmäisiä postauksia eri blogeissa jo reilu vuosi sitten, eli tämä haaste on jo elänyt pidempään.

  Itse olen ajatellut että tämän haasteen sääntöjä voi ajatella melko löyhästi ja itselleen sopivasti. Itse olen päättänyt että vaikka kirjassa käytäisiin useassa maassa, merkitsen haasteeseen kuitenkin vain yhden maan / kirja. Lisäksi olen ajatellut valloittaa vain tällä hetkellä olemassa olevia valtioita jotka löytyvät maailmankartasta. Apunani maiden listaamisessa käytän blogini alalaidassa olevaa maailmankarttaa, kartan vasemmassa alalaidassa on linkki josta pääsee tekemään itselleen vastaavanlaisen kartan mikäli maailmanvalloitus alkoi kiinnostaa. :)

  Suosittelen kyllä lämpimästi tähän haasteeseen osallistumista vaikket itse bloggaisikaan. Tämä on hauskaa, ja lisäksi tämä mielestäni laajentaa osallistujien kirjallista näköpiiriä. Itse ainakin luen normaalisti enimmäkseen Britanniaan, Irlantiin, Suomeen, Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin sijoittuvaa kirjallisuutta, mutta tämän haasteen myötä olen huomannut kirjastossa katselevani muualle maailmaan sijoittuvaa kirjallisuutta ihan uusin silmin. Ja kuten oikeassakin elämässä, matkustelu avartaa ja avaa silmiä, vaikka se tässä tapauksessa tapahtuukin omasta nojatuolista käsin. :)

  VastaaPoista
 5. Huh, minusta 1-2 kirjaa viikossa ei ole mikään hidas tahti! :O

  Minusta sama kirja voi mennä pariin/kolmeen/neljäänkin maahan, jos oikeasti tapahtumat ovat melko tasaisesti kaikissa paikoissa. Muuten tietysti merkkaisin vain sen, mikä on pääasiallisesti se tapahtumapaikka.

  Harry Potterit merkkaisin tietty Britanniaan, siellähän ne tapahtuu :)

  VastaaPoista
 6. Ei pitäisi kai vertailla itseään muihin, mutta välillä tunnen itseni tosi hitaaksi lukijaksi, kun joidenkin kirjablogien kirjoittajat lukevat yli kymmentäkin kirjaa kuukaudessa. En kyllä millään itse pystyisi samaan, kun töissäkin on käytävä (ja on tietysti paljon muutakin elämää). :D

  Katsotaan nyt, voi olla että jossain kohtaa haasteessa edistyminen alkaa tuntua niin hitaalta että muutan mieltäni ja alan merkata useampia maita / kirja, tietenkin siis jos kirjassa ollaan useammassa maassa. :)

  Ja tosiaankin, Potterithan sijoittuvat tietenkin Britanniaan! :)

  VastaaPoista
 7. No minä saan hädintuskin kirjaa per kuukausi luettua, mutta en ota paineita, koska tämähän on harrastus! Olen käynyt lukupiirissä, ja siitäkin on tullut semiahdistava back to school -fiilis, kun on se deadline kuitenkin. Viimeksikin sain lukupiirin kirjan ihan viime tipassa luettua. Ihan kuin jonkin tenttikirjan, heh.

  Mutta kiitos vastauksista ja inspiraatiosta :) Ajattelin aloittaa yrittämällä lukea kirjan per maanosa.

  VastaaPoista
 8. Hellin, mukavaa jos inspiroiduit! :) Hauskaa maailmanvalloitusta sinulle, ilman paineita! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit