Blogistanian Finlandia 2012, minun ehdokkaani


Vuosi on vierähtänyt ensimmäisestä Blogistanian Finlandiasta. Tänään on aika äänestää vuoden 2012 parhaasta kotimaisesta kirjallisuudesta. Siteeraan tähän Sallaa, joka omassa blogissaan emännöi kyseistä kilpailua: Tarkoitus on lisätä kotimaisen kirjallisuuden laaja-alaista lukemista. Kilpailuun voivat osallistua bloggaajat, jotka kirjoittavat blogiinsa kirjoista. Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.

Bloggaaja muodostaa paremmuusjärjestyksessä kolmen kirjan listan, johon merkitsee pisteet ja linkin arvioon. Paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä ja sitä seuraava yhden (1) pisteen.

Olen lukenut vuoden aikana yksitoista kotimaista uutuusteosta, jotka on siis julkaistu vuoden 2012 aikana. Paria haluamaani romaania en ehtinyt asetetun ajan puitteissa lukea, uskon että ne olisivat olleet vahvoilla omia ehdokkaitani miettiessäni, mutta kaikesta huolimatta uskon että listani olisi lopulta sama kuin nytkin. Monesta kirjasta olen nimittäin pitänyt kovastikin, mutta kolmen kärkeni nousee esiin lähes ylivertaisena. 

Omat ehdokkaani vuoden 2012 Blogistanian Finlandian saajiksi ovat seuraavat: 

3 pistettä: Ulla-Lena Lundberg: Jää. Tähän ei löydy sanoja! Pakahduttavan kaunis, miltei täydellinen romaani! <3

2 pistettä: Aki Ollikainen: Nälkävuosi. Upea, riipaisevan koskettava ja rankka lukukokemus.

1 piste: Heidi Köngäs: Dora, Dora. Mestarillinen romaani, väkivahva tarina kauniilla kielellä kerrottuna.


Mielipiteeni on siis tänä vuonna harvinaisen yhtenevä virallisen Finlandia-palkintoraadin kanssa. :) 
Blogistanian Finlandian voittaja julkaistaan Sallan lukupäiväkirjassa tänään 2.1.2013 klo 20.

Kommentit

 1. Minulla on lukematta sekä Lundberg että Köngäs, Lundbergia odotan kovasti ja Köngästä harkitsen. Kärkipaikoissa selkeää kahinaa, nyt muutaman ehdokaslistan lukeneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, lue ihmeessä Köngäs! :)

   Minunkin oli pakko jäädä valvomaan ja lukemaan ehdokaslistoja, olen siis juuri aamulla lopettanut pitkän yötyöputken. Kohta on pakko luovuttaa ja mennä nukkumaan... :)

   Poista
 2. <3 ! Minä mietin loppuun saakka Dora, Doran ja Nälkävuoden välillä ja annoin arvan ratkaista. On tuskaisaa, että ehdokkaita sai olla vain kolme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta! :) Minua ahdisti eniten Kaukosen Vihkivesien jääminen ehdokaslistan ulkopuolelle, ja jos ehdokkaita olisi viimevuotiseen tapaan ollut kuusi, uskon että listaltani olisi löytynyt myös Haahtelan Traumbach.

   <3 !

   Poista
 3. Nälkävuosi on kyllä hieno kirja. Jään luen tänä vuonna ja ehkä Köngäksenkin, jos ihastun hänen aiempaan tuotantoonsa, niin kuin luulen. Ja jota olen hamstrannut kirjaston poistohyllystä ennen kaikkea sinun suosittelemanasi. <3 (Viimeksi muuten löysin myös Wassmon Seitsemännen kohtaamisen, jota muistelen sinun niin ikään hehkuttaneen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkävuosi jäi kyllä mieleen yhtenä vuoden kovimmista kotimaisista. Harmittaa etten ole (vielä!) ehtinyt blogata kaikista yhdestätoista lukemastani, mutta aion kyllä kirjoittaa rästissä olevat juttunikin ennen pitkää. :)

   Mutta oi ja voi, aiot lukea Jään ja vanhempaa Köngästä, ja vielä Wassmon Seitsemännen kohtaamisenkin!! Olet paras! <3 :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit