Syksyn 2013 kiinnostavimmat kirjat

Täällä ollaan taas. :) Uusi elämäntilanteeni on teettänyt pientä ajatustyötä ja viime viikot ovatkin kuluneet jonkinlaisen elämäntaparemontin parissa. Samalla olen potenut melkoista luku- ja blogijumia - tai no, olen kyllä lukenut melko paljonkin, mutta lähinnä erilaisia tutkimuksia ja artikkeleita, sekä lukuisia blogeja. Tällä kertaa ei kuitenkaan kirjablogeja (olen aika pihalla siitä, mitä kirjablogeissa on viime viikkoina tapahtunut, höh!), vaan kaikenlaisia liikunta-, ravitsemus- ja hyvinvointiblogeja. Olen löytänyt paljon kaikenlaista kivaa, muun muassa tämän ihanaakin ihanamman hyvinvointiblogin, joka on pullollaan käsittämättömän kauniita valokuvia, paljon hyvää tietoa ja niin kivoja tekstejä, että jo niitä luettuaan tuntee voivansa paremmin. :) Käykää kurkkaamassa, ihana blogi!

Viime viikon olin tiiviisti töissä, ja yhtäkkiä työputken lopulla lukujumi helpotti kuin taikaiskusta. Aloin innoissani odottaa vapaiden alkamista, jotta pääsen taas huojuvien kirjapinojeni ja tämän blogini pariin, ja nyt olenkin bloggaamisesta taas yhtä innoissani kuin aikanaan blogia perustaessani. :) Sekä lukemisesta - tietenkin. Lukujumin jälkeinen elämä on alkanut kivasti parin mainion dekkarin parissa (joista toinen on jo toisella lukukierroksellaan), lukuvuoroaan odottelevat seuraavaksi pari kevään uutuuskirjaa, kasa dekkareita (voi, miten niitä tekeekään mieli lukea aina kesäisin!) ja pari vanhaa suosikkia jotka haluan lukea pian uudelleen. Aah, elämä on aika herkkua, ja varsinkin silloin kun siinä on paljon kirjoja! <3

Ja jottei hyvä lukeminen loppuisi kesken (ihan kuin se olisi kovinkaan realistinen mahdollisuus :D ), käytän tämän illan tulevan syksyn kirjaihanuuksien kartoittamiseen. Kustantajien syyskatalogeja on päässyt selaamaan jo varhain keväällä, ja osa syyskauden uutuuksista on ehtinyt ilmestyä jo alkukesän aikana, mutta tämä (megapitkä) postaus on odottanut kirjoitusvuoroaan ja sopivaa hetkeä viikkotolkulla. Tänään on muuten ilmassa ollut jo jotenkin elokuinen tuntu. Niin paljon kuin kesää rakastankin, syysihminen ja maalaistyttö minussa hykertelevät onnesta ja odotuksesta - rakastan syksyä vielä kesääkin enemmän. Kohta ne tulevat: sadonkorjuuaika, kotimaiset omenat, kullankeltaiset viljapellot, kirpeän kuulaat syyspäivät, syyssateet (olen niin pöhkö että rakastan niitäkin), värikkäät lehdet ja ne pimeät illat jolloin on ihanaa sytyttää kynttilöitä ja käpertyä villasukat jalassa sohvannurkkaan lukemaan hyvää kirjaa tai neulomaan. Voi rakkaus!  :) Mutta nyt nautitaan vielä kesästä. Ja luodaan samalla katse tuleviin uutuuksiin...

Tämän kirjaansa keskittyneen lukijan bongasin viime kesänä Edinburghissa.

Atena:

- Ursula Poznanski: Viisi (ilmestynyt kesäkuussa) Kustantajan sanoin nopeatempoinen ja kirjallisesti korkeatasoinen trilleri, jonka tapahtumat sijoittuvat Salzburgiin. Lehmälaitumelta löytyy murhattu nainen, ja siitä lähtee käyntiin julma geokätköilypeli. Kuulostaa kiinnostavalta!
- Roope Lipasti: Perunkirjoitus (elokuu) En ole vielä ehtinyt lukea edes Lipastin esikoisromaania, Rajanaapuria, mutta minulla on aavistus että pitäisin siitä. Ja tästäkin, juonikuvaus lupaa road-romaania, kolmiodraamaa ja viimeisiä jäähyväisiä. Mielessäni sijoitan Lipastin johonkin Kyrön ja Nousiaisen kaltaiseen tyylilokeroon, lienenköhän kovin väärässä?
- Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa (lokakuu) Tämä kirja lienee lähes jokaisen kirjabloggarin must read -listalla, ja luulen että minunkin on pakko lukea se jotta tiedän mistä syksyllä kohistaan. :) PIJ on vienyt lukuisten bloggaajakollegoiden sydämen, ja minunkin taitaisi olla pikkuhiljaa korkea aika tutustua miehen tuotantoon. Odotukset ovat huikean korkealla jo nyt!
- Göran Rosenberg: Lyhyt pysähdys matkalla pois Auschwitzista (lokakuu) Omaelämäkerrallinen ja syvästi henkilökohtainen ruotsalaisteos, jota kuvataan mm. mestarilliseksi lapsuuskuvaukseksi ja suureksi humaaniksi romaaniksi. Pakko lukea!

Bazar:

- Eowyn Ivey: Lumilapsi (syyskuu) 1920-luvulle ja Alaskan villiin luontoon sijoittuva lumoava romaani. Tämä kirja minulla jo onkin alkukielisenä hyllyssäni, siellä se on kärsivällisesti odotellut lukuvuoroaan vuoden päivät. Tulen lukemaan kirjan syksyn aikana, mutten vielä tiedä, kallistuako alkukielisen vai tulevan käännöksen puoleen. Romaani kuulostaa hurjan kiehtovalta!
- Kathleen MacMahon: Näin se päättyy (elokuu) Irlantiin sijoittuva lukuromaani, joka kertoo tarinan optimismista, yllättävästä kohtaamisesta ja ilon ja onnen mahdollisuudesta siellä mistä sitä ei arvaisi löytyvän.
- Ann Rosman: Porto Francon vartija (elokuu) Ruotsalaisdekkari, perinteinen murhamysteeri, Karin Adler -sarjan kolmas osa. Haluaisin lukea koko sarjan, järjestyksessä totta kai. Pitäisi siis aloittaa edeltävillä teoksilla Majakkamestarin tytär ja Noitavasara.

Gummerus:

- Päivi Alasalmi: Joenjoen laulu (syyskuu) Kipeä, kaunis ja maaginen romaani, kolmessa aikatasossa kulkeva saamelaisten tarina. Olen lukenut Alasalmelta jokusen novellin, ja pitänyt lukemastani kovasti. Lukulistalle menee että heilahtaa!
- Pauliina Rauhala: Taivaslaulu (elokuu) Valtavirrasta poikkeava rakkausromaani, joka kertoo lestadiolaisparin tarinan. Kiehtovaa!
- Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa (ilmestynyt kesäkuussa) Valan toinen Italiaan sijoittuva rikosromaani. Haluan lukea tämänkin ihan ehdottomasti, mutta aion silti lukea ensin Kuoleman sypressin varjossa, jota kerran olenkin jo aloitellut (en ehtinyt loppuun, siitä piti kirjaston pitkä varausjono huolen).
- Camilla Läckberg: Enkelintekijä (ilmestynyt toukokuussa) Fjällbacka-sarjan kahdeksas osa. Olen ihan koukussa tähän sarjaan ja sen pääpariin, Patrikiin ja Ericaan, siispä Enkelintekijä odotteleekin jo vuoroaan yöpöydälläni. :)
- John Verdon: Murhakierre (ilmestynyt kesäkuussa) Tässäkin laadukas dekkarisarja, josta olen ehtinyt tosin lukea vasta ensimmäisen teoksen, Numeropelin. Toinen osa, Sokkoleikki, pitänee lukea ensin ennen kuin pääsen tämän tuoreen kolmannen osan kimppuun.
- Charlaine Harris: Veren muisti & Veri kielellä (elokuu & marraskuu) Apua, Sookie-sarjassa on ilmestymässä jo suomennokset osista 11 ja 12, ja minä olen lukenut vasta mitä, sarjan neljä tai viisi ensimmäistä osaa!? Olisiko syksyllä Sookie-maratonin paikka? Oi, Eric! <3

Into Kustannus:

-  Susan Sellers: Vanessa & Virginia (ilmestynyt kesäkuussa) Fiktiivinen romaani, jossa kuvataan Vanessa Bellin ja Virginia Woolfin sisaruussuhdetta. Tämä löytyy hyllystäni alkukielisenä, taidan lukea kirjan siis englanniksi.

Karisto:

- Belinda Bauer: Kadonneet lapset (heinäkuu) Kauhua hipovaa brittijännitystä. Tuttu kirjastonhoitaja suositteli minulle taannoin Bauerin romaania Hautanummi, joka aloittaa tähän pian ilmestyvään uutuusromaaniin päättyvän Exmoor-trilogian. En ole vielä ehtinyt lukea Hautanummea, mutta aion kyllä, pian!
- M. L. Stedman: Valo valtameren yllä (heinäkuu) Sydäntäsärkevä ja moraaliseen pohdintaan haastava tarina. Merta, majakka, surua ja vääriä valintoja - tiedän jo nyt rakastuvani romaaniin. Tätä kirjaa odotan kuin kuuta nousevaa! <3

Like:

- Riikka Ala-Harja: Reikä (elokuu) Novellikokoelma. Luin viime vuonna ilmestyneen romaanin Maihinnousu, ja vaikutuin. Haluan lukea lisää Ala-Harjan tuotantoa.
- Sarianna Vaara: Huomenkellotyttö (syyskuu) Kertomus pienen tytön ja hänen sairaan ja lääkeriippuvaisen äitinsä suhteesta. Aihe on kiinnostava, ja kun kirjoittaja on lasten ja nuorten parissa työskentelevä sairaanhoitaja, uskon että aiheesta on saatu paljon irti.
- Kauko Röyhkä: Poika Mancini (elokuu) Elokuvaksikin päätyneen Miss Farkku-Suomen itsenäinen jatko-osa. Haluan lukea kummatkin. Sitä paitsi Röyhkä on ihana, huoh. :)
- Linda Boströn Knausgård: Helioskatastrofi (syyskuu) Sekavalta mutta äärettömän mielenkiintoiselta kuulostava pienoisromaani mielisairaudesta. Ja hei, kirjailija on Knasun vaimo! :)
- Karl Ove Knausgård: Taisteluni. Kolmas kirja (syyskuu) Pakko lukea, tiedän - vaikken ole lukenut vielä kahta ensimmäistäkään kirjaa. Painavat suositukset luotettavilta tahoilta (terkkuja esimerkiksi Poplaariin) velvoittavat. :)
- Stefan Spjut: Staalo (ilmestynyt kesäkuussa) Pohjoisen eksotiikasta ja mytologiasta ammentava omaperäinen jännitysromaani, jota on verrattu Stephen Kingin varhaiseen tuotantoon. Pakko lukea, tämäkin!

Otava:

- Kjell Westö: Kangastus 38 (elokuu) 1930-luvulle sijoittuva helsinkiläinen kohtalotarina. Olen ollut jo vuosikausien ajan kiinnostunut Westön tuotannosta, mutten vielä ole ehtinyt lukea ensimmäistäkään miehen kirjaa. Tämä voisi olla se, ensimmäinen. Luulen rakastuvani, saapa nähdä miten käy.
- Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea (elokuu) Uutta Haahtelaa. Siis iik, huokaus ja huudahdus. <3 Tällä Haahtela-fanilla ei ole lisättävää.
- Bo Carpelan: Yötä vasten (elokuu) Mestarin postuumi runokokoelma.
- Granta 1: Ruoka (elokuu) Maailmalta tutun aikakauskirjan ensimmäinen suomalainen numero, jossa monta kiinnostavaa kotimaista kirjoittajaa, muun muassa Riikka Ala-Harja, Juha Itkonen, Rosa Liksom ja Antti Tuuri.
- Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat (ilmestynyt toukokuussa) Vaikutuin aikoinaan Hosseinin teoksesta Tuhat loistavaa aurinkoa, ja Leijapoikakin on koskettanut minua elokuvana. Haluan ilman muuta lukea tämän uutukaisenkin, ja se odotteleekin jo vuoroaan yöpöydälläni. Luvassa koskettava tarina perheestä, rakkaudesta ja juurien etsimisestä.
- Mo Yan: Seitsemän elämääni (syyskuu) Ensimmäinen nobelistilta suomennettu romaani. Maagisen realismin värittämä kuvaus Kiinan lähihistoriasta.
- Ali Smith: Oli kerran kello nolla (syyskuu) Palkittua brittiläistä laatua, rohkeaa kielellä leikittelyä, kysymyksiä muistamisesta ja identiteetistä. Ehdottoman mielenkiintoinen tapaus!
- Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat (syyskuu) Olen lukenut Adichielta vasta novellikokoelman Huominen on liian kaukana, mutta ihastuin siihen kovasti. Tässä uutukaisessakin on samoja teemoja: elämää Nigeriassa ja Yhdysvalloissa, siirtolaisuutta, ystävyyttä ja unelmia paremmasta elämästä.
- Carlos Ruiz Zafón: Marina (ilmestynyt kesäkuussa) Zafónmaista mystiikkaa henkivä tarina kahden nuoren välisestä ystävyydestä, menetyksestä ja menneisyyden aaveista. Oih, kuulostaa mainiolta!
- Helen Fielding: Bridget Jones III (lokakuu) Olipa tämä sitten hitti tai huti, BJ-fanina tämä on ihan pakko lukea! :)
- P.D. James: Valepotilas (syyskuu) Sairaanhoitajakouluun (!) sijoittuva murhamysteeri Lady Jamesilta - siis taattua brittilaatua.
- Essi Tammimaa: Noaidin tytär (syyskuu) Saamelaista mytologiaa ja nuoren tytön todellisuutta yhdistävä nuortenromaani.
- Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (elokuu) Luin tästä juuri niin mainion arvion, että kirja singahti välittömästi luettavien listalle! :)
- Baba Lybeck: Habaa (elokuu) Iloa ja voimaa liikunnasta!


Schildts & Söderströms: 

- Maggie O'Farrell: Käsi jota kerran pitelin (elokuu) Tämä kirja on ollut lukulistallani jo useamman vuoden, ja nyt siitä on ilmestymässä suomennos. Lumoavaa 1950-luvun Britanniaan sijoittuvaa kerrontaa, romaani jota kustantaja kuvaa riipaisevaksi ja elämää suuremmaksi. Odotukset ovat korkealla! :)
- Kate Atkinson: Eikö vieläkään hyviä uutisia? (elokuu) Ihanaan (!) Edinburghiin sijoittuvaa brittijännitystä. En ole vieläkään ehtinyt tutustua tuotteliaan Atkinsonin tuotantoon, alkaisi olla jo korkea aika!
- Lauren Beukes: Säkenöivät tytöt (elokuu) Chicago, 1931. Mystinen talo, säkenöiviä tyttöjä. Genrerajoja rikkova sarjamurhaajatrilleri, taiturimaista kerrontaa ja sankaritar joka tuo mieleen Lisbeth Salanderin. Voi että miten kuulostaa hyvältä! :)
- Cilla & Rolf Börjlind: Nousuvesi (lokakuu) Ruotsalaisen käsikirjoittajapariskunnan yhteistyö, laadukas rikosromaani. Jokaiselle pohjoismaisen jännityskirjallisuuden ystävälle kirja on ehdoton tapaus.
- Susanna Alakoski: Köyhän lokakuu (lokakuu) Sikalat -menestysromaanin kirjoittajan kipeän henkilökohtainen päiväkirja ja kertomus köyhyydestä ja elämästä "hyvinvointi"yhteiskunnassa.

Siltala:

- Antti Heikkinen: Pihkatappi (ilmestynyt heinäkuussa) Huikeaksi kehuttu esikoisromaani, kehityskertomus, sukusaaga ja sukupolviromaani. Kiinnostuin kirjasta viimeistään tämän Amman mainion arvion luettuani. :)
- Kari Hotakainen: Luonnon laki (syyskuu) Miksi tämä kirja pitäisi lukea? Vastaus on kaksi sanaa: Kari. Hotakainen. Oih!
- Tuomas Kyrö: Kunkku (elokuu) Ja uutta Kyröäkin, voi että! Kyllä tänä syksynä kotimaisen kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan!
- Stefan Moster: Rakkaat toisilleen (lokakuu) Intensiivistä ja analyyttistä kerrontaa, kurkistus avioliiton sileän julkisivun taakse. Kiinnostavaa.

Tammi:

- Peter Franzén: Samoilla silmillä (syyskuu) Franzénin esikoisromaani Tumman veden päällä oli hieno ja koskettava lukukokemus. Tämä uutukainen on jatkoa esikoiselle (josta muuten on tulossa syksyllä Franzénin itse ohjaama elokuva). Odotan kovasti kumpaakin, sekä uutta kirjaa että elokuvaa.
- Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät (syyskuu) Kuvaus siitä, mitä tapahtuu kun isän ja pojan ideologiat ovat ristiriidassa keskenään. Kiinnostava aihe, ja odotettu uutuus loistavalta kirjailijalta.
- Riitta Jalonen: Kuka sinut omistaa (elokuu) Koskettava romaani sijaisperheestä ja sisaruuden syntymisestä ilman biologista sidettä.
- Hannu Mäkelä: Pushkinin enkeli (elokuu) Tiheätunnelmainen elämäkertaromaani Venäjän rakastetuimman runoilijan viimeisestä päivästä. Loistavaksi kirjailijaksi ymmärtämäni Mäkelän teoksia on pitänyt lukemani jo pitkään. Tämäkin kuulostaa valtavan kiehtovalta.
- Haruki Murakami: 1Q84. Osa 3 (lokakuu) Murakamin pääteoksen odotettu kolmas osa. En ole uskaltanut lukea vielä osaa 1&2, pelkään etten jaksa odottaa kolmannen osan ilmestymistä vaan minun pitäisi saada se käsiini heti. Ihana (!) Murakami! <3
- Anilda Ibrahimi: Ajan riekaleita (syyskuu) Romaani kertoo rakastavaisista, jotka on tarkoitettu toisilleen, ja sodasta, joka puuttuu jokaiseen kohtaloon. 1990-luvun Kosovo, serbit vastaan albaanit, ihmisiä erilleen repivä sota. Ehdottomasti lukulistalle!
- Lars Kepler: Nukkumatti (syyskuu) Ruotsalaisen kirjailijapariskunnan Joona Linna -dekkarisarjan neljäs osa. Minulla on vielä aiemmatkin osat (Hypnotisoija, Paganini ja paholainen ja Tulitodistaja) lukematta, mutta Hypnotisoija todellakin vakuutti elokuvana. Haluan ehdottomasti lukea koko sarjan!
- Johan Theorin: Sankta Psykon kasvatit (elokuu) Tässäkin kirjailija, jota minulle on hurjasti kehuttu mutta jonka tuotantoon en ole vielä ehtinyt tutustua. Kirjan mainitaan olevan syksyn pelottavin trilleri. Kyllä kiitos!
- Tuula Karjalainen: Tove Jansson. Tee työtä ja rakasta (lokakuu) Runsaasti kuvitettu uutuuselämäkerta ihanasta Tove Janssonista, jonka syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta. Must read -teos jokaiselle Tove-fanille, siis myös minulle. <3

Teos:

- Mikko Rimminen: Hippa (syyskuu) Nenäpäivä vakuutti ja ihastutti, Pussikaljaromaani puolestaan jäi aikoinaan kesken. Odotan tätä uutukaista suurella uteliaisuudella ja mielenkiinnolla.
- Malin Kivelä: Muualla (syyskuu) Suomenruotsalaisen kirjailijan romaani toteutumattomista unelmista, kohtaamisista ja kohtaamattomuudesta, Helsingistä ja New Yorkista. Teos joka jättää vahvan jäljen. Kiinnostavaa!
- Pertti Lassila: Ihmisten asiat (elokuu) Pienoisromaani muistista, kuole­masta, surusta, rakkaudesta, avioliitosta ja onnen toivosta. Aineksista, joista ihmiset on tehty. Katalogin lukunäyte vakuutti.
- Jenni Linturi: Malmi, 1917 (syyskuu) Henkeäsalpaava romaani haaveista ja niiden sortumisesta, kuvaus itsenäistymäisillään olevasta Suomesta, jossa sisällissodan siemet on jo kylvetty. Ehdottomasti yksi minua kiinnostavimpia aiheita Suomen historiassa, lukulistalle ilman muuta!
- Niina Miettinen: Israel-tyttö (elokuu) Monessa aikatasossa etenevä romaani intohimoisista toiveista ja peloista. Miettisen kieltä ja kerrontaa kehutaan katalogissa siinä määrin että teos on alkanut kiinnostaa kovasti.
- Leena Parkkinen: Galtbystä länteen (elokuu) Lisää kovia kotimaisia kertojia! Parkkisen esikoisromaani Sinun jälkeesi, Max on hurmannut monet, itse en ole sitäkään ehtinyt vielä lukea. Uutuusromaani on tarina sivullisuudesta, sisa­ruudesta ja elämästä ulkosaaristossa sodan jälkeen. Lukulistalle, totta kai!

WSOY & Johnny Kniga:

- Pekka Hiltunen: Iso (syyskuu) Uudenlaista proosaa loistavista Studio-jännäreistään tutulta Hiltuselta. Väkevä romaani lihavuudesta, häpeästä ja terveystiedosta. Tätä kirjaa odotan innoissani ja suurella mielenkiinnolla!
- Marissa Mehr: Veristen varjojen ooppera (elokuu) Mehrin esikoisromaani sijoittuu Venäjälle ja oopperan maailmaan. Sisältää kauhufantasian ja näennäisrealistisen draaman aineksia, kiehtovalta kuulostaa.
- Asko Sahlberg: Herodes (syyskuu) Odotan tätä ajanlaskumme alkuun sijoittuvaa historiallista romaania jännityksellä. Sahlberg on järisyttävän hyvä kertoja, mutta tämän romaanin aihe ei kuulosta sellaiselta josta jaksaisin innostua... Niin tai näin, aion kuitenkin kokeilla. Sahlbergin kirjoittamana lukisin kyllä vaikka puhelinluettelon kannesta kanteen. :)
- Zadie Smith: Risteymiä (syyskuu) Siirtolaiselämää Lontoossa, aina kiinnostava aihe. Palkitun ja lahjakkaan kirjailijan kokeilevaa kerrontaa ja joycelaista (!) tajunnanvirtaa. Saapa nähdä miten meikäläisen tämän kirjan kanssa käy... :)
- Liza Klaussmann: Punaisen sään tiikerit (syyskuu) Terävä ja tyylikäs lukuromaani, suku- ja kartanoromaani, maailmalla kehuttu vanhan hyvän ajan romaani. Määritelmät kuulostavat kutsuvilta, minäkin haluan lukea tämän.
- Maeve Binchy: Seitsemän talvista päivää (lokakuu) Viime vuonna kuolleen irlantilaisen Binchyn viimeiseksi jäänyt romaani tarjoilee (tietenkin!) ihmisen kokoisia tarinoita erilaisista kohtaloista, surusta, onnenmurusista ja kourallisesta meren rannalla vietettyjä päiviä. Kuulostaa täydelliseltä luettavalta johonkin alkutalven koleaan päivään.
- Leena Virtanen: Noitanaisen älä anna elää (syyskuu) Noitavainojen kohteeksi joutuneita naisia 1600-luvun Ahvenanmaalla. Asiaproosateos, jota odotan tältä vuodelta eniten! Tässä on aihe, joka ei koskaan lakkaa kiinnostamasta minua. Ja tästä on muuten tekeillä elokuvakin, odotan innolla.

Syksy, tule jo! Tai no, älä tule ihan vielä... Nautitaan vielä hetki kesästä. :)

Jestas mikä määrä kiinnostavia kirjoja, tänä syksynä olen niin pulassa! :) Päräyttävä kirjasyksy tulossa, etten sanoisi. Niin paljon hyvää luettavaa odotettavissa, etten mitenkään voi ehtiä lukea kaikkia listaamiani kirjoja, varsinkin kun töissäkin on käytävä. :) Erityisesti kotimaisia helmiä on tulossa siihen tahtiin, että ensi vuoden puolella tapahtuva Blogistanian Finlandia 2013-ehdokkaideni valinta tuntuu jo nyt ihan hirvittävän vaikealta tehtävältä.

Eniten taidan odottaa kotimaisen kirjasyksyn antimista Haahtelan, Westön, Hotakaisen, Hiltusen, Jääskeläisen, Linturin ja Parkkisen teoksia. Ulkomaisista uutuuksista kiihkeintä odotusta saavat puolestaan osakseen Stedmanin, O'Farrellin, Murakamin ja Theorinin romaanit. Lisäksi olen varma, että syksyn kirjoistakin löytyy kevään tavoin joku Tua Harnon esikoisromaanin kaltainen musta hevonen, joka tulee ja yllättää, vie lukijalta jalat alta silloin kun sitä vähiten osaa odottaa. Joka tapauksessa, tässä on ihana kirjasyksy edessä!

Kommentit

  1. Olo on kuin karkkikaupassa kustantajien luetteloita tai nyt vaikka tätä listaasi lukiessa! Huokaus. Vaikka vain päivät päästään lukisi, ei kaikkea mielenkiintoista millään ehtisi :)

    Valtonen, Jääskeläinen, Westö taitavat olla minun kärkikolmikkoni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi, ihan totta. Kustantajien katalogeja on ihanaa lueskella ja samalla suunnitella mitä kaikkea ihanaa sitä lukisi. Ja kuitenkaan aika ei mitenkään koskaan riitä kaikkeen. Höh! :)

      Kova kolmikko. Luen muuten nyt ensimmäistä Westöäni, ja jo sivulla 16 olin vakavasti rakastunut. Nyt ymmärrän, ja liityn ryminällä Westö-fanien suureen joukkoon. <3

      Poista
  2. Ihania kirjoja on tulossa - minunkin pitäisi tehdä samanlainen bloggaus syksyn kirjoista. En tiennytkään että Röyhkän uusi kirja on jatkoa Miss Farkku Suomelle, joten nyt se on ehdottomasti lukulistallani.

    Ja PIJ. <3 Ihanaa että häneltä tulee uusi kirja. Suosittelen todella tutustumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krista, tee ihmeessä! Muiden listoja on huippua lukea! :)

      Toivon ehtiväni lukea PIJ:ltä jotakin ennen lokakuuta. Tai sitten viimeistään luen tuon uutukaisen, se kuulostaa kyllä hirmuisen hyvältä. :) Ja uskon että <3, kymmenet kirjabloggaajat eivät voi olla väärässä. :D

      Poista
  3. Vau, mikä lista! Lipastin Rajanaapurin on muuten aivan hulvatonta luettavaa ja veikkasit ihan oikein että Kyrön ja Nousiaisen sarjassa liikutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norkku, ajattelin että voisin lukea Rajanaapurin seuraavassa lukumaratonissani, eli toivottavasti jo tässä loppukesän aikana. Se saattaisi olla hyvää maratonluettavaa, eikös vaan?

      Poista
  4. En ihan kaikkia kuvauksia jaksanut lukea (pahoittelen, heräsin vasta, kiitos roskisauton...), mutta itseä alkoi kiinnostaa tuo Arjen riekaleita. Aloitin jo pari kuukautta sitten lukemaan Kerran Lontoossa, mutta en ole vieläkään päässyt paria lukua pidemmälle. Ehkä pitäisi vaihtaa kirjaa ja lukea tuo nykyinen vasta myöhemmin jos koskaan. Mielenkiinto heräsi myös Käsi jota kerran pitelin, Ja vuoret kaikuivat (täytyy kyllä lukea se Tuhat loistavaa aurinkoakin joku päivä!) ja Kotiinpalaajat -kirjoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silkku, Kosovon lähihistoria on kyllä todella kiinnostava aihe. Minäkin haluan lukea Ibrahimin kirjan, ja mielellään jo heti tuoreeltaan. Olen muuten kuullut kovasti kehuja myös Ibrahimin aiemmasta teoksesta, Albaniaan sijoittuvasta Punaisesta morsiamesta. Kannattaa laittaa sekin lukulistalle, ellet ole sitä vielä lukenut. Minä en vielä ole, aion kyllä jossain vaiheessa. :)

      Poista
  5. Kirjoja julkaistaan niin hurja määrä, että tuskin ehdin edes saada vihiä kaikista kiinnostavista :) Tosiaan ihanan oloinen tuo vinkkaamasi blogi! Toivotan sinulle pirteää mieltä ja herkullisia lukuhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, älä muuta sano! :) Kustantajien katalogien lukemisessa on jotain samanlaista rajatonta riemua kuin lapsena, kun ennen joulua tuli Anttilan postimyyntikuvasto, ja siinä oli ihania leluja ja joulukoristeita ja oli ihanaa haaveilla mitä kaikkea sitä itselleen haluaisi... (Kuulostaapa säälittävältä, mutta hei, olen elänyt lapsuuteni 80-luvun alun maaseudulla! :D)

      Poista
    2. Niin ja kiitos, senkin ihana! <3 Minä puolestani toivotan sinulle mukavia hyvänolon hetkiä uuden blogituttavuuden parissa! :)

      Poista
  6. Hei,

    olen seurannut blogiasi jonkin aikaa taustalla, mutta nyt täytyy kommentoida. Kuvailit syksyn juuri niin kuin itse koen sen, ja onhan se ihan paras vuodenaika <3
    Kiitos kirjavinkeistä, syksyn ensimmäinen lukulista on nyt tehty!
    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Heli, ja kiitos kivasta kommentistasi! :) Sielunsisko siis siellä, syksy on tosiaankin ihan paras vuodenaika! <3 Siinä on vain yksi vika: sen jälkeen tulee talvi. :D

      Ihan mahtavaa jos kirjalistastani oli hyötyä! Ihanaa kirjasyksyä sinulle! <3

      Poista
  7. Listassasi on useampikin kirja, joita minäkin odotan (Säkenöivät tytöt, Huomenkellotyttö, 1Q84 ♥ jne.) Tuon Viisi-dekkarin kävin eilen hakemassa kirjastosta ja Valan uusi ihastutti minua kesän alussa. Todella mukava kirjasyksy on todellakin luvassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annami, samoja kirjoja meillä siis tulossa lukuun. :) Haluaisin ehtiä lukea Valan molemmat kirjat vielä nyt kuluvan kesän aikana, ja jään innolla odottamaan mitä pidät Viidestä (oletkohan jo blogannut siitä? pitää tulla kurkkaamaan!).

      Poista
  8. Mistä näitä kirjoja oikein putkahtelee...olen lukenut jo Hosseinin uutuuden ja Franzenia odotan kovasti, sillä eka oli niin hieno ja surumielinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, sanopas muuta! :) Minäkin odotan Franzénin kirjaa, ja melkein tekisi mieli lukea Tumman veden päällä uudelleen varsinkin nyt kun elokuva on tulossa. :)

      Poista
  9. Oih, tuota kuvaa, Sara! <3

    Ihana, tarpeellinen postaus. Meillä on paljon samoja, mutta löysin listaltasi vielä lisää monia kiintoisia teoksia. Huoh, mistä sitä saisikin ostaa lisää lukuaikaa? Täytyisi mahdollisesti vuokrata myös pää :)

    Voin heti suositella Viisi ja Enkelintekijä!

    Ihanaa, että olet maisemissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika-murunen! <3 Kiitos! :)

      Minulla on ollut jo jonkin aikaa kova hinku lukea dekkareita, se iskee aina kesäisin. :) Tulen jossain vaiheessa blogiisi hakemaan hyviä uutuusdekkarivinkkejä, sillä sinä olet pro ja aika kova luu tuolla dekkarinlukusaralla. :) Ja todellakin, mistäköhän sitä saisi lisää lukuaikaa, sille olisi täälläkin suunnassa tilausta! :D

      Suositukset laitettu korvan taa, ensimmäisenä noista vuoroon päässee Enkelintekijä! :)

      Ja on ihanaa olla maisemissa! <3 Yritän tässä pikkuhiljaa kiriä kiinni kesän aikana menetettyä blogiaikaa, teen vähitellen kierroksia muiden blogeissa ja kommentoin taas urakalla. Tulen sinullekin pikapuolin oikein pitkän kaavan mukaan. :)

      <3

      Poista
  10. Lumilapsi on alkanut kiehtomaan aika paljon tässä viime aikoina yhtä aikaa Alaskan jylhästä luonnosta kiinnostumisen kanssa. Taidan lukea tuon silti alkukielellä, en jaksa odottaa syyskuuhun asti.

    Noitavainotkin kiinnostavat aina, ja nyt kun olisi tilaisuus lukea niistä Ahvenanmaan näkökulmasta, niin pakkohan tuo on laittaa kirjastosta varaukseen. Elokuvasta en tiennytkään, sekin on pakko nähdä!

    Enkä myöskään tiennyt uudesta Jansson-elämäkerrasta! En ole saanut aikaiseksi lukea entistäkään :D

    Törmäsin muuten täällä Turussa Kauko Röyhkään muutama viikko sitten. En nyt ihan kirjaimellisesti, mutta melkein. Hämmennyin niin, etten muutamaan sekuntiin muistanut mihin olen menossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, täällä on vähän samoja mietteitä. Alaskaan olisi ihanaa matkustaakin, mutta tässä lottovoittoa odotellessa voisi virittäytyä tunnelmaan Lumilapsen parissa. :) Luulen että minäkin taidan kääntyä alkuteoksen puoleen, en myöskään ehkä jaksa odottaa käännöstä.

      Ja noitavainoja ja Tove Janssonia, on kyllä vaikka mitä mielenkiintoista odotettavissa tältä syksyltä. :)

      Oih, olet melkein törmännyt Kauko Röyhkään. Tähän kohtaan teinityttömäisen ihastunut huokaus. :)

      Poista
  11. Jep, syksyksi on odotettavissa järjetön määrä houkuttelevia kirjoja. Mutta silti en suostu syksyä odottamaan - elän eniten kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, tuntuu että tämä tuleva kirjasyksy on vielä viimevuotistakin kuumempi - ja viime syksy oli tosi kuuma! :) Mutta oikeassa olet, eletään nyt ensin tämä kesä loppuun. Ilmatkin kai lämpenevät tällä viikolla, joten kohta alkaa ehkä tuntuakin taas kesältä. :)

      Poista
  12. Mahtavia kirjoja syksyllä tulossa, iso kasa! Monta samaa odotuksne kohdetta löytyy minunkin listaltani, korkeimmalla ehkä Haahtela, Westö ja Lumilapsi. Hosseinia luen parhaillaan, enkä ole ehkä ihan yhtä myyty kuin miehen kahdelle aiemmalle kirjalle...

    Ihana kuva, ja ihanaa että olet taas täällä kirjoittelemassa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, niin on! Ja samoja kirjoja, joita eniten odotamme, meillä on monessa samanlainen kirjamaku! <3

      Kiitos! <3

      Poista
  13. Hieno postaus, kiitos listoista, löysin taas pari lisää kirjastovarauksiin. Westö, Kyrö, Hiltunen, Valtonen siellä jo olivatkin muiden muassa, mutta tulevan Alasalmen huomasin vasta nyt! Ja Leena Parkkisen! Tosiaan huima syksy tulossa kotimaisille, mutta hyvää kesää sitä ennen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arja, kivaa jos tästä postauksesta oli oikeasti hyötyäkin. :) Tätä oli mukavaa kirjoitella, sainkin tähän kyllä kulumaan ihan kokonaisen illan. :) Hyvää kesää sinullekin! <3

      Poista
  14. Kiitos blogivinkkauksesta, olipa kyllä blogi minunkin mieleeni. Mansikkakakku mennee kokeiluun. =D

    Ja mitä kirjalistaa! Listasta löytyi sellaisia, joita itsekin odottelen, mm. Snowchildia, Bridgetiä ja muutamia jo ilmestyneitä (Verdon, Zafón ym.)ja tuo Näin se päättyy kuulostaa kiinnostavalta. Eniten tietenkin minä odotan Stephen Kingin Tuulen avainta! Joko on elokuu?! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, eikös vaan olekin aivan ihana blogi? <3 Mansikkakakku on takuuvarmasti herkkua, nam!

      Ja huomasinkin muuten että Kingiltä tulee uusi romaani, ja ajattelin siinä kohtaa sinua (ja Morrea, Villasukkaa kirjahyllyssä ja Maijaa). En liene ihan väärässä jos veikkaan että ainakin teidän blogeissanne näkyy takuuvarmasti Kingin uutuuskirja tänä syksynä. :)

      Poista
  15. Nyt on tosiaan ihan hurja syksy tulossa. Ehkä kestän tämän kahdessa maassa ja kaupungissa asumisen tuskan ja ikävän sitten takaisin tänne Berliiniin, kun on niin paljon hyvää luettavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, todellakin. :) Ja minäkin luulen että pystyt unohtamaan Berliini-ikävän ainakin niiksi hetkiksi kun pääset uppoutumaan kaikkiin ihaniin uutuuskirjoihin. :)

      Poista
  16. Hieno lista, ja kiva kun olet jaksanut merkitä ilmestymiskuukaudet, niin tietää milloin kirjojen voi odottaa ilmestyvän! Odotan (yllätys yllätys!) monia samoja kuin sinä, mm. Rauhalaa, Jalosta, Valtosta, melkein kaikki mitä listasit Likeltä ja SetSiltä. Aah mikä kirjasyksy!

    On muuten virkistävää lukea välillä muitakin blogeja kuin kirjablogeja, niin kivoja kuin ne ovatkin. Kiitos hyvinvointiblogivinkistä!

    Ihana tuo ottamasi valokuva <3 Ihania kesäpäiviä sinulle, Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, ajattelin että kun ilmestymiskuukaudet löytyvät listasta niin ei tarvitse olla koko ajan kustantajien sivuilla tarkastamassa että milloinkas se ja se kirja taas ilmestyikään. :) Todellakin, aah mikä kirjasyksy! <3

      Olen samaa mieltä, ja Suomessa on paljon muitakin hienoja blogeja kuin kirjablogit. Vaihtelu virkistää. :)

      Kiitos Maria-ihana! <3 Samoin teidän perheelle ihanaa ja hauskaa kesää! :)

      Poista
  17. Tämä lista tuli kuin tilauksesta, kiitos (olisipa aikaa lukea kaikki)! Minä odotan myös noita mainitsemiasi kotimaisia kovasti. Nyt nautin kuitenkin vielä kesästä. Nauti sinäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joana, kivaa että listasta on iloa. <3 Ja arvaa (sinä intohimoinen Westö-fani!), luen ensimmäistä Westöäni, ja olen aivan rakastunut!

      Kiitos, ihanaa ja nautinnollista kesää sinullekin! <3

      Poista
  18. Ihana kuva! Ja kiintoisia kirjoja on syksyllä tulossa, vaikka itseltä taitaa moni kiintoisa uutukainen jäädä lukematta - kuten aina. Kaikkea ei vain ehdi ja hyllyssä jo hirveät kasat lukemattomia kirjoja.

    Minäkin rakastan syksyä. Olen syntynyt syksyllä ja syysihminen vielä enemmän kuin kesä. Syksyssä ei ole muuta huonoa kuin sitä seuraava pitkä ja kylmä talvi, joka ei vieläkään ole oma vuodenaikani. Mutta nautitaan nyt vielä hetki kesästä ennen niitä ihania syyssateita ;)

    Ja hyvää vointia sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, kiitos! :) Sama juttu, jos ehdin lukea puoletkin kaikista syksyn kiinnostavimmista kirjoista, olen jo ihan hirveän iloinen ja tyytyväinen. :) Ja välillä sitä haluaa lukea niitä vanhojakin, jo kauan tbr-listalla keikkuneita kirjoja.

      Tuo kaikki voisi olla ihan minun(kin) suustani. Syksy <3 !

      Kiitos Katri-ihana! <3

      Poista
  19. Ihanaa, että olet löytänyt uuden innon kirjoihin ja bloggaamiseen! Kiitos muuten tuosta hyvinvointiblogivinkistä, se näytti todella ihanalta, kuten sanoit! Ne kuvat <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, sanopas muuta! :) Ja tuota blogia kannattaa kyllä jäädä seuraamaan. Sillä on muuten oma sivu fb:ssa, kannattaa käydä tykkäämässä. :)

      Poista
  20. Luin vasta nyt tuon uuteen elämäntilanteeseen liittyvän postauksesi - etärutistukset täältäkin!

    Syksyn uutuusluettelot ovat mielettömän vaikuttavia. Kiitos noista poiminnoista! Mietin, tuntuvatko syksyjen kirjalistat siksikin vuosi vuodelta paremmilta, että vuosi vuodelta sitä on tutustunut useampiin hyviin kirjailijoihin, haluaa tutustua näiden uuteen tuotantoon jne...

    Hah, olen muuten mielikuvituksellisessa mielessäni ihan vakuuttunut, että olet bongannut Hannu Rajaniemen luonnostelemassa seuraavaa kirjaansa tai etsimässä inspiraatiota jostain toisesta tekstistä Edinburghissa. Voin kyllä olla myös väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tessa, kiitos ihana! <3

      Tuo on muuten varmaan ihan totta! Jatkuvasti löytyy uusia kirjailijasuosikkeja (minun uusimpani on ihana Kjell Westö <3), jotka julkaisevat uusia kirjoja...

      Niin no, mistäs sitä tietää, tuossa kuvassahan voi tosiaan olla joku kiinnostava kirjailija uuden kirjansa parissa. ;) Ihana ajatus! :D

      Poista
  21. Luin Huomenkellotytön yhdeltä istumalta. Aiheena karu, koskettava kasvu- ja selviytymistarina. Se sai minut ajattelemaan. Oli luontevaa eläytyä tapahtumiin. Eläväisesti, kauniisti kirjoitettu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit