Osta kirja! -päivä

Suomalaisissa kirjablogeissa vietetään tänään valtakunnallista Osta kirja -päivää. Idean emäntä on Café pour les idiots -blogia kirjoittava Marissa Mehr (joka listaa blogiinsa päivän mittaan kaikki kirjan ostaneet bloggaajat), ja päivän pointtina on ostaa kirjoja - täysihintaisia kirjoja. Ostamalla niitä ihan normaalihintaisia kirjoja kuluttaja tekee tärkeän valinnan ja tukee siten monen tahon työtä: kustantamoiden, kirjakauppojen - ja mikä tärkeintä, kirjailijoiden. Siksi haastankin myös lukijani ostamaan vähintään yhden normaalihintaisen kirjan.

Itse ostan jatkuvasti paljon kirjoja. Eniten ostoksia tulee toki tehtyä kirja-alennusmyynneistä, kirpputoreilta ja antikvariaateista, ja jonkin verran saan kirjoja myös kustantamoiden arvostelukappaleina (kuten kai suurin osa kirjabloggaajista), mutta silloin tällöin kirjoja tulee ostettua myös ihan täyshintaisina. Erityisesti lahjoiksi tykkään ostaa kirjoja, ja lahjaostoksia tehdessä tulee usein ostettua uusia, normaalihintaisia teoksia. Omaan hyllyyni ostan romaaneja, joita tiedän tai ainakin aavistelen lukevani moneen kertaan, sekä jonkin verran tietokirjoja.

Minun Osta kirja -päivän kirjani onkin juuri tietokirja. Teos, jota olen himoinnut sen ilmestymisestä lähtien, ja jonka ostaminen aiheutti aivan erityistä mielihyvää. Hankin siis hyllyyni Anne Helttusen, Annamari Saureen ja Jari Suomisen upean teoksen Haltiakuusen alla. Suomalaisia kirjailijakoteja (Avain, 2013), ja tiedän jo nyt, että kirja tulee todellakin kulumaan käsissäni. Erityisen iloinen olen paitsi siitä, että sain hyllyyni kirjan, josta olen keväästä lähtien haaveillut, myös siitä, että ostin nimenomaan pienen kotimaisen kustantamon teoksen.


Ja oih, kirja on ihana! Olen ehtinyt vasta vähän selailla sitä, mutta suunnittelen nyt jo täyttä päätä reissuja useampaankin kirjailijakotiin. Taidan aloittaa lähimmästä ja suunnata jo kuluvan kuukauden aikana Pispalanharjulle, Lauri Viidan kotiin! :)

Kirjasta lisää blogissani, kun saan sen luettua kunnolla. Siihen mennessä: käykää ihmiset ostamassa kirjoja!

Kommentit

 1. Oi mikä kirja, jään odottelemaan enempiä mietteitäsi siitä. Kansien sisällä on varmasti kauniita kuvia mielenkiintoisine juttuineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, kirjassa on tosiaan upeat kuvat. Lueskelen sitä varmaan pikkuhiljaa syksyn mittaan, kirjailijakoti kerrallaan, ja postaan kirjasta vielä nyt syksyn aikana. :)

   Poista
 2. Tuo on sellainen kirja, jota minäkin olen katsellut vähän "sillä silmällä". Vielä se on kuitenkin jäänyt ostamatta, ehkä pitää vihjailla jo nyt asiasta joulupukille. Uskon, että kirja olisi minulle omiaan, sillä pidän älyttömästi kirjailijoiden ja taitelijoiden kotimuseoista ja niistä hohkaavasta tunnelmasta.

  Tuo Viidan kotimuseo olisi must!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, minäkin luulen että tämä olisi ihan sinun kirjasi. Ja tämä olisi kyllä mainio joululahja. Minä ostin tämän itselleni tavallaan semmoiseksi "lomanaloituslahjaksi", ja kun lomarahatkin tulivat sopivasti niin... :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. (Tarkennan hieman, koska olen osin jäävi kommentoimaan kirjaa, että tulin tästä ihan kauhean iloiseksi. Toivottavasti pidät kirjasta!)

   Poista
  2. Katja, <3 sinnekin! Ja kirja on ihana, joka euron arvoinen!! <3

   Poista
 4. Tämä hyvä tempaus on jäänyt minulta väliin, enkä tänään ole ehtinyt ostaa kirjaa, ostan kovakantisena ja täyshintaisena alle viisi kirjaa vuodessa, pokkarina ja alesta viitisenkymmentä ja viitisenkymmentä kirppareilta ja netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, taidat olla vielä kovempi ostelemaan kirjoja kuin minä - ja se on vain hyvä juttu. :) Täyshintaisina ostan vuosittain viidestä kymmeneen kirjaan (tämä on tosin vain raaka arvio, en ole koskaan aiemmin ajatellut asiaa sen paremmin).

   Poista
 5. Oi, pitääpä lähteä nettiostoksille! Tekisipä mieli tässä yhteydessä mainita, että minunkin kirjani on tänään kaupan ihan täyteen hintaan esimerkiksi blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiviini, ihan huippua että otit haasteen vastaan! :) Ja kiitos että kerroit omasta kirjastasi, nyt minua alkoi kiinnostaa. Onnea esikoiskirjailijalle! :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Maria, minustakin tuo kirja oli ihan paras mahdollinen valinta. :)

   Poista
 7. Oi, vaikuttaapa ihanalta kirjalta! Minä pyörin juuri nettikaupassa ja pohdin kirjavalintaani, en ehtinyt tänään päivällä kaupoille ollenkaan. Odotan innolla juttuasi kirjasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, luen tämän tosiaan varmaan vähitellen nyt syksyn mittaan, ja kirjoitan tästä vielä tämän vuoden puolella, lupaan. :)

   Poista
 8. Sara, teit täydellisen valinnan. Tuo kirja on ihana, rakas, kiinnostava, juuri sitä, mitä minä olen odottanutkin. Minulle tämä on vuoden tietokirjojen ykkönen♥

  (En tiennyt mitään tällaisesta osta kirja kampanjasta, mutta ostelen muutenkin. Yritin tänään ostaa Pelon Jokapäiväinen elämämme ystävälleni, sillä omastani en luovu, mutta laattaliike vei liikaa aikaa. Viikonloppuna sitten.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, niin minäkin luulen. :) Tajusin muuten hiljattain etten ole tänä vuonna lukenut juuri mitään tietokirjoja vaan lähes pelkästään kaunokirjallisuutta. Asialle pitää tehdä jotain. :)

   Poista
 9. Ihan uusi kirja minulle, mutta herätti heti valtavan kiinnostuksen! Bloggaathan kirjasta pian? :-D Harmittaa, kun en itse ole ehtinyt kirjakaupoille, mutta suunnitelmissani on kyllä ostaa kirjoja tässä syksyn aikana (niin monen lempparikirjailijan teos on ilmestynyt, ah!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, tätä ei ole paljoa blogeissa näkynyt, ihmettelen miksei. Luen kirjan tosiaan nyt syksyn mittaan ja pyrin bloggaamaan siitä pian. :)

   Poista
 10. Voi että! Tuo kirja pitää kyllä jossain vaiheessa kurkistella läpi. <3

  VastaaPoista
 11. Tuo kirja on kyllä ihana! Hyvä valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, niin minustakin. Tuosta tuli nyt kirjahyllyni uusin aarre. :)

   Poista
 12. Ihana kirja! Olin pari vuotta sitten Lauri Viidan kodissa opastetulla käynnillä. Se olisi bloggaaja-tapaamiseenkin hieno kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, tuo on muuten loistoidea! Sitä bloggaajatapaamista pitäisi muutenkin pikkuhiljaa alkaa ideoimaan, jospa ihan oikeasti saataisiin syksyn aikana jotain aikaan. :)

   Poista
 13. Oi, ihana miten hyvää mieltä kirja voi aiheuttaa. Itse en tempaukseen osallistunut, kun en oikein keksinyt mitään ostettavaa. Tai olisin halunnut itsekin kokea juuri tuollaisen "pitkäaikaisen" haaveen toteutumisen, mutta oikeaa teosta ei nyt tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, ihan totta. :) Oli jotenkin erityisen merkityksellistä itselleni ostaa juuri tämä kirja, josta olen jo pidempään haaveillut. Tuli tosi hyvä mieli. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit