Vuosi kuvina: tammikuu, sekä kuukauden luetut

Tammikuu kului ihan hujauksessa, huh! Etenkin kuun loppupuolisko on ollut tympeän kiireinen; olen yrittänyt nipistää lukuaikaa jostakin ja tehnyt sen välillä yöunienkin kustannuksella, blogattuakin olen saanut aina silloin tällöin. Kommentteihin vastaaminen on taas ajanpuutteen vuoksi aivan retuperällä, pahoittelut! Tammikuun lopulla Blogistaniassa äänestettiin vuoden 2013 parhaista kirjoista. Osallistuin itsekin siis äänestykseen, mutta en ole vieläkään ehtinyt käydä lukemassa muiden äänestäneiden listoja. Voi kunpa vuorokaudessa olisi enemmän tunteja! Onneksi olen kuitenkin selvillä siitä, mitkä kirjat voittivat äänestykset: Blogistanian Finlandian nappasi Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (jota en ole vieläkään lukenut!), Globalian Haruki Murakamin 1Q84 (jota olen parhaillaan lukemassa), Kuopuksen Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta (jonka haluaisin lukea) ja Tiedon Tuula Karjalaisen Tove Jansson. Tee työtä ja rakasta (jonka aion lukea pian).

Tammikuun puolivälissä saapui lopulta oikea talvi. Vaikken talvi-ihminen olekaan, olen huomannut että tämänkaltainen talvi sopii minulle oikein hyvin: kireä pakkanen ja vähän lunta tuntuu ihanteelliselta talvi-ilmastolta. Ei tarvitse liukastella tai rämpiä syvässä lumessa, ja on kuitenkin puhdasta ja valoisaa. Aika ihanaa! Kylmyyskään ei haittaa, sehän on vain pukeutumiskysymys. Vuosi kuvina -haastekin jatkuu. Tämänkertaiset kuvat on otettu enimmäkseen Karjalanpuiston tietämillä useamman eri päivän koiralenkeillä, osa aamusella päivän vasta vaaletessa, osa päiväsaikaan, kun aurinko on paistellut ihanasti. Näsijärven rantaankin ehdin viime viikolla - vain huomatakseni, että järjestelmäkameran muistikortti oli unohtunut kotiin. Onneksi mukana oli kuitenkin puhelin, tämänkertaiset rantakuvat ovat siis vain pikaisia Instagram-otoksia. :)

Tammikuussa ehdin lukea työkiireistä huolimatta melko mukavasti, kaikkiaan yhdeksän kirjaa. Luin taas melko monipuolisesti; aikuisten, nuorten- ja jopa lastenkirjallisuutta, tietokirjallisuutta, pari matkakirjaa, lyhytproosaa ja pari järeämpääkin romaania. Tammikuun luettujen lista näyttää tällaiselta:

Pertti Lassila: Ihmisten asiat
Marja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet
Raakel Lignell: Raxun remppa
Tove Jansson: Reilua peliä
Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat
Hannu Mäkelä: Ääni joka etsi Laulua
Chad Harbach: Pelin henki
Antti Tuuri: Bospor Express
Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Monta hyvää tai jopa erinomaista kirjaa, mutta kuukauden kaksi parasta ovat ilman muuta Adichien huikea Kotiinpalaajat - joka on yksi parhaista lukemistani käännösromaaneista vuosiin! - sekä Kankimäen ihana (!) Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, joka jätti minut sellaisiin sfääreihin, joissa podetaan pahaa lukujumia, haaveillaan kirsikankukista, vertaillaan Japanin-lentojen hintoja ja tehdään kiihkeitä matkasuunnitelmia. Pyrin bloggaamaan kirjasta mahdollisimman pian, heti kun saan siitä sanottua jotain muutakin kuin että iik, kirja on ihana. :)

Helmikuussa tarkoitukseni olisi lukea vähän lisää Tove Janssonia ja Antti Tuuria, aloittaa pitkä sukellus Kalle Päätalon 26-osaiseen Iijoki-sarjaan, lukea jo kenties pari kevään uutuuttakin ja kaiken muun ohessa viettää Luettua elämää -blogin ihanan Elinan inspiroimana runokuukautta. Pari pidempään kesken ollutta kirjajärkälettäkin pitäisi lukea loppuun samaten kuin muutama muukin pidempään keskeneräisenä roikkunut kirja, mutta katsotaan nyt mitä tässä lopulta tulee luettua - mieleni kun tekisi tällä hetkellä lukea vain kaikkea japanilaista, kiitos Kankimäen Asioiden! :)

Mutta nyt toivotan seuraavien lumikuvien myötä kaunista ja valoisaa helmikuuta ja paljon hyviä kirjoja ja siirryn unten maille - aamulla pitää taas raahautua työmaalle (huoh, talviloma, tulisit jo!). :)

Kommentit

 1. Ihana tuo kuva 11, jossa lumen seasta pilkistää lehtiä. Ne näyttivät aluksi perhosilta keväthangella. ♥

  VastaaPoista
 2. Huikeita kuvia! Ihan hirmuinen ikävä noita herkkiä pakkaspäiviä!
  Ostin itselleni synttärilahjaksi tuon Pauliina Rauhalan kirjan ja ahmin sen yhden aurinkoisen rantapäivän aikana. Hän kirjoittaa niin hurjan kauniisti ja herkästi vaikeista ja vaietuista aiheista, ehdottomasti Blogistanian Finlandian ansainnut.

  Ihanaa ja tammikuuta rauhallisempaa helmikuuta sinulle!

  Toivottelee Maiju

  VastaaPoista
 3. Oi, sinäkin luet parhaillaan Murakamia. :) Huh, minun kirja-arvioiden tekoni ja muu lukemiseni on ollut retuperällä, kun olen ihan 1Q84:n maailmoissa. Viimeiset sivut kolmososasta on tämän päivän aikana luettu, apua! :-D Mutta monta ihanaa kirjaa odottaa jo ja polttelee kovasti päästä niihin käsiksi. Kaunista, lumoavaa ja kirjaisaa helmikuuta sinulle Sara! <3

  VastaaPoista
 4. Huikean kauniita kuvia! Jäin katselemaan niitä uudelleen ja uudelleen...
  Kirjoista: Taivaslaulu ei auennut minulle. Kirjailijan kirjoitustyyli oli siinä määrin ärsyynnyttävä, että kirja on jäänyt kahteen kertaan kesken. Aiheena erittäin tärkeä ja hienoa, että tästäkin aiemmin vaietusta asiasta kirjoitetaan proosaa. Odotukset olivat korkealla, joten pettymys oli sitäkin suurempi. Kankimäen kirja odottaa lukemistaan ja toivottavasti ei käy "taivaslauluja" ;)

  VastaaPoista
 5. Iik tosiaan! Se Kankimäen kirja on kyllä ihana, olen juuri lukemassa sitä, kuten tiedätkin. Minua aina vaan hymyilyttää nämä meidän kirjavalinnat. Siis toki moni bloggaaja lukee samoja kirjoja, mutta miten ne meillä sattuvat niin samaan aikaan! :)

  Lumi tekee kaikesta kaunista. Minä ahdistuin pimeästä vuodenvaihteesta, ei tuntunut oikein miltään: ei enää marraskuulta, ei sydäntalvelta... Ja nyt kun lunta tuli, tuntuu kevään odotuskin konkreettisemmalta.

  <3

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! <3 Talvi on mun mielestä niin kaunista aikaa ja sen värimaailma jotenkin hypnoottisen huikea.

  VastaaPoista
 7. Oi, miten kauniita kuvia! Vallan henkeä salpaa niitä katsellessa!

  Mulla olisi sinulle haaste, jossa saat antaa kirjahyllyllesi puheenvuoron!
  http://matkallamikamikamaahan.blogspot.fi/2014/02/kirjahyllyn-kertomaa.html

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania kuvia! Talvi on ihmisen parasta aikaa. :) Paljon olet saanut luettua ja tehtyä tammikuun aikana.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania kuvia! Talvi on ihmisen parasta aikaa. :) Paljon olet saanut luettua ja tehtyä tammikuun aikana.

  VastaaPoista
 10. Onpa kauniita kuvia. Tuo Kankimäen kirja on minun must-listallani. Taidan toivoa sen lahjaksi, kun kohta on synttärit. Olen ihan varma, että tulen rakastumaan siihen kirjaan.

  VastaaPoista
 11. Odotan mielenkiinnolla kuvaustasi 'Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin'-kirjasta. Murakamin Norwegian Wood ja miksei myös 1Q84 ovat saaneet pienimuotoisen Tokio-kuumeen nousemaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit