Rakkaassa Porvoossa

Kuten parisen viikkoa sitten mainitsinkin, aion tässä kuussa keskittyä kirjojen ohessa useamman postauksen verran kotimaan matkailuun. Aloitin pohjoisesta ja nyt siirryn etelään, sillä teimme viime viikolla kahden rakkaan ystäväni, Ilselän Minnan ja Hiirenkorvia-blogin Joanan, kanssa pienen kesäreissun vanhaan rakkaaseen kotikaupunkiini Porvooseen. Vietimme kaupungissa parisen vuorokautta keskittyen matkallamme erinomaisen seuran, kauniin miljöön ja gastronomisten elämysten lisäksi uusmaalaiseen (ja samalla vähän myös pirkanmaalaiseen) kulttuuriin ja kirjallisuuteen. Muutaman päivän reissulla ehtii yllättävän paljon, ja monesta käyntikohteestamme aion tuoda myöhemmin lisää terveisiä, mutta aloitetaan nyt parilla Porvoon-kuvapostauksella. Koska kuvia on paljon (kuten aina!), jaan ne kahteen erään ja jatkan samoissa tunnelmissa vielä huomennakin.


Iltakävelyllä joen varrella. ♥ Iltaa oli kanssamme viettämässä myös Täällä toisen tähden alla -Jaana. Kiitokset vielä Jaanalle mukavasta illasta ja seurasta, ja terkkuja sinne toisen tähden alle (joka siis sijaitsee nykyisin Porvoossa). :)

Majoituimme Vanhan Porvoon sydämessä, ihastuttavassa Hotelli Pariisin Villessä. Tervetuliaismaljat, totta kai.






Yksi suurimmista kahvilarakkauksistani koko maailmassa: yli kolmekymmentä vuotta Vanhassa Porvoossa toiminut Tee- ja kahvihuone Helmi. ♥ Nautimme kahvia ja kakkua Runeberginhuoneessa, kuinkas muuten.

Kävimme päiväseltään myös Porvoon saaristossa. Kuvassa Pellingin lossi.

Pellingin kesätorilla oli paikalla myös Michael Kors. :)



Indeed!




Taas Vanhassa Porvoossa, Ravintola Johansin sisäpihalla.


Kas, siellähän kulkevat ihanat ystäväni, Minna ja Joana! ♥


Näiden kuvien ja tunnelmien myötä on hyvä vetää hetki henkeä. Lisää Porvoo-tunnelmia luvassa siis pian! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

  1. Ihana Porvoo <3 Minäkin kävin viime viikolla Porvoossa ja ravintola Johansissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintti, oho - ties vaikka olisimme törmänneet jossakin siitä kuitenkaan mitään tietämättä! :)

      Poista
  2. Oih, Porvoo on ihana, ja sun kuvat vaan parantaa kaupunkia!

    Joka kesä ollaan käyty, tosin nyt taitaa olla eka kesä, kun ei mennä (viime kesänä käytiinkö sitten kaksi kertaa). Kaunis kaupunki ja mukava ilmapiiri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari a, kiitos, ja niin onkin (siis Porvoo ihana). <3

      Porvoo onkin oivallinen matkakohde kesäisin. Tai no, minusta se on ihana kaikkina vuodenaikoina... :)

      Poista
  3. Ihana sinä ja ihanat kuvat <3

    Kiitos itsellenne seurasta, oli oikein mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, <3 ! Kiitos ihanasta kommentista, ja kaikesta muustakin! <3

      Poista
  4. Voi ihana... <3
    Olet Sara saanut vangittua sen, mikä täällä on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milla, voi kiitos! <3 On kyllä aina vaan niin kauhea Porvoo-ikävä, että huh huh!

      Poista
  5. Kaunista ja tunnelmallista! Miten hieno reissu teillä onkaan ollut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, eikös! Reissu oli kyllä aivan mahtava, ja kaikin puolin onnistunut. Odotahan, kun näet kuvia muualta... :)

      Poista
  6. Miten ihastuttavia kuvia ja reissunne kuulostaa onnistuneelta! :) Pitäisikin joskus lähteä Porvooseen, sillä olen käynyt siellä viimeksi pikku tyttönä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos - ja reissu tosiaan oli kaikin puolin onnistunut, ilmoja myöten. Porvoossa kannattaa kyllä käydä, on se niin ihana kaupunki. <3

      Poista
  7. Nyt blogit suorastaan tulvivat ihania kesäkuvia Suomesta, äsken kävin Hangossa, sitä ennen Tukholmassa ja nyt pääsin Porvooseen. Onpa hauskaa. Minä tykkään kovasti Porvoosta, viimeksi piipahdin siellä keväällä. Mutta vielä en ole ollut Porvoossa yötä, niin että olisi ihan rauhassa saanut nauttia kauniin kaupungin illasta, se olisi vielä kiva kokea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar, täälläkin on ensi viikolla luvassa Hanko-kuvia, ellei nyt mitään maata mullistavaa tapahdu. :) Muiden kesäloma- ja -reissukuvia on kyllä ihanaa katsella.

      Vanhan Porvoon kesäilloissa on jotain taianomaista. Kadut hiljenevät ja jäljelle jää vain valo ja rauha. Toivottavasti saat kokea sen pian. <3

      Poista
  8. Hehe, Michael Kors! Mutta ihania kuvia ihanasta kaupungista. Kuten olen kertonut, asumme hyvin lähellä Porvoota ja käyn kaupungissa muutaman kerran vuodessa. Pieni suklaatehdas yksin on jo käymisen arvoinen ja muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, niinpä! :D Ja kiitos! Olen samaa mieltä, Pieni Suklaatehdas on mainio käyntikohde ja Porvoo muutenkin kaikin puolin niin ihana. <3

      Poista
  9. Pakko tunnustaa, että en ole tainnut koskaan käydä Porvoossa. Pitäisi selvästi korjata tilanne!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit