Tunnelmia pohjoisesta

Heinäkuussa tässä blogissa keskitytään kotimaan matkailuun. Kirjajuttujen lisäksi luvassa on juttuja niin etelästä, Pirkanmaalta, Keski-Suomesta, kuin pohjoisestakin. Aloitan pohjoisesta, sillä kävin viime viikonloppuna eteläisen Lapin maisemissa ja samalla etelämmässäkin, Taivalkosken Päätalopäivillä. Päätaloa lisää myöhemmin, mutta ensin muita kuvatunnelmia pohjoisesta.

Vierailin ihanassa Ilselässä, ja mikä parasta - pääsin yöpymään torpalla ja nauttimaan Ilselän emännän sydäntä lämmittävästä ja miltei uskomattomasta vieraanvaraisuudesta. ♥ Teimme vaikka mitä ihanaa: saunoimme pitkään (ja heitin samalla talviturkkini hyiseen järviveteen!), kuljimme lähimetsissä ja vähän kauempanakin patikoimassa, kävimme katsomassa karhuja ja muita villipetoja, söimme todella hyvin (Taivalkoskella kävimme Saijan lomakartanossa maistelemassa helsinkiläisestä ravintola Savoystä vierailevan kokin herkkuruokia, eivätkä niille kalvenneet yhtään Ilselän Minnan ihanat itseleivotut rieskat, maukkaat salaatit ja pastat, suussa sulavat raparperimuffinit ja marjainen britakakku, tai herkullinen aamupalapizza), ja keskustelimme tuntitolkulla kirjoista ja kirjallisuudesta. Arvaatte varmaan, että oli melkoisen ikimuistoinen viikonloppu! ♥ Katsokaa vaikka itse!

Lähiruokaa ravintola Saijan ja sen Päätaloviikon vieraskokin, Savoyn chef de patissier Teppo Säkkisen tapaan. Annoksessa mehtäsonnin rintaa, uudensadon perunaa ja tilliveloute.

Hillamoussea, karamellisoitua leipäjuustoa ja kuusenkerkkävaahtoa. Taivaallista!
Kun jotain tehdään, se tehdään tyylillä. Pätee myös makkaranpaistoon ja -syömiseen nuotiolla. :)
Palailen matkan tunnelmiin ja nimenomaan siihen Kalle Päätaloon lähipäivinä. Sitä ennen luvassa luultavasti (ja toivottavasti) kirjajuttu tai pari. Mutta nyt on vielä aika lähettää sydämellinen ja suuri kiitos ihanaan Ilselään! Viime viikonloppua en kyllä unohda ikinä. ♥ 

Kommentit

 1. Nyt olen vähän ilkeä kun totean, että Taivalkoski ei ole alueellisesti eteläistä Lappia vaan virallisesti Koillismaata, niinkuin Kuusamokin. Itselläni oli aikoinaan tapana "kehua" sitä, etten ole koskaan käynyt Lapissa :). Mutta aivan ihania, kauniita kuvia ja ihanaa että ihastuit alueeseen -- me käymme Kuusamossa kesällä ja talvella, tähän mennessä olemme enemmänkin vain ajaneet Taivalkosken lävitse... Tuota ruokaa voisi käydä vaikka maistamassa, niin herkullisilta annokset näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Assyriologi, hih, et ole - ja tiedän, etteivät Taivalkoski ja Kuusamo ole vielä Lappia. Viittaankin eteläisellä Lapilla tuohon Ilselään, jonka tarkempaa sijaintia en voi, enkä aio kertoa. :D

   Mutta iso kiitos kuvakehuista! Ja kyllä, ihastuin seutuun aivan valtavasti, viikonloppu oli aivan mahtava. <3 Ja Saijankin ruoka oli todella herkullista, mutta noita annoksia oli saatavilla vain ymmärtääkseni parina päivänä Päätaloviikon aikaan. Uskon kyllä, että Saijassa on ruoka muutenkin tosi hyvää, joten sinne kannattaa varmasti poiketa. Paikka on aivan Kalle Päätalon lapsuudenkodin kupeessa. :)

   Poista
 2. Tonne tahtoo meikä Mummikin. Näyttää niiiin ihanalta ja kutsuvalta. Ja maistuu ja tuoksuu varmaan vielä suloisemmalta. Menoksi!

  VastaaPoista
 3. Oi jospa oisi saanut olla mukana! Ihanalta kuulostaa/näyttää!
  Taivalkoskella on tullut pariin kertaan käytyä, kaunis paikka!
  Ja suopursut on niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, oli kyllä aivan ihana viikonloppu. <3 Minä olin noilla suunnilla ensimmäistä kertaa, olen aiemmin käynyt pohjoisessa vain Ruotsin rajan tuntumassa. Taivalkoskella (ja muuallakin) oli tosiaan kaunista!

   Poista
 4. Nyt tuli hirveä nälkä. Ja ikävä Lapin maisemiin. Voi noita kosken kuohuja, vau. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, oli kyllä semmoiset herkut että oijoi. :) Kuvia katsellessa tulee itselläkin ikävä noihin maisemiin ja tuohon viikonloppuun.

   Poista
 5. Ihania kuvia kesästä. Ja kivan kuuloinen reissu takana muutenkin :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Suomen luonnon jylhyyden edessä ei voi kuin kumartaa. Itsekin palasin tänään pohjoisesta, tosin eri suunnalta. Oli ihanaa olla siellä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, tuo on ihan totta. Pohjoisen maisemat vaikuttavat jylhyydessään. <3

   Poista
 7. Voi että näitä kuvia! Teillä on ollut todellinen hemmotteluviikonloppu. <3

  VastaaPoista
 8. Et vain ota valokuvia vaan otat valokuvalla!

  VastaaPoista
 9. Kaunista ja herkullista ja kesäistä! Matkasi on ollut upea! Luontokuvat puhuvat puolestaan, mutta oli ilmeisesti myös ruoka kohdallaan. Namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, oli kyllä aivan mielettömän upea reissu. <3 Ja voi noita ruokia, kyllä meidän kelpasi...

   Poista
 10. Ihanat kuvat! Voi teillä oli aivan täydellinen viikonloppu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joana, kiitos! <3 Tuon reissun jälkeen onkin jo ehtinyt olla toinenkin yhtä ihana!

   Poista
 11. Oi näitä kuvia! <3 Voin vain aavistaa, miten ihanaa teillä oli: nuo maisemat, herkut, retket, kokemukset, jutut ja tietenkin Ilselä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kyllä: oli tosiaan ihana ja ikimuistoinen viikonloppu. <3

   Poista
 12. Ihanaa oli lukea juttusi ja katsella upeita kuviasi, kun olen kohta menossa itsekin tuonne samoille seuduille ensimmäistä kertaa! Onko karhu- ja kettu-kuvat otettu Suurpetokeskuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, taidatkin juuri nyt olla noissa maisemissa, hyvää matkaa! Ja kyllä, eläinkuvat ovat juuri sieltä.

   Poista
 13. Oi, viikonloppusi vaikutti ihanalta, melkeinpä täydelliseltä!

  Mukavaa heinäkuun jatkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, sitä kaikkea se kyllä olikin. :)

   Kiitos samoin (jos satut blogitauolta tämän kommentin näkemään :) ! <3

   Poista
 14. Oi oi! Teillä kahdella on selvästikin ollut juuri niin ihana viikonloppu kuin ansaitsittekin, suloiset ystävykset <3

  VastaaPoista
 15. Koillismaalla on uskomattoman kaunista!

  Kuvista tulee mieleen myös rajantakainen, Vienan metsät ja vedet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. portailta, olen aivan samaa mieltä. Ihastun noihin maisemiin kovin! <3

   Rajantakainenkin kiinnostaisi. Haluaisin joskus nähdä niitäkin maisemia omin silmin, joista niin paljon on tullut vuosien varrella luettua.

   Poista
 16. Toistan itseäni postauksesta toiseen, mutta minkäs teet: kuvasi ovat upeita! Reissusi vaikuttaa mahtavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kiitos! <3 Reissu oli aivan mahtava. Ja lisää kuvia siitä on tulossa ihan näinä päivinä... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit