Kirjablogit kirjastojen puolesta

Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujien blogeihin löytyy La petite lectrice -blogista.

Minun rakas lähikirjastoni on tamperelainen Sampolan kirjasto. ♥ Kävin eilen kuvaamassa itseäni kirjaston edessä - tavallaan. :) Koska en julkaise blogissa kuvia itsestäni, näkyvät minusta vain kädet. Ajatus on kuitenkin tärkein!


Olen itse kirjaston suurkuluttaja, ja valtavan onnellinen suomalaisesta kirjastolaitoksesta, joka on maailman parhaimmistoa. On uskomattoman hienoa että mahdollisuus lukemiseen, elinikäiseen oppimiseen ja sivistykseen ei ole kiinni varallisuudesta, kun jokaisella on tasaveroinen mahdollisuus lainata aineistoa maksutta. Kiitos nykyisen kirjastolain on suomalaisten ulottuvilla kattava kirjastoverkko, jossa työskentelee korkeasti koulutettua henkilökuntaa ja kenen tahansa saatavilla on laadukkaita ja monipuolisia kirjastopalveluita. Kirjasto on kansalaisten sivistyksellinen perusoikeus, josta on syytä olla ylpeä.

Käytän Tampereella paria muutakin kirjastoa, mutta selvästi läheisin, rakkain ja eniten käyttämäni kirjasto on juuri Sampola, jossa käyn vähintään kerran viikossa. Se on paikkana selkeä, valoisa, siisti ja kodikas (kuten alla olevista kuvista näkee), ja sen kirjavalikoimat ovat erinomaiset. Lehtilukusali ja lastenosasto ovat myös valoisia ja viihtyisiä, sellaisia, joissa eri-ikäiset asiakkaat viettävät aikaa mielellään. Kirjastossa järjestetään myös monenlaista oheistoimintaa: Lukupysäkillä on esiintynyt lukuisia kirjailijoita (olen kirjoittanut aiemmin suursuosikkini Joel Haahtelan lukupysäkkivierailusta), ja Sampola LIVE -iltapäivissä on tarjolla livemusiikkia (itselleni huikein elämys on ollut färsaarelaisen folkmuusikko Gudrid Hansdottirin akustinen keikka viime lokakuussa).

Sampolan sielu on kuitenkin sen aivan kertakaikkisen mahtava henkilökunta: asiantuntevaa, huumorintajuista, hymyilevää ja hyväntuulista väkeä, joiden kanssa asioimisesta tulee aina hyvälle mielelle. Siksi onkin syytä esittää suuri ja lämmin julkinen kiitos Sampolan koko henkilökunnalle! ♥Kommentit

 1. Sara, teillähän on kodikas kirjasto: Ihania lukupaikkoja ja jopa nojatuolit!

  Hieno juttu <3

  VastaaPoista
 2. Ihana Sampola! Olet ikuistanut hienosti kaiken valon, jota Sampolassa on hyllyjen välissä. Nojatuolit ovat aivan parasta! Samoin lasten mökki kirjahyllyineen.

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvakooste! Teillä on kyllä ihana lähikirjasto, niin aktiivinen ja selvästi kaikin puolin hyvä.

  Kirjastoja ei voi kyllin ylistää. Tärkein kulttuuripalvelu, ehdottomasti. Ja kaikille tasa-arvoinen. <3

  VastaaPoista
 4. Tämä on minunkin lempikirjastoni <3. Tosin Metso on tällä hetkellä enemmän käytetty vaikka Sampola onkin paljon kodikkaampi paikka. Olet upeita kuvia ottanut. Hieno teksti ja loistava tempaus!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia ja ihana postaus! Kiitos, että olet mukana <3

  VastaaPoista
 6. Ihana kirjasto! Kannatan täydellisesti tätä kirjastotempausta. Kirjastoille tarvitaan lisää näkyvyyttä!

  VastaaPoista
 7. Vau mitä lukutuoleja nuo harmaat! Rakastan noita antiikkisia kirjoituskoneita. ♡ Mahtava idea tuo lukuvinkki taulu.

  VastaaPoista
 8. Todella viihtyisän näköinen kirjasto! Kuvasi on muuten todella kiva, itse olin ajatellut tehdä vastaavan mutta en saanut selitettyä miehelleni sitä ymmärrettävästi joten ajattelin että olkoot... Sitä se on kun ei itse ole kameran takana :D

  Kirjastot <3

  VastaaPoista
 9. Voi, olipa ihanaa piipahtaa pitkästä aikaa Sampolassa - kiitos tästä hienosta hetkestä <3 Sampola oli minunkin lähikirjastoni silloin kun se oli vielä aivan uusi...

  VastaaPoista
 10. Onpa ihanan runsas ja silti avara kirjasto. Tykkään kun on erilaisia lukupisteitä eli voi valita mukavan nojatuolin tai istua ryhdikkäästi pöydän ääressä. Omassa lähikirjastossani (ja muissa lainausalueeseeni kuuluvissa kirjastoissa, joita käytän) kirjat kiertävät lähinnä seiniä pitkin. Niissä ei ole tuollaisia ihania "hyllykäytäviä".

  VastaaPoista
 11. Onpa ihanan oloinen kirjasto! Ja tuo eka kuvasi on ihan huippu.

  VastaaPoista
 12. Vau miten hienoja kuvia! Ja viihtyisän näköinen paikka. Kiva kuulla myös hyvistä kokemuksista kirjastoväestä, he ovat varmasti tunnustuksen ansainneet.

  VastaaPoista
 13. Miten kaunis kirjasto! Tahdon Tampereelle (ja näkemään kaikki muutkin näissä teksteissä esitellyt kirjastot)! Upeat kuvat myös jälleen kerran, Sara! <3

  VastaaPoista
 14. Täällä melkein tippa linsissä haikailen Sampolan kotoisaan tunnelmaan, joka ehti tulla minullekin tutuksi, nyyh. <3 Ihastuttavia kuvia olet napsinut!

  VastaaPoista
 15. Kotikirjastosi näyttää ihanalta :)

  (Hih, minulla oli sama kuvausidea kirjastokuvaan, mutta en ehtinyt mukaan.)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit