Kesäkuun luetut, ostetut ja saadut.

Huh, kesäkuu on mennyt tosi nopeasti ja nyt on aika kerrata kuluneen kuukauden kirja-asioita, juuri hetkeä ennen kuin kuukausi päättyy. :) Kesäkuu oli varsin vaihteleva lukukuukausi, mutta onnistuin kuitenkin lukemaan kuun aikana ihan mukavan pinon kirjoja, yhteensä kahdeksan kappaletta. Alkukuusta sairastelin ja lukeminen oli siksi hankalaa, sitten jumitin toista viikkoa Jane Greenin yllätyshuonon chick lit -romaanin parissa (siitä lisää lähipäivinä), ja vasta loppukuussa lukeminen alkoi sujua taas jouhevasti, luinkin lopulta kesäkuun viimeisen viikon aikana viisi kirjaa (luin viimeisen viikon miltei yötä päivää). :)

Kesäkuun luetut kirjat:

- Eppu Nuotio: Loppu
- Turkka Hautala: Paluu
- Jane Green: Anoppiahdistus
- Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema
- John Verdon: Numeropeli
- Tove Jansson: Vaarallinen juhannus
- Anna-Leena Härkönen: Juhannusvieras
- Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys

Puhuttaessa kuukauden parhaista lukukokemuksista en sisällytä vertailuun Tove Janssonin Vaarallista juhannusta, koska se on niin omanlaisensa, ihana, ajaton muumiklassikko, jota ei mitenkään edes voi verrata näihin muihin seitsemään kirjaan.

Kuukauden paras kotimainen oli Turkka Hautalan loistava Paluu, joka varmasti pysyttelee kymmenen parhaan tänä vuonna lukemani kirjan joukossa vuoden loppuun asti. Hyvänä kakkosena mainitsen todella positiivisen yllättäjän, Anna-Leena Härkösen Juhannusvieraan, josta myös pidin erittäin paljon. Kuukauden paras ulkomainen oli puolestaan Muriel Barberyn hienostunut Kulinaristin kuolema, jonka kanssa kärkisijoista taisteli Paolo Giordanin upea Alkulukujen yksinäisyys (joka tätä kirjoittaessani on vielä pikkuisen lopusta kesken, mutta uskon saavani sen tänä iltana ja yönä loppuun, siksi mainitsen kirjan jo tällä listalla). Tässä kuussa on myös helppoa mainita kuukauden huonoin lukukokemus, Jane Greenin Anoppiahdistus. Jos Anna-Leena Härkönen yllätti minut positiivisesti, Jane Green teki sen tällä kertaa juuri päinvastaisuudellaan.


Tässä kuussa kirjoja tuli osteltua melkoinen kasa. Käsittelinkin niitä jo aiemmin erillisessä postauksessa, mutta listaan kirjat tähän vielä uudelleen.

Ostetut kirjat:

- Charlaine Harris: Veren imussa
- Carlos Ruiz Zafón: Enkelipeli
- Siri Hustvedt: Lumous
- Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa
- Joanne Harris: Riimut
- Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
- Rebecca Wells: Autuaitten alttareilla
- Kate Atkinson: Ihmiskrokettia
- P. D. James: Majakka
- Andrei Kurkov: Kuolema ja pingviini
- Rosamunde Pilcher: Simpukankerääjät
- Tess Gerritsen: Taidonnäyte
- Julie Buxbaum: The Opposite of Love
- Sofi Oksanen: Baby Jane

Kesäkuussa myös sain jokusen kirjan, minua onnisti Amman kirja-arvonnassa (voitin Tuija Lehtisen kesäromantiikkaa, romaanin Mies vailla sydäntä), sain elämäni ensimmäisen arvostelukappaleen (Kirsti Ellilän Eksyneet näkevät unia), sekä parhaalta ystävältäni kaksi kirjaa yllätyslahjana (niistä lisää huomenna!).

Heinäkuulle minulla on jo varattuna ihana pino kirjoja. Heinäkuun tavoitteeni on myös saattaa kirjapäivitykseni ajan tasalle, jotta olisin lopulta siinä pisteessä että pääsisin kirjoittamaan kirjasta aina heti sen luettuani. Haluan kuitenkin kirjoittaa jokaisesta lukemastani kirjasta, joten en edes harkitse jättäväni osaa kirjoista päivitysten ulkopuolelle. Tällä hetkellä rästissä on seitsemän kirjaa joten tekemistä riittää. :)

Kesäkuun puolelta kesken jäivät kaksi kirjaa joilla olen osallistumassa Satun touko-kesäkuun minihaasteeseen: Deborah Moggachin Tulppaanikuume ja Lisa Seen Pionin rakkaus. Minun piti lukea ne jo aiemmin kesäkuussa mutta lukeminen jäi lopulta niin viime tippaan että saan ne luettua loppuun vasta heinäkuun puolella. Kesken on myös Charles Bukowskin Naiset, jonka innostuin lainaamaan kirjastosta Turkka Hautalan Paluun jälkimainingeissa. Lukeminen sujuu hitaasti, tässä kohtaa sanon vain että... mielenkiintoista. :) Syystä tai toisesta kesken ovat myös ne samat neljä kirjaa jotka olivat kesken myös kuukausi sitten, ja jotka edelleen roikkuvat blogini sivupalkissa keskeneräisinä... :)

Kommentit

 1. Kivaa että tykkäsit Hautalasta! Olen vannoutunut fani :)
  Kirjalistasi on muutenkin mielenkiintoinen, jään odottelemaan arvioitasi mm. Keltaisesta auringosta, joka on ehdottomia lemppareitani.

  VastaaPoista
 2. Kirsi, minusta tuli myös kertaheitolla Hautala-fani. :) Lainasin Salonkin heti kirjastosta ja se odottelee nyt yöpöydällä lukuvuoroaan.

  Olen tosi iloinen ja onnellinen että olen löytänyt tänä vuonna kolme upeaa kotimaista mieskirjoittajaa: Turkka Hautalan, Joel Haahtelan ja Olli Jalosen. :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on kotona Hautalan Salo odottamassa, kiinnostuksella lähden siihen kunhan ehdin.. :)

  Oi olet löytänyt Autuaitten alttareilla! Muistaakseni se oli suosikkini lukemistani Wellseistä.

  Minua kiinnostaa tuo Alkulukujen yksinäisyys ihan jo nimen perusteella ja odotan mielipidettäsi Kulinaristin kuolemasta.

  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 4. Linnea, Hautalan Paluu oli upea! Kirjoitan siitä viimeistään maanantaina, ja Kulinaristin kuolemastakin ensi viikolla.

  Wellsin kirjoista minulla on myös Jajasiskot hyllyssäni, luulen että luen sen ensin, toivottavasti elokuun aikana. :)

  Alkulukujen yksinäisyys oli ihan erilainen kirja kuin mitä olin kuvitellut nimen perustella. Hieno lukukokemus, ehdottomasti. Vähän sellainen etten osaa edes sanoa siitä vielä mitään, sitä pitää sulatella muutama päivä ennen kuin saan siitä mitään kirjoitettua. :)

  Ihanaa heinäkuuta sinullekin Linnea! <3

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen ja hyvä kuukausi, selvästi, sekä luettujen että hankittujen/saatujen osalta. :) Minuakin kiinnostaisi tuo Alkulukujen yksinäisyys.

  Minunkin pitäisi paketoida kesäkuu, mutten vielä tiedä änkeänkö tilastot blogiin tänään arvonnan, poistoperjantai-ilmoituksen ja kirja-arvion lisäksi, vai uskaltaisinko luottaa siihen, että huomenna olisi aikaa blogata. On mullakin ongelmat. :D

  VastaaPoista
 6. Karoliina, ihan totta. Alkukuusta näytti siltä että eipä taida tulla montaakaan kirjaa luettua, mutta loppukuusta minulla oli draivi päällä. :) Luin myös monta hyvää kirjaa, joista nautin kovasti.

  Alkulukujen yksinäisyys on ensimmäinen kirja tänä vuonna, josta en olisi edes pystynyt kirjoittamaan arviota heti. Kirjasta herää ajatuksia vasta näin pikkuhiljaa lukemisen jälkeen. Pidin siitä valtavan paljon, mutta en osaa oikein sanoa siitä mitään. :) Suosittelen kyllä kirjaa, ehdottomasti!

  Ihanat ongelmat! :D Odotan sinun kesäkuun luettujen listaasi mielenkiinnolla. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit