Kirjaostoksia.

Blogielämääni tuli taas useamman päivän tauko, kun lähdimme keskiviikkona loppuviikoksi Lontooseen (kyllä, taas! :D). Tällä kertaa en ehtinyt kirjakaupoille asti (onneksi ehdin koluta kirjakauppoja urakalla muutama viikko sitten!), aika kului rattoisasti Lontoota kierrellen, museoissa vaellellen, shoppaillen, pubeissa ja erilaisissa etnisissä ravintoloissa istuskellen sekä hyvästä seurasta nauttien.


Nyt olen taas jo takaisin arjessa ja töissä, ja taidanpa tässä yövuoron ratoksi kirjoitella pienen sepustuksen tämän kuun aikana tekemistäni kirjahankinnoista. Olen yrittänyt viime aikoina hillitä itseäni kirjojen ostelun suhteen, koska kaikki hyllymme ovat kirjoja pullollaan eikä säilytystilaa uusille kirjoille oikeastaan olisi. Välillä itsehillintäni on suorastaan ihailtavaa ja pystyn kiertämään kirjakaupat kaukaa, mutta sitten on myös niitä aikoja jolloin kirjojen ostelu lähtee niin sanotusti lapasesta. Ja tämä kesäkuun alku on ollut juuri niitä aikoja... :)

Suomalaisen Kirjakaupan kolme pokkaria kympillä -tarjous kuulosti taas kerran niin houkuttelevalta etten voinut olla tekemättä ostoksia. Ja koska tuntui täysin mahdottomalta osata päättää lukuisista kiinnostavista tarjouspokkareista, annoin itselleni luvan ostaa kolmen pokkarin lisäksi yhden bonuspokkarin. SK:sta mukaani lähtivät Carlos Ruiz Zafónin Enkelipeli, Siri Hustvedtin Lumous, Chimamanda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa, ja Joanne Harrisin Riimut. Kaksi jälkimmäistä olen ajatellut lukea Totally British -haasteeseen, joten ne tulevat toivottavasti lukuun jo loppukesän aikana.


Odottelin Charlaine Harrisin uusinta Sookie Stackhouse -suomennosta Veren imussa kirjastoon, mutta vaikka kirja on ilmestynyt jo useampi viikko sitten, sitä ei vielä voi edes varata kirjastostamme! Tuskastuin, tilasin kirjan BookPlus -nettikirjakaupasta, ja sain sen ennen Lontooseen lähtöäni. :) Tämä kirja tulee varmuudella olemaan lukuvuorossa niin pian kuin mahdollista...

Lontoota varten kävin vaihtamassa rahaa Forexissa. Naapuritalossa olevan Akateemisen Kirjakaupan ikkunassa komeilevat pokkarialen mainokset saivat minut astumaan sisään, ja ennen kuin huomasinkaan, olin koluamassa Akateemisenkin pokkarivalikoimia. Alesta löytyi edullisesti hiljattain lukemani Mary Ann Shafferin & Annie Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, joka oli niin kertakaikkisen hurmaava teos että halusin sen ehdottomasti omaankin hyllyyni!


En normaalisti käy kovinkaan usein kirpputoreilla, mutta viime viikolla ajattelin piipahtaa kotini lähellä sijaitsevalla isohkolla kirppiksellä. Myytävänä olevista tavaroista minua ei yleensä kiinnosta mikään muu kuin kirjat, mutta tältä kirppikseltä niitä löytyikin monelta eri pöydältä, edullisia ja hyväkuntoisia kirjoja. Tein mielestäni hyviä löytöjä ja päädyin ostamaan seuraavat kuusi kirjaa yhteensä seitsemällä ja puolella eurolla: Rebecca Wellsin Autuaitten alttareilla, Kate Atkinsonin Ihmiskrokettia (onko kukaan lukenut Atkinsonia? mielipiteitä?), P. D. Jamesin Majakka, Andrei Kurkovin Kuolema ja pingviini (tämän ostin vain ja ainoastaan kaunokirjallisen maailmanvalloituksen takia, tällä kirjalla valloitetaan Ukraina!), Rosamunde Pilcherin ihana Simpukankerääjät (vanha suosikkini, tuhti lukuromaani jonka aion lukea Nostalgian jäljillä -haasteen tiimoilta uudelleen tänä vuonna) ja Tess Gerritsenin Taidonnäyte.
Ja vaikken Lontoossa varsinaisesti kirjakaupoille asti ehtinytkään, en palannut tälläkään kertaa tyhjin käsin. Erään tavaratalon kirja-alesta löytyi tylsähköjen poliittisten elämäkertojen keskeltä lupaavalta vaikuttava viihderomaani, Julie Buxbaumin The Opposite of Love. Kirja maksoi punnan ja ajattelin sen olevan passelia, kevyttä luettavaa heinäkuun helteisiin päiviin joten nappasin sen mukaani. Googlettelin kirjaa äsken ihan mielenkiinnosta, ja useammassa kirja-arvostelussa ja -blogissa kirja oli saanut hyviä arvosteluja, sitä on kuvattu hurmaavaksi, nokkelaksi, hauskaksi ja elämänmakuiseksi, joten ehkäpä tämäkään heräteostos ei ollut ihan pöllöimmästä päästä. :)


Kesäkuuta on jäljellä vielä kymmenisen päivää, ja olen jo tähän mennessä ostanut kolmetoista kirjaa. Huh. Jospa yritän hillitä itseäni edes loppukuun ajan... :)

Viimeisen viikon ajan olen muuten kärsinyt jonkinasteisesta lukublokista. Olen sitkeästi jumittanut tavattoman huonon kirjan parissa, en ole halunnut antaa periksi ja jättää kirjaa keskenkään, mutten ole myöskään osannut vaihtaa parempaan kirjaan. Yritän saada nyt juhannusviikon aluksi luettua tämän keskeneräisen kirjan loppuun jotta pääsen parempien kirjojen pariin. Niitä kun olisi odottamassa melkoinen liuta. :)

Kommentit

 1. Näitä kirjahankintoja on aina ihana katsella blogeista. Mie en ole onneksi nyt käyny Suomalaisessa etsimässä pokkarialesta itselleni kirjoja, mutta ostin muuten divarista viikonloppuna neljä kirjaa itselleni ja eilen adlibriksen kesäkirjoista kolme. Nyt olen ihan ehdottomassa ostolakossa!!! :)

  VastaaPoista
 2. Minä ajattelin lukea kohta uudelleen Joanne Harrisin Appelsiinin tuoksun.

  Gerritsen on aina hyvä valinta.

  Epistä, että sinä melkein asut Lontoossa ja minä olen saanut siellä vain vaihtaa konetta;-)...lentääkseni Dubliiniin kollaamaan antikvariaatteja.

  VastaaPoista
 3. PS. Lumous oli minusta kuin harjoitustyö Sirin tähän astisista lumoavimpaan kirjaan Kaikki mitä rakastin. Paljon harjoitelmia löydät, jos olet lukenut KMR:n.

  VastaaPoista
 4. Voi nyyh, Lontoo! Tuli ikävä sinne. :) Vaikka olen pitänyt kovasti kolmesta edellisestä matkakohteestamme (Amsterdam, Köpis, Pariisi), aloin kaivata Lontooseen, jossa olen käynyt viimeksi kesällä 2009. Miten olen tullut toimeen kaksi vuotta ilman Lontoota?! Apua. Viimeistään ensi vuonna on päästävä sinne, ellei sitten jo syksyllä... :)

  Hienoja kirjahankintoja olet tehnyt. Puolikas keltaista aurinkoa on niin hyvä. Ja Autuaitten alttareilla pitäisi lukea, pidin kovasti Ja-ja siskoista. Simpukankerääjät herättää minussakin nostalgisia tunteita. Luin kirjan parikymppisenä ja muistan pitäneeni siitä. Jään odottamaan, että miten koit kirjan nyt.

  VastaaPoista
 5. Ihania Pioneja kuvassa ja wau mitä löytöjä olet tehnyt kesäkuun aikana!

  Minä en ole edes uskaltanut mennä Suomalaiseen katsomaan, sillä olen löytänyt kirppareilta niin mahtavia kirjoja jo sen..viitisentoista varmaan.

  En ole käynyt koskaan Lontoossa, mutta mm. sinne haaveilen vielä joskus matkustavani :)

  VastaaPoista
 6. Hanna, ihanaa että muutkin ostelevat kirjoja niin että joutuvat laittamaan itsensä ostolakkoon! :D Minäkin olin muuten ostolakossa vielä hetki sitten, kun lähdin yövuorosta kotiin. Sitten menin lähi-Siwaan (!!) aamupalaostoksille ja päädyin ostamaan sieltä Sofi Oksasen Baby Jane -pokkarin. Mistä lähtien Siwassa on alettu myydä kirjoja?!?
  Joka tapauksessa, olen toivoton!! D'oh! :D

  Leena, Appelsiinin tuoksukin on lukulistallani. Olen lukenut Harrisilta vain Suolaista hiekkaa ja nautin siitä kovasti. Ja oikeassa olet, Gerritsen on aina hyvä! :)

  Minä taas huokailen täällä ääneen kun luen sinusta dublinilaisissa antikvariaateissa! En ole koskaan (vielä) käynyt Dublinissa, kovasti haluaisin... Ja tiedän että Lontoo olisi tosiaan ihan sinunkin kaupunkisi! <3

  En ole lukenut Kaikki mitä rakastin -kirjaa. Minulla löytyy se omasta hyllystä ja haluaisin lukea senkin hyvin pian. Kirjavan kammarin Karoliina luki ja esitteli taannoin tämän Lumouksen ja aloin silloin ajatella että pitäisikö se lukea ensin, ja sitten vasta rauhassa lumoutua Kaikki mitä rakastin -romaanista...?

  VastaaPoista
 7. Katja, tiedän hyvin tuon tunteen, Lontoon ikävän! :) Käyn Lontoossa muutaman kerran vuodessa, ja aina kun en ole siellä, ikävöin sinne. Lontoo on vaan niin... <3.

  Puolikas keltaista aurinkoa on ollut pitkään lukulistallani, nyt otan kyllä itseäni niskasta ja luen sen. Tämän kesän aikana, lupaan. :) Ostin Jaja-siskot ystävältäni talvella kun kirja oli menossa kirpparille, sekin odottaa vielä lukuvuoroaan. Nämä kaksi kuulostavat muuten täydellisiltä kesälukemisilta! :)

  Melkein vähän jännittää alkaa lukea Simpukankerääjiä uudestaan. En enää edes muista mitä kirjassa tapahtuu, mutta muistan vieläkin tuntemuksiani kun luin kirjaa. Se oli kaunis, lempeä, koskettava tarina, muistan liikuttuneeni siitä syvästi. :) Toivon kovasti etten pettyisi uusintakierroksella...

  Susa, pionit ovat mielestäni yksiä kauneimmista kukista! <3 Niissä on jotain suloisen vanhanaikaista, mummolan tunnelmaa, herkkää mutta vahvaa kauneutta. <3

  Minullakin nousi juuri kesäkuussa ostettujen kirjojen määrä neljääntoista, kun haksahdin kotimatkalla Siwassa (!!) Sofi Oksasen Baby Jane -pokkariin. Tämä on toivotonta; jos Siwaankin alkaa tulla kirjoja myyntiin, en voi mennä enää edes maitoa ostamaan ilman että mieli tekee ostaa samalla kirjoja! :D

  Lontoo on ihana! Ainutlaatuinen, hurmaava, suuruudessaan valtavan kodikas ja sydämellinen kaupunki. Ja kaikessa kansainvälisyydessäänkin kuitenkin niin ihanan brittiläinen! <3

  VastaaPoista
 8. En myöskään voi ikinä vastustaa Suomalaisen kolme pokkaria kympillä -tarjousta, siksi yritänkin vältellä Suomalaisia - ja kaikkia muitakin kirjakauppoja, kun viime aikoina on tullut hamstrattua vähän liikaakin kirjoja.

  Menestys siinä välttelyssä ei tosin ole kovin onnistunutta. :D

  Mutta ihania kirjalöytöjä olet kyllä tehnyt! Yhtäkään noista en ole lukenut, mutta vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta. :)

  VastaaPoista
 9. Ioanna, sama juttu. Suomalaisessa ne tarjouspokkarit ovat vielä aina tosi hyviä, ihan on valitseminen vaikeaa! Tekisi mieli mennä ostamaan vielä toinen kolmen pokkarin setti, kun kauppaan jäi vaikka mitä ihanaa. Mutta nyt olen asettanut itseni ehdottomaan ostolakkoon (joka varmaan käytännössä tarkoittaa sitä etten voi mennä edes lähellekään keskustaa :D).

  VastaaPoista
 10. Lontoo on kyllä aivan ihana! Olisi ihana päästä sinne itsekin pian uudestaan :)

  Hyviä kirjaostoja ! Pidän itsekin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville kirjasta. Haluaisin kovasti lukea tuon Joanne Harrisin Riimut. Odottelen arvosteluasi siitä innolla :)

  VastaaPoista
 11. Lontoon matkasi kuulosta ihanalta: museioita, pubeja... En ole Lontoossa käynyt, mutta se on kyllä listalla vahvana ehdokkaana.

  Ihania kirjalöytöjä sinulla!

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihania kirjalöytöjä! Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville olisi myös ihanaa omistaa omassa kirjahyllyssä. Innostuin myös tuosta Rebecca Wellsin toisesta kirjasta, koska minulla on lainassa enkuksi Jajasiskot. Ja siis vaikken ole edes lukenut Jajasiskoja vielä, niin silti innostuin löydöstäsi :D

  VastaaPoista
 13. Kirjahiiri, Lontoo on tosiaan aivan ihana! <3 :) Harrisin Riimuilla on muuten uskomattoman kaunis kansi jota voisi tuijotella vaikka miten kauan. En ollut edes tiennyt Harrisin kirjoittaneen fantasiaa kunnes törmäsin tähän kirjaan kirjastossa jokin aika sitten! Odotukset kirjan suhteen ovat korkealla, saapa nähdä miten ne täyttyvät...

  Valkoinen kirahvi, meillä oli tällä kertaa oikein "vakipubi" Bayswaterissa, niin mukava ja olohuoneenomainen paikka että palasimme sinne uudestaan ja uudestaan. Ruokakin oli erinomaista! <3 Lontoota ei voi kuin kuin suositella suurella sydämellä! <3

  Laura, olisin oikeastaan halunnut Kirjallisen piirin kovakantisena, mutta kun se tuli vastaan edullisena pokkarina, pakkohan se oli ostaa. :D Oi, sinun blogissasi on siis tulossa Jajasiskoja lähiaikoina?! Jään innolla odottamaan arviotasi! :) Ja josko itsekin saisin sen luettua nyt kesällä, se olisi varmasti ihana kesäkirja! :)

  VastaaPoista
 14. ooohh, Lontoo :-) Tuo Riimut tarttui minullekin taannoin alelaarista mukaan, odottelee vielä... Seuraavaksi nautin varmaan lomanalkajaiskirjani, joka sekin on maannut hyllyssä jo pitkään tätä ihanaa päivää odottamassa :-)

  VastaaPoista
 15. Booksy, tuo onkin ihan parasta, aloittaa loma hyvän kirjan kanssa! Minä jäin tänään vapaille ja minullakin on jo pari kirjaa odottamassa näitä ihania, joutilaita vapaapäiviä. :)

  Ihanaa, aurinkoista ja rentouttavaa lomaa sinulle! <3

  VastaaPoista
 16. Voi että, tulet varmasti pitämään Adichiesta! Minulla on vielä lukematta Wellsin Autuaitten alttarilla, ja vähän sen lukeminen pelottaakin mahtavien Jajasiskojen jälkeen. Ja tosiaan, Julie Buxbaum on aika kehuttu ulkomaisissa blogeissa, minkä takia minäkin olen harkinnut häntä kokeilevani. Vaikka toisaalta olen melkein luopunut toivosta löytää hyvää chickilitahtavaa kirjallisuuttaa ikinä enää (olen liian vanha ja tosikko).

  Minäkin rakastan Lontoota ja koko Britanniaa, niin kuin tiedätkin :), ja suunnitteilla onkin pitkästä aikaa matka sinne päin syksyllä. Toivottavasti toteutuu!

  VastaaPoista
 17. Karoliina, ihanaa, olet palannut!! <3 :) Tervetuloa takaisin Suomeen!

  Haluaisin kovasti ehtiä lukemaan Jajasiskot nyt kesän aikana, kesän lukupino on jo tosin huikean korkea... :) Minusta vaan tuntuu että se voisi olla täydellinen kesäkirja? Ja sama juttu Puolikas keltaista aurinkoa -romaanin kanssa... Onneksi tässä on vielä pitkälti kesää jäljellä! :)

  Buxbaum oli hauska löytö! Jostain syystä tulee aina mieleen, jos löytää jotain kirjoja superhalvalla (tämäkin maksoi tosiaan vain punnan!), että niiden on pakko olla huonoja, tai niissä on muuten jotain vikaa. :) Mutta lopulta tämä kirja vaikuttaakin ainakin nettikeskustelujen perusteella siltä että se voisi olla ihan hyvä chick lit -kirja.

  Oletko Karoliina kokeillut Marian Keyesiä? Uskon että voisit pitää hänen kirjoistaan! Vähän chick lit-tyylistä, ja silti aiheet ovat monesti vakavammanpuoleisia. Lisäksi Keyes kirjoittaa upeasti! :) Kokeile!

  Oi, ihanaa! tekin lähdette Britanniaan syksyllä! <3 Sehän suorastaan kuuluu asiaan tänä vuonna, tämä kun on Totally British -vuosi! :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos, Sara! <3

  Jajasiskot on täydellinen kesäkirja! Tavallaan myös Puolikas keltaista aurinkoa, mutta se on kuitenkin vakavampi ja aiheiltaan raskaampi. Molemmat ovat suursuosikkejani, mutta eri tavoin.

  Olen Buxbaumin lisäksi kiinnittänyt arvioita lukemalla huomiota esim. sellaisiin kevyen naisgenren kirjailijoihin kuin Sarah Pekkanen, Karen White ja Melissa Senate - joita siis ei ole suomennettu.

  Minä olen jo Järjellä ja tunteella -Susalle luvannut lukea Keyesia tänä vuonna. Häntä on kyllä monelta suunnalta suositeltu, joten toivotaan, että iskee minuunkin!

  Ei meidän brittimatka ole vielä lukkoon lyöty, mutta toivotaan, että toteutuu!

  VastaaPoista
 19. Päätin juuri että yritän lukea kummatkin elokuun aikana. :) Heinäkuulle minulla on jo valtava kasa, ja joukossa jokunen sellainen "pakosti" luettava kirjaston kirja, joista on seuraavalla varaus, eli en voi pitää niitä kamalan kauaa...

  Mielenkiintoisia nimiä, voisin tutkiskella näitä netistä minäkin ,kiitos vinkistä!

  Olen kyllä ihan varma että tulet pitämään Keyesin kirjoista. Minulla on sellainen kutina... :)

  Peukut pystyyn Brittimatkan puolesta! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit