Elokuun luetut

Ihan kohta siirrytään kalenterissakin ihanaan syksyyn ja syyskuun puolelle, joten on taas aika listata kuluneen kuukauden aikana luetut kirjat. Tämän kuun luetuissa ei olekaan kovin paljon listattavaa tai hurrattavaa, sillä kuukausi on ollut minulle toistaiseksi koko vuoden kiireisin ja lukeminen on jäänyt aivan minimiin. Ehdin lukea elokuussa vain neljä kirjaa, ja ne neljä ovat seuraavat:

Johanna Ervast: Jäähyväiset Einolle
Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana
Charlaine Harris: Veren imussa
Tove Jansson: Kesäkirja

Luin siis neljä hyvää, mutta keskenään varsin erilaista kirjaa. Jos pitäisi valita yksi kuukauden paras kirja, se olisi Janssonin ihana Kesäkirja, johon rakastuin syvästi kesän viimeisinä päivinä. Listaamieni kirjojen lisäksi olen lukenut myös pitkästä aikaa paljon runoja, kiitos K-blogin Jennin runohaasteen.


Syyskuu tuo tullessaan kauan odottamani kesäloman, ja ihanaa, rauhallista lukuaikaa, joten uskoisin että syyskuun aikana tulen lukemaan vähintään tuplasti elokuuhun verrattuna. :) Syyskuussa alkaa myös Proust-haaste, ja lisäksi ainakin Umberto Econ Ruusun nimen lukeminen Satun luetut -blogin read-a-longin mukaisesti, joten luvassa on kaikenlaisen muun mukavan lisäksi myös tuhteja klassikoita.

Tervetuloa, ihana syksy! <3

Kommentit

 1. Voi mikä onnenpekka, kun loma on sillä paremmalla puolella eli edessä! Ihania lukunautintoja!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin otetaan erityisen iloisin mielin syksy vastaan, nimimerkillä "syksyn lapsi" ;)

  Tuo Janssonin Kesäkirja on tänä vuonna tullut TBR-listalleni, saa nähdä luenko jo ennen ensi kesää vai säästäisinkö ihan nimensä mukaisesti kesäkirjaksi ;)

  VastaaPoista
 3. Kesäkirja on ihana. Sen tunnelma pysyy mielessä ja on jotenkin niin valoisa ja voimaa antava, että... <3

  Huominen on liian kaukana kuuluu omalle lukulistalleni. En ole kaikkein suurin novellien ystävä, mutta Adichien Puolikas keltaista aurinkoa oli vahva ja hieno kirja, joten odotan kokoelmalta paljon.

  VastaaPoista
 4. Kirsi, paras loma on aina se vielä edessä oleva. :) Kiitos!

  Susa, sama juttu, vaikka rakastan kesää, niin ehkä vielä ripauksen enemmän rakastan syksyä. :) Ja loppusyksyn lapsi olen minäkin, rakastan syntymäkuukauttani, marraskuuta, vaikka monelle se on vuoden ankeimpia kuukausia. Minulle ei. :)

  Oih, Kesäkirja on ihana! Se on hieno lukukokemus varmasti koska tahansa, mutta ehkä se kesällä on kaikkein parhaimmillaan... :)

  Katja, ihan totta. Kesäkirjan tunnelma on niin vahva ja lämmin, että se jää lämmittämään sydäntä pitkäksi aikaa lukemisen jälkeen.

  Adichien novellikokoelma oli varsin positiivinen lukukokemus. En ole lukenut naiselta vielä muuta, mutta odotan nyt vielä enemmän esimerkiksi Puolikas keltaista aurinkoa -kirjan lukemista. Ei tästä uutta lempikirjaani tullut, mutta novellikokoelmaksi tuo oli ehjä ja vahva kokonaisuus.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit