Vuosi kuvina: huhtikuu, ja kuukauden luetut

Taas on kuukausi vierähtänyt, ja on aika postata kuukauden luontokuvat. Huhtikuu oli aivan ihana kuukausi, kevät saapui vihdoin ainakin eteläiseen Suomeen, ja koko ajan lisääntyvä valo ja lämpö saavat mielen tuntumaan virkeämmältä. Ihan kuin sitä itsekin heräisi näin keväällä uudestaan eloon! ♥

Haastekuvat on otettu kuukauden loppupuolella - Näsijärven rannassa kävin nyt alkuviikosta, ja Karjalanpuistossa kuvailin pääsiäisenä. Isossa mittakaavassa vehreys ei vielä kunnolla näy, mutta silmuja ja pieniä lehdenalkuja on ollut näkyvissä jo parin, kolmen viikon ajan. Huhtikuu on myös tuonut tullessaan lisää sinivuokkoja ja leskenlehtiä, ja puistojen kukkapenkeistäkin alkaa nousta jos jonkinlaista kukkaa. Olen kuljetellut kameraa ahkerasti mukanani ja kuvaillut innokkaasti kukkia ja silmuja, ja luvassa onkin nyt melkoinen kuvatulva. Mutta aloitetaan kuukauden haastekuvilla...Ennen kuin mennään muihin kuviin, kirjoittelen muutaman sanasen kuukauden luetuista kirjoista. Huhtikuussa luin käytännössä vain todella hienoja kirjoja. Kuukauden luettujen saldoksi kertyi yhdeksän kirjaa, joka minulle oikein hyvä määrä, mutta oikeastaan luin vain kahdeksan kirjaa, sillä yhden kirjoista luin miltei peräkkäin kahteen kertaan. Se kirja on Antti Hyryn ihanaakin ihanampi Aitta, josta en ole vielä ehtinyt blogata (- siitäkään, huoh!). Vielä Aittaakin rakkaammaksi ja tärkeämmäksi osoittautui yllättäen Hannu-Pekka Björkmanin esseekokoelma Kadonneet askeleet, joka teki sellaisen vaikutuksen, että olen vieläkin aivan pilvissä kirjaa ajatellessani. Huikeita lukukokemuksia olivat myös José Saramagon Kertomus sokeudesta (joka oli hurja, ahdistava, vaikuttava ja hieno!), sekä Katja Kaukosen Kohina (vau!). Uusintakierrokselle pääsivät suosikkini Haruki Murakamin Suuri lammasseikkailu (josta pidin nyt toisella kerralla paljon enemmän kuin ensimmäisellä), sekä joskus ennen blogiaikaa lukemani itävaltalaisen Michael Wallnerin hieno sotaromaani Pariisin huhtikuu. Luettujen lista näyttää siis tältä: 

Eeva Kilpi: Noidanlukko
Antti Hyry: Aitta 
Markus Zusak: Kirjavaras
Hannu-Pekka Björkman: Kadonneet askeleet
Antti Hyry: Aitta 
José Saramago: Kertomus sokeudesta 
Katja Kaukonen: Kohina 
Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu 
Michael Wallner: Pariisin huhtikuu

Huhtikuu oli bloggaamisen kannalta vähän nihkeä kuukausi. Paljon sosiaalista elämää (mikä on tietysti vain kiva asia!), töitä, ja sairaspäiviäkin (migreeni on onnistunut pilaamaan viime aikoina päivän jos toisenkin, ja nyt pukkaa flunssaa, huoh!). Bloggaamistaan odottelee nyt kasa hienoja kirjoja, joista vakaa aikomukseni on kuitenkin kirjoittaa heti kun vaan ehdin, ja kommentteihin vastaaminenkin on taas vaihteeksi pahasti vaiheessa. Viikko sitten kävimme myös pienellä bloggaajaporukalla tutustumassa muutamaan kirjallisuuden- ja kulttuurinharrastajien kannalta tärkeään tamperelaiskohteeseen, ja tarkoitukseni on kirjoittaa päivästä pienehkö kuvallinen raportti. Pieni blogitauko jatkuu nyt kuitenkin vielä viikonlopun yli, sillä huomenna aamulla varhain lennämme ystäväni kanssa katsomaan, miltä kevät näyttää tänä vuonna rakkaassa Lontoossa. Ihanaa! ♥ Alkuviikosta varmaankin siis aloittelen Lontoon-kuvilla, ja pyrin siitä jatkamaan kirjajutuilla pitkin viikkoa. Onneksi sain juuri edellisen reissun kuvat tuotua blogiin (Lissabonia siis täällätäällä ja täällä), ettei viime viikkojen kirjarästien lisäksi ole vielä reissupostausrästejäkin. :)

Nyt kuitenkin vielä katsaus huhtikuisiin kuvatunnelmiin! Mukavaa vapun jatkoa, ja ihanaa toukokuuta kaikille! ♥  


Kommentit

 1. Kevät on kyllä ihanaa aikaa! En olisi aikoinaan uskonut, että vielä joskus sanon näin, mutta niin vain on entinen keväällä ahdistuja oppinut huomaamattaan rakastamaan kevättä. Varsinkin kukat ja hiirenkorvat saavat minut aivan hullaantumaan.

  Ihanaa Lontoon matkaa! Olen jo etukäteen innoissani siitä, että pääsen kuvamatkalle tuohon rakkaaseen kaupunkiin sinun upeiden kuviesi myötä! <3

  VastaaPoista
 2. Lontoo!!! Voi, ihanaa matkaa!!! :)

  VastaaPoista
 3. Heippa kukkaistyttö! <3 Ihania kuvia, etenkin nuo sinivuokkokuvat. Ja orava on suloinen ja veitikkamainen. Olen Liisan tavoin entinen keväästä ahdistuja, mutta ikä tai joku on tehnyt tehtävänsä ja nyt rakastan kevättä.

  Olet lukenut niin hyviä kirjoja. Minäkin luin Aitan ja, kuten arvata saattaa, ihastuin siihen heti. Kertomus sokeudesta on ihan huikea. Suuri lammasseikkailu voisikin parantua uudelleen luettuna (se on Murakameista vähiten mieleeni) ja Kohina täytyy lukea. Mutta Kadonneet askeleet! Se on pakko lukea.

  Nauti Lontoosta. <3 Minulla on kaupunkia niin ikävä enkä taida tänä vuonna päästä sinne. Mutta onneksi on sentään J:n tuomia keksejä, joita eilen Lontoon-tuliaisina sain. :)

  VastaaPoista
 4. Upeita heräävän luonnon kuvia. Ilo silmälle ja mielelle. Aurinko on ihmeellinen, Helsingissä se on näyttäytynyt ahkerasti. Nytkin on suloinen ilta-aurinko, vaikka vielä pari tuntia sitten vihmoi jäistä sadetta.

  Mahtavaa, kun saa hyviä lukukokemuksia monta peräkkäin. Minullakin on ollut upeita kirjoja luettavana, mutta samalla muutama sellainen, jotka tuntuvat tervanjuonnilta (mutta kesken en jätä tällä kertaa!).

  Hauskaa reissua!

  VastaaPoista
 5. Tässä postauksessa oli ihana draaman kaari. Ensin oli aika väritöntä ja harmaata ja sitten luonnon värit alkoivat purskahdella esiin. Mikäs sen paremmin kevään kulkua kuvaisi.

  Mukavia hetkiä Lontoossa!

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat, ihana valo - silmuja ja järvimaisemia! Ja hyviä kirjoja, tosiaankin.

  En ikinä unohda huhtikuun kirjamessuja. Siellä oli mukava seikkailla ja elähdyttävää kuunnella kirjailijoita. Pian taas tavataan!

  VastaaPoista
 7. Sinä olet bongannut valtavasti kukkia! Ja minä iloitsen Kadonneista askelista, joka odottaa nyt yöpöydällä lukemista.

  Ja Lontoo! Odotan jo niin matkakuvia. Olen vain kerran ollut Lontoossa ja sekin oli vain pikavisiitti, jonka aikana ehdin nähdä vain ihan mustmust-kohteet.

  VastaaPoista
 8. ihania kevättunnelmia kuvissasi!
  Ja oi, Lontooseen... Mukavaa matkaa! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit