Älyttömät joululahjat -haaste ja joulutoivotus


Kannesta kanteen -blogin ihana Kaisa haastoi minut miettimään kolme älytöntä joululahjatoivetta. Siis sellaisia, joiden toteutuminen on käytännössä mahdotonta, mutta ainahan sitä sopii toivoa. :) Haaste on kiertänyt kirjablogeissa ahkerasti näin joulun alla, ja omalta lahjatoivelistaltani voisi hyvin löytyä esimerkiksi juuri toive Kaisan teleportista tai Kaisa Reetan aikakoneesta, Elinan haave kyvystä olla kahdessa paikassa yhtä aikaa, Linnean mainio ajatus kulttuurivuodesta tai Katjan haave ullakkohuoneistosta Lontoossa. Voisin mieluusti haluta myös maailmanrauhaa, lukutaitoa maailman jokaiselle lapselle ja ilmastonmuutoksen peruuntumista, mutta hetken mietittyäni päädyin kuitenkin omanapaisesti seuraaviin toiveisiin:

Monen muun tavoin ensimmäinen lahjatoiveeni liittyy musiikkiin. Rakastan klassista musiikkia ja erityisesti jousisoittimien jumalaisen kaunista ääntä. Toivonkin joululahjaksi vaatimattomasti sellon ja viulun täydellistä soittotaitoa, enkä pistäisi pahakseni jos kylkiäisenä saisin aidot 1700-luvun Stradivariukset, joilla voisin sitten onnellisena soitella.

Toiseksi toivon omaa kotitonttua. Se siivoaisi kodin ja pitäisi sen aina järjestyksessä ja tahrattoman puhtaana. Se tiskaisi astiat ja vaihtaisi lakanat, ja leipoisi tuoreita sämpylöitä silloin kun olen itse liian väsynyt. Se pitäisi myös seuraa koiralleni silloin, kun emäntä on töissä. Kaiken tämän lisäksi se olisi tietenkin näkymätön!

Kolmanneksi toivon mahdollisuutta siirtyä vapaavalintaisen romaanin sivuille. Tiedättekö hupsun minisarjan Lost in Austen? Siihen tapaan siis. Haluaisin kokeilla, miltä oikeasti tuntuisi olla Elizabeth Bennett! Tai vaikkapa Kjell Westön Lucie Lilliehjelm (Missä kuljimme kerran), Joel Haahtelan Inês (Tule risteykseen seitsemältä), tai Ulla-Lena Lundbergin Mona Kummel (Jää). Olisi aika ihanaa! ♥

*****

Oikeasti vietän jouluni jälleen kerran töissä, joten mitään noin lennokasta ei ole luvassa. :) Joulutunnelmia kävin aistimassa alkuviikosta Tampereen Tallipihalla, ja jos joulumieli tuntuikin olevan mustassa maisemassa vähän hukan teillä, löytyi se suloisen Ukko-aasin pehmoisen otsatukan alta, tai iloisena heiluvista lampaansaparoista, kun Onneli, Anneli ja Lissu -nimiset lampaat nauttivat tallissa lukuisista rapsutuksista. Söpöjen eläinten myötä toivotan kaikille blogini lukijoille

oikein hyvää joulua! ♥ ♥ ♥

Ihana herra Ukko. ♥ En tiennytkään, että aasin otsatukka on niin älyttömän pehmeä!


Onneli, Anneli tai Lissu (en ole varma kuka hän on :D). Hän oli kuitenkin varsin tyytyväinen oloonsa lämpöisessä tallissa.

Hän ei ole oikea. :D Suloinen lammaspatsas löytyi viereisen Finlaysonin kirkon rappusilta.

Kommentit

 1. Herttaisia eläinkuvia on mukava katsella aattoaamuna. :) Oikein hyvää joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ihan mahtavia ja ihania toiveita! Olisi aika huikeaa päästä mukaan suosikkikirjojensa tarinoihin. Kotitonttu voisi olla hyödyllinen. Ja viulun ja sellon soittotaito, oi!

  Hyvää joulua ja <3 sinulle, ystäväni!

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua ja työn iloa – ja lukurauhaa sitten, kun sen aika on!

  VastaaPoista
 4. Tallipihalta saa ihanaa potkua jouluun - ja muulloinkin! - vaikkei lunta olisikaan :) Leppoisia työvuoroja! <3

  VastaaPoista
 5. Toivon sinulle omaa kotitonttua... meillä sellainen on asustanut aina ja saunassa tietysti saunatonttu :)
  Hyvää Joulua :)

  VastaaPoista
 6. Oma kotitonttu -miten mainio lahjatoive! :-D

  Työniloa ahertajalle, tunnelmallisia lukuhetkiä ja rauhaa ihanalle ystävälleni! <3 <3

  VastaaPoista
 7. Ihanat toiveet! Kirjan sivuille hyppääminen olisi huikeaa. Itse viime lukemista olisin kernaasti käväissyt Päivi Alasalmen Joenjoen laulun historiassa tai seilannut sukellusveneellä valtamerten syvyyksissä kapteeni Nemon kera. Kotitontunkin huolisin.

  Rauhallista joulun aikaa ja ihania lukuhetkiä! <3

  VastaaPoista
 8. Ihanat toiveet! ❤ Kotitonttu olisi todella tarpeellinen myös meidän huusholliin. Soittotaito olisi suuri ilo sekin.

  Millehän romaanin sivulle haluaisin? Hui! Entäs jos päätyisin vahingossa väärälle sivulle...

  VastaaPoista
 9. Oi, ihastuttavat toiveet ja kuvat! <3 Tuo romaanin sisään hyppääminen kuulostaa taivaallisen hyvältä!

  Toivottelen sinulle hyvää joulunajan jatkoa! <3

  VastaaPoista
 10. Sello ja piano! Kuuntelisin sellaista taidokasta soittoa sateenkaaren tuolle puolen. Olisin halunnut saada pianonsoittotaidon, mutta se jäi...Voisin haluta laulutuntejakin;)

  Mukavia välipäiviä sinulle♥

  VastaaPoista
 11. Tämä oli hulvattoman hauska postaus. Minäkin niin kovin toivoisin, että saisin oman kotitontun, joka tekisi mieluusti kaiken sen mitä minä en haluaisi tehdä. Pieni tonttu olisi varmasti myös mukavaa seuraa.
  Oikein ihanaa, suloista ja kaunista tulevaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit