Austen-adventti 2011


Hyvää ensimmäisen adventin myöhäistä iltaa! Kuten jo aiemmin lupailinkin, tänä vuonna ainakin tässä blogissa vietetään adventtiaikaa Jane Austenin merkeissä. Lähtekää mukaan! :) 
Idea on siis peräisin täältä, ja mikä olisikaan parempi ajankohta Austen-aiheiselle kimppalukutapahtumalle kuin nyt, onhan tänä vuonna kulunut tasan kaksisataa vuotta ensimmäisestä julkaistusta Austenin teoksesta Sense and Sensibility (suom. Järki ja tunteet).

Austen-adventin ideana on ajanjaksolla ensimmäisestä adventista jouluaattoon (siis 27.11-24.12) lukea Austenin kirjoja, Austen -elämäkertoja, tai mitä tahansa muuta Austeniin liittyvää (kauhun ystävä voi lukea vaikkapa Seth Grahame-Smithin teoksen Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit ;), tai katsoa Austen -filmatisointeja, tai esimerkiksi muita Austenia jollain tapaa koskevia elokuvia (esimerkiksi Jane Austenin jalanjäljillä / Becoming Jane, 2007).

Leikkimielisenä kannustimena kimppalukuhaasteen alkuperäisessä versiossa on seuraavanlainen pisteytyssysteemi: 1 kirja = 1 piste, 1 elokuva = 1 piste, 1 tv:n minisarja (siis pidempi kuin elokuva, esimerkiksi BBC:n iki-ihana Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarja) = 2 pistettä, 1 Austen-aiheinen blogipostaus (muu kuin esittely luetusta kirjasta tai katsotusta elokuvasta) = 1 piste. Ja kuten alkuperäisen haasteen henkeen kuuluu, pisteillä voi saavuttaa erilaisia tasoja:

1 piste: Mrs. Norris (Kasvattitytön tarina)

2 pistettä: Mr. Collins (Ylpeys ja ennakkoluulo)

3-4 pistettä: Mr. Bingley (Ylpeys ja ennakkoluulo)

5-6 pistettä: Kapteeni Wentworth (Viisasteleva sydän)

7 pistettä tai enemmän: Mr. Darcy (Ylpeys ja ennakkoluulo)

Julkaisen joulun välipäivinä blogissani postauksen, jossa kerron mitä itse olen lukenut ja katsonut. Jos joku muukin innostuu lähtemään mukaan haasteeseen, julkaisen vielä jossain vaiheessa postauksen johon kokoan linkit muihinkin haasteen aikaisiin Austen-postauksiin. :)

Kommentit

 1. Mr. Darcy olisi kyllä aivan ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen (tuumii tämäkin rouvashenkilö), mutta saa nähdä, ehdinkö mukaan. Aika surkeaa olisi saada kaksi pistettä, huih!

  Täytyy miettiä, ainakin elokuvien katsomisen ja yhden melkein-jännän jutun merkeissä voisin olla mukana. Kauan sitten lukemiini Austenin kirjoihin olisi ihana ehtiä uudelleen ja pian, mutta adventtiaika tuli liian nopeaan. Jotenkin kuitenkin huomioin Jane Austenin blogissani lähiaikoina.

  <3

  VastaaPoista
 2. Ah, ihana idea! Mutta tuo pisteytyssysteemi on kiero: jos ehdin lukea (t. katsoa jne) vain yhden tai kaksi kirjaa, ei minun kannata osallistua ollenkaan, sillä olisin silloin kamala Mrs. Norris tai Mr. Collins ;)

  VastaaPoista
 3. Katja, sanopas muuta! Mr. Darcya minäkin haluaisin tavoitella (hih! :D), mutta seitsemän pistettä tuntuu ainakin tässä vaiheessa melko kovalta urakalta. Tähtäänkin tässä vaiheessa vaatimattomammin kolmeen pisteeseen (koska kaksi olisi tosiaan aika kova kohtalo :).

  Ihanaa jos postaat Austenista pian blogissasi. <3 Jään odottamaan! :)

  Maria, niin minustakin! :) Itse en voi enkä haluakaan ottaa tästä minkäänlaista kunniaa, haaste on tosiaan löytö ulkomaisesta blogista ja sen löytäjänä oli Kirjavan kammarin Karoliina (joka ei itse ehtinyt toimia haasteen emäntänä, siksi minä tässä häärään). Ja pisteytyssysteemistä olen samaa mieltä: pakkohan tässä on tähdätä vähintään kolmeen pisteeseen. ;D

  VastaaPoista
 4. Minä ainakin olen mukana, ehdin eilen jo aloitellakin Emmaa :) Saapa nähdä, kuinka monta pistettä ehdin kasata;)

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin ihana, ja olen tosi iloinen, että lähdit haaste-emännäksi! <3 En taida ehtiä enää tänä vuonna Austenien uudelleenlukuun, mutta muilla tavoin yritän osallistua haasteeseen - vaikka sitten jäisin tuohon pelättyyn yhteen tai kahteen pisteeseen. :D

  Hyvää alkanutta viikkoa, Sara!

  VastaaPoista
 6. Täydellinen ajoitus! Sain juuri perjantaina Austen-fiiliksen ja katselin Emman leffaversion ja sen jälkeen mietiskelin, että nyt jouluaikaan voisin lukea ja katsella Austeneita urakalla (ystävälläni on kaikki Austen filmatisoinnit omana!).

  Mahtavuutta! : )

  VastaaPoista
 7. Sanna, hienoa! <3 Minullakin olisi Emma omassa hyllyssä, mutta aloittelen kuitenkin Ylpeydellä ja ennakkoluulolla. :)

  Karoliina, niin on, ihanaa että bongasit tämän tapahtuman! <3
  Ja kiitos samoin, Karoliina! <3 Viime viikko olikin niin älytön etten ehtinyt blogeihin oikeastaan ollenkaan, tästä viikosta tulee toivottavasti siltäkin osin parempi. :)

  Saraseeeni, tämähän meni siis ihan nappiin! :) Ihanaa kun lähdet innolla mukaan! <3

  VastaaPoista
 8. Kiva haaste! Itse luen tällä hetkellä Austenilta Emmaa ja luulen, että siihen se sitten jääkin. Hyvä jos edes en ehtii lukea kaiken touhun keskellä.

  VastaaPoista
 9. Kiva haaste, kannatetaan! Osallistumaan en taida päästä, sillä Austenia ei ole omassa lukuohjelmassa joulukuussa tulossa, mutta olen hengessä mukana ja luen/katselen Elizabeth Gaskellia: pukudraamaa sekin sentään!

  VastaaPoista
 10. Katri, eikös vaan? :) Minulla taas on Ylpeys ja ennakkoluulo aluillaan, ja yritän lukea vielä jonkun toisenkin Austenin jouluaattoon mennessä...

  Booksy, kiva että olet hengessä mukana! Ja pukudraama = aina hyvä. :)

  VastaaPoista
 11. Hitsi, minulta jäänee adventti tällä kertaa väliin vaikka Darcya voisin minäkin lähteä tavoittelemaan ;)

  Mutta hengessä mukana, hengessä mukana..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit