Lokakuun luetut

Bremenissä lokakuussa 2010.

Lokakuu tuntui kuluvan tuplanopeudella, taas on uusi kuukausi aluillaan ja siis aika listata edellisen kuukauden luetut. Kulunut kuukausi oli taas melkoisen köyhähkö lukukuu, varsinkin kun kärsin pitkään melkoisesta luku- ja blogijumista, jotka onneksi ovat alkaneet pikkuhiljaa helpottaa. Sain kuukauden aikana luettua vain kuusi kirjaa, joista kaksi kuuntelin äänikirjoina. Tällä hetkellä minulla on kesken enemmän kirjoja kuin aikoihin, pikaisen laskutoimituksen jälkeen 12. :) Häpeäkseni tunnustan että myös Kadonnutta aikaa etsimässä kakkonen lojuu edelleen keskeneräisenä yöpöydälläni, joten seuraava Proust -haastepostaus tulossa tuonnenpana...

Lokakuun aikana luin seuraavat kuusi kirjaa:

Jussi Valtonen: Siipien kantamat
Outi Pakkanen: Yön yli (äänikirja)
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka
John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa
Johanna Venho: Syntysanat
Lewis Carroll: Liisa Ihmemaassa (äänikirja)

Kuukauden mielestäni paras kirja oli selkeästi Jussi Valtosen Siipien kantamat, tosin myös Johanna Venhon Syntysanoista pidin valtavasti. Kuukauden huonointa kirjaa minun ei tarvinne mainita, kaikki blogiani lukeneet arvaavat varmasti mistä kirjasta on kysymys. :)

Lokakuussa kirjablogeja värittivät Helsingin Kirjamessut, joille harmikseni en työvuoroiltani päässyt osallistumaan. Toivottavasti jo ensi vuonna pääsisin! Ihanaa on kuitenkin ollut päästä haistelemaan messutunnelmia muiden blogeista, ja erityisesti mieltäni lämmitti viidelle hienolle kirjablogille jaettu Rakkaudesta kirjaan -palkinto. Lämpimästi onnea palkituille vielä kerran! :) Blogeissa on keskusteltu myös muun muassa arvostelukappaleista, kirjoitettu blogiesittelyjä (minäkin kirjoitin taannoin omani) ja kyseenalaistettu blogiarvontojen tarkoitusperiä. Arvonnoista sen verran että minusta ne ovat mukava ja piristävä lisä kaikkeen muuhun kirjablogien sisältöön, ja keskustelun innoittamana olenkin päättänyt järjestää piakkoin pienimuotoisen arvonnan. ;)

Marraskuu on synkkyydestään huolimatta yksi lempikuukausistani, ja alkaneen kuukauden aikana blogissani on luvassa kirjapostausten lisäksi ainakin lupailemaani pikkujouluarvontaa ja Austen-adventtia, siis vähän valoa loppusyksyn pimeyteen. :) Mukavaa marraskuuta kaikille!

Kommentit

 1. Jee arvonnalle ja oih Valtosen Siipien kantamalle, se oli hyvä!

  Austen-adventti ♥

  VastaaPoista
 2. Susa, Siipien kantamat oli kyllä tavattoman hieno ja vahva kirja. <3
  Ja Austen-adventtia odotellessa... :)

  VastaaPoista
 3. Minullakin on vielä kolmannes Proustista lukematta, eli ihan hyvä ettet sinäkään ole vielä päässyt loppuun ;)

  VastaaPoista
 4. Liisa, samassa veneessä siis ollaan! :) Minulla on suurinpiirtein saman verran lukematta, lukujumi iski taannoin niin totaalisena etten pystynyt lukemaan edes väkipakolla. ;) No, kaikki aikanaan! :)

  VastaaPoista
 5. Austen-adventti!! Jee! Hypistelin Sydämen mekaniikkaa kirjastossa, mutta se ei sopinut naiskuukauteeni ja ehkä sitten muutenkin... ei ole minun kirjani :) Valoisaa marraskuuta, toivottavasti lukujumi helpottaa!

  VastaaPoista
 6. Amma, minllakin on aavistus ettei Sydämen mekaniikka ehkä ole ihan sinun kirjasi... ;)

  Kiitos ja valoisaa marraskuuta sinullekin! Älä muuten ihmettele, blogissasi on kymmenkunta postausta joihin minun on pitänyt kommentoida jo pitkään, joten tulen luultavasti kerralla kommentoimaan niihin kaikkiin. Tulossa siis melkoinen kommenttirynnäkkö! :)

  VastaaPoista
 7. Kunnioitettavan määrän olet lukenut kirjoja lukujumista tuolimatta. Siipien kantamat on tosiaan ihana kirja!

  Tuohon blogiarvontakeskusteluun ovat viitanneet muutkin, mutta jostain syystä se on mennyt minulta ohi.

  VastaaPoista
 8. Maria, onneksi on äänikirjoja, ilman niitä saldo olisi ollut vieläkin pienempi... :) Ja Siipien kantamat -teoksen löytämisestä saan kyllä kiittää sinua ja paria muuta kirjabloggaajaa, ilman teitä en olisi välttämättä koskaan edes kuullut koko kirjasta! Siis kiitos! <3

  Minullekin on jäänyt vähän hämärän peittoon mistä keskustelu on saanut alkunsa, mutta siihen on tosiaan viitattu monessa blogissa...

  VastaaPoista
 9. Vitsi minua kiinnostaa tuo Siipien kantamat. Syntysanat on tulossa lukuun, ja minuakin ihan juuri himotti ladata Alice in Wonderland äänikirjana, mutta maltoin mieleni, kun se on korkkaamattomana hyllyssäkin odottamassa sopivaa hetkeä. :)

  Arvonnoista keskusteltiin/keskustellaan vilkkaasti ainakin minun blogini viimeisimmän poistoperjantaipostauksen yhteydessä.

  VastaaPoista
 10. Karoliina, Siipien kantamat on kirja jota sinäkin rakastaisit! Olen siitä aika varma. :) Minä kuuntelin Liisan Ihmemaassa suomeksi, Petra Karjalaisen lukemana, se oli ihan mukavaa kokkailukuunneltavaa. :)

  Ja luinkin juuri tänään illalla viimeisimmän poistoperjantaikeskustelun, oli mielenkiintoista. Käsittääkseni aiheesta on keskusteltu muuallakin..? Olen mielestäni lukenut siihen viittaavia kommentteja muissakin blogeissa, en vain enää muista missä!

  VastaaPoista
 11. Oi, Austen-adventti. <3 Kuulostaapa niin täydelliseltä. Minäkin pidän marraskuusta. Sen hämärä on lempeää ja ihana joulukuu lähestyy koko ajan.

  Siipien kantamat on kirja, joka on jo kauan keikkunut lukulistallani. Ja Syntysanoista pidin minäkin. Se olisi voinut olla omankin lokakuuni hienoimpia, mutta kun satuin samassa kuussa lukemaan myös Hevosvarkaat ja Vieraan kartanossa. :)

  VastaaPoista
 12. En tiedä, onko isompaa keskustelua ollut muualla, mutta aina välillä aihe nousee hetkeksi esiin kommenteissa jne. Se osui viimeksi silmääni muistaakseni Opuscolon keskustelussa blogien palkitsemisen oikeutuksesta, ja kun olin muutenkin miettinyt poistoperjantain kohtaloa, nostin aiheen puheeksi sitten omassa blogissani.

  VastaaPoista
 13. Minäkin suosittelen Siipien kantamat-teosta, mielenkiintoinen psykologissävytteinen kirja! Lisäksi odottelen jo Sara innolla pikkujouluarvontaasi :)

  VastaaPoista
 14. Katja, hyvin sanottu! Minustakin marraskuu on kaikessa synkkyydessään ja hämäryydessään kuitenkin lempeä, omalla tavallaan valoisakin kuukausi. <3 Austenin lukeminen sopii siihen paremmin kuin hyvin! :)

  Voi lue pian Siipien kantamat! Ihastuin kirjaan kovasti jo sitä lukiessani, ja sen arvo on mielessäni kasvanut koko ajan, mitä enemmän aikaa lukemisesta on kulunut. Syntysanoista yritän kirjoittaa oman postaukseni lähiaikoina...

  Karoliina, kiitos tiedosta (ja paketista, se saapui tänään! <3). Sitä Opuscolon keskustelua en olekaan vielä ehtinyt lukea, pitää käydä siellä myöhemmin tänään.

  Pihi nainen, Siipien kantamat on tosiaan hieno teos! <3 Ja pikkujouluarvontaa luvassa lähipäivinä, kunhan saan muutamia valokuvia otettua... :)

  VastaaPoista
 15. Jee, Austen-adventtia odotellessa!:)

  Siipien kantamat on tosiaan hieno kirja!

  VastaaPoista
 16. Sanna, sanopa muuta! :) Aloittelin jo viime kuussa Ylpeyttä ja ennakkoluuloa, mutta sitten päätinkin jättää sen kesken ja aloittaa uudestaan Austen-adventin aikana. Mr. Darcy <3 !

  :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit