Pikkujouluarvonta

Kuun vaihteessa lupailin marraskuulle blogiini pikkujouluarvontaa, ja tässä sitä vihdoin tulisi! :)

Saat yhden arvan jättämällä kommentin tähän postaukseen, ja toisen arvan linkittämällä arvonnan omaan blogiisi. Kommentissasi kerro jokin jouluun liittyvä kirjamuistosi: Mikä on ollut rakkain saamasi joululahjakirja? Mikä jouluna lukemasi kirja on jäänyt parhaiten mieleesi? Onko olemassa jokin kirja, jonka luet joka jouluna?
Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa, 28.11. asti.

Ai niin, ja palkinnot... :)


1. palkintona arvon Kristina Strandin kauniin kirjan Joulutunnelmia (Kustannus-Mäkelä, 2011). Kirja sisältää huikean kauniita jouluisia valokuvia, sekä ohjeita jouluaskartelujen, -koristelujen, kukka-asetelmien ja vähän herkkujenkin tekoon.


Strand on skånelainen freelancerstylisti, floristi, kirjoittaja ja kuvaaja, joka työskentelee useille eri lehdille aihepiireinään kukat, puutarha, sisustus ja askartelu. Kirjan ohjeet ovat helppolukuisia ja ymmärrettäviä, askartelutöissä hyödynnetään yksinkertaisen kauniita luonnonmateriaaleja, ja kirjan värimaailma on kauniin skandinaavinen, valkoista, raikasta hopeaa, mausteena havunvihreää ja tietenkin joulunpunaista.


Syksyn kääntyessä talveksi on ihanaa sytyttää kynttilät, vetää villasukat jalkaan ja alkaa valmistaa joulua kotiin. - Kaikessa rauhassa tunnelmoiden ja nauttien.

Tämän ihanan jouluisen kirjan lisäksi arvon pienen - toki myös jouluisen - yllätyspaketin. :)

Pidemmittä puheitta: Onnea arvontaan!! :)

Kommentit

 1. Minä en ole oikeastaan aikuisiällä koskaan saanut joululahjaksi kirjoja. Se tosin johtuu paljolti siitä, ettei meillä vuosiaan enää aikuiset edes ole kauheasti lahjoneet toisiaan ja toisaalta kai monikaan ei uskalla ostaa kirjaa, kun luen niin paljon ;)

  Ilahduinkin tosi paljon, kun viime vuonna sain ystävältä joululahjana Aplhonse Muchan Masterworks- taidekuvakirjan, sillä rakastan Muchan kuvia.

  Osallistun kahdella!

  VastaaPoista
 2. Ehkä ikimuistoisin joulu oli se, kun luin hengästykseen asti ihastuneena Saramagon Kertomusta sokeudesta ja söin marmeladeja punaviinin kanssa ja ikävöin miestä, joka vietti joulua oman perheensä kanssa. Me oltiin niin nuori pari silloin.

  Kahdella mukana!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Mukavaa Joulunalusaikaa Sinulle!
  ..ja mukavasti sinulla kyllä näyttää Joulun odotus käynnistyvänkin; Aivan huikena ihanan näköinen kirja!
  Laskethan minutkin arvontaan mukaan, olen jo laittanut linkin blogiini.(Siis osallistun kahdella..)
  Pidän peukkuja
  Kikka

  VastaaPoista
 4. Ihana marraskuun piristys, olen mukana kahdella <3

  Kirjalahjojen suhteen ihanin joulu oli kun olin noin kymmenvuotias: sain Anna-kokoelmastani puuttuneet Sateenkaarinotkon ja Kotikunnaan Rillan sekä Alcottin Kahdeksan serkusta ja Kun ruusu puhkeaa. Toinen ihana joulu oli pari vuotta myöhemmin, kun sain Austenin Emman ja Kasvattitytön tarinan <3

  Paras kirja joulun odotukseen on Jostein Gaarderin Joulumysteerio, jonka luvut ovat kuin adventtikalenterin luukkuja.

  VastaaPoista
 5. Minun ihanin joululahjakirjani on ollut Anni Swanin Sara ja Sarri matkustavat, jonka sain kahdeksanvuotiaana joululahjaksi. Kirja sytytti minussa rakkauden Italiaan ja sen rakkauden ansiosta pääsin lähes 26 vuotta myöhemmin vihdoin haaveideni kaupunkiin Firenzeen - joka oli yhtä ihana kuin olin aina haaveillutkin.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, jouluarvonta! Yhdellä arvalla mukana! :)

  VastaaPoista
 7. Olen mukana kahdella arvalla, mutta onpas ihan mahdottoman vaikea kysymys. :)

  Saan joka joulu lahjaksi kirjan tai kirjoja ja aina joka vuosi juuri silloin saamani kirja tuntuu kaikkein parhaimmalta. Ehkä ihanin on kuitenkin oli Michael Cunninghamin Tunnit, yksi suosikkikirjoistani, jota luin välipäivien aikaan. Oli hurja pakkanen, sää kirkas ja hieman samalla tavalla Cunningham osasi kirjallaan osoittaa minulle sen, kuinka yhteen kirjaan voi sisältyä kaikki ne elementit, joista kirjallisuudessa pidän.

  Täydellinen kirja joulun aikaan on mielestäni Alcottin Pikku naisia. Kuvaus Marchin perheen joulunvietosta on aina vaan niin sykähdyttävä.

  VastaaPoista
 8. Mukavaa, kun joulu alkaa hiipiä ajatuksiin. Minulle rakkaita joululahjakirjoja ovat olleet lapsena Pieni talo preerialla -sarjan kirjat, joita sain kummeiltani monena jouluna. Yhtenä myöhempänä jouluna muistan lukeneeni Tarun sormusten herrasta (kaikki osat) ja useana jouluna Mika Waltarin Joulutarinoita.

  VastaaPoista
 9. Iloista alkavaa vikkoa sinulle. Yhdellä arvalla koitan onneani :) Nukkekoti Jie

  Joulu lehdet ovat minusta hyvii..yksi kirja on ylitse muiden valkoinen masajai sen olen lukenut jo kolme kertaa ja ajattelin lukea sen vielä uudestaan on se niin hyvä...

  VastaaPoista
 10. ..unohdin sen Joululahjkirjaan ja Joulumuistoon liityvän jutun mainita...

  Sori.
  Joulumuisto: Sain "Moderni Taide"-kirjan joululahjaksi joskus lukioiässä ja olin siitä hirveän onnellinen, haaveenani oli tulla taiteilijaksi. :)
  EHkä rakkaimmat joululahjakirjat ovat olleet
  lapsuuteen tai nuoruuuteen liittyvät
  Selja-sarjan kirjat...
  Mikä Jouluna lukemani kirja on jäänyt parhaiten mieleen: Tässä joku vuosi sitten luin joulunaikaan kirjan nimeltä Joulua pakoon. En tiedä onko se jäänyt parhaiten mieleen, mutta mieleen kumminkin.
  Kikka

  VastaaPoista
 11. Mukana kahdella arvalla! Ihana palkinto!

  Hmmm... jouluna kuuluu lukea kirjoja ja mielelläni saan niitä lahjaksikin, mutta mikähän olisi the Joulukirjamuisto??? Ehkä se, kun sain teininä Leena Lehtolaisen Kuolemanspiraalin kummisedältäni ja luin sitä sitten kaikki pyhät (ja silloin aloinkin fanittamaan Lehtolaista). Isompana vietin yhden joulun lukemalla Täällä Pohjantähden alla - vaikuttava muisto sekin!

  VastaaPoista
 12. Olen mukana kahdella, mutta tähän en voi vastata kun se on niin outoa. Olen sen kyllä joskus blogissani kertonut. Juttu alkaa näin: Onpa kaksi täyspisenä pidettyä äiti-ihmistä/naista, jotka ovat jouluhulluja, panostavat jouluun kaikillaan ja nauttivat siitä. Kävelevät myös hautuumaan kynttilämeressä jouluyönä, mutta kun he sieltä saapuvat, he alkavat lukea...;-)

  VastaaPoista
 13. Voi, ihana arvonta! Olen kahdella mukana :--)

  Äkkiseltään kirjoihin liittyväksi joulumuistoksi tulee mieleeni viime joulu, jolloin luin älyttömän ihanan Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville -kirjan. Vaikkei kirja jouluun liitykään, se tulee varmasti muistuttamaan minua joka joulu siitä ihanasta lukuhetkestä jonka sen kanssa vietin lämpimässä peittojen alla jouluherkkuja syöden :--)

  VastaaPoista
 14. Jee, olenkin jo odotellut, milloin lupaasi arvonta tupsahtaa. ;) Kahdella mukana!

  Minulla ei oikein tunnu olevan vuodenaikoihin tai tiettyyn aikaan kuuluvia kirjoja, joten luen yleensä joulun aikaan sitä, mitä satun lukemaan. MUTTA joka itsenäisyydenpäivän kolkuttaessa aikomuksenani on lukea (viimein) Tuntematon sotilas, mutta joka ikinen kerta se jää... Niin kuin tänäkin vuonna, koska nyt on pari muuta hyvää kirjaa kesken...

  Saan yleensä joululahjaksi kirjoja, joita toivon, koska vanhempani eivät muuten voisi olla varmoja, mitä olen jo lukenut. Plus, että he eivät ole kirjaihmisiä, joten tuskin osaisivatkaan kirjoja minulle valita... ;) Rakkain kirja on varmasti ollut joku lapsena saamistani, monetkin niistä on puhkikulutettuja.

  VastaaPoista
 15. Kun lapset olivat pieniä odotin joka joulun alusaika,että saisin lukea Melukylän joulun kuvakirjana. Nyt lapset eivät enää kuuntele satuja, mutta kurkistelen itse kirjaa joulun alla tunnelmaan päästäkseni.

  Meillä kirjat muodostavat pääasialliset lahjat aikuisilla ja saan joka joulu monta kirjaa (mieheltä ja ostan myös itse itselleni ja laitan pakettiin :)), joten parasta muistoa on vaikea sanoa. Toivottavasti se paras muisto tulee tänä jouluna.

  Olen mukan yhdellä.

  VastaaPoista
 16. Mukana kahdella arvalla!

  Paras kirjallinen joulumuistoni on varmaankin J. R. R. Tolkienin Kirjeitä joulupukilta -kirjan saaminen joululahjaksi. Kirja sisältää Tolkienin itsensä kirjoittamia ja kauniisti kuvittamia kirjeitä pojilleen. Hänellä oli tapana kirjoittaa kirje "joulupukilta" vastauksena poikien lahjatoivekirjeisiin joka vuosi. Pitäisikin lukea kirja taas joulun alla uudestaan... :)

  VastaaPoista
 17. Lapsuudenkotimi muistoihin kuuluu joululahjakirjat, niihin uppouduimme joulupyhinä.
  Mitään jokajouluista kirjaa ei minulla ole, nuoruudesta muistan Merja Otavan kirjat tai Rauha S. Virtasen Selja sarjan.

  Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 18. Ihana jouluarvonta, jossa olen mukana kahdella arvalla!

  Minäkin olen saanut niin paljon mieluisia kirjoja joululahjana, että on vaikea nostaa yhtä merkittävimmäksi muistoksi. Yksi on tosin jäänyt hyvin mieleen sen takia, että setäni on onnistunut nappaamaan minusta ihanan kuvan sillä hetkellä, kun saan kirjan esille papereista ja naamani loistaa kuin Naanatalin aurinko. :D Olin silloin 8-vuotias ja tuo kirja oli Chrisse Fagerströmin Ratsutallin tarinoita (Tammi 1985), jota rrrrakastin!

  Minullekin Astrid Lindgrenin kirjat tuovat oikean joulun. Juuri Melukylän lapset, mutta myös esimerkiksi Marikki ja monet muut tunnelmallisen vanhanaikaiset joulutarinat ovat upeita, suloisia.

  VastaaPoista
 19. Mä vaadin yleensä joka joulu lahjaksi jonkun kirjan, mutta en kyllä muista, mikä olisi jäänyt erityisesti mieleeni. Yleensä anna reittiohjeet ja kirjan nimen miehelle mukaan, niin en pääse edes yllättymään =O

  Mukana yhdellä.

  Ps. Blogissani haaste sulle.

  VastaaPoista
 20. Mukana yhdellä. Olen se toinen joka hautausmaan kynttilämeren jälkeen avaa suklaarasian ja sukeltaa Kay Scarpetan mukaan ruumishuoneelle.
  Lapsuuden jouluista muistan Tiina-kirjat, Viisikot ja Neiti Etsivät :)

  VastaaPoista
 21. OT: Halkean uteliaisuudesta, kunnes saan tietää, mistä kirjasta vihjaisit tuolla Katjan ketjussa! :D Ensin olin varma, että se on Pakkasen Elena Damianin kirjeet, mutta siinä onkin vain 112 sivua... Bargumin Syyskesässäkin 124... Toivottavasti postaat kirjasta pian!

  VastaaPoista
 22. Saan joka joulu 1-2 kirjaa lahjaksi. Mieheltä ja vanhemmiltani. Ensimmäinen on yllätys, toisen valitsen itse, eipähän vanhempien tarvitse pähkäillä kirjamakuani!

  Mitään joka joulu luettavaa kirjaa minulla ei ole, enkä äkkiseltään muista ikimuistoisinta kirjalahjaa. Kirja, kinkkuleipä ja kynttilöitä myöhään aattoiltana, voisiko enempää vaatia :)

  Osallistun yhdellä arvalla.

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 23. Kahdella arvalla osallistuisin arvontaan. Linkkaan siis arvonnan blogiini: http://kirjaunelma.blogspot.com

  Ja täytyy myöntää, että saan valitettavan harvoin joululahjaksi kirjoja. Siispä yleensä ostan sitten itselleni joululahjaksi kirjoja. Joskus sain kyllä 3 ensimmäistä Harry Potter -kirjaa samalla kertaa joululahjaksi ja se oli aika huikeaa tuolloin, kun ala- tai yläasteella taisin olla. Kiva on tietysti Mauri Kunnaksen Joulutarinat -kirjakin, jonka itse itselleni ostin tänä vuonna etukäteisjoululahjaksi!

  VastaaPoista
 24. Joululahjakirjoja en ole oikein enää muutamaan vuoteen saanut. Kukaan ei niitä minulle ilmeisesti halua antaa, koska pelkäävät, että olen kirjan jo lukenut. Tylsää.

  Muutamia mukavia joulukirjoja minulla kuitenkin on, joihin palaan melkein joka joulu. Kyseiset kirjat ovat lapsuuden joulukirjoja, muutamia kuvakirjoja joissa aiheena on joulu ja joulunodotus. Rakkain on kirja, jossa Tupu, Hupu ja Lupu lähtevät joulunviettoon Mummo-Ankan luokse. Kirja ihastuttaa kuvineen ja tarinoineen aikuisempaakin Sonjaa:)

  Osallistun kivaan arvontaasi yhdellä arvalla:)

  VastaaPoista
 25. Oi voi. Minä saan joka joulu lahjaksi kirjoja äidiltäni. Hän tosin useimmiten kysyy etukäteen, mitä kirjoja haluan. Meillä on edelleen tapana tehdä joululahjatoivelista jääkaapin oveen äidin luona, ja siihen sekä äiti 53 v. että lapset 26 v. ja 23 v. laittavat ne muutamat toiveensa, jotka yleensä jopa toteutuvat. Ihania jouluun liittyviä kirjamuistoja on paaaljon, mutta viime vuosilta mukavimpia ovat olleet ne, kun istumme kolmestaan äidin olkkarissa glögimukit edessä mahat täynnä täydellisen hiljaisuuden vallitsessa (no telkkari on saattanut olla auki ja näyttää jotain jouluohjelmaa) ja kaikki kolme kääntelevät uutuuttaan kiiltävien kirjojensa sivuja.

  Osallistun arvontaan yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 26. Harvemmin pyydän joulupukilta kirjoja mutta Oksasen Puhdistuksen toivoin aikoinaan. Oli ihana avata kääreestä tuo kauniin violetti kirja ja hotkaisin lukea sen parissa päivässä. Se ei ollut minusta yhtä loistava kuin Stalinin lehmät mutta oikein hyvä joulumuisto siitä jäi (kirjan rankkuudesta huolimatta).

  Iloista joulun odotusta sinulle Sara! Osallistun kahdella arvontaan :)

  VastaaPoista
 27. Meidän perheessä kirjat ovat se yleisin joululahja. Tosin koska kirjoja harvemmin ostetaan "oikeasta" kaupasta uutena, vaan kirppiksiltä yms yms niin harvemmin ne ovat ihan uusinta uutta, kuuminta hottia. Unohtumattomin kirjalahja taisi olla pari vuotta sitten kun murrosiän kynnyksellä oleva tytär sai joululahjaksi vähän aikaisemmin ilmestyneen Harry Potterin (en edes muista minkä niistä...) siis uutena! Kerrankin ei tarvinnut odotella, että ilmestyy kirppikselle. Mutta, kyllä kunnon jouluun tarvitaan pari kunnon lukuromaania ja joitain ihania katselukirjoja.

  VastaaPoista
 28. En ole tainnut koskaan saada kirjoja joululahjaksi :) Mutta Pientä Runotyttöä on tullut luettua paljon joulun aikaan, etenkin joskus yläaste ikäisenä! Se on ihan lempparein kirja kaikista!

  Mukana olen yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 29. Ehdottomasti tärkein kirjajoulu on ollut vuonna 2000. Olin juuri syksyllä saanut 10-vuotislahjaksi Harry Potter ja Viisasten kiven kummitädiltäni. Jouluna sain sitten äidiltäni Salaisuuksien kammion ja Azkabanin vangin sekä vielä lahjakortin Liekehtivään pikariin! Siitä se sitten lähti :)

  Olen mukana kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 30. Tämä on vaikea kysymys, koska olen saanut kirjoja joululahjaksi, mutta nykyään vähemmän ihan ymmärrettävästi syistä ja myös nykyään tiedän jo etukäteen, mitä ne ovat. Minulle tulee vaan mieleen se ihana lämpöinen Joulunajan tunnelma ja kirjaan/kirjoihin uppoutuminen juhlapyhinä ja tietysti suklaakonvehtien syöminen samalla. :)


  Olen mukana kahdella arvalla, arvonta on linkitetty!

  VastaaPoista
 31. Minun parhaiten mieleen jäänyt joulukirjamuistoni on, kun jonain jouluna sain Taru sormusten herrasta-kirjan lahjaksi ja ahmin sitä joulusuklaiden ja muiden herkkujen mukana. Edelleen tuolla kirjalla on paikka suosikkikirjanani. :) Mieleen ovat myös jääneet ne 10-12-vuotiaana saadut heppakirjat, joita luettiin ja haaveiltiin, että voi kumpa minullakin joskus olisi hevonen...

  Osallistun kahdella arvalla, arvonta on linkitetty :)

  VastaaPoista
 32. Yhdellä arvalla olen mukana. :)
  Ehkä rakkain kirja minkä olen saanut joululahjaksi on Nalle Puh kirja sillä toivoin sitä kovasti.

  T: Annika
  annika@esajokinen.net
  sähköpostilla minut saa parhaiten kiinni

  VastaaPoista
 33. Paras muisto on ensimmäisestä joululahjakirjastani, joka oli Pannukakkupäivä.

  Yhdellä arvalla mukana:)

  VastaaPoista
 34. Joka vuosi tulee jouluna pari kirjaa lahjaksi, ihan kiva, varsinkin tietokirjat ja katselukirjat. Romaanit sen sijaan mieluummin kannan luettavaksi kirjastosta, joten niitä ei meillä juurikaan osteta ja anneta lahjaksi. Parhaat joululahjakirjat on tainnut olla "Posters in History".

  VastaaPoista
 35. Ensivierailulla!

  Lähinnä mieleen tulee Laila Hietamiehen Lappeenranta-sarjan ensimmäinen osa (Lehmusten kaupunki), jonka sain ensipainoksena lahjaksi eräänä jouluna. Hyvä, että raaskin lukemaan ryhtyäkään :) Nyt olen alkanut monen vuoden tauon jälkeen taas lukea: elämän ruuhkautuminen, kiire ja stressi haukkasivat ensin tämän harrastuksen, vaikka olen muutoin aina ollut innokas lukutoukka.

  VastaaPoista
 36. Toivon tontulta Twiligh-kirjoja, olen varmaan vähän myöhään herännyt näiden suhteen, koska vasta viimeisen elokuvan nähtyäni kiinnostuin kirjoistakin.
  Arvonnassa mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 37. Kaikkein arvokkain joulahjakirjani on Cecelia Ahernin Lahja. Kirja ei ollut mikään yllätys, koska olin ostamassa sen itse alennusmyynnistä, mutta koska kirjan antaja oli ostanut kaikki edellisetkin kirjailijan kirjat, halusi hän ylläpitää perinnettä. Toinen merkittävä teos on saman henkilön ostama Hal Duncanin Vellum. Itse en koskaan olisi kyseiseen kirjaan koskenut, mutta kun sitten "pakolla" sitä aloin lukea, huomasin sen olevan uskomattoman uoea ja juuri minulle sopiva teos.

  Parhaiten joulusta on jäänyt mieleen Taru Sormusten Herrasta Trilogian lukeminen (Paradise -konvehtirasian kera. Joka jouluisena perinteenä taas luin monen vuoden ajan Harry Pottereiden jouluosuudet.

  VastaaPoista
 38. Minulta on mennyt ihan ohi tämä pikkujouluarvonta, onneksi vielä on aikaa osallistua:)

  Saan joka joulu kirjalahjan, jonka tosin itse aina valitsen, ja kaikkein mieluisinta on vaikea valita. Kaikkein hellyyttävin on ehkä muutama vuosi sitten isältä saatu Täällä pohjantähden alla -kirja, jonka sain kun kerroin tykästyneeni sarjaan. Tärkeäksi lahjan tekee se, että isäni ei ole mikään lukutoukka ja hän tapaa myös mäkättää minulle valtavista kirjapinoista. Siksi olikin yllättävää ja herttaista, että hän osti minulle kirjan ja näki vielä niin paljon vaivaa, että ramppasi useissa kirjakaupoissa, jopa eri kaunpungissa löytääkseen tämän kirjan. Sitä lahjaa en osannut odottaa:)

  Yhdellä mukana!

  VastaaPoista
 39. Ihanaa, arpajaiset!
  Olen mukana yhdellä arvalla=)

  Yleensä joka joulu ostan itselleni joulukirjan, joka yleensä on ollut runokirja..
  Viimeksi "Toiselle rannalle"-R.Tagore.
  Pidän valtavasti hänen runoistaan, jotka ovat täynnä valoa ja pyhyyttä...
  Tänä vuonna ostin Mari Mörön kirjan
  "Paratiisi. Ehkäpä annankin sen äidilleni♥

  VastaaPoista
 40. Tulisin mukaan kahdella arvalla.
  Lapsena sain harvoin kirjoja lahjaksi jouluna. Viime vuosina olen saanut runokirjoja ystäviltäni. Jouluaikaan 2008 ostin itselleni joululahjaksi Sofi Oksasen kirjan Puhdistus. Se on jäänyt mieleen ehkä siksi, että tyttäreni kuoli leukemiaan silloin ennen joulua marraskuussa. Jotain kirjoitinkin silloin
  vanhassa blogissani

  VastaaPoista
 41. Jännä juttu, ettei jouluun oikeastaan liity minulla mitään kirjaa, joka tulisi joka vuonna jotenkin liittyneeksi joulunaikaan. Sen sijaan elokuvia on useampiakin, joita vuosi toisensa jälkeen katsotaan joulunaikaan. Kirjoja täytyy tietysti joulunajalle varata reilusti; en luota joulupukin kirjalliseen makuun, eli haen varoiksi kirjastosta kassillisen lukuromaaneja ja katselukirjoja. Pukin listalla on tänä vuonna varmaan kuitenkin ainakin dekkareita.

  VastaaPoista
 42. Hei, osallistun yhdellä arvalla!
  Olen saanut suht vähän lahjaksi kirjoja eikä ole helppo nimetä niistä mieleenpainuvinta. Viime vuotinen Aila Meriluodon Tältä kohtaa oli toivottu lahja ja sen teki mieleenpainuvaksi sekin että äiti ei pienemmän paikkakunnan kaupoista löytänyt teosta, vaan oli rekrytoinut siskoni poikaystävän etsimään kirjaa Helsingin puoleta... :)

  VastaaPoista
 43. Arvonta on nyt päättynyt ja voittajat arvottu. Kiitos kaikille vastanneille, ihanaa on ollut lueskella joulumuistojanne! :)

  Ihanaa joulunalusaikaa jokaiselle! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit