Marraskuun luetut


No niin, pimeä, mutta silti omalla tavallaan ihana marraskuu alkaa olla takana ja on taas aika tehdä pientä yhteenvetoa kuluneen kuukauden aikana luetuista. Listaa tehdessäni suorastaan yllätyin, miten paljon olen kuukauden aikana ehtinyt lukea. Toisaalta olen ehtinyt kirjablogeihin harmillisen vähän kuukauden aikana, joten ilmeisesti enin osa vapaa-ajastani on kulunut netissä roikkumisen sijasta lukemiseen (joka ei siis ole ollenkaan huono asia :D).

Laskutavasta riippuen olen lukenut yhteensä 10 tai 12 kirjaa. Yksi luetuista niteistä kun on 700-sivuinen järkäle, jossa samoissa kansissa on kokonainen trilogia, kolme romaania. Olen lukenut melko monipuolisesti; kotimaista ja käännöskirjallisuutta, klassikoita, tuoreita uutuuksia, jännitystä, kauhua, laadukasta nykyproosaa ja novelleja. Kaikki lukemani kirjat ovat olleet joko hyviä tai todella hyviä, joukkoon ei mahdu oikeastaan yhtään huonoa lukukokemusta. Ja nyt kuukauden vaihtuessa kesken on ehkä yksi ihanimmista kirjoista ikinä... :)

Marraskuussa olen lukenut siis seuraavat teokset:

Colin Dexter: Viimeinen bussi Woodstockiin
Mia Vänskä: Saattaja
Asko Sahlberg: Yhdyntä
Camilla Läckberg: Merenneito
John Galsworthy: Omenapuu
Helmi Kekkonen: Kotiin
Orvokki Autio: Pesärikko -trilogia, yhteisnide joka sisältää romaanit Viistotaival, Kotipesä ja Merkki päällä
Aino Kallas: Sudenmorsian
Johan Bargum: Jäähyväisiä
Arto Paasilinna: Jäniksen vuosi (äänikirja)

Kuukauden parhaat kirjat ovat ehdottomasti kolme kovaa kotimaista; Sahlbergin Yhdyntä, Aution koko Pesärikko-trilogia ja Kallaksen iki-ihana klassikko Sudenmorsian. Kirkkaimmaksi helmeksi luettujen joukossa taisi kuitenkin nousta Sahlbergin Yhdyntä, joka on samalla yksi parhaista tänä vuonna lukemistani kirjoista. Mainittakoon erikseen vielä kuukauden yllättäjä, Arto Paasilinna, jonka ihana klassikko Jäniksen vuosi oli varsinainen valopilkku marraskuun pimeydessä; ihanan humaani ja hyväntahtoinen teos, joka toi hymyn huulille kerran toisensa jälkeen. :)

Siis 12 luettua kirjaa, joista vasta kolmesta olen ehtinyt blogata. Huoh. Missäköhän välissä ehtisin kiriä rästissä olevia blogipostauksia ajan tasalle...? Alkavassa joulukuussakin kun luulen että tulen taas lukemaan enemmän kuin bloggaamaan, on nimittäin aika ottaa kunnon loppukiri keskeneräisten haasteiden (TB-haaste, siskoshaaste ja klassikkohaaste) suhteen. Lisäksi Austen-adventin merkeissä on aika uppoutua kunnon englantilaisiin klassikoihin ja kenties katsoa pari Austen-aiheista elokuvaa, joten vapaa-ajaksi riittänee puuhaa joulunalusviikkoinakin. :) Joulukuun lopulla onkin aika alkaa tehdä katsausta kuluneeseen kirjavuoteen, joten tämän vuoden osalta tässä jo pikkuhiljaa viimeisiä viedään...

Ihanaa joulun odotusta ja valoa joulukuun päiviin! :)

Ps. Proustia blogissani kaipaaville minulla ei ole vieläkään mitään muuta sanottavaa, kuin että häpeissäni kieriskelen täällä tervassa ja höyhenissä. Olen jäljessä ja pahasti, ja koska olen kyseisen haasteen emäntä, lienee sanomattakin selvää että nyt hävettää! :)

Kommentit

 1. Sinähän olet saanut paljon aikaiseksi lukurintamalla, ei ihme jos et ole Proustin kanssa edennyt. Jos yhtään lohduttaa niin en ole minäkään. En edes lainannut sarjan seuraavaa osaa, kun ajattelin nyt pitää Proustittoman kuukauden. Tai kaksi. Ehkä sitten taas tammikuussa?

  VastaaPoista
 2. Yksi ihanammista ikinä... nyt ihan jännittää, mikä se mahtaa olla! Ahkera lukija olet ollut, vaikka et ole ehtinyt kaikista blogatakaan. Mutta eihän kaikkea voi ehtiä! Olin kuuntelemassa Asko Sahlbergia Kirjakantissa, hän kun on Häväistyillä Savonia-ehdokkaana. Vaikutti hyvin mielenkiintoiselta, kirjailija ja kirja. Täytynee kokeilal joskus!

  VastaaPoista
 3. Hieno määrä kirjoja yhdelle kuukaudelle! Eipä ole ihme, ettet ole kaikista ehtinyt blogata!

  Yhtäkään en ole sinun kuukauden kirjoistasi lukenut, mutta Yhdynnän laitoin (jo entuudestaan massiiviselle) lukulistalle :)

  VastaaPoista
 4. Sara, en ole huomannutkaan, että olet lukenut Colin Dexteriä! Minä janoan Morse-dekkareita ja tämä, minkä olet lukenut on suorastaan klassikko.

  Minä etsin Dexterin Neidonmurhaa! Jos sattuu vastaan kovakantisena, anna infoa, kiitos!

  Lue myös Kulki kerran metsätie.

  Minäkin luin yli 10 kirjaa, mutta nyt tuntuu, että ei synny mitään. Tai siis luen, mutta on menossa kaksi, joista toinen on liian syvä intohimoni ja toinen...kertoo pahuudesta.

  Olet ehtinyt todella paljon. Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit