Haastehulluutta...

Koska olen totaalisen yllytyshullu ja poden ilmeisesti jonkinasteista huhtihaasteen jälkeistä eroahdistusta (;D), päätin ottaa osaa vielä pariin kirjablogeissa nyt alkuvuodesta kiertäneeseen haasteeseen (huokaus...) :D

Ensinnäkin Kirjavan kammarin Karoliina esitteli maaliskuussa tämän haasteen: Suomalaisen keskiluokan arki -haaste 2011 haastaa osallistujat lukemaan vuoden 2011 aikana vähintään viisi (5) kotimaista keskiluokkaista arkea kuvaavaa kirjaa yhteiseltä listalta. En ensin ajatellut osallistua, mutta sittemmin olen tajunnut että lukulistallani näyttäisi olevan useita haasteessa esiteltyjä kirjoja, joten mikäpä siinä, samallahan tässä osallistuu haasteeseen kun ne kirjatkin lukaisee. :)


Tämän haasteen tiimoilta olen ajatellut lukea seuraavat viisi kirjaa:

- Riikka Pulkkinen: Totta (tämän pikalainan sain juuri tänään kirjastosta, joten tämä on luettavana seuraavien joukossa)
- Laura Honkasalo: Eropaperit
- Tove Jansson: Kesäkirja
- Virpi Hämeen-Anttila: Suden vuosi
- Essi Tammimaa: Paljain käsin

Lisäksi Ahmu sai huhtikuun viimeisessä päivityksessäni ylipuhuttua minut tähän Vinttikamarissa-blogissaan esittelemäänsä Lue kaupungista jossa olet käynyt -haasteeseen joka kuuluu näin: Lue kirja, joka kertoo kaupungista, jossa olet käynyt (tai sanotaan -kaupungista jossa olet viipynyt yön ylitse). Kaupunki voi olla kotimaassa tai ulkomailla. Esittele kirja blogissasi, mutta julkaise samalla kuva, jonka olet ottanut kyseisestä kaupungista. Kerro välittyikö lukukokemuksesi kautta sama tunnelma, jonka koit matkallasi. Voit linkittää haasteeseen, niin muutkin tietävät mistä on kyse.
Tähän haasteeseen ei ole rajattu määrää eikä myöskään aikarajaa, mutta voisin aloittaa yhdistelmästä Barcelona / Ildefonso Falcones: Meren katedraali. Barcelonassahan kävin juuri viime kuussa, ja reissussa aloittelin kyseistä kirjaa, joka edelleen on kesken (kun muutama kirjaston pikalaina on kiilannut ohitse). Paljon matkustelevana ihmisenä voisin kuitenkin yrittää lukaista muutakin haasteeseen sopivaa. :)

Kommentit

 1. Sinulla on aivan huippu lukulista tuohon keskiluokan arki -haasteeseen! :) Olen lukenut Eropaperit, Kesäkirjan ja Suden vuoden, varsinkin kaksi ensin mainittuja ovat huippuja! Kaksi muuta mainitsemaasi aion lukea, kun osuvat kirjastossa vastaan. Hyvää lukutoukokuuta!

  VastaaPoista
 2. Niin minustakin! :) Totta -romaania jonotin kirjastosta vaikka kuinka kauan, ja tietenkin se tuli juuri nyt kun minulla on lainassa monta muutakin uutuutta... :)

  Hämeen-Anttilan kirjoihin minulla on vähän ristiriitainen ja ennakkoluuloinen suhde (Sokkopeli oli hyvä, Muistan sinut, Amanda taas niin puiseva että kesken jäi). Suden vuosi on kuitenkin elokuvana tuttu ja valkokankaalla se oli minusta todella hieno joten oletan että se toimisi kirjanakin.

  Hyvää lukutoukokuuta sinullekin!! :)

  VastaaPoista
 3. Sait minuntkin innostumaan keskiluokan arki -haasteesta.... ;-)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, Anna Elina! :) Listassa oli monta kiinnostavaa kirjaa! Tulen aamulla blogiisi katsomaan sinun valintojasi! :)

  VastaaPoista
 5. Minullakin on Hämeen-Anttilaan outo suhde, en ole tykännyt yhdestäkään hänen kirjastaan (Suden vuosi ja Toisen taivaan alla). Tiedän silti, että monet pitävät Suden vuodesta, mutta inhosin päähenkilöitä niin paljon, etten päässyt sen asian yli.

  VastaaPoista
 6. Hämeen-Anttila on tosi pidetty ja arvostettu kirjailija, mutta välillä salaa ihmettelen miksi. :) Ja totta puhuen Sokkopeli, josta pidin kovasti, lässähti aivan loppumetreillään, ihan kuin kirjailija ei olisi jaksanut enää yhtään panostaa loppuratkaisuun. Mukavaa kuulla, Hanna, että on muitakin jotka eivät ole hänen kirjoistaan niin innostuneet! :)

  VastaaPoista
 7. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan! Ja minua alkoi nyt kiehtoa tuo kaupunkihaaste... :)

  Minä aion lukea tänä vuonna ensimmäiset Hämeen-Anttilani. Nähtäväksi jää, pidänkö. Ennakkoon en ole niistä kovin innostunut.

  VastaaPoista
 8. Jee, kiva päästä lukemaan millainen on ollut sinun luettu ja koettu Barcelona. Omakin kaupunki-kirja postaukseni tulossa lähipäivinä!

  VastaaPoista
 9. Karoliina, lähde sinä puolestasi mukaan kaupunkihaasteeseen! :) Olisi mukavaa lukea sinun reissukokemuksistasi samalla kuin jostain hyvästä ja mielenkiintoisesta kirjasta! Ja kenties nähdä vähän reissukuvia... :)

  Hämeen-Anttilaa hehkutettiin jossain vaiheessa tosi paljon. Tartuin ihan innoissani Sokkopeliin, ja siitä tosiaan kyllä pidinkin (loppua lukuunottamatta). Mutta Muistan sinut, Amanda ei ollut yhtään minun kirjani, ei kertakaikkiaan. Sen lukuyrityksen jälkeen olen aika tarmokkaasti ohittanut naisen kirjat kirjastossa. :) Nyt annan Hämeen-Anttilalle uuden mahdollisuuden, josko Suden vuosi olisi hyvä. Ei voi tietää jos ei kokeile. :)

  Ahmu, minun kaupunki&kirja-postaukseni taitaa kyllä mennä ainakin kuun loppuun, minulla on nyt muutama kirjaston pikalaina jotka on pakko lukea ensin alta pois ennen kuin pääsen rauhassa keskittymään Meren katedaaliin. Sinun päivitystäsi odottelen jo suurella innolla! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit