Yhteenvetoa huhtikuusta.

Huhtikuu on ollut erikoinen kuukausi tämän jokapäiväisen 30 days of books -haasteen vuoksi. Päivityksiä on tullut melkoinen liuta, mutta varsinaiset kirjapäivitykset ovat jääneet vähän roikkumaan. Yritän nyt toukokuun alun aikana urakoida huhtikuun kirja-arvioita luettavaksi, onneksi olen kuitenkin kirjoitellut jokaisesta lukemastani kirjasta ihan kiitettävästi ajatuksia ylös eli vaikka kirjoitan päivitykset viiveellä, ajatukset ovat kuitenkin tuoreeltaan lukukokemuksen jälkeen ylös merkattuja.

Haaste oli kokonaisuutena aivan mahtava! Oli tosi mukavaa joutua oikein kunnolla ajattelemaan omaa lukuhistoriaansa ja sitä millainen lukija oikeasti olenkaan. Oli hauskaa kirjata ylös oman elämäni kirjoja ja esitellä niitä muillekin, mutta vielä hauskempaa oli lukea muiden elämän kirjoista. Tämän haasteen myötä tbr-listani kasvoi varmaan kolmellakymmenellä kirjalla, kiitos teille kaikille ihanille kanssabloggaajilleni mahtavista lukuvinkeistä ja osallistumisesta tähän haastavaan ja välillä rankkaankin haasteeseen!! <3 Haasteen puolivälin paikkeilla meinasi pienoinen haasteväsymys iskeä ja tuntui jo ettei tämä 30 päivää lopu ikinä, mutta pieni blogi- ja nettitauko Barcelonassa teki hyvää ja kotiin palattuani olin taas aivan innoissani koko haasteen loppupuoliskon ajan. :)

Työ-, opiskelu- ja blogikiireistä huolimatta olen kuitenkin ehtinyt myös lukea ihan mukavan pinon kirjoja, ja vieläpä pinon erityisen hyviä kirjoja, joukossa on nimittäin muutama todella mahtava lukukokemus. Tarkoitukseni oli lukea mm. Shantaram nyt huhtikuussa, ja muutama muu kirjastosta varattu uutuus, mutta loppujen lopuksi meninkin ihan fiiliksen mukaan ja luinkin kaikkea ihan muuta. :) Näin se tilanne elää, myös kirjalistojen suhteen. Monessa blogissa on ollut ihastuttavasti tapana listata kuun lopussa kuukauden luetut kirjat, ja minäkin haluan nyt matkia ja listata omat kuukauden luettuni!

Huhtikuussa luin siis seuraavat:

- Ranya ElRamly: Auringon asema
- Eppu Nuotio: Kosto (äänikirja)
- Paulo Coelho: Alkemisti
- L. J. Smith: Korpinmusta
- Laura Esquivel: Pöytään ja vuoteeseen
- Ulla-Maija Paavilainen: Kylmä kamari
- Linda Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja (äänikirja)

Olssonin äänikirja on ihan loppumetreillään, mutta listaan sen nyt tähän koska luotan saavani sen tänään kuunneltua loppuun. Näistä kirjoista siis tulossa päivityksiä toukokuun aikana. Tulossa myös Barcelona-kuvia, joita en vielä ole ehtinyt postata blogiini (allaoleva kuva on ensimmäinen maistiainen).

Toukokuussa olisi tarkoitus lukea muutama uutuus jotka ovat odotelleet vuoroaan jo tämän huhtikuunkin ajan (mm. Numeropeli), blogini oikean yläkulman äänestyksen voittajakirja (tällä hetkellä tasoissa ovat Lumen taju ja Tyrskyt, äänestäkäähän ihmiset, vielä ehtii!) ja tietenkin tällä hetkellä kesken olevat kirjat loppuun (mm. jumalainen Odelma, jonka taidan aloittaa uudestaan alusta, kun olen harmikseni ehtinyt lukea sitä vain pienissä pätkissä). Lisäksi haluaisin lukea Mary Westmacottin Yksinäisen kevään ja H. E. Batesin Oi ihanan toukokuun. Katsotaan nyt mitä kaikkea tässä seuraavan kuukauden aikana ehtii... :)

Hauskaa vappua, ihmiset! <3

Kommentit

 1. Kiitos sinulle Sara, kun ensimmäisenä esittelit huhtikuun haasteen täällä blogissasi :--) Melkoisen moni siihen tarttuikin! Sitä oli kyllä hyvin hauska tehdä. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Olet lukenut todella paljon, vaikka haaste ym. on vienyt aikaa! Auringon asema on ihana, myös Pöytään ja vuoteeseen on hyvä. Muita en olekaan listaltasi lukenut. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 3. Laura, hauska oli haastetta tehdä, ja tosi hauskaa oli myös lukea muiden postauksia. :) Hauskaa vappua sinullekin! :)

  Pienen mökin emäntä, juuri Auringon asema ja Pöytään ja vuoteeseen olivat niitä tämän kuun parhaita lukuelämyksiä, kummastakin tuli kertaheitolla uusi suosikkini. Auringon asemasta saan varmaan postauksen ulos jo nyt viikonloppuna... Hyvää vapun jatkoa myös sinulle! :)

  VastaaPoista
 4. Barcelonan reissusi myötä voitkin ottaa osaa "Lue kaupungista jossa olet käynyt" -haasteeseen, eli lukea Barcelonaan sijoittuvan kirjan ja kertoa samalla matkastasi ;) Ihan kuin näitä haasteita ei muutenkin olisi tarpeeksi!

  VastaaPoista
 5. Ahmu, ihan totta, niin voisinkin! :D Olen näiden kaikkien haasteiden suhteen vähän yllytyshullu... ;) Itse asiassa aloin viimeisinä päivinä Barcelonassa lukea Meren katedraalia (joka vaikutti oikein hyvältä) ja se on minulla edelleen kesken, eli siinä olisi heti jo yksi kirja. Haluaisin lukea lähiaikoina myös Tuulen varjon ja kaikkien haukkuman Ajattoman kaupungin varjot (haluan ihan itse todeta, onko se oikeasti huono...). :)

  VastaaPoista
 6. Meren katedraali sopiikin oikein hyvin Barcelona-teemaan! Minullakin on tällä hetkellä Barcelona -kirja (ja kaupunkipostaus) menossa, mutta en vielä paljasta mikä se on ;)

  VastaaPoista
 7. Innostuin nyt tästä(kin) haasteesta niin paljon että taidan tehdä Barcelona-postauksen vasta Meren katedraali -postauksen yhteydessä... :) Ja samalla tavalla voisin lukea muutamasta muustakin kaupungista ja tehdä niistä kuvakoosteen kirjapostauksen yhteyteen. Kiitos kun muistutit minua tästä haasteesta, tämä oli mennyt minulta vähäsen ohitse, kun aloitin tämän blogini vasta helmikuun puolivälissä ja haastehan oli (kai) alkanut jo vuodenvaihteessa. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit