Blogistanian Globalia 2012, minun ehdokkaani


Nyt on Blogistaniassa taas aika äänestää kuluneen vuoden 2012 parhaasta käännöskirjasta! Pisteitä saa antaa kolmelle (3) lukemalleen ja bloggaamalleen kirjalle, paras saa 3 pistettä, toiseksi paras 2 ja kolmanneksi paras kirja yhden pisteen. Tulokset julkaistaan kilpailua emännöivässä Kirjavassa kammarissa maanantaina 4.2. klo 10.

Sitten pidemmittä puheitta ehdokkaisiini:

1 pisteLinn Ullmann: Aarteemme kallis
- Vaikuttava, teräväkielinen ja tarkkanäköinen norjalaisromaani, joka viimeistään teki minusta Ullmann-fanin. Romaanin on suomentanut Tarja Teva, ja myös käännös tuntuu erittäin laadukkaalta.

2 pistettäSarah Winman: Kani nimeltä jumala
- Taianomaisen ihana brittiläisromaani, ehdottomasti yksi parhaista ja mieleenpainuvimmista viime vuonna lukemistani kirjoista. Erityiskiitoksen annan kirjan suomeksi kääntäneelle Aleksi Milonoffille erinomaisesta käännöksestä!

3 pistettäHaruki Murakami: Norwegian Wood
- Murakami! <3 Luin reilu vuosi sitten ensin kirjan englanninkielisen käännöksen ja rakastuin teokseen päätä pahkaa. Sittemmin olen lukenut kirjan suomennoksenkin kahdesti, viimeksi reilu viikko sitten Kuuban-matkallani, ja on pakko todeta että tämänkin teoksen suomentanut Aleksi Milonoff todellakin on huikea!

Tänä vuonna pisteitä oli varsin helppoa antaa, sillä lukemistani teoksista kolmen kärki erottui selkeästi. Urakka olisi kuitenkin vaikeutunut huomattavasti, mikäli olisin ehtinyt lukea loppuun kaksi tällä hetkellä edelleen keskeneräistä romaania, Alan Hollinghurstin Vieraan lapsen sekä Jennifer Eganin Aika suuren hämäyksen, joiden kummankin uskon sijoittuvan Globalia-äänestyksessä korkealle, ja joille itsekin olisin halunnut antaa ääneni. Tällä kertaa kuitenkin ääneni menivät kolmelle edellä mainitulle erinomaiselle romaanille. Iloinen olen myös siitä, että kolmesta kirjasta kaksi on suomentanut sama kääntäjä, joka selkeästi tuntuu kuuluvan suomalaisten kääntäjien aateliin. :)

Kommentit

 1. Ihanaa, että Kani löytyi sinunkin listaltasi, vähän uskalsin sitä odottaakin ;) Käännös tosiaan oli hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, tietenkin Kani kuului minunkin listalleni! ;) Ja käännös on upea, Milonoffista on tainnut täten tulla suosikkikääntäjäni!

   Poista
 2. Murakami, totta kai! <3 Aartemme kallis pitää ehdottomasti lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Murakami, tietenkin! <3 Ja oi kyllä, lue Ullmannia! Aarteemme kallis on tyylikäs ja vaikuttava kirja. Ennen unta on minulle lukemistani Ullmanneista ehkä se vielä rakkaampi (yritän kirjoittaa juttuni siitä vaikkapa tämän viikon aikana).

   Poista
 3. Ullman pitää tosiaankin lukea joo! Sinulta on vissiin vielä Heivoll lukematta? Olen kyllä varma, ettet sinäkään olisi nostanut sitä Murakamin ohi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, juu, ehdottomasti sinun pitää lukea Aarteemme kallis! Ja minun Heivoll. :) Kerron sinulle sitten kirjan luettuani olisiko Globalia-järjestys pysynyt ennallaan... ;)

   Poista
 4. Hienoja valintoja! Norwegian wood ja Kani nimeltä Jumala ovat minun "täytyy lukea tänä vuonna"-listallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma Ilona, jäänkin innolla odottamaan mitä pidät Kanista ja Norwegian Woodista, kumpikin on minulle rakas kirja...

   Poista
 5. Oih, Murakami jäi valitettavasti listaltani pois, mutta harkitsin sitä kyllä! Ihanaa, että sinä häntä edustat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, Murakami pärjäsi kuitenkin hyvin ja siitä olen hurjan iloinen. :)

   <3

   Poista
 6. Sara, myönnän, että minua hiukan otti päähän, kun Linn olisi ollut minulla vuoden neljänneksi paras...eli se olisi ollut kiva saada tähänGlobaliaankin mukaan. Sinä sait!

  Minä nyt vain ihmettelen, kun Kani nimeltä jumala tuntuu blogisuosikilta, mutta minulla se tyssäsi jo alussa. Ehkä pitää yrittää uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun tungen väliin, mutta mulle kävi samoin Kanin kanssa. En päässyt alkua pidemmälle...

   Poista
  2. Leena ja Annika, antakaa joskus Kanille vielä uusi mahdollisuus! :) Vaikka eiväthän toki kaikki voi pitää samoista kirjoista ja se suotakoon. :)

   Leena, minulla taas Letelierin Elokuvankertoja ja Eugenideksen Naimapuuhat jäivät täpärästi riman alle.

   Poista
 7. Norwegian Wood olisi kai aika laittaa lukulistalle, niin moni on sen kolmen kärkeen nostanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, muistelin ihan että olet lukenut NW:n jo kauan sitten, mutta jos et siis olekaan niin lue ihmeessä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit