Tee hyvää - lahjoita aapinen!

Syyskuun aikana kirjablogeissa on kampanjoitu hyvän asian puolesta, kun Suomen Pakolaisapu kerää rahaa edistääkseen lukutaitoa Afrikassa. Syyskuun loppuun kestävästä kampanjasta ja keräyksestä voi lukea lisää täältä. Keräyksen tarkoituksena on viedä lukutaitoa Ugandaan, Liberiaan ja Sierra Leoneen.

Jo yhdellä eurolla voidaan pakolaiselle antaa avain lukutaitoon, sillä sen verran maksaa yksi aapinen. Myös minä haluan olla mukana tekemässä hyvää, ja lupaan lahjoittaa keräykseen euron jokaisesta syyskuun aikana lukemastani kirjasta. Koska kuukausi on kulunut osin lukujumista kärsiessä ja lukutahti on ollut huomattavasti tavanomaista verkkaisempi, asetan lähtösummaksi itselleni viisi (5) euroa. Palaan kuun lopussa kertomaan, montako kirjaa ehdin lukea ja millaiseksi lopullinen lahjoitussummani muodostuu.

Nyt haastan myös jokaisen lukijani ottamaan osaa keräykseen sopivaksi katsomallaan summalla. Jo euron lahjoitus on arvokas, sillä sillä ostetulla aapisella yhden ihmisen elämä voi muuttua täysin. Voit osallistua näin:

- Lue kirja, lehti tai mikä vaan työhösi tai vapaa-aikaasi kuuluva teksti.

- Lahjoita yksi euro jokaista lukemaasi merkittävää tekstiä kohden lähettämällä tekstiviesti 1E LUKUHAASTE numeroon 16588.

- Ota kuva lukemastasi ja anna kasvot lukutaidolle julkaisemalla kuva Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa #lukuhaaste.Huomenna on kesälomani viimeinen päivä. Vietän sen kunniaksi mukavaa kotipäivää ja palaan blogiin paitsi erään erittäin hyvän kirjan, myös ahkeran kommenttiurakoinnin merkeissä. Siispä huomiseen! :)

Kommentit

Suositut tekstit