Kirjamessuonnea

Kaksi messupäivää Helsingin kirjamessuilla on nyt takana. Vaikka messuväsymys alkaa jo pikkuhiljaa tuntua, aion kuitenkin messuta vielä huomisen päivän samalla innolla kuin tähänkin asti. Ja voi mitä kaikkea hienoa näihin päiviin onkaan mahtunut: ihania ystäviä (pus!), mieltä lämmittäviä tapaamisia ja keskusteluja, paljon kirjoja ja suosikkikirjailijoitani, unohtumattomia hetkiä. Oih!

Seuraavassa hieman kuvia ja tunnelmia kahdelta ensimmäiseltä messupäivältä, olkaapa hyvät!

Teoksen tyylikäs messuosasto miellytti silmää.

Ihana Hannu Väisänen kertomassa Antero -romaaneistaan.

Huikea Kari Hotakainen Jukka Petäjän haastateltavana. Puheenaiheena miehen uusi romaani Luonnon laki.

Ja vielä lisää suosikkikirjailijoitani. Pekka Hiltunen puhumassa romaanistaan ISO. Haastattelijana Ina Westman.

Jaetun lukemisen lumo -paneelissa lukupiireistä ja kirjablogeista keskustelemassa (vasemmalta oikealle) Kirjasfäärin Taika Dahlbom, Naistoimittajat ry:n lukupiirin vetäjä Seija Nummijoki, Lumiomenan Katja Jalkanen sekä kriitikko Suvi Ahola.
(Istuin aika syrjässä enkä saanut tilaisuudesta yhtään onnistuneempaa kuvaa, pahoittelut! Taika ja Katja näyttävät torkkuvan, mutta voin vakuuttaa että paneelin keskustelu oli varsin eläväistä, innostunutta ja kuuntelijaa kiinnostavaa.)

Pasi Ilmari Jääskeläistä kuuntelemassa Atenan bloggaajatilaisuudessa. Atenalle iso kiitos kivasta tilaisuudesta ja messulipusta!

Pasi Ilmari Jääskeläinen ja haastattelijana kustannustoimittaja Kanerva Eskola. Jääskeläinen kertoi uudesta romaanistaan Sielut kulkevat sateessa.

Lopuksi tämän bloggaajan lauantain (ja koko messujen!) kohokohta: kolme suursuosikkini Joel Haahtelan haastattelua peräkkäin. Tokihan ne kaikki piti käydä kuuntelemassa. :) Haahtela kertoi Takauma-lavalla omista suosikkikirjoistaan, ja Aleksis Kivi-lavalla sekä Otavan osastolla uusimmasta hienosta romaanistaan Tähtikirkas, lumivalkea.


Lopuksi Haahtela signeerasi kirjojaan Otavan osastolla. Sain myös omaan kappaleeseeni Tähtikirkasta, lumivalkeaa omistuskirjoituksen ja nimmarin. Oi onnea, huokaa fani. <3 

Huomenna vuorossa vielä toivottavasti Kjell Westön ja Hannu Mäkelän haastattelut, sekä kirjaostoksia... :) Toistaiseksi tämä on kyllä ollut aivan täydellinen viikonloppu!

Kommentit

 1. Huokaan onnellisena minäkin, vaikka en päässyt yhtäkään kaunokirjailijaa kuuntelemaan. Sitäkin suuremmalla innolla luen tätä päivitystäsi. Upeita kirjailijahaastatteluja ja upeita kuvia!

  Jaetun lukemisen lumo -keskustelua oli mukava olla kuulemassa ja tavata oikeasti bloggaajia. Emmeköhän pian tapaa Tampereellakin!

  VastaaPoista
 2. Jipii, kirjamessupostaus, ja hieno sellainen ! Vietin lauantaiaamupäivän kirjallisessa seurassa messuilla. Postausta tulee kun ehtii. Kuvissasi havaitsen tuttuja; Taika ja Ina esimerkiksi. Pasi Ilmari Jääskeläisen näin TV:n Aamun kirja - haastattelussa. Hänellä oli paljon kiinnostavaa sanottavaa, samaten kuin muilla mainittuun keskusteluun osallistuneilla kirjailjoilla. Ja nytpä lähden lukemaan aikaisempia postejasi :)

  VastaaPoista
 3. Mukava messujuttu ja hienoja kuvia olet onnistunut ottamaan messutungoksessa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinullekin kauniista messuraportista :). Haahtela tuntuu nyt olevan tosi pinnalla - jännä, miten jonkin suositun kirjailijan voi näin missata, vaikka kirjakeskusteluja koko ajan seuraisikin. Jotenkin nyt on vaan tullut sellainen Haahtela-vyöry, että minunkin on pakko tarttua hänen kirjoihinsa :).

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja kuvia! Itsekin nappasin kuvan tuosta Teoksen haastattelunurkasta, mutta en sitten koskaan ehtinyt kuuntelemaan siihen yhtään haastattelua :( Paneelista en saanut edes noin hyvää kuvaa kuin sinä :)

  VastaaPoista
 6. Oli kyllä ihanaa nähdä ja hienot messut!

  ps: Hitsi kun en laittanut sitä huivia ;)

  VastaaPoista
 7. Voi että miten mukavia messutunnelmia! Kiva, että tuot messuja lähemmäksi myös meille sellaisille, jotka eivät oikeastaan tiedä tuon taivaallista koko messuista. (Joskus nimittäin mietin, että mitä himputtia tapahtuu kirjamessuilla. Hmm. Kirjat ovat korkeissa pinoissa ja niitä sitten katsellaan ja... hmm.) Ja Joelinkin tapasit, lucky girl! =D

  VastaaPoista
 8. Pakko kommentoida vain että: <3

  Ja olen kyllä iloinen teidän Haahtela-tyttöjen puolesta.

  VastaaPoista
 9. Hienoja messutunnelmia! Tätä jälkipuintia on kyllä hauska käydä ja laskeutua siten arkeen.

  VastaaPoista
 10. Ihana raportti Sara ja mahtavia kuvia! Ja voi Haahtelaa, onneksi sinä kuvasit ja Pekka kertoi blogissaan vielä lisää. Olet kyllä ollut reipas messuaja, itselleni riitti kahteen otteeseen tehty 3 tunnin kiekaus. Toivottavasti myös tänään oli mahtava päivä!

  VastaaPoista
 11. Oih, upeat kuvat!

  Haahtela ja moni muu jäi multa kuulematta. Ei voi mitään, mutta kaikkea ei vaan elämässä ehdi =)

  VastaaPoista
 12. Kertakaikkisen upeita kuvia, olen ihan niiden lumoissa. Samalla tavalla olen toki kirjamessujenkin lumossa, kolmen messupäivän jälkeen kuitenkin aika väsyneenä. Mutta onnellisena.

  Oli ihana nähdä, kuten aina, ystäväni. <3 Ja kierrellä messuilla, kuunnella meidän yhteistä suosikkikirjailijaamme, tehdä pieniä ostoksia jne.

  Hyvää messujen jälkeistä arkea!

  VastaaPoista
 13. Teoksen osasto on niin soma, kuin nukkekodista! :) Ja kiva on katsella muitakin kuvia + lukea messutunnelmiasi. On kiehtovaa, että niin monet ovat olleet samaan aikaan samassa paikassa ja sitten kuvaavat messutunnelmiaan omilla tavoillaan. Ja kuten Katja edellä sanoo, messulumo säilyy (jopa minulla, vaikka messuilin aika vähän).

  Toistan Katjaa siinäkin, että oli ihana nähdä! :)

  VastaaPoista
 14. Kivoja tunnelmia! Mitään ei jäänyt hampaankoloon vaikken tänä vuonna päässytkään messuilemaan, mutta yritän ensi vuonna päästä mukaan hulinoihin:)

  VastaaPoista
 15. Ooh, Väisänen <3

  Hih, olet sinä melkoinen Haahtela-fani :)

  VastaaPoista
 16. Kiitän kaikkia ihanista kommenteista! Palaan niihin vielä loppuviikon aikana, ja lupaan vastata jokaiselle erikseen! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit