Lontoo-suosikit: Notting Hill ja Sherlock Holmes

Vuorossa on vielä kolmas Lontoo-postaus (kaksi aiempaa täällä ja täällä), sitten palailen taas hetkeksi kirjojen maailmaan. Tällä kertaa keskityn kahteen suureen suosikkiini, joissa kävimme tämänkin reissun aikana.

Ensin Notting Hilliin, jota rakastan niin, että siellä on päästävä käymään jokaisella Lontoon-matkalla. Mikäli olen pysynyt kärryillä laskuissani, oli tämänkertainen Lontoon-visiittini kahdeksastoista laatuaan. Notting Hillissä olen käynyt melkein jokaisella reissulla, mutta silti viehätyn siitä joka kerralla kuin näkisin kaiken ensimmäistä kertaa. Kuljeskelimme Portobello Roadilla, tutkimme toripöydillä myytävinä olevia herkkuja, koruja ja antiikkiesineitä, kävimme myös kuuluisalla sinisellä ovella -- totta kai! :) Notting Hillin näkymiin on vaikeaa kuvitella kenenkään väsyvän. Se on ihana yhdistelmä vanhaa ja hienostunutta brittiläisyyttä, boheemia ja vähän dekadenttiakin rock 'n' roll-kulttuuria, vanhaa ja hillittyä, uudempaa ja värikästä. Ihana paikka!
Toinen suuri Lontoo-suosikkini on Baker Streetin Sherlock Holmes -museo, jossa olen vieraillut aiemminkin, ja josta olen kirjoittanut blogiinkin muutama vuosi sitten. Ystäväni ei ollut museossa vielä käynyt, ja siksi suuntasimmekin sinne iloisin mielin. Paikka on ihana, siellä käy aina yhtä mielellään. Alla jokunen kuva museosta, joukossa myöskin suosikkini, Baskervillen koira.

Sellainen Lontoon-reissu tällä kertaa. ♥ Lähipäivinä on luvassa muutamia kirjajuttuja, ja lähiviikkoina lisää Englannin-kuvia -- nimittäin kuvat elokuisesta Oxfordista, joita olen jo moneen kertaan lupaillut (erityisterkut Liisalle: lupaan kuvia oikeasti pian! ♥ ).

Kommentit

 1. Kun katselin näitä kuvia, tuli sellainen olo, että pitäis päästä Lontooseen - ja heti!

  VastaaPoista
 2. Oi, Notting Hill <3 Olen tosin ollut sielä vain kerran, mikä ei ole mitään sinun määrääsi verrattuna, mutta kun joskus matkaan uudelleen Lontooseen, suuntaan uudelleen tuolle ihanan värikkäälle alueelle. Harmittaa vieläkin, kun en ostanut mitään tuosta liikkeestä, jossa myytiin noita kuvassasi olevia julisteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, Notting Hill on kyllä jotenkin niin ihana, että sinne on aina vaan pakko palata. <3

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Lontoo kyllä houkuttelee minuakin tällä hetkellä kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosales, kiitos! :) Lontoo on kyllä aina hyvä ja mielenkiintoinen matkakohde.

   Poista
 4. Oi, sukkahousuostoksille pitää päästä vähintään :) (siis muutenkin oikein kivat fiilistelykuvat, mutta viime ajat olen miettinyt, mistä saisin lisää hienoja sukkiksia rikkinäisten tilalle!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, :D Mutta joo, minäkin tarvitsisin uusia sukkahousuja!

   Poista
 5. Sherlock Holmes -museo on mainio, siellä voisi viettää vaikka kuinka kauan aikaa kaikkia pikku yksityiskohtia tutkiskellen.

  (Oxford! <3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, olen ihan samaa mieltä. S. H. -museossa parasta ovat juuri ne kaikki pienet ihanat esineet, mistä lie löytynytkin kaikkea niin mielenkiintoista tavaraa.

   (Ja todellakin <3 Kävin tänään niitä kuvia alustavasti läpi, ja tuli ihan kauhea ikävä Oxfordiin. Kuvia on niin paljon, että niistä taitaa tosiaan tulla 2-3 postausta... :)

   Poista
 6. Toistan varmaan itseäni, mutta voi että! <3 Notting Hill on niin ihana. Minäkin olen käynyt siellä varmaan jokaisella Lontoon-matkallani. Alue on tärkeä, koska hääkesänämme Notting Hill -elokuva pyöri Suomen leffateattereissa ja käytiin tietenkin J:n kanssa katsomassa se. Sitten häämatkalla - Lontoossa, totta kai - oli tunnelmallista kävellä alueella.

  Sherlock Holmes -museossa olen käynyt vain kerran, mahtava paikka!

  Upeita kuvia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, juuri niin - voi että! <3 Ja onpa hassua, että sinulle Notting Hill on tavallaan hääelokuva, koska minulle se taas on vahvasti ero- ja lohtuelokuva (olin aikanaan eroamassa juuri silloin, kun kävin sen leffassa katsomassa). Se on muutenkin ollut aikanaan ensimmäisiä elokuvia, joita olen käynyt katsomassa yksin. Rakastin leffaa ihan kauheasti, siitä tuli niin onnellinen ja lohdullinen olo, ja Notting Hill paikkanakin edustaa minulle juuri onnea, uusia alkuja ja lohtua. <3

   Kiitos! <3

   Poista
 7. Rakastan näitä sinun matkakertomuksiasi! Ihanat kuvat, ihanat tunnelmat! <3 Kiitos jälleen päivän piristyksestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos sinulle aivan ihanasta kommentista! <3 Tulipa hyvä mieli! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit