Juhlahumua marraskuisessa Lontoossa

Täytin kuluneella viikolla pyöreitä, ja halusin juhlistaa nelikymppisiäni parhaassa mahdollisessa paikassa, eli Lontoossa -- kaupungissa, joka on minulle se kaikkein rakkain (toki syntymäkaupunkini Porvoon ohella). Lähdimme rakkaan ystäväni kanssa matkaan varhain maanantaiaamuna ja kotiuduimme lauantaina aamuyöstä. Nautimme viiden päivän ajan Lontoon sykkeestä ja tunnelmasta, joka näin marraskuun toisella puoliskolla on hämmentävän ihana yhdistelmä lempeää ja leutoa syksyä (säät olivat kuin Suomen syys-lokakuun taitteesta) ja lähestyvään jouluun valmistautumista.

Syntymäpäiväni oli Minun Päiväni, jolloin sain päättää päivän ohjelman aamusta iltaan. Siitä muodostuikin aivan minun näköiseni: kävimme päivän aikana Imperial War Museumissa (joka oli todella puhutteleva ja vaikuttava!), Strandin varrella ihastuttavalla ja herkullisella iltapäiväteellä (oih! ♥ ) ja illalla vielä Palace-teatterilla katsomassa The Commitments-musikaalin, joka on myös yksi lempielokuvistani. Päivä oli ikimuistoinen ja täydellisen onnistunut, ja siitä jättimäinen kiitos rakkaalle ystävälleni Ninnulle! ♥ Tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti keski-ikää. :)

Tänään ja lähipäivinä kierrätän teitäkin marraskuisen Lontoon tunnelmissa. Aloitan kuvilla syntymäpäiväjutuistani, sekä kaupungin yleisistä tunnelmista viikon varrelta. Tervetuloa mukaan!

Jouluvaloja Regent Streetin tapaan.

Ja Oxford Streetin. Ihanan näköistä!





Imperial War Museum. Kävimme katsomassa upeat ja kattavat näyttelyt ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta, sekä holokaustista. Jälkimmäisessä ei ymmärrettävistä syistä saanut valokuvata, mutta kuten arvata saattaa, näyttely todella jätti ajattelemisen aihetta pitkäksi aikaa.

Terveystarkastuksia ensimmäiseen maailmansotaan värväytyville brittinuorukaisille.

Ensimmäisessä maailmansodassa käytössä olleita kaasunaamareita.





Iltapäiväteellä Strandin varrella. Kurkku-, lohi- ja kanaleivät, maukkaat skonssit, ja tämä uskomaton herkkulautanen veivät kielen mennessään.

The Commitments, mainio musikaali Palace-teatterissa.



Karhuherra Paddington oli kaikkialla näkyvästi esillä lähiaikoina ensi-iltaan tulevan Paddington-elokuvan tähden. Leffa on ihan pakko käydä katsomassa, sillä suloisen klassikkokarhun lisäksi siinä nähdään myös mm. Nicole Kidman, Jim Broadbent sekä suuri näyttelijärakkauteni Hugh Bonneville. ♥ Bonnevillea haastateltiin eräänä aamuna livenä Paddingtonin asemalla. Olimme ystäväni kanssa hotellihuoneessamme aivan aseman lähistöllä, ja melkein teki mieli rynnistää yöpaidoissa asemalle näyttelijää pällistelemään. :D

No, sitä emme tehneet, mutta karhuherroja bongasimme pitkin kaupunkia. Yllä Hyde Parkin, Hamleysin ja Piccadilly Circusin Paddingtonit. Alla puolestaan Green Parkin ja Notting Hill Gaten karhut.


Hamleysilla Paddington kiipeili myös pitkin laukkukasoja. :)

Syksy ♥ ♥ ♥

Voi katsokaa nyt tuota onnellista puistoilijaa! 



Kävimme myös kirjakaupoilla, totta kai! Piccadillyn Waterstonesilla oli jo ihan jouluista!




Kommentit

  1. Onnea pyöreistä vuosista! Ja aivan ihania kuvia jälleen kerran!

    VastaaPoista
  2. Ihanat iltakuvat! Ja kirjakauppakuvat! Ja Paddinton! Suosikkikuvani oli Oxford Street!

    VastaaPoista
  3. Voi, miten hieno reissu! Onnea vielä tätäkin kautta, rakas ystävä! <3

    Näitä matkojasi on ilo seurata. Kuvasi ovat niin eläviä, että on kuin olisi paikanpäällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, oli kyllä aivan mahtava reissu! Ja kiitos vielä, olet niin ihana. <3

      Poista
  4. Ooh, ihanainen kuvakertomus, Sara!
    Tuo vanha karhuherra on niin hurmava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos! <3 Ja kyllä, Paddington on ihan paras karhuherra. :)

      Poista
  5. Hienoja kuvia, kuukauden takainen Lontoon matka palautui taas elävästi mieleen. Tuo oikeanpuoleinen kaasunaamari sotamuseossa on aivan hattivattimainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. E.T.M., kiitos! :) Totta, sama mielleyhtymä tuli nyt minullekin!

      Poista
  6. Ooh, miten ihania kuvia lempikaupungistani. Meitä yhdistää moni asia ja yksi on kyllä rakkaus Lontooseen. Olen iloinen, että sait viettää syntymäpäivääsi siellä. Voi että! <3

    Hauskaa, miten Paddington on nyt kaikkialla. Se onkin sympaattinen karhu. Ja Hugh Bonneville - ooh. Paddington-leffa on kyllä pakko mennä katsomaan.

    En ole koskaan ollut Lontoossa joulun alla. Mieli tekisi niin, että tekee (hyvää) kipeää.

    Vielä kerran: <3 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos! <3 Ja oli kyllä ihan paras synttärimatka, oi että!

      Paddington-leffa on tosiaan ihan pakko nähdä (ja suoraan sanottuna enemmän Bonnevillen kuin itse karhun takia, hih... :D ).

      Tämä oli minulle nyt toinen kerta näin joulunalustunnelmissa, nyt ei vain ollut yhtään lunta vaan pikemminkin syyskesäinen tunnelma. 2010 satoi lunta kuin viimeistä päivää, metka kokemus oli sekin. Lontoo on pökerryttävän kaunis lumisena. <3

      <3 sinnekin!

      Poista
  7. Englantilaiset ovat ihanan jouluhullua kansaa. :) Olin kerran Englannissa joulukuun puolivälissä, ja se jouluvalojen, -koristeiden ja kaiken muun jouluaiheisen tilpehöörin määrä oli mykistävä. Tonttulakki on myös ilmeisesti englantiaisille joulun aikaan ihan normaali päähine, jota käytetään aina ja kaikkialla.

    Tuo iltapäiväteen herkkutarjotin on myös aika mykistävä. Matka on selvästi ollut kaikin puolin ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, saman olen pistänyt merkille. :) Nytkin joululaulut soivat jo kaikkialla ja olisi voinut kuvitella, että joulu on oikeasti jo aivan oven takana. Tonttulakkiin sonnustautuneita kaupunkilaisia en kylläkään nähnyt, mutta sepäs olisikin ollut hauskaa. :D Haaveilen joulunvietosta Lontoossa, mutta se ei tässä elämäntilanteessa vielä onnistu. Sitten joskus, kun ei ole koiraa.

      Herkkutarjotin todella oli mykistävä -- ja täyttävä, huh!! Ja kyllä, matka oli kaikin puolin ihana. Voi että! <3

      Poista
  8. Oi, mikä Lontoo ikävä iski! Ensi keväänä on pakko päästä sinne, matka on suunnitelmissa.

    Pidin kovasti Commitments -leffasta. Kiva tietää, että siitä on myös tehty musikaali.

    Jälleen kerran mahtavat kuvat! Varsinkin noissa kahdessa ylimmässä on aivan mahtava tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, ihanaa jos menette keväällä Lontooseen! Minusta se on parhaimmillaan juuri keväällä ja syksyllä.

      Ja suosittelen kyllä Commitments-musikaalia, oli joka punnan väärti, ja lippujakin sai jo hyvin, kun se on ollut ohjelmistossa jo jonkin aikaa.

      Kiitos kuvakehuista, olet ihana! <3

      Poista
  9. Kiitos värikkäistä Lontoon kuvista!

    VastaaPoista
  10. Oi mitä kuvia! En ole ikinä käynyt Lontoossa, mutta aina olen tahtonut, ja nyt tuli hinku päästä sinne!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellen, kiitos! <3 Ja Lontoota suosittelen kyllä - totta kai - matkakohteeksi. Puolueellinen lausunto tämmöiseltä jo lapsuudessaan anglofiiliyteen hurahtaneelta, mutta Lontoo on oikeasti yksi maailman ihanimmista kaupungeista. <3

      Poista
  11. Ihana päivä ja huikean muikea reissu oli muutenkin! Iso kiitos loistoseurasta jälleen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ninnu-ihana, iso kiitos vielä itsellesi! <3 Ensi vuonna taas uusiksi! :)

      Poista
  12. Haikea huokaus... *aaah*
    Lontoo!
    Tai siis tärkein ensin: HBD! Mikä tapa juhlia pyöreitä! Juhlat minun makuuni!
    Jaan kanssasi siis kolme intohimoa: Porvoon, Lontoon ja kirjat. Lontoon joulunodotusta en ole kokenut. Nämä kuvat saivat aikaan vakavanlaatuista Lontoo-kuumetta (vaikka viime kuussa siellä olin). Kuukaudessa kaupunki on muuttunut jälleen uudenlaiseksi. Se onkin parasta Lontoossa: aina jotakin uutta, muta myös tuttua ja turvallista...

    KIITOS näistä upeista kuvista ja ihanista matkamuistoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milla, iso kiitos! <3 :) Ja niin tuo oli minustakin paras - ja oikeastaan ainoa oikea - tapa juhlistaa seuraavalle vuosikymmenelle siirtymistä. :)

      Ja kyllä, jaamme siis intohimon ja rakkauden kolmeen tärkeään (!) asiaan. Porvoo, Lontoo ja kirjat - mitä muuta ihminen voi elämäänsä edes kaivata? :D Ja samaa mieltä olen, Lontoo on mahtava yhdistelmä kaikkea: uutta ja vanhaa, perinteitä ja modernia, kaikkea. Ihana, ihana kaupunki! <3

      Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! <3

      Poista
  13. Eihän tällaisia postauksia saisi ollenkaan tehdä! ;) Nyt on ihan julmettu matkakuume tällä lentolakkolaiselle. ;) Lontoo olisi kyllä mahtava kokea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen, hih, anteeksi! <3 :) Ja tuo on tuttu tunne: minulla on krooninen matkakuume. Haaveilen uusista matkoista ja suunnittelen niitä kaiken aikaa, jopa silloin kun _olen_ jossakin matkalla. :D

      Poista
  14. Olisin hieman kade jos en itse olisi runsas kuukausi sitten ollut Lontoossa... Silloin jouluvaloja vasta asennettiin. Nyt haaveilen jo pienestä pistäytymisestä Saksasa. Onnea syntymäpäivän johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Assyriologi, kiitos onnitteluista! <3 :) Ja oi että, Saksan joulumarkkinat ovat niin upeita. Olen ollut vuosia sitten joulumarkkinoilla Nürnbergissä ja eräässä pienemmässä kaupungissa, ja se tunnelma siellä on aivan omaa laatuaan.

      Poista
  15. Aivan ihania tunnelmapaloja taas ja tuttuja maisemia! Mistä aina löydätkin nuo kaikki kivat jutut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joana, ihana sinä! <3 Meidän pitää joskus tehdä yhteinen kirjallinen pyhiinvaellus Lontooseen!

      Poista
  16. Paddington <3 Näistä sinun Lontoo-postauksista ja ihanista kuvista tulee aina sellainen fiilis, että pakko päästä sinne uudelleen! :-)

    VastaaPoista
  17. Kauniita kuvia ja ihanan herttainen kiipeilevä Paddington <3

    Onnea vielä pyöreistä vuosista, ihana Sara <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit