Häähumua.

Olen tänään nautiskellut Williamin ja Katen ihastuttavista häistä koko päivän. <3 Hienointa olisi ollut olla kokemassa juhlahumua paikan päällä, mutta ei tämä suoran lähetyksen seuraaminenkaan huono vaihtoehto ollut. :) Hääpari oli uskomattoman kaunis, erityisesti tietenkin morsian, ja oli vinhaa ajatella että olen päässyt seuraamaan myös sulhasen vanhempien häitä tv:stä (tosin silloin olin aivan pikkutyttö). Oikeastaan Charlesin ja Dianan häistä alkaen olen ollut koko ikäni kiinnostunut Englannin (ja myös Ruotsin) kuninkaallisten elämästä. Ja onhan tämä kuninkaallisten häiden seuraaminen omalla laillaan historian siipien havinaa...
Näissä tunnelmissa on ihan pakko alkaa lukea Dianan elämäkertaa, Tina Brownin Dianan tarinaa... Tämä on muuten vähän samanlainen juttu kuin Kennedyn murha, WTC:n terrori-isku tai Estonian uppoaminen; muistatko vielä mitä olit tekemässä kun kuulit Dianan kuolemasta? Minä muistan... :)

Kommentit

 1. Oi, rakkaus on ihanaa ja pari on kaunis. Muistan pienenä tyttönä katsoneeni Dianan häitä ja sitten leikkineeni niitä monta viikkoa... Nyt varmaan nykyiset pikkutytöt huokailevat näiden häiden perään. Siltikin, minusta Viktorian häät olivat melkeinpä ihanammat, niin täynnä rakkautta. Ah!

  Muistan kyllä missä olin kuullessani Dianan kuolemasta, uimarannalla. Sitten kotiin palattua jokainen tv-kanava vain suolsi samaa surullista uutista. :(

  VastaaPoista
 2. Norkku, sama juttu! Minäkin leikin häitä pitkään, ja muistan pikkutyttönä leikelleeni äidin Seura-lehdistä kaikki Dianan ja Charlesin kuvat... :)

  Minustakin Vickanin ja Danielin häät olivat jotenkin lämpimämmät ja rennommat, ja siinä mielessä ihanammat, näissä häissä meno oli jylhempää ja aristokraattisempaa. Toisaalta kuningashuoneetkin ovat Ruotsissa ja Englannissa kovin erilaiset, ja Britannian kuninkaalliset pysyttelevät kansasta vähän kauempana ja varjelevat enemmän yksityisyyttään. Minusta nämäkin häät olivat kuitenkin todella ihanat, rakastan niin kovin Britanniaa ja kaikkea siihen liittyvää. <3

  Minä taas olin opiskeluasuntoni sohvalla, valvonut edellisen yön pikkutunneille lukiessani isoon tenttiin jonka piti olla alkuviikosta (lisäksi poikaystäväni oli ollut juhlimassa ja hänen äänekäs kotiinpaluunsakin valvotti yöllä...). Olin nukahtanut tenttikirjan kanssa sohvalle ja avasin tv:n kun heräsin, kesken lähetyksen alkoi tulla ilmoitusta pian alkavasta ylimääräisestä uutislähetyksestä, jossa kerrottiin Dianan kuolleen. Olin aivan järkyttynyt. :(

  VastaaPoista
 3. Minä en järjellä ymmärrä intoilua kuninkaallisista, vaikka toki tunteella ymmärrän. Soisin silti kaikki kuningashuoneet lakkautettavan, enkä seurannut näitä(kään) häitä.

  Muistan hyvin, miten kuulin Dianan kuolemasta. Olin silloisessa Töölön kodissa katsomassa Disneyn The Hunchback of Notre Dame videota (!), kun äitini soitti lankapuhelimeemme (!) ja kertoi Dianan kuolleen.

  Sara, sinä muuten voitit tänään poistoperjantaikirjan. :)

  VastaaPoista
 4. Meikäläinen oli töissä vaikka viikonloppu olikin. Muistaaksen inventointi oli käynnissä. Istuin myymälän lattialla, laskin erivärisiä kyniä ja kuulin radiosta Dianasta. Kyllä se järkytti. Niin nuori ja juuri saavuttamassa uuden onnen ja sitten vain "puf".

  VastaaPoista
 5. Karoliina, minä taas olen tosiaan lapsesta asti ollut kiinnostunut kuninkaallisista ja odotin näitäkin häitä jo monta viikkoa. :)

  Videoita! Lankapuhelimia! Ihanan ysäriä! :D

  Voitinko?!? Hienoa!! :D En yleensä ikinä voita mitään, nyt kannattaisi varmaan lototakin kun tällä lailla käy myötätuuli! ;) Tulen kohta vastavierailulle blogiisi...

  Minna Kristiina, on mielenkiintoista lukea nyt Dianan elämäkertaa, nimittäin heti alusta asti siinä annetaan ymmärtää ettei Dodi ollut muuta kuin rikas playboy ja ettei Diana ollut oikeasti onnellinen hänenkään kanssaan. Minäkin olin nimittäin luullut että he olisivat olleet varsin onnellisia yhdessä... Mielenkiintoinen kirja mielenkiintoisesta ihmisestä, bloggaan siitä tänne jahka saan sen luettua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit