Päivä 5: kirja joka saa minut onnelliseksi.

Katselin luettujen kirjojen listaani läpi ja tajusin että varsinaiset hyvän mielen kirjat ovat harvassa, useimmissa lukemissani kirjoissa on vähintään mollivoittoinen pohjavire tai surullinen tai ahdistava kuvaus jonkun ihmisen elämästä. Pitäisikin ehdottomasti lukea enemmän näitä voimaannuttavia hyvän mielen kirjoja! Tähän kysymykseen on kuitenkin helppo vastata...

Periaatteessa minkä tahansa hyvän kirjan lukeminen tekee minut onnelliseksi ja hyvälle mielelle! Erityisesti jos kyseessä on jokin lempikirjani, joten tähänkin kysymykseen voisin taas vastata Muukalaisen tai jonkin Sookie-kirjan. :) Luettujen kirjojen listasta erottui kuitenkin selkeästi kaksi kirjaa yli muiden. Nämä kaksi ovat varsinaisia lämminhenkisiä hyvän mielen kirjoja, joiden lukemisesta tulee lämmin ja iloinen mieli, ja lukemisen jälkeen jäljelle jää kuplivan onnellinen olo. Nämä kirjat saavat minut hymyilemään.


Aivan ehdoton hyvän mielen kirja numero yksi on Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimisto nro 1. Kirja esittelee meille botswanalaisen Mma Precious Ramotswen, elämäniloisen, rehevän ja sisukkaan naisen, joka perustaa Botswanaan maan ensimmäisen ja ainoan etsivätoimiston. Kirjassa päästään seuraamaan botswanalaista elämänmenoa, siinä ratkotaan arkisia rikoksia isolla sydämellä ja juodaan lukemattomia kupillisia rooibos-teetä.

Luin kirjan useita vuosia sitten kesälomallani, muistan vieläkin kirjan lämpimän tunnelman. Muistan myös ajatelleeni, voiko näin ihanan sympaattista kirjaa ollakaan! :) Kirjalle on ehtinyt ilmestyä jo kahdeksan jatko-osaa, pitäisikin lukea ne jossain kohtaa. Ja nyt mieleni tekisi lukea tämä vähän unohduksiin painunut ihana kirja uudelleen!
Toinen aivan ehdoton hyvän mielen kirja on tietenkin kaikkien chick lit -kirjojen äiti, Helen Fieldingin Bridget Jones -Elämäni sinkkuna. Tämä hervottoman hauska kolmekymppisen lontoolaisen sinkkunaisen päiväkirja ei isompia esittelyjä kaivanne. :) Olen lukenut tämän kirjan viimeksi joskus vuosia sitten, ja tämänkin haluaisin lukea uudelleen mahdollisimman pian, kenties jonain kuumana kesäpäivänä ensi kesänä (so many books, so little time... :D). Myös kirjan jatko-osa Bridget Jones - elämä jatkuu on taattua Bridget Jones -laatua, jossa tämän sinkkukirjallisuuden kulttihahmon sekoilu jatkuu ja lukija saa naurunpyrskähdystensä välissä punastella myötähäpeästä. :) Ehdottomia hyvän mielen kirjoja siis!

Kommentit

 1. Voi, mä allekirjoitan tämän ehdottomasti, molemmat ovat myös omia hyvän mielen kirjojani.
  Mma Ramotswen kohdalla se lämpö ja leppoisuus vain valloittaa ja Bridget on niin ihana sähelö!

  VastaaPoista
 2. Norkku, hyvin sanottu! :) Mma Ramotswen luettuani ostin jopa kaupasta innoissani rooibos-teetä (josta tosin jouduin toteamaan, not my cup of tea... :D). Kirja oli kertakaikkisen valloittava! Ja Bridget on vaan niin HAUSKA! :D

  VastaaPoista
 3. Sara, pakko tunnustaa että mäkin ostin rooibosta...

  VastaaPoista
 4. Ihanat valinnat! Olen tuon Etsivätoimiston myös lukenut joku kesä sitten ja niitä pitäisi ehdottomasti lukea vielä lisää!

  Ja Bridget Jones on totaalinen hyvän mielen hömpän klassikko. Ihana, hauska kirja.

  VastaaPoista
 5. Norkku, hahhah, en ole siis ainoa johon Mma Ramotswen lukeminen vaikutti noin vahvasti! :D Mitäs pidit? Minä juon paljon teetä mutta rooibos ei ollut tosiaan ollenkaan minun juttuni! :D

  Linnea, sama juttu, pitäisi lukea koko Mma Ramotswe-sarja jossain kohtaa. Sekä Etsivätoimisto että Bridget Jones ovat aivan ihanaa kesälukemista! <3

  VastaaPoista
 6. Pienen totuttelun jälkeen rooibos alkoi kyllä maistua, tosin itse en sitä ehkä joisi Afrikassa vaan kylmän talvipäivän jälkeen.

  Muuten, jos tykkäsit Mma Ramotswesta, niin kokeilepas Celestine Vaiten Tahiti-sarjaa. Minun mielestäni ovat vähän saman oloisia.

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon vinkistä, pitääkin tutustua! Jo pelkästään tapahtumapaikkana Tahiti kuulostaa ihanalle... :)

  VastaaPoista
 8. Mma Ramotswe on suloinen - ja meillekin ostettiin rooibos-teetä tämän takia! Neiti A tykästyi ensin teehen, mutta näyttää parhaillaan lukevan tuota ensimmäistä dekkarin koekirjan asemesta :-)

  VastaaPoista
 9. Booksy, :D! Ja nyt minun alkoi tehdä mieli paitsi alkaa jälleen lukea tätä ensimmäistä Mma Ramotswea, myös ostaa kokeeksi taas rooibosta (joka jäisi varmasti tälläkin kertaa juomatta)! :D

  VastaaPoista
 10. Molemmat on munkin hyvänmielenkirjoja. :)

  Naisten etsivätoimisto nro. 1:n luin Kreikan rannikoilla raskaiden kesätöiden juuri loputtua ja se oli juuri niin ihanan positiivinen kirja siihen olotilaan. Siihen liittynee siksikin niin hyviä muistoja.

  Ja Bridget Jonesit voisin lukea aina vain uudelleen. :)

  VastaaPoista
 11. Ioanna, Etsivätoimistoa on ihan varmasti ollut ihanaa ja ikimuistoista lukea lomareissulla Kreikassa, voin kuvitella! <3 On muuten ihanaa kun jonkin hyvän kirjan lukemiseen liittyy juuri tuon kaltaisia muistoja, silloin myös kirjan tunnelma jää mieleen pitkäksi aikaa. :)

  Nämä kummatkin kirjat varmasti kestävät lukemisen useita kertoja. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit