Hyvää mieltä

Sain Rakkaudesta kirjoihin -blogin Annikalta viime viikolla haasteen, jonka ideana on listata kymmenen lempiasiaansa. Kun sitten eilen sain vielä Lumiomenan Katjalta periaatteessa saman haasteen, jossa listataan kymmenen hyvää mieltä aiheuttavaa asiaa, vastaan nyt kumpaankin samalla kertaa. Kiitos haasteista, ihanat naiset! <3

Kummallakin naisella on omissa blogeissaan kymmenen kohdan listat ihanista asioista, joita komppaan lähes täysin, ja jotta ei nyt menisi ihan matkimiseksi, vastaan tähän haasteeseen vähän omanlaisellani tavalla. Jokaiselle blogiani koskaan lukeneelle lienee varmasti selvää, että minulle rakkaimpia ja mieluisimpia vapaa-ajanviettotapoja ovat kirjat, lukeminen, matkustelu ja valokuvaus, noista kaikista minulle tulee varmasti aina hyvä mieli. Aionkin nyt yhdistää nuo kaikki, ja kertoa teille sanoin ja kuvin kymmenen paikkaa, joissa olen käynyt lukemassa. :) Toistan tässä nyt hieman itseäni, sillä olen jo kerran aiemmin vastannut haasteeseen reissukuvillani, mutta koska siitä on jo kauan, menköön! (Sitä paitsi mieleni on tehnyt jo pitkään perustaa erillinen matkablogi, mutta koska tiedän ettei minulla riittäisi sen ylläpitoon aikaa ja energiaa, sysin aina silloin tällöin matkakuviani tänne kirjablogin puolelle. :)

1. Viime syksynä tein viikon reissun Ranska - Monaco - Italia -akselille. Kiertelin hieman Provencessa, join ihania roseeviinejä Nizzassa, kuljeskelin maailman toiseksi pienimmän valtion mukulakivikaduilla Monacossa ja kävin jäätelöllä Liguriassa, Italian puolella. Matkalla luin useamman kirjan, mutta mainittakoon tässä ensikosketukseni Linn Ullmanniin. Luin romaania Ennen unta muun muassa eräänä iltana pienessä nizzalaisessa bistrossa samalla roseeviiniä nautiskellen, kun ulkona riehui muutaman tunnin mittainen hurja syysmyrsky. Minulla oli siinä hetkessä kaikki: lämmin, kuiva ja viehättävä olinpaikka, erinomaisen hyvää viiniä ja loistava kirja. Olin onnellinen!

Laventelia jossain päin Provencea.

Linn Ullmannin Ennen unta ja kyytipoikana lasillinen roseeta.

2. Vuosi sitten kävin talvilomallani kiertelemässä hieman Andalusiaa, Etelä-Espanjaa. Luin matkalla toistamiseen yhden elämäni rakkaimmista kirjoista, Joel Haahtelan romaanin Tule risteykseen seitsemältä. Voi rakkaus sitä kirjaa (eikä Espanjassakaan mitään vikaa ollut :)! <3

 Andalusialaismaisemia lukemattomine lampaineen.

 Granadan Alhambrassa. Vaikuttava paikka.

3. Yksi upeimmista koskaan tekemistäni reissuista on Japanin-matka, öö, nelisen vuotta sitten. Kävin tapaamassa silloin Tokiossa asunutta ystävääni, ja samalla reissulla vietin aikaa myös Kiotossa, Hiroshimassa, Nikkossa, Narassa ja vaikka missä. Jo ennestäänkin hurjasti kiinnostanut Japani vei meikäläisen aivan mennessään ja aiheutti totaalisen Japani-kuumeen. Voisin palata sinne koska tahansa! Japanissa luin Sujata Masseyn Rei Shimura -sarjan ensimmäisen osan, Rei Shimuran ensimmäisen tapauksen. Sen koommin olen lukenut sarjaa lisää muutaman kirjan verran, ja nyt tulikin mieleeni että pitäisi palata sarjan pariin. Rei Shimura on mainio!

 Paperilyhtyjä Kiotossa.


Ihana Tokio. <3

 4. Kreikan Pargassa oli aika ihanaa, kun kävin siellä kuutisen vuotta sitten. Uin lämpimässä merivedessä, katselin laivoja, kävelin oliivilehdossa, rentouduin ja luin Audrey Niffeneggerin hienon Aikamatkustajan vaimon. Pidin kirjasta ihan mahdottomasti, pitäisikin joskus lukea se uudestaan.

 <3

 Auringonlasku kreikkalaisessa oliivilehdossa.

5. Dublinissa kävin joulunalusviikolla 2011. Rakastin sitä kaupunkia ja irlantilaista elämänmenoa koko sydämestäni, tosin arvasinkin rakastuvani siihen, irlantilaisuus kun vetoaa sieluuni ja sydämeeni kaikessa - kirjallisuudessa, musiikissa, missä tahansa. Kävin kuuntelemassa livemusiikkia joka päivä, istuin pubeissa ja kahviloissa, imin Irlantia itseeni ja luin kirjoja. Nyt on mainittava kaksi reissussa lukemaani erinomaista kirjaa: Colm Tóibínin haikeankaunis Brooklyn ja kuvassakin näkyvä Robert McLiam Wilsonin ihana Eureka Street, Belfast.

 Kanelilattea ja rappioromanttista ihanuutta.

Dublinin Liffey-joen varrella ilta-aikaan.

6. Kaikista maailmankolkista Lontoo taitaa kuitenkin olla minulle se ylivoimaisesti rakkain. Olen käynyt siellä toistakymmentä kertaa, mutta yksi reissuista on takuulla unohtumattomin. Huhtikuussa 2010 lähdin Lontooseen viettämään pitkää viikonloppua muun muassa musikaalien merkeissä. Toisena reissupäivänäni Islannin Eyjafjallajökull päätti purkautua, ilmatilat suljettiin ja jouduin jäämään Lontooseen (voi harmi! ;). Muutaman päivän reissu venyi kymmeneksi päiväksi, vietin Lontoossa ihanan pakkolomaviikon, palasin kotiin lopulta siirtyen junalla Brysseliin, sieltä bussilla Hollannin halki Saksaan ja lopulta laivalla Helsinkiin, ja myöhästyin töistä viikon - omanlaisensa ennätys sekin! :) Muistan elävästi, miten luin aurinkoisella ja lämpimällä ilmalla St. James's Parkissa Sophie Kinsellan Lontooseen sijoittuvaa Kevytkenkäistä kummitusta ja nautin jokaisesta hetkestä.

Hyde Park huhtikuussa 2010.

Kevättä Notting Hillissä.

7. Ensimmäisen New Yorkin-matkani tein elokuussa 2010. Kaupunki on niin hektinen ja täynnä tekemistä ja nähtävää, etten ehtinyt juurikaan edes lukea, mutta onneksi yhden kirjan sentään. Kirja oli Jilliane Hoffmanin hyytävän jännittävä Cupido, joka taitaa olla yksi parhaista lukemistani trillereistä. Tapahtumat sijoittuivat osittain juuri New Yorkiin, ja saivat minut haluamaan nukkua valot päällä. :)

Flatiron Building, NY.

Salamatkustaja. :)

8. Rooman-matkallani 2010 halusin käydä myös Pompejissa. Reissuun oli tietenkin pakko ottaa mukaan jokin kaupungin kohtalosta kertova romaani, ja luinkin matkalla Robert Harrisin mielenkiintoisen Pompejin. Romaani on lukemisen arvoinen, mutta blogeissa sitä on näkynyt harmillisen harvoin. Amma on kirjoittanut kirjasta omassa blogissaan, joten linkitänkin nyt Ammalle mikäli joku kiinnostui tästä hyvästä historiallisesta romaanista.

Hurmaavassa Roomassa on taikaa. <3 

Sateinen Pompeji. Taustalla siintää hämärästi Vesuvius.

9. Kroatiaan ihastuin ikihyviksi parisen vuotta sitten. Ennen reissua kuulin mainittavan että vain harva kärsii Kroatiassa vatsavaivoista, elintarvikkeet ovat niin puhtaita ja ravintolat korkealaatuisia. No, tietenkin olin yksi niistä harvoista; onnistuin nappaamaan jostakin kunnon ruokamyrkytyksen ja vietin yhden päivän hotellilla sairastaen. Seuranani minulla oli onneksi ihana Eric! <3 Sairaspäivä kului rattoisasti Charlaine Harrisin toisen Sookie-romaanin, Verenjanoa Dallasissa, parissa. :)

 Dubrovnik. <3 

Maalauksellisen kaunis auringonlasku Kroatiassa.

10. Skotlantiin hurahdin lopullisesti viime vuoden aikana. Kävin Edinburghissa kolme kertaa puolen vuoden sisällä. Ensimmäisellä matkallani huhtikuussa matkalukemisenani oli Jeffrey Eugenidesin mainio Naimapuuhia. Kirja kulki repussani ympäri kaupunkia, ja luin sitä muun muassa Holyrood Parkin kukkuloilla jalkojeni juuressa avautuvaa kaupunkinäkymää samalla ihastellen.

 Holyrood Parkissa, seuralaisena Jeffrey Eugenidesin uusin suomennos.

 Edinburghin viimevuotiset kukkakuvat saavat minut odottamaan yhä kiihkeämmin tulevaa kevättä. <3

Lopuksi haastan viisi (+ 1) blogia listaamaan omia lempijuttujaan tai hyvää mieltä aiheuttavia asioitaan. Haaste lähtee PoplaariinKirjavaan kammariinLuen ja kirjoitan -blogin PaulalleKirsille kirjanurkkaanHannalle Kirjainten virtaan sekä ihanaakin ihanampaan Uskolaan (mainio blogi johon kannattaa tutustua! <3).

Mukavaa laskiaissunnuntain iltaa kaikille! <3

Kommentit

  1. Aaaaaaaaaaaa!!!!!11 Mitä kuvia ja muistoja ja juttuja!

    Minulla on ihan kamala matkakuume. Viime vuonna kävin vain päiväreissulla Tallinnassa, joten on sitä tässä kyllä ehditty kasvattaakin... Nyt olenkin jo suunnitellut paria keväreissua Eurooppaan, enkä näe mitään syytä, mikseivät ne toteutuisi.

    Dublin olisi ihana... mutta suurin haaveeni on Wien (ja sinne tänä keväänä pääsenkin!). Edinburgh on varastanut paikan sydämestäni, haluan sinne ja Skotlantiin muutenkin uudelleen.

    Ja oikeastaan ihan minne vaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suketus, aaaa, kiitos!! :) Ja sama täällä, kärsin kroonisesta matkakuumeesta, joten tuttu tunne. :)

      Ihanaa, pääset Wieniin! Siellä en olekaan vielä käynyt (viime syksynä oli tarkoitus mennä, mutta oli niin kova ikävä Edinburghiin että matkakohde vaihtui viime tipassa), haluaisin kyllä. Irlantiin olen itse menossa nyt keväällä, odotan reissua jo kovasti. Ja Edinburgh on tosiaan uskomaton, ihana paikka. <3 Minunkin sydämeni jäi sinne(kin). :D

      Poista
  2. Todella ihanasti tehty tämä postaus! Minulla on vielä työn alla tämä haaste mutta enköhän ensi viikolla saa tämä julkaistua :) upeissa paikoissa olet saanut kyllä matkustaa ja voi Lontoo <3 Kerran olen käynyt ja sydän sinne jäi. Kroatia kiinnostaa hirmu paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, kiitos paljon! <3 Huomasinkin, että olit nyt vastannut haasteeseen, tulen lukemaan vastauksesi mahdollisimman pian! :)

      Lontoo on ihana. <3 Toivon että voisin jonain päivänä muuttaa sinne. Sydämeni siellä jo onkin. :) Ja Kroatiaa (sekä naapurimaata Bosnia-Herzegovinaa) suosittelen lämpimästi, huikean kaunis ja mielenkiintoinen maa.

      Poista
  3. Voi ihanuutta noita kaikkia paikkoja ja kirjoja ja kaikkea! :-) Matkalla olo on kyllä yksi elämän nautintoja.

    Kauniita kuvia vielä kaiken lisäksi. Kiinnostuksesi kuvaamiseen näkyy!

    Kiitos haasteesta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula, niinpä! En tiedä, mistä olen tämän kulkurinvereni perinyt, mutta on melkein mahdotonta pysyä paikoillaan. :) Ja kuten sanoit, matkalla olo on todellinen nautinto <3.

      Kiitos kuvakehuista, ne lämmittävät mieltä! <3 Kivaa että tartut haasteeseen! :)

      Poista
  4. Voi että miten ihana postaus! <3 Oikea hyvän mielen juttu.

    Minä en ole matkustanut ulkomailla mitenkään kauhean paljon, mutta jokainen tekemäni matka on ollut elämys. Nojatuolimatkailu on myös mukavaa, esimerkiksi kirjojen tai vaikka näin muiden matkakokemusten kautta. Ja muistan myös matkakirjat varsin hyvin: ihaninta on, kun matka- ja kirjakokemus täydentävät toisiaan ja sulautuvat yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, kiitos! <3 Kivaa, jos tästä tulee muillekin kuin itselleni hyvä mieli. :)

      Minustakin (myös) nojatuolimatkailu on mukavaa, parhaimmillaan hyvä kirja vie jonnekin muihin maisemiin. Minullekin matkakirjat jäävät useimmiten mieleen, saatan muistaa hyvinkin tarkkaan missä olen kirjaa lukenut, ja pieniä hetkiä ja tunnelmia. Ja olen ihan samaa mieltä, parasta on jos paikka ja kirja "sopivat saumatta yhteen". :)

      Poista
  5. Voi kuinka mahtavia kuvia ja matkajuttuja. Mie vastaan ehdottomasti tähän haasteeseen ja taidan mukailla matkapostaustasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, kiitos! <3 Ja ihan huippua, odotan innolla vastaustasi haasteeseen. :)

      Tämän kirjoittaminen oli muuten tosi kivaa! Tämänkaltaista postausta olen suunnitellut jo kauan, siitä lähtien kun Tessa kyseli Aamuvirkussa yksisarvisessaan ihmisten lukupaikkamuistoja. Nyt näin oli hauskaa vastata juuri tähän haasteeseen. :)

      Poista
  6. Voi, miten ihania matkoja ja paikkoja ♥ todellinen hyvän mielen postaus!

    VastaaPoista
  7. Matkakuumeeni vain yltyi... Kerrassaan lumoavia kuvia!

    Hih, minä ehdin nipin napin pois tieltä, kun Islannin tulivuori purkautui. Olin silloin ystäväporukan kanssa Pariisissa ja palasin Suomeen muistaakseni päivää ennen, kun tulivuori purkautui. Toisaalta ei kyllä olisi haitannut viettää vielä muutama päivä ihanassa Pariisissa.. ;)

    Minua houkuttaa tällä hetkellä Tanska. Olen ajatellut kesällä lähteä avopuolison kanssa pyöräilemään pitkin Ahvenanmaata ja samalla kertaa käydä tutustumassa Tanskaan. Myös Hollantiin olisi kiva poiketa ja ja ja...! Ja voih, Kroatia on tosiaan kaunis paikka. Kävin itse vuosi sitten Splitissä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos! <3

      Heh, olisi varmasti ollut aika ihanaa viettää muutama extrapäivä Pariisissa, niin ihana kaupunki se on. <3 Itse olin ihan innoissani kun loma sai noin yllättävällä tavalla jatkoa. :D

      Tanska ja Ahvenanmaa kiinnostaisivat minuakin kovasti. En ole käynyt kummassakaan, ja juuri pyöräily Ahvenanmaalla houkuttelisi kovasti. Kööpenhaminakin vaikuttaa ihanalta. Teille tulee varmasti mahtava reissu! <3 Hollannissa on kaunista, olen matkustanut bussilla sen halki, mutten ole käynyt esim. Amsterdamissa. Ja Kroatia tosiaan on kuin satumaa! Oih! <3

      Poista
  8. Ihania kuvia, niistä välittyy hienosti paikkojen tunnelma ♥ Onneksi pääsen lievittämään matkakuumettani keväisellä reissulla Pariisiin ja Strasbourgiin hyvässä seurassa. Lontooseen ja Dubliniinkin olisi kiva päästä joskus uudestaan, ja oikeastaan kaikissa noissa sinunkin vierailemissasi paikoissa olisi kiva joskus käydä. Lontoossa olen jo kerran asunut ja työskennellyt, mutta eihän 2 kk riitä mihinkään, sen verran hieno paikka ;)

    Tykkäätkö muuten noin yleisesti matkustaa yksin vai seurassa? Entä yövytkö hotellissa vai hostellissa, vai jotenkin muuten? Toisten matkatottumuksista on hauska kysellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, kiitos! <3 Oijoi, ihana reissu sinullakin edessäsi! Ja oih, olet asunut Lontoossa? Se juuri on suurin haaveeni, tosin vielä se ei ole olosuhteiden takia mahdollista. Toivon sen kuitenkin onnistuvan lähivuosien aikana. :)

      Ja voi ei, miten ihania kysymyksiä! Rakastan puhua matkustamisesta, eli tästä voi tulla megapitkä vastaus... :) Olen pahasti koukussa yksin matkusteluun. Olen reissannut jo useita vuosia enimmäkseen yksin, rakastan sitä huumaavaa vapauden ja itsenäisyyden tunnetta jota tunnen kun kuljen ihan yksin jossain päin maailmaa. Yksin matkustamisessa on paljon hyviä puolia; voin tehdä juuri niitä asioita jotka minua kiinnostavat, kulkea täysin omaan tahtiini, syödä milloin ja missä haluan, ja uusiin ihmisiin tutustuminenkin on luontevampaa, kun ei kulje tiiviisti vain omassa porukassaan. Usein myös löydän siten halvimmat lennot ja majoitukset kun en ole riippuvainen jonkun toisen aikatauluista ja lomapäivistä vaan voin etsiä reissuja omien (melko joustavien) aikataulujeni mukaan. Toisaalta tykkään kovasti matkustaa myös seurassa, ja minulla onkin useampi luottoystävä (+ tietenkin siskoni), joiden kanssa matkustaminen on sujuvaa ja hauskaa. :) (Vastapainoksi kerrottakoon, että minullakin on toki kokemuksia toisenlaisistakin reissukavereista, huh!). Useimmiten yövyn halvoissa hotelleissa, tosin hostellitkin ovat tulleet tutuiksi. Olen jo sen ikäinen, että arvostan reissussakin omaa rauhaa, on ihanaa päästä pitkän päivän jälkeen omaan pieneen huoneeseensa, käydä suihkussa ja lukea jotain hyvää kirjaa. :) En kaipaa luksusta, ja usein yöpymispaikkani ovat varsin vaatimattomia.

      Poista
    2. Joo, olin tosiaan kesällä 2011 yhden kaverin kanssa Lontoossa sellaiset parisen kuukautta töissä eräässä ravintolassa. Kaveri oli ranskalaisessa ravintolassa, ja minä ihan tavallisessa englantilaisessa, jossa sain kanniskella aika monta englantilaista aamiaista pöytiin. Meno oli hikisen hektistä, ja lounasruuhkat olivat käsittämättömän hulluja. Kokemus oli kuitenkin kaikin puolin kasvattava ja upea. Työkaverit olivat jo heti ensimmäisestä päivästä alkaen todella kannustavia ja ihania, ja espanjalaiset sekä ranskalaiset kämppiksetkin olivat hauskoja persoonia, vaikka jääkaappi lemusikin joka päivä jollekin vähän erikoisemman hajuiselle ranskalaiselle juustolle ;) Ja 2kk meni todella nopeasti, heti koneen laskeuduttua Helsinkiin tuli jo kamala ikävä sitä kaikkea! Olenkin pallotellut ajatuksella, että jos valmistumisen jälkeen muutan ulkomaille, niin määränpää voisi olla Lontoo. Ajatus oikeastaan vahvistuu koko ajan.

      Allekirjoitan täysin kaikki nuo sinun syysi, miksi yksin matkustaminen on ihanaa. Olen sitä tehnyt ainoastaan kerran kun olin Dublinissa, mutta se täytti kaikki odotukseni tuosta matkustustavasta. Vaeltelin kirjakaupoissa ja kaduilla, pysähtelin koko ajan ottamaan valokuvia ja kun tuli nälkä, menin syömään. Ei tarvinnut kysellä keneltäkään mitä nyt tehdään tai haluatko sinä tuonne vai tuonne, sai rauhassa imeä ilmapiiriä itseensä ja vaipua omiin ajatuksiin. Uusiin ihmisiin en tutustunut, koska tuolloin olin vielä aika ujo ja yövyin melkein tyhjässä hotellissa, mutta voisin kuvitella tulevilla reissuilla tutustuvani ihaniin tyyppeihin. Kun matkustan edes yhden ihmisen kanssa, minulla on tapana vaivihkaa piileskellä toisen selän takana ja antaa toisen hoitaa kaikki puhuminen :D Kun matkustaa yksin, on pakko rohkaista itsensä ja kysyä vaikkapa tietä jos on eksynyt.

      Ja tosiaan, kunhan tästä rahatilanne vähän parantuu, aion ehdottomasti lähteä matkoille myös hetken mielijohteesta. Jos vaikka tuntuu elämä stressaavalta, voi klikkailla netistä lentoliput eikä tarvitse koko ajan varmistella muilta, että onko tämä nyt ok vai sopiiko joku muu päivä, ja missä yövytään jne. Onneksi kamalasta matkaseurasta ei ole vielä kokemusta, ystäväni ovat aika samanhenkisiä, mutta pitää varmaan koputtaa puuta :D

      Seurassa matkustamisessa onkin se hyvä puoli, että kokemukset voi jakaa jonkun toisen kanssa ja nauraa itsensä kipeäksi. Tämän kevätreissun ideana oli esim. se, että kun meidän kaveriporukallamme valmistuivat kandit samaan aikaan, niin me lähdemme sitten lataamaan akkuja :) Ja jos kerran seura on hyvää, niin matkastahan tulee varmasti erinomainen.

      Luksustakaan minä en kaipaa, voin periaatteessa yöpyä minkälaisessa murjussa tahansa :D Tosin joskus tulee sellainen olo, että jos lähtee jonnekin, niin onhan se ihan kiva nukkua omassa huoneessa ja ennen nukkumaanmenoa vaikka lukea jotain hyvää kirjaa ;)

      Juu, taisin nyt lörpötellä ihan tarpeeksi, mutta kiitos kun vastasit! Toisten kokemuksia ja ajatuksia matkustelusta on aina mukava kuunnella. Odottelen innolla tulevia matkakertomuksia :)

      Poista
  9. Ensinnäkin kiitos haasteesta, ihana Sara! <3

    Toisekseen: vau, miten mahtava postaus, joka yhdistää kaksi lempiasiaani. :)

    Minun piti muuten olla Lontoossa tuohon samaan aikaan (työasioissa, olisi ollut Lontoon kirjamessut silloin), mutta samainen pöllähdys esti lähtöni. Melkein siis olemme jo kohdanneet siellä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karoliina, ole hyvä, ja kiitos! <3

      Voi että, olemme siis melkein jo treffanneet Lontoossa! :D Lontoo-treffit on nyt kyllä pakko toteuttaa jossain kohtaa, tämähän kuulostaa kohtalolta! :)

      Poista
  10. Olipa hieno kuvakertomus ja mukava "kulkea" kanssasi matkoilla muutenkin mukana .Kiitos.

    VastaaPoista
  11. Ihanasti ryöppyävä, runsas ja raikas postaus, Sara! <3 palaan tähän vielä paremmalla ajalla.

    VastaaPoista
  12. Oi ihanuus ja mahtavuus, mikä juttu! ♥

    Tämän nähtyäni tekisi mieli matkustaa ympäri maailmaa lukemassa. :) Toistaiseksi minulla ei ole kuin yksi kirjamuisto ulkomailta, mutta se on ehdottomasti hyvä sellainen: Annie Proulxin Laivauutisten hyiset maisemat Santorinin 40 asteen helteessä.

    Kiitos haasteesta, otan sen vastaan ilomielin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekka, kiitos! <3 <3

      Matkustelu ympäri maailmaa kirjoja lukemassa kuulostaa taivaalliselta. <3 Jos voittaisi lotossa, voisi hetken tehdä jotakin tuollaista... :) Proulx ja Santorini kuulostavat myös erinomaisen hyviltä, ja hyvältä yhdistelmältä. :)

      Ja jee, jään odottamaan vastaustasi! <3

      Poista
  13. Oh, mitä matkailua, näkemistä, kokemista. Kauniita kuviakin!

    VastaaPoista
  14. Jatkan täällä edellisten kommenttien kaikuna toistaen, että ihanan inspiroiva postaus. Matkat, kirjat, kauniit kuvat, viinit yms voiko parempaa ollakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, sanoisin että ei voi olla parempaa. :D Kiitos postaus- ja kuvakehuista! :)

      Poista
  15. Upeita kuvia sekä ihania kaupunkeja ja kirjoja. :) Mekin olimme vuonna 2010 Roomassa (keväällä) ja luin matkalla tuon Pompejin. Hauskoja yhteensattumia! :) Kirjasta tuli kyllä mahdoton kuume nähdä Pompeji, sillä kertaa emme valitettavasti kerenneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen, kiitos! :) Ja hauska yhteensattuma tosiaankin, sama vuosi, kaupunki ja kirja. :) Toivottavasti pääset joskus Pompejiin, se oli ihmeellinen paikka. Itsekin haluaisin sinne joskus uudestaan, Pompeji-päivänäni satoi enkä saanut paikasta mielestäni tarpeeksi hyviä kuvia. Ja muutenkin, se on aivan loputtoman mielenkiintoinen alue. :)

      Poista
  16. Oi! Ihania kuvia ja kirjanluku tunnelmia olet kuvannut. Nyt tuli itsellekin kauhea matkakuume. Voisikin ruveta suunnittelemaan ensikesän ulkomaanmatkaa... Ainakin tuo Dublin vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Itsekin olen ihastunut skotlantiin ja erityisesti Edingburghiin. Kyllä se lyö laudalta monet kauemmatkin kohteet, joissa olen käynyt =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi, kiitos! :) Matkakuume on hauska tauti, se tarttuu todella ärhäkästi! Ja voi, minäkin rakastan Edinburghia, ja Ylämaita muutenkin. Voisin palata sinnekin koska tahansa. Dubliniin olen menossa nyt keväällä uudelleen, tuskin maltan odottaa. :)

      Poista
  17. Ihana postaus <3

    Minä(kin) rakastan Irlantia, vaikka en ole koskaan siellä käynyt... Sama juttu oli Ranskan kanssa, rakastin sitä etukäteen eikä se onneksi pettänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villis, kiitos! <3

      Tosiaankin, joskus sitä vain tietää etukäteen sydämessään rakastuvansa johonkin paikkaan (tai vaikkapa kirjaankin, yhtä lailla). :)

      Poista
  18. Kiitos "maailmanympärimatkasta kanssasi :) "
    Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikka, kiitos ihanasta kommentista! :) Ja kiitos samoin, vähän myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset sinullekin!

      Poista
  19. Hei Sara ja kiitos haastamisesta. Kävin vain ilmoittamassa, että vastasin tähän viimein. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna! <3 Hih, kun kirjoitit kommenttiasi, olin jo huokailemassa postaustasi! Ihana haastevastaus, tulen varmasti palaamaan siihen vielä monta kertaa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit