Postikortti Portugalista

Rakas lukijani.

Keväinen tervehdys Lissabonista! Olen täällä nyt kolmatta päivää ja jo tässä ajassa tämä viehättävä ja omalaatuisella tavalla kaunis kaupunki on onnistunut lumoamaan minut täysin. Ilma on ollut oikukas kuin kärttyisä vanhus; välillä auringossa tuntuu melkein kuumalta, seuraavassa hetkessä joelta työntyy kylmä tuulenpuuska ja kostea koleus tunkeutuu luihin ja ytimiin - kevät on vielä aluillaan. Keltaiset raitiovaunut kolistelevat verkkaisesti, ilmassa tuoksuvat suola, paistetut sardiinit ja jokin ihana, eksoottinen kukka.

Täällä ajantaju katoaa. Aina on sopiva hetki hyvälle espressolle ja kreemitäytteiselle pastel de natalle joka vie kielen mennessään. Vietän tuntikausia olemalla ihanasti eksyksissä Alfaman kapeilla ja sokkeloisilla kujilla, tai koluamalla Bairro Alton antikvariaatteja joissa tuntuu kuin olisi astunut johonkin menneeseen aikaan. Istahdan A Brasileiran terassille runoilija Fernando Pessoan seuraksi, luen Nerudan Matkakirjettä, ja kun ilta koittaa, tulen risteykseen seitsemältä ja kuulen hämyisistä tascoista kantautuvan haikean fadon. Olen onnellinen.

Palataan!

♥ , S.P.S. Tämä postikortti-idea ei ole omani, vaan eräältä ihanalta kirjoittavalta maailmanmatkaajalta lainattu. Kiitokset ja erikoisterkut P.:lle, jos satut tämän lukemaan. ♥

Kommentit

 1. Kuullostaa ihan kerrassaan täydelliseltä. Kiitos kuulumisista ja mukavaa oleskelun jatkoa Lissabonissa.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja kuulumisia. Kivaa oloa Portugalissa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kortista, Sara! <3 Olipa kerrassaan ihania kuulumisia. Tuntuipa kuin olisin itsekin saanut pienen siemauksen virkistävää espressoa. Täälläkin paistaa aurinko, mutta kovin koleaa on.

  Hyvää matkaa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos! <3 Aika koleaa oli Portugalissakin, mutta pieni loma oli ihana ja kaupunki lumoava. Yritän saada kuvia ja kuulumisia blogatuksi vielä tämän viikon aikana... :)

   Poista
 4. Aivan ihanan kuuloinen paikka, oon niin onnellinen sun puolesta. <3 Saat taas matkaajasielun kaipaamaan lämpöä ja tunnelmaa, mitä ei täältä kotimaasta löydy. Että kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nana, sitä lämpöä sai lopulta hakea kissojen ja koirien kanssa, mutta muuten oli ihanaa. Pian nähdään! :)

   Poista
 5. Olipa mukava lukea matkakuulumisiasi! Minäkin haluaisin tutustua Lissaboniin ja tämä sun postaus lisäsi entisestään intoa matkustaa sinne.

  Oikein ihanaa eloa ja oloa Portugaliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkakummun Anna, kiitos! <3 Aion blogata Lissabonista lisää lähipäivinä, joten pysy kuulolla! Voi olla että matkakuumeesi lisääntyy vielä entisestään, kuka tietää... :)

   Poista
 6. Oih kuulostaa ihanalta! Oma matkakuume vain yltyy :)) pidä hauskaa!

  VastaaPoista
 7. Kuvien ja kauniin tekstisi myötä hetkeksi matkasin sinne myös... <3 Kuulostaa niiiiin ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninnu, tuonne mennään vielä yhdessä! <3 Ihana paikka, vaikka olikin vähän huulet sinisinä... ;)

   Poista
 8. Voihhh! Nautinnollisia lomapäiviä, kuulostaa taivaalliselta!

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Villis, kiitos - loma tuli kyllä todella tarpeeseen! :)

   Poista
 10. Kiitos kortista, S! <3

  Toivottavasti viihdyt myös Josen kanssa. Pus ja halit ja ihanaa lomanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, M! <3

   Ja Josehan riepottaa minua kuin märkää rättiä. Minä olen hiljaa ja nöyrä ja ihailusta mykkä. :) Pus itsellesi, ja iso halaus! <3

   Poista
 11. Oi ihana! Mukavia päiviä sinne :)

  VastaaPoista
 12. Olipa tämä ihana kortti. Mieleni tekisi niin mieli Portugaliin, osin Risteyksen vuoksi ja osin siksi, että J vietti siellä joskus joitakin viikkoja työmatkallaan ja vaikuttui Lissabonista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit