Ostoksia Dublinista

Koska olen koko joulukuun lähinnä vain lukenut hullun lailla kirjoja (sekä tehnyt hurjasti töitä ja vielä reissannutkin vähän :), en ole ehtinyt kirjoittaa blogiini yhtäkään postausta luetuista kirjoista. Niitä alkaakin olla luettuna melkoinen pino, joten tiedän mitä teen alkuvuodesta - kirjoitan postauksia blogiini. :) Kirjajuttuja odotellessa tarjoilen teille lisää aiheeseen liittyvää höpöhöpöä, tällä kertaa ostettujen kirjojen muodossa. :) Taannoin käväisin tosiaan pienellä joululomalla Irlannissa, ja kuten taisin jo mainitakin, kirjoja tuli ostettua rutkasti enemmän kuin oli alkujaan tarkoitus...

Irlantilainen kirjakauppaketju Eason & Son kiinnosti minua jo etukäteen, ja kun hotellini sitten sattui sijaitsemaan vain kivenheiton päässä Dublinin suurimmasta kirjakaupasta, oli sinne tietenkin pakko suunnata pariksikin aamupäiväksi kirjavalikoimia katsastamaan. :) Mukaan tarttui seuraavaa...

Tämän kolmikon keräsin kolme kahden hinnalla -hyllyköistä. Colm Tóibínin Brooklynin luin juuri Dublinissa, ja rakastuin kirjaan niin palavasti, että halusin hankkia heti lisää Tóibínia luettavakseni! Kuvan The Empty Family ei suinkaan jäänyt ainoaksi Tóibínikseni... Paul Murrayn Skippy Dies kuulosti hauskalta ja kiinnostavalta, ja ainakin Kirjavassa kammarissa on tulossa kirjasta arviota lähiaikoina. Ja luettuani joulukuussa Philippa Gregoryn upean Valkoisen kuningattaren halusin ostaa The Cousins' War -sarjan seuraavan osan The Red Queen. Etukäteen minua hivenen hirvittää, pysynkö kärryillä englanninkielisissä aatelisarvoissa, sukulaisuussuhteissa ja lukuisissa samannimisissä henkilöissä, kun jo käännöksenkin kanssa sai olla tarkkana. Aion kuitenkin yrittää. :)

Ostoslistallani oli jo etukäteen P.D. Jamesin uutukainen Death Comes to Pemberley. Toivon pääseväni pian kirjan pariin, varsinkin näin Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -klassikon jälkimainingeissa. Normaalihintaisena ostin myös lisää Tóibínia, teoksen The Blackwater Lightship, josta Zephyr on blogissaan kirjoittanut viime vuonna.

Reissullani kiertelin myös useita antikvariaatteja, joista yhdestä tein mahtavan löydön: lisää Tóibínia, kaksi uutta kirjaa ja vieläpä puoleen hintaan! Ostin teokset The Master ja The South, joista ensin mainitusta Zephyr on myös kirjoittanut blogissaan.

Tässä vielä kaikki ihanat Tóibínini samassa kuvassa. :)

Lisäksi mukaani tarttui vielä kolme kirjaa, joista en laiskuuttani nyt viitsinyt ottaa omia kuvia (aiemmat kuvat nappasin jo hotellihuoneessani Dublinissa, ikkunan luona kun oli niin ihana aamuinen valo :).
Suomessa löysin lentokentältä odotusaulan lehtihyllystä (ota tästä mukaasi luettavaa - öh, kiitos, mielelläni :) John McCarthyn teoksen A Ghost Upon Your Path. Kirja on irlantilaisen kirjailijan muistelmateos, joka ainakin takakannen perusteella kuulosti kirjalta, joka kannattaisi lukea.





Toisesta dublinilaisesta antikvariaatista löysin muutamalla eurolla lähes uudenveroisen Fannie Flaggin kirjan Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe. Rakastan kyseistä elokuvaa, tämä kirja on ollut minulla pitkään lukulistallani ja kirjastosta lainassa - ja olen aloitellutkin teosta mutta se on nyt vähän jäänyt TB-haastekirjojen jalkoihin. Oli ihanaa saada tämä itselle keskeneräinen, hieno kirja nyt omaankin hyllyyn.







Dublinin lentokentältä mukaan tarttui vielä todella kiinnostavan oloinen uutuus- ja samalla esikoiskirja: Erin Morgensternin The Night Circus. Kannessa kirjaa kehuu muun muassa Audrey Niffenegger, ja takakannen kuvaus tuntuu lupaavan juuri sitä ihanan maagista ja mystisen satumaista tarinaa, jota jo Mathias Malzieun Sydämen mekaniikalta odotin. Ja ainakin tämän arvion perusteella sellaista saattaisi oikeasti ollakin luvassa. :)











Näitä kirjoja luvassa blogissani siis ensi vuonna. Seuraavan parin vuorokauden aikana lupaan vihdoin ja viimein vastailla kommentteihin blogissani, sekä käydä kommentoimassa muissa kirjablogeissa, joita olen aivan häpeällisesti laiminlyönyt jo usean viikon ajan, pahoitteluni! Harmillista, mutta aika ei vain millään aina riitä kaikkeen, mitä haluaisi... Mutta jos nyt lupaukseni syön, mörökölli minut vieköön! :)

Kommentit

  1. Oi oi oi, kuulostaa tosi mielenkiintoisilta ostoksilta, vaikka taas kaikki ovat ihan vieraita! Toivottavasti kuitenkin pääset noiden kimppuun oikein pian :).

    VastaaPoista
  2. Ooh, mitä kaikkea ihanaa!! Olen itse innoissani kun eilen löysin täältä sieltä SPR:n kirpparilta mm. Lionel Shriverin The post birthday worldin! Nyt kun tänä vuonna olen alkanut lukea englanniksikin, heti on laajentunut maailma ;) Tosin tuota ko. kirjaa saa toki käännöksenäkin, mutta kiva lukea alkukielisenäkin.

    Kiinnostuin tosi paljon tuosta The Night Circuksesta!!

    VastaaPoista
  3. Loistavanoloisia ostoksia! Ja mitäpä sitä pidättelemään jos nyt sen kerran.. :)

    Jään odottelemaan arviotasi Night Circuksesta ja pohdin, että jos kuitenkin lukisin sen Brooklynin..

    Ja tosiaan ihana valo kuvissasi!

    VastaaPoista
  4. Ihania juttuja olet löytänyt, nyt sitten pitää vaan malttaa odottaa niitä postauksia! :)

    VastaaPoista
  5. Oijoi, mitä kirjakarkkia! Ihanan näköisiä kirjoja - aivan tekisi mieli hypistellä niitä.

    Minäkin olen lukenut Tóibínilta vasta Brooklynin, mutta ihastuin siihen niin suuresti, että melkein lasken jo Tóibínin suosikkikirjailijoideni joukkoon :) Ja katselen täällä kadehtien tuota Tóibín-saalistasi: kaikissa on niin kauniit kannetkin ja kirjat sointuvat hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  6. Vau mitä löytöjä! Nuo kiinnostaisivat kaikki minuakin. Ostin vasta itselleni Kindlen, joten tarkoitus olisi lukea Tóibínia alkukielellä, sillä Brooklyn oli minullekin elämys.

    VastaaPoista
  7. Tosi herkullisen näköinen Tóibín-setti! Itse olen lukenut noista vasta The Blackwater Lightshipin (kirjastosta, hieno), mutta omassa hyllyssä odottelevat sekä The Master että The Empty Family. Kunpa ehtisin lukea jommankumman pian, lukupino uhkaa taas hajota käsiin. :)

    VastaaPoista
  8. Jee, Skippy Dies on tosiaan huippu, niin kuin Facebookissa jo hehkutin. Toivottavasti saan arvioni siitä pian eetteriin, vaikka nyt on niin paljon kaikkea vuodenvaihteeseen liittyvää postattavana. :)

    Olen hyvällä tavalla kade Tóibín-kokoelmasta sekä Fried Green Tomatoesista kokonaisena, painettuna kirjana!

    (Kuule, nyt en muista oletko jo lukenut, mutta uskallan arvata, että pitäisi kovasti myös Sebastian Barrysta.)

    Tervetuloa ensi viikolla kertomaan blogiini tarkemmin TB-haasteen suorittamisesta - silloin panen pystyyn palkintoarvonnat. :)

    Suloista alkanutta vuotta 2012, Sara!

    VastaaPoista
  9. Ai niin ja Morgensternin The Night Circusista piti vielä sanoa, että se on todella suuri ilmiö englanninkielisissä blogeissa, mutta henk.koht. tasolla en ole siitä etukäteen kiinnostunut. :)

    VastaaPoista
  10. Sinulla on täytynyt olla ylimääräinen matkalaukku kirjahankinnoille ;)

    Tóibínin täytyy olla hyvä, kun olet kerralla hankkinut noin monta hänen kirjaansa. Täytynee lisätä luettavien listalle :)

    VastaaPoista
  11. Tessa, sanopa muuta! Ainakin The Night Circus ja Death Comes to Pemberley ovat varmasti lähiviikkojen lukulistallani, joten palaan asiaan toivottavasti mahdollisimman pian.

    Susa, sinä teet aina tosi hyviä kirppislöytöjä, minä taas harvoin löydän kirppiksiltä aarteita. :) Ehkä vain käyn väärillä kirppiksillä... Ja The Night Circusta tosiaan luvassa lähiaikoina... :)

    Linnea, niin minäkin sen ajattelin, varsinkin kun homma oli jo alkanut karata käsistä... :D Ja lue Brooklyn, lupaan ettet pety! Se on ihana kirja! <3

    Norkku, niinpä! Voi kun olisi enemmän aikaa lukea - ja kirjoittaa blogiin! :D

    Liisa, varsinkin nuo Tóibínit ovat kallisarvoisia aarteitani, hypistelin niitä jo Dublinissa iltaisin ennen nukkumaanmenoa. :) Ja sama juttu, vasta pelkän Brooklynin luettuani olen jo aivan rakastunut Tóibíniin. Brooklyn on mielessäni vielä niin vahvana, etten vielä halua alkaa lukea seuraavaa miehen kirjaa, keväämmällä sitten.

    VastaaPoista
  12. Lukutoukka, minäkin odotan kovasti seuraavia Tóibínin teoksia, niin suuri lukuelämys Brooklyn oli. <3

    Pekka, sama (ihana) ongelma täälläkin! :) Mukavaa kuulla että The Blackwater Lightship on hieno kirja, olenkin arponut, minkä Tóibínin kirjoista lukisin seuraavaksi. Ehkäpä tuo voisikin olla se. Odotan innolla myös postauksiasi The Masterista ja The Empty Familysta! Meillä on hyvin samankaltainen kirjamaku, se on hienoa ja mukavaa! Luotan makuusi niin paljon, että olen aikeissa tutustua lähiaikoina mm. Iris Murdochiin. :)

    Karoliina, voi että odotan mitä kirjoitat Skippy Dies -kirjasta. Se nimittäin vaikuttaa hirmuisen hyvältä! :) Ja minäkin olen hurjan iloinen sekä Flaggin kirjasta (siinä minusta on ihanaa sekin, että se on ostettu juuri Dublinista, ja että joku muu on pidellyt sitä käsissään, lukenut sen ja nauttinut siitä ennen kuin se on päätynyt minun käsiini) että kaikista Tóibíneistani. <3

    Sebastian Barrya en ole lukenut, enkä ole kuullut koko kirjailijasta ennen kommenttiasi. Kiitos loistavasta vinkistä, heti piti googlettaa ja ainakin On Canaan's Side vaikuttaisi äkkiseltään ihan minun kirjaltani! <3 Ihanaa että tunnet kirjamakuni niin hyvin, että tiedät mistä pidän. <3 :)

    The Night Circusista vielä sen verran että arvasinkin sen olevan hittikirja, se oli Eason-ketjun "kuukauden valinta", ja varsin näkyvästi esillä isoissa kirjakaupoissa. Oma ulkomaisten kirjablogien seuraamiseni on melkoisen kausiluonteista, ja tämä kirja on mennyt täysin ohi. Uskonkin ettei se välttämättä ole ihan sinun kirjasi, minulla taas on melko kovat odotukset sen suhteen. :)

    Villis, ylimääräinen laukku ei olisi tosiaan ollut huono juttu... ;D Tóibínia suosittelen ehkä kaikkein lämpimimmin kaikista viime vuonna lukemistani kirjoista. Ehdottomasti lukulistallesi lisättävä kirja, sanoisin!:)

    VastaaPoista
  13. Kiitos Sara, olen imarreltu! Ja kuinka sattuikaan, siskonikin kävi juuri Irlannissa, ei tosin Dublinissa vaan Galwayssa, ja toi minulle tuliaiseksi yhden Murdochin, joka oli ihan mahtava yllätys. Tarkoitus olisi kirjoittaa perusteellisempi juttu Murdochista ja hänen kirjoistaan joskus lähitulevaisuudessa, toivottavasti jossain vaiheessa tätä vuotta. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit