Talvisia tunnelmia Islannista

En olekaan pitkään aikaan postannut blogiini matkakuvia, vaikka olen reissannut tasaiseen tahtiin - tänä vuonna lähinnä siellä sun täällä Euroopassa. Viime viikon vietin ihanassa Islannissa, ja nyt ajattelinkin pitkästä aikaa jakaa matkamuistojani kanssanne kuvien muodossa. :)

Kävin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni Islannissa - mutta tämä kerta ei taatusti jäänyt viimeiseksi! Olin matkalla hyvän ystäväni kanssa, ja Islanti-hulluus tuntui tarttuvan meihin molempiin. Vaikka matkamme pääpainopiste oli tällä kertaa käsitöissä (meillä on pieni neulepiiri ja matka oli tavallaan neulepiirimme pikkujoulumatka - istuimme kahviloissa neulomassa ja kiertelimme muun muassa paljon lankakauppoja), ihastuimme myös kirjalliseen tarujen Islantiin. Kiinnostuin kovasti vanhoista sukusaagoista sekä islantilaisista klassikoista ja nykykirjallisuudesta, joten uskallankin luvata että tässä blogissa luetaan lähikuukausien aikana ainakin Halldór Laxnessia ja Yrsa Sigurðardóttiria. Lisäksi haluaisin kovasti tutustua ainakin Lohilaaksolaisten saagaan.

Pala sydäntäni jäi satumaisen kauniiseen Islantiin. Katsokaa kuvia niin ymmärrätte miksi...



















Kommentit

  1. Tiedän Islannin lumonneen monia =) Ihanat kuvat sulla maasta.

    VastaaPoista
  2. Oih mitä kuvia! Islannissa oon aina halunnut käydä, ehkä jonakin päivänä käynkin... oli varmasti ihana matka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elma Ilona, kiitos! :) Matka oli tosiaan unohtumaton. Mietin jo kuumeisesti milloin lähtisin Islantiin seuraavan kerran. :)

      Poista
  3. Ah mikä hurmaavan hurmaava reissu. En jaksa olla ihailematta kuviasi, tunnelmia niissä, pysäytettyjä hetkiä luonnosta! Tässä jo puhuinkin R:lle, että ensi vuonna pitää suunnata Islantiin. Olen jo kauan haaveillut issikkamatkasta sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Voisin kuvitella että hevosihmiselle issikkamatka Islannissa olisi mieletön elämys. Minut jo pelkkä luonto sai onnesta sekaisin. :)

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia! Minä kävin 11-vuotiaana Islannissa, enkä silloin ihastunut. Muistan vain kylmyyden ja ällöttävät kalapullat. Pitäisi mennä uudelleen, sillä uskon, että ihastuisin aivan eri tavalla jos matkustaisin sinne nyt ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kiitos! :) Niin, voi olla ettei esiteini-ikäinen jaksa niin innostua hyisestä kylmyydestä, loputtomasta lumesta ja tummasta laavakivimaastosta. Aikuisen silmin se sama näyttää satumaisen ja täydellisen kauniilta. :)

      Poista
  5. Todella mahtavia ja tunnelmallisia fotoja.
    Oikein Hyvää Joulua kirjojen parissa.
    Markku

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Villis, eikös vaan? <3 Voisin lähteä tuonne takaisin tältä istumalta!

      Poista
  7. Upeita kuvia. Minäkin olen "aina" halunnut käydä Islannissa - toivottavasti vielä joskus sinne päädyn.

    Hih, mikä tuo 50 cats of grey -juttu on? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, kiitos! :)

      En tiedä ihan tarkalleen, mutta tuo kyltti seisoi erään suuren kirjakaupan ulko-oven suussa. Jokin 50 Shades -parodia se kai oli, mutten tiedä enempää. :D Samanlaisia "pilakylttejä" oli muuallakin ympäri Reykjavikia, eri aiheista. :)

      Poista
  8. Oi, ymmärrän täysin! Kuten tiedät, minulla on jo kauan ollut matkakuume Islantiin ja kertakaikkisen upeiden kuviesi jälkeen matkakuume nousi taas monta astetta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos ihana! <3 Äh, omakin matkakuumeeni nousee taivaisiin kun katselen näitä kuviani. :D

      Poista
  9. TODELLAKIN ymmärrän, siis oih ja voi ja wau!!

    VastaaPoista
  10. Voi te ihanat! Neulepiirin pikkujoulut Islannissa! Minäkin tahtoisin liittyä tuollaiseen seikkailevaan neulepiiriin.

    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joana, meillä on kyllä ihan paras neulepiiri! :D Pääsisit ilman muuta mukaan meidän piiriimme, mutta matka taitaa olla vähän pitkä, kun kokoonnumme Tampereella?

      Kiitos! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit