Tähtikirkasta, lumivalkeaa

Keskiviikko oli monen kaltaiseni tamperelaisen Haahtela-fanin onnenpäivä, kun kirjailija saapui illaksi entisille kotikulmilleen ja samalla Sampolan kirjaston lukupysäkille puhumaan kirjoistaan ja kirjailijantyöstään. Joel Haahtela on henkilökohtaisesti suurin kotimainen kirjailijasuosikkini, joten oli selviö että menen miestä kuuntelemaan. Minun lisäkseni paikalle oli saapunut viitisenkymmentä hyvän kirjallisuuden ystävää.

En tehnyt tilaisuudessa muistiinpanoja vaan keskityin hetkeen (enkä siksi nyt kirjoitakaan mitään tarkkaa kaikesta illan aikana puhutusta vaan luvassa on paremminkin pientä fiilistelyä ja kuvamuistoja keskiviikkoillan jälkihehkussa :). Haahtela kertoi omasta kirjailijuudestaan ja kirjoittamisestaan, sekä niistä teemoista, jotka ovat hänelle tärkeitä ja siksi tavalla tai toisella nousevat esiin koko hänen tähänastisessa tuotannossaan. Hän puhui luonnollisesti myös kirjoistaan - eniten toki tuoreimmasta tulokkaastaan Tähtikirkas, lumivalkea, joka on niin riipaisevan kaunis ja taidokkaasti kirjoitettu romaani että lukiessa melkein sydämeen sattuu.

Tällaiset pienehköt tapahtumat ovat mielestäni yleisön kannalta parhaita ja ehdottomasti antoisimpia, ja siksi olenkin hurjan iloinen, että Tampereen kaupunginkirjasto on vastaavanlaisten tilaisuuksien järjestäjänä varmasti pienistä määrärahoista huolimatta todella aktiivinen. Haahtela-ilta oli lämminhenkinen ja rento, pienehkö tila ja kauniin kirjaston kodikas ilmapiiri saivat tilaisuuden tuntumaan intiimiltä ja jotenkin haahtelamaisella tavalla taianomaiselta. Ei ollut suuria lavoja, kaikuvia mikrofoneja tai satoja toisiaan töniviä messuvieraita, vaan pieni joukko ihmisiä kerääntyneenä lukulampun alla nojatuolissa mukavasti istuvan hyväntuulisen kirjailijan ympärille. Ilta eteni lupsakan jutustelun merkeissä, ja yleisöllä oli mahdollisuus kysellä kirjailijalta asiasta jos toisestakin. Lopuksi Haahtela signeerasi kirjoja, jutteli vielä lukijoidensa kanssa ja seisoi kärsivällisesti lukuisissa fanikuvissa. Aiemmin muodostunut mielikuva vain vahvistui: Haahtela on paitsi huikean taitava kirjailija, myös äärettömän mukava ja ystävällinen mies. Hyvä tyyppi siis kaikin puolin! :)

Kun poistuimme kirjastolta, näkyi taivaalla tähtiä ja ohut kerros pakkaslunta peitti maan. Siinä tähtikirkkaassa ja lumivalkeassa illassa oli hyvä kävellä kotiin. ♥

Suurkiitos Joel Haahtelalle ja Sampolan kirjaston henkilökunnalle hienosta ja unohtumattomasta illasta! Tässä onnentunteessa sitä leijuu vielä pitkään. ♥
Kommentit

 1. Onpa mainio tuo Sampolan kirjaston pysäkki!

  Ja niin ihanasti kirjoitit illasta, että tuntuu kuin olisin päässyt edes osin mukaan. Haahtela on minunkin suosikkikirjailijani, hänen tuotantonsa on käynyt läheiseksi ja jollakin tapaa rakkaaksi. Siksi olen hyvällä tavalla kateellinen tuosta illasta! Olisi ollut ihana päästä mukaan. Mikä olisi estänyt hyppäämästä junaan, mutta... No, joskus reilun tunninkin mittainen junamatka on pitkä. ;)

  Upeita kuviakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niin on, ja mainio on koko Sampolan kirjastokin. Tampereen ja koko Suomen paras, sanon minä. :)

   Oi kiitos! <3 Toisaalta harmittaa etten tehnyt niitä muistiinpanoja ja voinut siten kirjoittaa muuta kuin tämmöistä fanitushöpöhöpöä, mutta tuntui paljon tärkeämmältä olla oikeasti läsnä ja kuunnella tarkkaan kaikkea. :) Oli kyllä ihana ilta. <3 Ja tunnistan kyllä tuon mitä sanot, eihän minullakaan ole Helsingin vastaavanlaisiin tapahtumiin kuin se sama matka, mutta joskus (tai aika useinkin) se on silti liikaa. Onneksi tämmöisiä tapahtumia tulee aika useinkin, siellä ja täällä! <3

   Poista
 2. Kuvaat tilaisuutta niin kauniisti, että herää into päästä mukaan vastaavanlaisiin tapahtumiin. Kunpa minunkin kotikaupungissani järjestettäisiin tuollaisia. Kuvatkin ovat hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos! <3 Olen kyllä siinä mielessä onnellisessa asemassa, että vaikken asu pääkaupunkiseudulla on silti mahdollisuus osallistua tämmöisiin hienoihin juttuihin. Tampereen kaupunginkirjaston toimintaan ei voi olla kuin tyytyväinen, ja onhan Tampere muutenkin melkoinen kulttuurikaupunki. <3

   Poista
 3. Olipa mukavasti kirjoitettu juttu :) Haahtela vaikuttaa oikein sympaattiselta! Pitäisi tutustua hänen tuotantoonsa lisää, Lumipäiväkirja on edelleen ainoa lukemani Haahtela...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kiitos! <3 Haahtela tosiaan on sympaattinen ja mukava, ja hänen kirjojaan suosittelen koko sydämestäni. Kokeile seuraavaksi vakkapa Elenaa, se on paitsi kaunis, myös nerokas.

   Poista
 4. Hienosti välittyi kirjoituksesi perusteella illan tunnelma. Haahtela vaikuttaa tosi sympaattiselta tyypiltä. Oliko muuten mitään puhetta Siekkisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, kiitos! <3 Ja sympaattinen, kyllä! :) Ja hyvä kun kysyit, Siekkinen tuli tosiaan esille illan aikana. Haahtela puhui Katoamispisteestä ja siitä, miten Siekkinen on hänen kirjallinen idolinsa. Saimme myös hyvän kirjavinkin, joka sinulle on aivan must-luettavaa: Ritva Hellsteniltä on tänä keväänä ilmestynyt omaelämäkerrallinen pienoisromaani Orvot (ntamo). Hellsten on siis Siekkisen sisar. Laitoin itsekin kirjan heti kirjastosta varaukseen, kuulostaa tosi kiinnostavalta.

   Poista
  2. KIITOS! Kävin jo varaamassa tuon Orvot ja pääsinkin jonossa ihan hyville sijoille.

   Poista
  3. Omppu, hienoa! Tämä oli siis sinulle ihan oikea täsmävinkki! :)

   Poista
 5. Senkin fanityttö! Joko olet kehystyttänyt tuon kolmanneksi alimman kuvan? ;)

  No ei, ihanaa kun sinulla oli ihanaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin ihana! Totta kai olen! Olen myös teettänyt siitä t-paidan, kylpypyyhkeitä, mukeja ja keittiönverhot, ja samanlaista kuvatapettia kuin sinulla on kodinhoitohuoneessasi Juha Itkosen kuvasta. Ei kun miten se oli? :D :D

   <3 sinne!

   Poista
  2. Apua, jo Minnan kommentti hymyilytti mutta Saran vastauksen kohdalla tipahdin :'D

   Ja te tamperelaiset Haahtela-fanit ootte kyllä niin ihania! <3 Kiitos kun jaatte fiiliksiänne tuosta selvästikin hyvin lämminhenkisestä kirjastoillasta!

   Poista
  3. Maria, :D

   Hih, Tampereella on tosiaan ollut kuluneen viikon aikana melkoista Haahtela-huumaa havaittavissa. :D Kirjastoilta oli kyllä kaikin puolin täydellisen onnistunut. En olisi voinut toivoa enempää. <3

   Poista
  4. :´D
   Voi apua!!!

   Toivottavasti myös koira-R pitää uudesta haahtelakuvioidusta ulkohaalaristaan? Ja asiakkaasi työesiliinastasi, jossa hymyilee tuo luotettavan näköinen huokailuttaja?

   Voi, se Itkos-tapetti jäi entiseen kotiin... nyyh...! Eikä mies ole suostunut enää samaan täällä uudessa. Harmi mutta toisaalta ymmärrettävää. ;)

   Poista
  5. Koira on tykästynyt Haahtela-haalariinsa, ja töissäkin ollaan tyytyväisiä uuteen asuuni. Kerroinko jo siitä luonnollisen kokoisesta pahviständi-Haahtelasta, joka seisoo olohuoneessani? Sain idean sinun pahviständi-Itkosestasi, siitä jonka kanssa silität kaikki pyykit. :D :D

   Ja uskon että vanhan talonne uudet asukkaat olivat myös innoissaan Itkos-tapeteista... :D

   Poista
 6. Ihana tämä kuvauksesi -- tekee Haahtelasta sympaattisen ja mielenkiintoisen miehen & kirjailijan ja sytyttää halun lukea häneltä jotain lisää! Aurinkoa viikonloppuusi Sara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Assyriologi, kiitos! <3 Hyvä jos jutusta tulee sellainen olo, että tekee mieli lukea Haahtelaa (ettei se tunnu vain hassulta fanihöpsötykseltä :D ). Lue ihmeessä, uskon että ihastut muuhunkin kuin Lumipäiväkirjaan. Aurinkoa sinnekin, ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 7. Ihana postaus, kiitos kun jaoit Sara tämän :) Saataisiinpa tänne Turkuunkin vastaavia tilaisuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, kiitos! :) Eikö Turussa järjestetä vastaavaa, vaikka se on niin iso kaupunki? Pitää siis todella osata olla tyytyväinen ja iloinen tästä Tampereen tarjonnasta. :)

   Poista
 8. Kuulostaa ihanalta illalta, hienoa että järjestettiin! Mutta minkä Haahtelan minä nyt luen seuraavaksi, kun en Katoamispisteen jälkeen osaa tarttua mihinkään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, ilta tosiaan oli ihana. <3 Piti oikein käydä kurkkaamassa mitkä Haahtelan kirjat olet lukenut... Mitäs jos lukisit seuraavaksi Traumbachin? Se on aika veikeä, ja hieno myös!

   Poista
 9. Voiko maailmassa olla vielä tuollaisia kirjastoja? Nojatuoli, lukulamppu ja itse kirjailija kertomassa teoksistaan. Voi että! <3 Kiitos, että jaoit nämä tunnelmat. Teit ihan oikein, kun keskityit tilaisuudessa tärkeimpään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joana, no niinpä - oi että! <3 Haaveilin viimeiseen asti että tulisit kuitenkin paikalle. Mutta seuraavalla kerran sitten, nyt sinua tarvittiin muualla. <3

   Poista
 10. Ah, ihanaa tunnelmaa! <3 Eläköön Tampere ja Sampola! Haahtela on niin sympaattisen oloinen! Hyllyssä odottaa pino miehen kirjoja, ja kuume nousee, kun lukee raporttisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, hienoa jos ihanan illan tunnelma välittyy jutustani. Sampola on kyllä aivan mahtavan hyvä kirjasto, ja Tampereen kaupunginkirjastolle on muutenkin vain ruusuja annettavana. On ilo asua Tampereella. Ja olen sinulle melkein kateellinen: voi kunpa voisin itsekin lukea Risteyksen ensimmäistä kertaa... Tai Elenan... Tai Katoamispisteen... Sinulla on upeita hetkiä edessäsi. <3

   Poista
 11. Ei tähän osaa sanoa muuta kuin että ihana Haahtela <3 Kuulostaa mahtavalta illalta ja pakko sanoa, että olen minä hiukan kateellinen... ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit