Vuosi kuvina: helmikuu - ja kuukauden luetut

Taas on aika niputtaa päättyneen kuukauden kuvat ja luetut pakettiin. Helmikuu olikin hieman omituinen kuukausi sekä säiden että lukemisen suhteen: kuukauden aikana aurinkoa ei juuri nähty, päivät olivat märkiä ja harmaita, lumet sulivat käytännössä kokonaan ja kuun lopussa tuntui jo vahvasti keväältä (ihanaa!). Lukeminenkin tuntui poikkeuksellisen jähmeältä, kun noin puolet kuusta kului pahaa lukujumia potiessa.

Muutama sananen vuosi kuvina -haasteen kuukauden kuvista, ennen kuin alan listata kuukauden vähiä luettujani. Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu kuukauden kahden viimeisen päivän aikana. Nässyn rannassa kävin viime torstaiaamuna yövuorosta kotiin polkiessani. Päivä koitti siniharmaana ja valoa oli vähän, Näsijärvi oli vielä kunnolla jäässä, mutta maasto jo muuten täysin sulaa. Karjalanpuiston halki perjantaina lenkkeillessään sai sen sijaan olla varovainen, polut ovat vielä jäästä liukkaat.Sitten helmikuun luettuihin. Luin kuukauden aikana lopulta kahdeksan kirjaa, joista kolme oli runokirjoja, neljä romaaneja ja kaiken kruunasi Janssonin ihastuttava muumikirja. Luettujen lista näyttää siis tältä:

Jukka Itkonen: Lumilyhdyn valossa
Katriina Ranne: Ohikulkijan tuoksu
Pirkko Soininen: Murretut päivät
Anja Snellman: Pääoma
Toni Morrison: Sinisimmät silmät
Tove Jansson: Taikatalvi
Sergei Dovlatov: Meikäläiset
Joseph Brodsky: Veden peili

Pidin paljon jokaisesta lukemastani kirjasta, mutta kaikkein suurimman vaikutuksen taisivat lopulta tehdä Ranteen ja Soinisen runoteokset, Snellmanin Pääoma ja Dovlatovin Meikäläiset. Morrisonin Sinisimmät silmät oli aivan omaa luokkaansa; upea, väkevä kirja, josta taidan olla vieläkin vähän shokissa. :) Bloggaamiseen käytettävissä oleva aika on ollut viimeisen viikon aikana niin vähissä, että bloggaukset Janssonin, Dovlatovin ja Brodskyn teoksista odottelevat vielä vuoroaan.

Maaliskuu on jo hyvässä vauhdissa, toivottavasti tästä tulisi ihanan keväinen kuukausi ja haasteen seuraavat kuvat näyttäisivät jo vähän piristävimmiltä. Toivon tästä tulevan myös hyvän lukukuukauden, ja siltä kyllä näyttääkin: tällä hetkellä kesken on jälleen montakin kirjaa, mutta muun muassa eräs sellainen kotimainen kultakimpale, jonka veikkaan olevan vahvoilla vielä siinäkin vaiheessa, kun loppuvuodesta listaan vuoden parhaita lukukokemuksia. Kuukauden lopulla luvassa on vihdoin myös kauan odotettu talvilomani, joten lukuaikaa pitäisi olla tulossa ihan mukavasti. Blogiinkin olen kaavaillut kaikenlaista. Helmikuussa blogini vietti kaikessa hiljaisuudessa jo kolmivuotissynttäreitään, ja bloggausinto on edelleenkin korkealla - kaipailen välillä vain enemmän aikaa, että ehtisin keskittyä blogiin enemmän. :)

Lopuksi vielä kuvasatoa eletystä kuusta ja sen siniharmaista tunnelmista...

Olkoon maaliskuu valoisa ja keväinen. Iloa päiviinne, ystävät! ♥  

Kommentit

 1. Jälleen kerran ihania kuvia! Paljon olet ehtinyt lukea, vaikka jumia oletkin potenut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nana, kiitos! <3 Ja olet kyllä oikeassa... Luettujen yhteissivumäärä vain tuntuu niin pieneltä, että tuntuu kuin ei olisi lukenut paljon mitään. :D

   Poista
 2. Ihania kuvia olet saanut harmaasta säästä huolimatta! Pienetkin värinpilkahdukset aivan loistavat: koiran tassut, ruusunmarjat ja silmut - kaunista!

  Olethan ehtinyt lukea vaikka mitä! Saat lukujumisi aikana luettua enemmän kuin minä ihan normaalina aikana. Runopostauksesi jäivät mieleen, varsinkin tuon Soinisen haluaisin käsiini. Dovlatovia ja Brodskya jään odottelemaan. Brodsky kiinnostaa valtavasti, koska oli Anna Ahmatovan ystäviä.

  Hyvää maaliskuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos! <3

   No joo, ehdin loppujen lopuksi tosiaan lukea ihan mukavasti helmikuun aikana, mutta koska luettujen listalla on niin monta runoteosta ja ohutta pienoisromaania, tuntuu yhteissivumäärä kauhean pieneltä. :D On tuo kyllä kieltämättä ihan hyvä määrä verrattuna moneen aiempaan omaankin (oikeasti huonoon!) lukukuukauteeni. :) Soinisen teokseen uskoisin sinun ihastuvan täysin, ja Brodskyäkin sinulle suosittelen (hän mainitseekin Veden peilissä Anna Ahmatovan!). Dovlatov-juttu odottelee edelleen kirjoittamistaan...

   Ihanaa maaliskuun jatkoa sinnekin! <3

   Poista
 3. Onpa ihania kuvia jälleen kerran! Tuo Morrisonin teos pitää lisätä lukulistalle: luin Koti-romaanin ihan äskettäin ja pidin siitä kovasti. Kotimainen kultakimpaleesi kiinnostaa kovasti, jään siis odottelemaan postaustasi siitä.
  Aurinkoa maaliskuuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos, ihanasti sanottu! <3 Lisää ihmeessä Sinisimmät silmät lukulistallesi, kirja on niin ravisteleva lukukokemus ettei se voi olla jättämättä jälkeä. Luinkin Koti-postauksesi (puhelimella, jolla olen äärettömän huono kommentoimaan, pitäisi palata koneella kunhan ehdin... :), ja se taas odottelee lukuvuoroaan minun yöpöytäni huojuvassa kirjapinossa.

   Aurinkoista viikonloppua sinnekin! <3

   Poista
 4. Ihanat kuvat, pidän erityisesti veneistä ja niiden väreistä. Ja erään tassuista.

  Onkohan se kultakimpale sellainen, köh, kulta-asia muutenkin? ;)

  Kaunista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiitos! <3 Se eräs lähettää terkkuja! :)

   Hyvin arvattu, kultakimpale on tosiaan nimensäkin puolesta sellainen "kultainen"... :D

   Ihanaa ja keväistä maalikuun jatkoa sinne! <3

   Poista
 5. Kaunis, kevättalvinen kuvakimara! Teillä on siellä luntakin <3

  Paljon mielenkiintoista ehdit viime kuussa lukea, kultakimpalepostaustasi jo odottelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos! <3 Lunta on ollut viime aikoina vähän vaihtelevasti: kuun vaihteessa lähes kaikki oli jo sulanut pois, nyt alkuviikosta satoi uutta joka jäi täksi viikoksi maahan, ja nyt viikonloppuna on ollut niin lämmintä ja vesisateistakin että lumet alkavat taas olla - hih! - menneen talven lumia. :D Itse en lunta kaipaa, vaan kevättä, valoa ja vihreää!! <3

   Luin kyllä kaikenlaista hyvää ja vielä parempaa. Kultakimpaleesta yritän kirjoittaa ensi viikolla... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit