Vuosi kuvina: maaliskuu, kuukauden luetut ja muut kohokohdat

Huhtikuu on jo hyvää vauhtia menossa, ja kevät ihanan pitkällä. On siis korkea aika taas tehdä katsaus kuluneen kuukauden juttuihin - maaliskuu olikin kaikkiaan ihan mahtavan hyvä kuukausi. Vuosi kuvina -haaste on edennyt jo puoliväliin, nämä maaliskuun kuvat ovat siis jo sarjassaan kuudennet. Vaikka maaliskuun aikana talvi ehti palata hetkeksi pariinkin otteeseen, sulivat lumet käytännössä kokonaan ja loppukuusta lenkkipolun varrelta löytyi jo sinivuokkojakin. En muista nähneeni niitä koskaan näin aikaisin. Karjalanpuiston kuvat olen ottanut jo parisen viikkoa sitten, Nässyn rannassa kävin kuun viimeisenä päivänä. Järven rannassa ei näytä kovinkaan erilaiselta helmikuun kuviin nähden, sillä järvi on vielä jäässä, mutta rannassa tuoksui jo keväälle. Harmi ettei kuviin voi tallentaa tuoksuja. :)
Ennen kuin menen maaliskuun muihin kohokohtiin, listaan pikaisesti kuukauden luetut kirjat. Vaikka välillä tuntui, etten ehdi lukea mitään, sain kuitenkin luettua kaikkiaan kymmenen kirjaa - ihan hyvin siis. Luettujen lista näyttää tältä:

Mooses Mentula: Isän kanssa kahden
Raija Siekkinen: Se tapahtui täällä
Iiro Küttner & Ville Tietäväinen: Puiden tarinoita. Puuseppä
Minna Canth: Anna Liisa
Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea
Torgny Lindgren: Kimalaisen mettä
Pablo Neruda: Kapteenin laulut
Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
Tove Jansson: Kuka lohduttaisi Nyytiä

Luin taas melko monipuolisesti: sekä kotimaista että ulkomaista, aikuisten romaaneja ja lastenkirjallisuutta, proosaa ja runoja. Harvinaisen iso osa luetuista oli ennestään tuttuja, kun jopa viisi kirjaa oli uusintakierroksellaan: Siekkisen pienoisromaanin luin nyt toiseen kertaan, samoin kuin Haahtelan uusimman, Tule risteykseen seitsemältä puolestaan pääsi jo kolmannelle kierrokselleen, sillä halusin lukea sen autenttisissa olosuhteissa, Portugalissa. Samalla matkalla luin myös Nerudan runokokoelman, jonka olen lukenut jo joskus aikana ennen blogia, ja Janssonin Kuka lohduttaisi Nyytiäkin on luettu aikanaan moneen, moneen kertaan.

Jos vanhoja suosikkeja ei oteta lukuun (sillä Haahtelan Risteys on aina vaan se Elämäni Kirja ♥, ja nuo muutkin uudelleen luetut toinen toistaan ihanampia ), nousevat kuukauden parhaina esiin kotimaisista Iiro Küttnerin ja Ville Tietäväisen Puiden tarinoita -sarjan komea aloitus, ja ulkomaisista Torgny Lindgrenin huikea Kimalaisen mettä. Lukukuukausi olikin siis sanalla sanoen hieno.


Maaliskuu oli aivan mahtava paitsi lukukuukautena, myös muutenkin. Oli vaikka mitä ihanaa: suuri haaveeni toteutui kun liityin kaupunginkirjaston lukupiiriin, ja samaisen kaupunginkirjaston järjestämä Haahtela-ilta oli fanille yksi koko kevään kohokohdista. ♥  Myös tämänvuotisista Vihtorin kirjaston kirjamessuista jäi muistojen arkistoihin roppakaupalla mieltä hykerryttäviä muistoja, ja samana viikonloppuna käväisin myös suursuosikkini Heikki Salon yleisölle avoimissa kirjanjulkkareissa - hieno kokemus sekin. Kuun lopussa vietin talvilomani ja sen kunniaksi lähdin Portugaliin. Reissusta tulossa juttua myöhemmin, kunhan saan Lissabonista otetut tuhatkunta kuvaa johonkin järjestykseen. :)
Yksi kuukauteni ehdottomista kohokohdista osui heti kuun alkuun, kun sain ihanan vieraan pohjoisesta, Ilselästä asti. Vietimme Minnan kanssa mainion (köyhän miehen) Tampere-päivän: kävimme muun muassa Tuomiokirkonkadulla katsomassa Kalle Päätalo -kylttiä, Pispalassa Lauri Viidan kotimuseota (ulkoa päin vain, ei makeaa mahan täydeltä :D ), Pyynikin näkötornissa Suomen parhailla munkkikahveilla ja ihmettelemässä sumuista ja räntäsateista näkymää (tornista ei siis näkynyt mihinkään :D ),sekä pääkirjasto Metsossa, jonka pihalla sateessa seisoo yksinäinen Muumipeikko. Räntäsateesta ja ankeasta kylmyydestä huolimatta päivä jätti sydämeen iloa, aurinkoa ja lämpimän olon, siitä suurkiitos ihanalle ystävälleni. ♥  Ihanaa on ollut myös se, että meille on tamperelaisten kirjabloggaajien kesken muodostunut jo pieni perinne: kuukausittaiset bloggaajatapaamiset. Paikkana on ollut jo parilla kerralla Tampereen Puutarhakadun viehättävä ja tunnelmallinen kahvila Valo.Yllä olevan kuvan sain julkaista asianosaisten luvalla (itse tosin pysyttelen edelleen vain kameran takana :). Saanko esitellä: ihanat, iloiset kirjabloggaajakollegani Luettua elämää -blogin Elina ja Solaris -blogin Anna Maria.

No niin, jokohan ihana maaliskuu alkaisi olla paketissa. :) Eipä kai muuta kuin katse kohti kevättä, siispä iloa ja valoa päiviinne! ♥

Kommentit

 1. Olipa taas kattava paketti kaikkea. Ehtiväinen olet kaikin tavoin :)

  Ihanat kuvat Lauri Viidan kotimuseolta (aika hauskaa, luin juuri ennen koneelle tuloa Lauri Viidasta ja Mäkelän piiristä Jaakko Syrjän kirjasta "Muistissa Väinö Linna 1.")

  Kukahan kehittäisi ne tuoksut valokuviin?

  Ihana kuva Elinasta ja Anna Mariasta!

  VastaaPoista
 2. Hieno maaliskuu, lukukuu! Upeita kirjoja - juuri luin Puusepän lapsille ja se oli vaikuttava.

  Wihtorin kirjaston kirjamessuja muistellessa rupeaa kummasti naurattamaan. Hyvä mieli jäi! Ja huomenna taas kohtaamme Valossa! Hauska kuva meistä.

  Milloinhan ehdin tuota Haahtelaa lukemaan! Lissabonin kuulumisia janoan lisää!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana maaliskuu sinulla on ollut! Lissabonin kuulumisia kuvineen odotan kovasti minäkin, kroonisesti matkakuumeinen. :)

  VastaaPoista
 4. Oi oi ja <3! Hirmu hienoja kuvia, vaikka olenkin vähän katkera tuosta keväästä... :) Ihanat muistot jäi minullekin, kiitos vielä!

  VastaaPoista
 5. Minustakin olisi ihanaa, jos valokuviin voisi taltioida tuoksuja. Aloinkin jo heti miettiä, että miltäköhän siinä ja siinä tietyssä kuvassa tuoksuisi!

  Hyvin olet saanut luetuksi. Minulle kaikki lukemasi kirjat ovat vieraita, vaikka suurin osa kirjailijoista onkin tuttuja. Canthia voisinkin joskus kokeilla (en ole koskaan lukenut häneltä mitään!), vaikka taitaapi hän tulla ensi lukuvuonna vastaan jahka aloitan silloin kirjallisuuden perusopintojen kahlaamisen.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia, taas kerran! Minä odotan innoissani Lissabon-kuvia :).

  VastaaPoista
 7. Kiva lukea mukavasta maaliskuustasi! Kuvakavalkadisi on jälleen huiman hieno! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit