Lissabonin kevät, osa 1

Kävin Lissabonissa talvilomallani maaliskuussa, ja nyt kun matkasta alkaa olla kolmisen viikkoa ja seuraava matka kolkuttelee jo ihan oven takana, lienee korkea aika palata kuvamuistojen kautta Portugalin keväisiin tunnelmiin. Olen ajatellut niin, että kuljettaisin teitä nyt kolmen päivän ajan Lissabonin kaduilla ja kujilla, siitä olisi sitten hyvä laskeutua pääsiäisen viettoon ja viikonloppuna palata hienojen kirjojen merkeissä. Miltäs kuulostaa, kestättekö muutaman päivän kuvatulvan?

Olin Lissabonissa nyt ensimmäistä kertaa, ja rakastuin kaupunkiin ehkä vielä vähän enemmän kuin olin etukäteen osannut odottaa. Merellinen, ystävällinen ja lempeä Lissabon hellii kaikkia aisteja. Ennen kaikkea siellä riittää loputtomasti katseltavaa, se on värien, nyanssien ja yksityiskohtien kaupunki. Katukuvassa ovat sulassa sovussa keskenään sinivalkoiset vanhat kaakelit eli azulejot, nuorten taidokkaasti piirtämät graffitit ja seiniin liimatut taidejulisteet. Kulttuuri on muutenkin läsnä kaikkialla, kulkija hengittää sisäänsä musiikkia, runoutta ja taidetta. Tänään, ensimmäisenä matkapäivänä, aloitan kuitenkin esittelemällä teille juuri niitä yksityiskohtia ja loputonta värien ja muotojen juhlaa. Tervetuloa Lissaboniin!Matka jatkuu huomenna. Pysykäähän kuulolla!

Kommentit

 1. Oi, Lissabon on ikuisuushaaveeni ja nämä kuvat eivät todellakaan ole omiaan sammuttamaan tuota haavetta, päinvastoin. Upeita kaikki kuvat, mutta etenkin kutonen ja viimeinen olivat henkeäsalpaavan kauniita.

  Tuntuu, että Lissabon on tänä keväänä monen tutun matkakohde, kertoo kaupungin vetovoimasta. Ja käviväthän Kyllikki ja Saarakin siellä :)

  Vielä jonain päivänä suuntaan nokkani kohti Portugalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, kiitos - ihanasti sanottu! <3 Lissabonissa kyllä olikin henkeäsalpaavan kaunista, joten voin vain lämpimästi suositella kaupunkiin matkustamista. Vetovoimainen paikka, todellakin.

   Poista
 2. Aah! En kestä, ihania kuvia, jotka kertovat jokainen kokonaisen tarinan. Kauhea matkakuume iskee kun katsoo näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina T., Lissabon on tarinoiden kaupunki. Oivallinen matkakohde sellaiselle, joka rakastaa tarinoita, haaveilua ja valokuvausta. <3

   Poista
 3. Oh! En ole vielä koskaan käynyt, mutta viime aikoina niin moni kaveri on siellä piipahtanut ja palannut hyvine muistoineen. Pakko siis joskus päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, minäkin olen kuullut kaupungista vain hyvää, ja nyt omat kokemukseni olivat pelkästään positiivisia. Suosittelen!

   Poista
 4. Voi, ihania kuvia taas kerran! Kiitos että mekin pääsemme pienelle matkalle kuviesi kautta. Ja hirveä matkakuume iskee taas :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos! <3 Matkakuumeilua on ilmassa, tosin ainakin minulla se on kroonista ja parantumatonta. :)

   Poista
 5. Kyllä varmasti pysymme mukana aistimassa nämä matkasi värit ja tunnelmat! <3 Kiitos kauneudesta!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Lissabonissa olisi ihanaa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iida, kiitos! :) Lissabonista on kyllä moneksi, suosittelen lämpimästi!

   Poista
 7. Anna tulla vaan, kyllä noin ihania kuvia kestetään :) (Syytän sitten sinua nousevasta matkakuumeesta ;) ) Ja oih, heikko kohtani eli lyhtypylväät on huomioitu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, hienoa. :) Kolme Lissabon-postausta sain aikaiseksi, nyt on aika taas palata takaisin kirjojen pariin. :) Lyhtypylväät ovat kyllä hurmaavia tuolla eteläisessä Euroopassa. <3

   Poista
 8. Oi, Lissabon! Aivan ihana paikka, jonne on pakko päästä aina uudestaan. Kaupunki, ihmiset, kahviloiden terassit, ihanat leivokset... Itsekin rakastuin heti ensimmäisellä käyntikerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syringa, samat sanat! <3 Tiedän jo nyt varmaksi, että tuohon kaupunkiin tulen laillasi palaamaan yhä uudestaan ja uudestaan... :)

   Poista
 9. Oh miten kaunista ja ihania kuvia! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit