Projekti 12

Jaana Täällä toisen tähden alla -blogista heitti ilmoille mielenkiintoisen haasteen: "Kävin läpi hyllyni kotimaisen kaunokirjallisuuden osalta ja valitsin 24 kirjaa. Ja nyt haastan itseni, näin julkisesti, lukemaan näistä seuraavan 12 kuukauden aikana ainakin 12 kirjaa. Olen joka kuukaudelle valinnut kaksi kirjaa, joista ainakin toinen on luettava." Jaana heitti haasteen samalla lukijoilleenkin, ja koska olen melkein pulassa notkuvien kirjahyllyjeni kanssa (ja koska Mount Everest -haasteen suorittaminenkin on sujunut säälittävän hitaasti), nappasin haastepallon vastaan ja päätin itsekin ryhtyä tällä lailla projektiluontoisesti vähän kerrallaan lukemaan oman hyllyni kirjoja. Itse tosin aion lukea sekä kotimaista että käännöskirjallisuutta, ja itse asiassa valitsin listaani käännöskirjoja muutaman kotimaisia enemmän, sillä olen huomannut aina helpommin tarttuvani juuri kotimaiseen kirjallisuuteen.


Oma tulevan vuoden kirjalistani näyttää tältä:

Syyskuu:

Michael Cunningham: Illan tullen
Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin

Lokakuu:

E.M. Forster: Talo jalavan varjossa
Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta

Marraskuu:

Nicole Krauss: Rakkauden historia
Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon

Joulukuu:

Iris Murdoch: Meri, meri
Kerstin Ekman: Herran armo

Tammikuu:

Kari Hotakainen: Ihmisen osa
Julie Orringer: Näkymätön silta

Helmikuu:

Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

Maaliskuu:

Arne Nevanlinna: Marie
Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi

Huhtikuu:

Sofi Oksanen: Puhdistus
Eeva Joenpelto: Uskomattomia uhrauksia

Toukokuu:

Helmi Kekkonen: Valinta
H.E. Bates: Oi ihana toukokuu

Kesäkuu:

Yann Martel: Piin elämä
Rebecca Wells: Jumalaiset jajasiskot

Heinäkuu:

Evelyn Waugh: Mennyt maailma
Amy Tan: Sata salattua aistia

Elokuu:

Daphne Kalotay: Bolsoin perhonen
Jacqueline Kelly: Luonnonlapsi Calpurnia Tate

Pyrin siis lukemaan molemmat kuukauden kirjat, mutta ainakin toinen kirjoista on aina saatava luettua, muuten mörökölli minut vieköön! :) Tsemppiä siis minulle! :)


Kommentit

 1. Hieno lista, olen lukenut vain Puhdistuksen ja Menneen maailman, molemmat lukemisen arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, eikös vaan. :) Kumpikin kirja on ollut iäisyyden lukulistallani, olisi jo korkea aika tarttua kumpaankin!

   Poista
 2. Kiva Sara, että lähdit mukaan. On ainakin yksi kirittäjä :)

  12 kirjaa olen lukenut listaltasi, mutta löytyy sieltä monta sellaistakin, jotka haluaisin lukea muun muassa Ekmania ja Waughia.

  Ja hush niille mörökölleille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, kiritetään toisiamme! :) Mainio haaste, kiitos inspiraatiosta!

   :D

   Poista
 3. Etkö sinäkään ole lukenut Puhdistusta? Minusta lähes aina tuntuu, että olen ainoa ihminen, joka ei sitä ole lukenut. Ensi kuussa se pitäisi vihdoin lukea, ja eihän minun ole pitänytkään lukea kyseinen kirja kuin sen ilmestymisestä lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, et ole ainoa, koska minä olen se toinen joka ei ole lukenut Puhdistusta. Ja kun sinä luet sen ensi kuussa, sen jälkeen minä olen se ainoa joka sitä ei ole lukenut. :D Minäkin sain kirjan joululahjaksi sen ilmestymisvuonna, ja ajattelin aluksi sässtellä sitä johonkin erityisen sopivaan hetkeen. Tämä säästely on nyt mennyt ihan överiksi. :D

   Poista
 4. Tämä on kyllä mukava haaste, johon ajattelen itsekin tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, jee. Sitten meitä on jo ainakin kolme! :) Tsemppiä siis sinullekin luku-urakkaan!

   Poista
 5. Sinulla on kyllä tosi hyvä lista! Siellä on monta, joihin olen itsekin aikonut tarttua, ja seuraaville annan painokkaat suosittelut: Kaikki mitä rakastin, Näkymätön silta (oi!), Jumalaiset jajasiskot ja Oi ihana toukokuu. Kaikki ovat vieläpä virkistävän erilaisia :-)

  Puhdistusta yritin jossakin kohdassa lukea, mutta se ei ollut minun kirjani. Jätän suosiolla muille.

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, hyvin suositeltu, nimittäin kiitos sinun aiempien painokkaiden suositustesi nostin Näkymättömän sillan nyt juuri tälle listalle. :) Oi ihana toukokuu on muuten tv-sarjana tuttu ja rakas, mutta kirjaa en ole vieläkään lukenut.

   Katsotaan miten minun Puhdistuksen kanssa käy... :)

   Poista
  2. Painokkaista suosituksista puheen ollen: Atwoodin 'Ryövärimorsian' tuli hankittua viikonloppuna :-) Sehän on nyt sitten yöpöydällä odottamassa vuoroaan. Nyt on vaan niin monta kirjaa kesken (kuinkas tässä taas näin kävikin..) että pakko saada ensin edes yksi tai kaksi loppuun ennen kuin aloittelen enempiä.

   Heli

   Poista
 6. Mukavan tuntuinen haaste, itse olen yrittänyt tänä vuonna tsempata kovasti omien lukemattomien kirjojeni suhteen. Tällä hetkellä kun haalin kirjoja enemmän kuin ehdin lukea.. :) Listaltasi olen lukenut Illan tullen, Etten palaisi tuhkaksi, Puhdistus, Bolsoin perhonen ja Luonnonlapsi Calpurnia Tate. Bolsoin perhonen oli yksi kirjavuoteni 2011 kohokohtia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, minulla on sama vika, ostan uusia kirjoja näköjään vähintäänkin tuplasti siihen nähden, miten paljon niitä lopulta ehdin lukea... :) Muistelenkin muuten Bolsoin perhosen olleen monelle ilmestymisvuonnaan iso juttu. Odotan kyllä kirjalta paljon. :)

   Poista
 7. Ihastuttavia kuvia, Saranen ♥

  Ja Näkymätön silta...Tulet siihen rakastumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika-murunen! <3

   Ja niin minäkin vähän luulen... :)

   <3 sinne!

   Poista
 8. Ihanaa, että Oi ihana toukokuu löytyy toukokuulta, peukut sille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, tarkoitus on ollut lukea se jo ainakin kahtena edellisenä keväänä, mutta aina vain se on jäänyt, kirjaparka. :) Ensi vuonna uusi yritys!

   Poista
 9. Aion myös lähteä mukaan, katsotaan jos jo tänään saisin listan tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, hienoa! Tulen sitten kurkkimaan listaasi kun sen julkaiset! :) Tsemppiä sinullekin!

   Poista
 10. Listan alkupuoli näyttää niin hyvältä, ettei mitään rajaa! Cunningham, Hustvedt, Carpelan, Krauss, Haahtela (sinulla onnekkaalla on siis vielä tuo lukematta?!) ja Murdoch! Kekkonen oli minusta hyvä myös, Heivoll jees, Oksanen nou. :) Ja ainakin Batesin ja Forsterin haluaisin/aion itsekin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ihana Pekka! :) No eikös vaan näytäkin? Joo, minulla on Haahtelalta vieläkin tuo Vastavalo ja Perhoskerääjä lukematta (sekä tämä pakahduttavan ihana uutukainen, josta olen maistellut ensimmäisiä sivuja, ja se on niin ihmeellisen hieno teos etten tiedä miten päin olisin <3 ), olen säästellyt niitä. :) Murdochista olen kaavaillut tämänvuotista joulukirjaani, mutta katsotaan nyt. Sekin on odotellut hyllyssäni kärsivällisesti vuoroaan aina siitä lähtien kun sen eräältä ihanalta ystävältä taannoin sain. ;)

   Poista
 11. Onnea matkaan! =D Muutamia mielenkiintoisia kirjatapauksia näyttää olevan mukana. Minulla ei ole tätä vastaavaa ongelmaa; ei minulla taida olla edes 24 kirjaa.... =D Ja vaikka olisikin, ne on luettu. =D

  VastaaPoista
 12. Mun Mt. Everest -haasteessa tuo 12 kirjaa vie Kolille asti = )

  Mä luulen, että pääsen loppuvuodesta seuraavalle vuorelle, eli Haltille, jolle voisin hyvin listata ne kirjat, jotka sinne veisivät mut =)

  Sun listalla on ainakin kolme ihanaa: Etten palaisi tuhkaksi, Jajasiskot ja Bolshoin perhonen. ♥

  VastaaPoista
 13. Ai mitä ihania kirjoja sinulla on hyllyssäsi! Illan tulle, Rakkauden historia, Teemestarin kirja<3

  VastaaPoista
 14. Aivan ihania kirjoja listallasi. Voisi sanoa, että jos noudatat tätä suunnitelmaa, luet vuoden aikana vähintään kerran kuussa huippukirjan. :) Aivan erityisen ihania ovat (minun mielestäni, tietysti) Illan tullen, Talo jalavan varjossa, Teemestarin kirja, Etten palaisi tuhkaksi ja Mennyt maailma.

  VastaaPoista
 15. Voi, sulla on paljon mahtavia kirjoja tulossa! Näkymätön silta, Illan tullen, Etten palaisi tuhkaksi, Teemestarin kirja, Lehtiä syksyn arkistosta. Oih! ♥

  VastaaPoista
 16. Kah, pitäisikö itsekin vähän kirittää. Minulla oli Mount Blanc siinä kirjavuorihaasteessa tavoitteena, olen hieman hitaasti lähtenyt.

  Mutta niin paljon ihanaa sinulla tuolla! Tosiaan Cunningham, Hustvedt, Itäranta, Martel ja Wells. Ja Kekkonen. Sinulle tulee hyvä lukuvuosi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit