Tampereen Tapahtumien yö 7.8.2014

Palasin Lontoosta pari päivää sitten, työarki on taas alkanut ja nyt palailen pikkuhiljaa myös blogimaailmaan. Lähipäivinä luvassa on ainakin matkajuttuja Englannista, ja toivottavasti ehdin myös kirjoittaa ainakin parista kirjasta. Mutta sitä ennen palaan vielä hetkeksi elokuun alun kuvatunnelmiin.

Helsingissä vietettiin pari päivää sitten Taiteiden yötä, mutta Tampereella vastaava kulttuuritapahtuma, Tapahtumien yö, oli jo elokuun alkupuolella. Osallistuin ihanan ystäväni Elinan kanssa Tampereen pääkirjasto Metson ja Suomalaisen Kirjakaupan iltatapahtumiin. Elina on kirjoittanut blogissaan hienon raportin illasta, joka kannattaa käydä lukemassa. Itse keskityin taas kerran enemmän valokuvaamaan ja fiilistelemään, ohessa siis lähinnä kuvatunnelmia kyseiseltä illalta. :)


Illan ehdoton kohokohta oli päästä näkemään ja kuulemaan runoilija Kirsi Kunnasta. ♥ 89-vuotias Kunnas oli karismaattinen ja ihastuttava, ja niin pirteä ja hyväntuulinen, että hänen kohtaamisestaan tuli hyvä ja onnellinen olo. Kunnas luki Metsossa otteita klassikkolastenrunoteoksestaan Tiitiäisen satupuu (WSOY, 1956), ja teki sen ihanasti eläytyen. Ainakin minä liikutuin, ja uskon aika monelle muullekin kuulijalle käyneen samoin.Sain Kunnakselta pienen tervehdyksen ja omistuskirjoituksen tarkoin valittuun kirjanmerkkiini. Siitä tuli kokoelmieni aarre. ♥ Lokakuussa WSOY:ltä ilmestyy muuten Leena Kirstinän kirjoittama Kunnas-elämäkerta Sateessa ja tuulessa, jota odotan kuin kuuta nousevaa.


Metsosta suuntasimme Suomalaiseen Kirjakauppaan. Siellä löysimme signeerauspöydän äärestä pari hyväntuulista kirjailijaa, Tommi Kinnusen ja Leena Lehtolaisen. :)


Elettiin superhelteiden viimeisiä päiviä, ja tunnelma kaupungissa kyseisenä torstai-iltana oli suorastaan trooppinen. Onneksi kaverilta saa apua! :)Kuuntelimme haastateltavana ollutta Paula Havastetta, jolta on juuri ilmestynyt hänen kahdeksas historiallinen romaaninsa, Tuulen vihat (Gummerus). Kirja aloittaa uuden sarjan, ja se kertoo oman versionsa 1100-luvulla tapahtuneesta Lallin surmasta. Romaanista on ehtinyt kirjoittaa jo ainakin Kirjavan kammarin Karoliina. Kirja kiinnostaa minuakin kovasti, ja uskon lukevani sen melko tuoreeltaan kuluvan syksyn aikana.Havasteen jälkeen haastateltavaksi saapui aina yhtä mainio Tuomas Kyrö. Miehen neljäs Mielensäpahoittaja-teos, Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja (WSOY) on myös tämän syksyn uutuuksia. Kirja kiinnostaa ilman muuta, ja Mielensäpahoittaja tuntuu muutenkin olevan kovasti tapetilla tänä syksynä, kun elokuva Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa 5. syyskuuta, ja Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistossakin jatkaa näytelmä Mielensäpahoittaja ja poika.


Sellaista tällä kertaa. Kiitän ihanaa Elinaa seurasta Tapahtumien yössä, ja alan käydä läpi Englannin-kuviani. Lähipäivinä siis luvassa brittiläistä tunnelmaa, ja kenties vähän kirjojakin. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! 

Kommentit

 1. Enpä tiennytkään tuosta tulossa olevasta Kunnas-kirjasta. Se kiinnostaa kovasti! Kovasti kiinnostaa myös nähdä kuvia brittitunnelmista, niitä jään siis odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, onneksi Kunnas-kirja tulee jo parin kuukauden päästä, ei siis tarvitse enää kauaa odotella. Brittitunnelmia sen sijaan luvassa toivottavasti jo tänä iltana. :)

   Poista
 2. Voi, miten hyvät kuvat taas, Sara! Illan tunnelma tuli lähelle! <3 Kirsi Kunnas oli niin tavattoman innostunut ja hauska. Ja vieläkin naurattaa hyväntuulisten kirjailijoiden, Kinnusen ja Lehtolaisen kohtaaminen. Oli aivan mahdottomasti tapahtumaa yhdelle yölle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos ihana! <3 Onpa mukavaa palata näiden kuvien myötä elokuun helteiseen (!) tunnelmaan, oli niin hauska ilta. :)

   (Hoitelen täällä myös kommenttirästejä vähän pidemmältä ajalta, huh! :D )

   Poista
 3. Minäkin odotan Kunnas-kirjaa innokkaasti :)
  Hän ei todellakaan näytä tai vaikuta ikäiseltään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, jokohan olet lukenut Kunnas-kirjan? Minulla se on tulossa lukuun ihan näinä päivinä. Odotan jo malttamattomana sen pariin pääsyä.

   Ja olen ihan samaa mieltä, Kunnas vaikuttaa paljon ikäistään nuoremmalta. Ihana nainen! <3

   Poista
 4. Voi että, voin vain kuvitella kuinka arvoon arvaamattomaan kirjanmerkkisi kohosi :) Oli varmasti hienoa päästä tapaamaan Kunnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kyllä - se kirjanmerkki on nyt korvaamaton aarre. <3 Ja Kunnaksen tapaamista en (toivottavasti) unohda koskaan. <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit