Meren alla on helpompi hengittää

Välimeri Barcelonan rannikolla 2011

Tämä viikko on mennyt melkoisen väsyneissä merkeissä. En ole jaksanut kunnolla edes lukea blogeja saati kirjoittaa itse, olen vain katsellut dvd:ltä elokuvia ja hyviä sarjoja (muun muassa BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjan, noin sadannen kerran :) ja lukenut vähän kirjoja. Sekä kuunnellut paljon musiikkia! Tällä viikolla ajattelin musahaasteen sijasta kirjoittaakin lauantaiaamun ratoksi muutaman sanasen eräästä minua viime aikoina koskettaneesta biisistä, sekä hyvästä uudesta bändistä.

Nimittäin yksi viime aikojen tärkeimmistä uusista "tuttavuuksistani" musiikkirintamalla on bändi, jonka cd:n voitin ihanaisen Linnean Kujerruksia -blogin taannoisessa arvonnassa: kyseessä on siis Tuomas Peurakoski Ensemble ja yhtyeen nimeä kantava esikoispitkäsoitto. Olen kuunnellut cd:tä todella paljon nyt viimeisen viikon aikana, ja ollut aivan ihastunut tämän minulle ennestään tuntemattoman bändin taidolla ja hyvällä maulla tekemään musiikkiin. Onkin jotenkin aina yhtä sykähdyttävää löytää uutta musiikkia, josta todella pitää. :)

Biisejä pääsee kuuntelemaan yhtyeen kotisivuilta. Itseäni erityisesti kappale Beguine on puhutellut heti ensikuulemasta lähtien. Biisissä on kauniit sanat, laulaja Tuomaksen ääni muistuttaa mielestäni miehisessä pehmeydessään kovasti Samuli Edelmannia, ja erityisesti biisin loppupuolen upea kitarasoolo on kuulijalle melkoista herkkua. Oih.

Bändillä on omat sivunsa myös Facebookissa (joita pääsee tarkastelemaan myös ilman omaa fb-tiliä), ja sieltä onkin ollut mielenkiintoista lueskella bändin jäsenten ajatuksia ja tunnelmia muun muassa biisien syntyyn liittyen. Suosikkibiisistäni Beguinesta Tuomas kirjoittaa juuri niin kauniisti, kuin mitä biisi itsessäänkin on: Beguine oli mielestäni aina enemmän maalaus kuin tarina. Kuva jostain kaukaisesta ajasta. Tai oikeastaan paikasta jossa aika ei merkinnyt enää mitään. Paikasta jossa on enää vesi ja taivas. Luonnollisesti sen takia sen tekstin kirjoittaminen oli ehkä vaikeinta, mitä olen koskaan tehnyt. Ei hauskoja tai nyrjähtäneitä hahmoja eikä nokkeluutta.

Ihanan Beguinen myötä toivotan teille mukavaa lauantaipäivää! <3
Yritän itse tässä viikonlopun aikana reipastua,
saada kirjoitettua pari kirjapäivitystä ja tehtyä
pienimuotoisen kommentointikierroksen muissa kirjablogeissa. :)

Kuva täältä.

Kommentit

 1. Haa, onpa hauska nähdä tuttu bändi täällä kirjablogeissa esittelyssä. :)

  VastaaPoista
 2. Hei sara, onko sinulla siis tuo Ylepys ja ennakkoluulo-sarja dvd:nä? Satutko tietämään mistä niitä saisi? Minä niin haluaisin nähdä tuon minisarjan!:)

  VastaaPoista
 3. Hanna, sinä olet kai nähnyt TPE:n ihan livenäkin? Juuri mietin että tämä on varmasti livenä näkemisen arvoinen bändi! :)

  Sanna, minulla ei ole omaa kappaletta vaan olen aina lainannut tämän kirjastosta tai katsonut tv:stä, mutta ainakin cdon.comissa sarja on myynnissä, ja melko edullisestikin. :) Mietin juuri itsekin oman kappaleen ostamista, kirjaston kappale kun alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt... :)

  Linnea, <3 sinnekin!! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit