Joulu on taas

Kaunista jouluaattoaamua! Oman jouluni olen viettänyt jo vähän etukäteen, sillä myöhään aattoiltana on aika vaihtaa kotiverkkarit sairaalan sinisiin ja siirtyä viemään joulumieltä niille, jotka eivät pääse jouluksi kotiin. Olen kuitenkin ollut vapailla joulua edeltävän viikon, ja siihen viikkoon on mahtunut monenlaista ihanaa: huikea Saiturin joulu Tampereen Teatterissa, ystävän valmistujaisjuhlat ja joulunviettoa rakkaan kummitytön perheessä Turun seudulla, sekä sunnuntainen Vesa-Matti Loirin joulukonsertti Tampere-talossa, jonka värisyttävistä tunnelmista en ole vieläkään täysin palautunut. 

Lukenutkin olen, joulukirjoikseni ovat tänä vuonna valikoituneet Haruki Murakamin muhkea mutta ah niin koukuttava 1Q84 -trilogia, jo pidempään kesken ollut Alice Munron novellikokoelma Liian paljon onnea, sekä Ville Kivimäen Tieto-Finlandia -palkittu Murtuneet mielet. Näistä kaikista siis juttua myöhemmin. Näiden lisäksi pinossa minua houkuttelevat pariinsa parikin hienoa, uutta runoteosta, yksi kotimainen, luminen ja syvästi koskettava pienoisromaani, sekä kasa Eino Leinoa (ilta Veskun parissa sai taas vanhan Leino -rakkauteni uuteen roihuun!).

Mutta nyt: riisipuuroa ja glögiä, kenties muutama konvehti, joulurauhaa, Lumiukkoa ja Samu-Sirkan joulutervehdystä, sekä muutama sata sivua hyvää kirjaa. Blogiin palailen vielä joulunpyhien aikana, mutta siihen saakka...



Kommentit

  1. Luemme siis osin samoja kirjoja: Munroa - ja oletan kovasti, että joulupukki hoksaa tuoda minulle Murakamin kolmosen. :)

    Vielä kerran: hyvää joulua, ystäväni niin töissä kuin kotonakin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! <3 Ja matka Murakamin ja Munron parissa jatkuu täällä nyt, kun vapaat taas alkoivat - ihanaa!

      Poista
  2. Voi mikä arvokas tehtävä, viedä joulumieltä omasta joulusta sairaalaan. Voimia ja iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta! <3 Joulumieli oli työmaalla korkealla siitäkin huolimatta, että osasto oli tupaten täynnä ja kiirettä piti. Nyt on aika nauttia vapaista. :)

      Poista
  3. Hei Sara, nuo runoteokset kiinnostavat. Harmittaa, kun en ole itse saanut aikaiseksi pysähtyä lukemaan runoja; niitä voisi esiintyä enemmänkin blogeissa. Hyvältä kuulostaa joulusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjanainen, olen ihan samaa mieltä, että olisi mukavaa jos runoista blogattaisiin enemmän. Yritän itsekin panostaa siihen, ja ensi vuonna blogissa onkin luvassa entistä enemmän runoteoksia. :)

      Poista
  4. Onpa viime päiviisi mahtunut upeita elämyksiä. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  5. Ihanan kuuloinen joulunalusviikko! Hyvää joulunaikaa, vaikka se työn merkeissä meneekin. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos samoin sinulle! Murakami ja Murtuneet mielet löytyvät minunkin joulukassistani, ja Pelo. Luku-urakkaa riittää pyhiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arja, ihan huippuhyviä kirjoja, ei voi muuta sanoa! Pelon minäkin haluaisin ehtiä lukea ennen tammikuun loppua, mutta saa nähdä, ehdinkö...

      Poista
  7. Joulumieltä päivään sekä joulumieltä yötyöhön! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, kiitos - oli niin pätevästi toivotettu, että joulumieltä riitti kokonaiseen viiteen työyöhön. :) <3

      Poista
  8. Onpas sinulla ollut ihana joulu / joulunalusaika, siihen on kyllä mahtunut ihania tunnelmia! Vaikuttavia lukuelämyksiäkin sinulla on ollut. Nyt kun olen lukenut kaikki Carol Shieldsin suomennetut teokset, iloitsen siitä, että vasta yksi Alice Munro on luettuna. Lukulistalla ovat aloittamattomina myös Murakami - vielä kaikki lukematta, katsotaan mitä joulupukki tuo. Myös Murtuneet mielet pitäisi ehdottomasti lukea, eli onhan tässä vaikka kuinka vielä hyviä kirjoja. Sääli, että pienoinen lukujumi meinaa vaivata, mutta eiköhän sekin tästä mene ohitse.
    Joka tapauksessa tarkoitus oli vain toivottaa joulumieltä ja -rauhaa, jäin taas rönsyilemään tapani mukaan..

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli, ihan totta - viikkoon mahtui paljon kaikenlaista ihanaa. <3 Ja sitä Shieldsiä minun pitäisi ilman muuta myös lukea. Lupaan täten ottaa Shieldsin vuoden 2014 projektikseni! Minkä Munron olet muuten lukenut? Oma suosikkini on Karkulainen, josta aloitin tutustumisen Munron maailmaan. Ja iik, et ole vielä lukenut Murakamia? Sinulla on aivan uskomattoman hieno Murakami-maailma edessäsi, sinä onnekas! <3

      Toivottavasti lukujumi on helpottanut ja olet ehtinyt joulunpyhinä lukea kaikkea hyvää. Ja ihanaa että rönsyilit! <3 Ihanaa uutta vuotta sinne!

      Poista
  9. Hyvää joulua, Sara! Jään odottamaan postauksiasi upeista joulunajan lukemisistasi! Hyviä yötöitä tärkeään duuniin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, kiitos ja ihanaa uutta vuotta sinulle! <3 Postaukset yllä mainituista kirjoista taitavat mennä ensi vuoden puolelle, ja ennen noita pitää kirjoittaa muutama muu juttu, mutta tulossa on... :)

      Poista
  10. Joulu sairaalassa voi olla ihan kivaakin, tiedän kokemuksesta, kun tein ennen sairaalassa töitä. Kerran lapset odottivat iltavuoron jälkeen minua ja avattiin paketit vasta sitten...

    Hyvää Joulua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, minä pidän kovasti työjouluista. Meidän osastolla on niin mahtava porukka, että työkavereiden kanssa on aivan erityisen hyvä, lämmin ja jouluinen henki. Ja koska potilaat ovat lapsia ja toki myös heidän perheitään, on ilmassa omanlaistaan joulun taikaa. :)

      Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinne!

      Poista
  11. Hyvää joulun jatkoa ihanalle Saralle ja tsemppiä tärkeään työhösi!

    VastaaPoista
  12. Minäkin jään odottamaan postaustasi kyseisistä kirjoista, kiinnostaa kovasti. Hyvää joulua ja hyviä lukuhetkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joanna, saamasi pitää, joskin näillä näkymin vasta ensi vuoden puolella. :) Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinne! :)

      Poista
  13. Täällä Chilessä joulu oli erilainen mutta taatusti ainutlaatuinen. Päivän olin rannalla ja illalla söin simpukkakeittoa ihanassa seurassa. Joululukemisena oli Knausgårdin Taisteluni kolmas kirja, tänään juuri lopettelin sen. Oikein ihanaa uuden vuoden odotusta sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar, voi että - voin vain kuvitella, miten ihana ja erilainen joulu sinulla on ollut! <3 Itse haaveilen joulunvietosta Lontoossa, mutta joulu Chilessä vasta olisikin ihmeellinen! Ja Knasun pariin minäkin aion, kunhan tässä ensin vuosi vaihtuu. Ihanaa aikaa sinne Chileen, ja onnea kohta alkavalle uudelle vuodelle! <3

      Poista
  14. En ehtinyt joulutoivotukseni tänne, mutta toivotan oikein ihanaa, onnellista ja kirjaisaa uutta vuotta sinulle <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit