Jane Austenin jäljillä Englannissa

Kesälomani alkaa olla harmillisesti lopuillaan. Lomani on ollut niin täynnä erilaisia tapaamisia, juhlia, reissuja, konsertteja ja muuta sosiaalista elämää, etten ole ehtinyt viettää kirjablogien parissa aikaa juuri lainkaan, vaikka etukäteen niin kuvittelin. No, jospa työjuhannuksen myötä koittava arki sisältäisi puolestaan enemmän blogiaikaa, näin toivon. :)

Palaan tämän päivityksen myötä vielä hetkeksi lomatunnelmiin. Kävimme reilu viikko sitten rakkaan ystäväni kanssa vajaan viikon matkalla Englannissa. Ihanan Lontoon lisäksi matkan tarkoituksena oli käydä myös maaseudulla, Altonin pikkukaupungissa ja Chawtonin kylässä, jossa meitä luokseen houkutti Jane Austenin kotimuseo - kumpikin kun olemme Austen-faneja. :) Austen on asunut talossa suurimman osan elämästään, ja siellä ovat saaneet alkunsa naisen ihanat teokset.

Talo olikin aivan hurmaava! Pihapiirissä oli kaksi erillistä rakennusta; itse asuinrakennus, joka koostui kahdesta osasta, erillisestä keittiöstä (omalla sisäänkäynnillään) ja varsinaisista asuintiloista useine kauniine makuuhuoneineen, sekä talousrakennuksesta, joka sisälsi tallin lisäksi pikkuisen "leipomon" suurine kiviuuneineen. Asuinrakennuksen punaista tiiliverhoilua peittivät kauniit ruusuköynnökset, puutarha oli suuri ja hyvin hoidettu ja sisällä talossa oli kaikkialla kauniita luonnonkukkakimppuja vanhoissa vaaseissa. Esillä oli paitsi runsaasti alkuperäisiä huonekaluja, vaatteita ja muuta esineistöä, myös kirjailijan tekstejä (voi miten kaunis käsiala Jane Austenilla onkaan ollut!), ja jopa hänen alkuperäinen, hieman hapertunut sulkakynänsä. Talossa olisi voinut viettää vaikka koko päivän, ja kävellessämme kauniilla natisevilla lautalattioilla ja katsellessamme ikkunoista ihastuttavaan puutarhaan olikin hauskaa kuvitella millaista kirjailijan arkielämä on niissä maisemissa ollut. Vielä palatessamme kävellen Altoniin halki niittyjen, joilla oli kymmenittäin lampaita laiduntamassa, tuntui erityisen hienolta ymmärtää, että itse Jane Austen on kävellyt niitä samoja pieniä teitä, katsellut samoja maisemia. Oih!

Näiden museokuvien myötä toivotan kaikille ihanaa ja toivottavasti aurinkoista keskikesän juhlaa! Oman juhannukseni vietän tosiaan työn merkeissä, ja vuorojen väliin jäävän vapaa-aikani toivottavasti yksinomaan kirjojen ja kirjablogien parissa. :)

Kommentit

 1. Voi ei, mikä paikka!!! Austen fanina minäkin niiiiin haluaisin tuonne joskus <3

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos! Ihana postaus!

  Näistä kuvista jo pääsee menneen maailman tunnelmiin. Pääni sisällä vain kasvaa dilemma: Miksi en saa asua sekä Englannissa että suomessa;-)

  Köynnöshortensia kiipeää ikkunan reunaa kuten minulla tässä kirjastoni ikkunassa.

  Oikein kaunista juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Oih! Minäkin haluan!! Muutenkin kaipuu brittilään onnistuneen Lontoon matkan jälkeen on suuri. Haluan nähdä enemmän. Ehkä ensi kerralla toinen kaupunki ja siitä poukkoilua myös maaseudulle? : )

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit , ollaan oltu Englannissa varmaan ihan samaan aikaan :) Oma raporttini aiheesta tulossa myöhemmin. Kivaa juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, kiitos kun jaoit nämä... oli varmasti mahtavaa käydä tuolla. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Ooh..ihana tuo sänky! Siellä saisi varmasti hyvät unet! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Kuvasi ovat aivan loistavia. Ja miten upea matkakohde. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 8. <3 Voi että! Olen mukamas juhannuslomalla enkä sen vuoksi nyt käy blogeissa pariin päivään, mutta tänne oli pakko tulla ihastlemaan. Odotas vain, niin palaan toisaalla kysymysten kera.

  Ihanaa juhannusta!

  Lumiomenan Katja anonyyminä.

  VastaaPoista
 9. Ah ja voi, tahtoo tuonne! Kiitos näistä kuvista ja matkamuisteloista, Sara! <3

  VastaaPoista
 10. Voi että mitä kuvia! Varmasti aivan ihana paikka. Ja nuo lampaat!

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 11. Minäkin kiittelen kaima ihanan tunnelman välittämisestä! Voi kun joskus pääsis...
  Hyvää Juhannusta Sara!

  VastaaPoista
 12. Oi että, olen ihan haltioissani! Tuonne pitäisi kyllä päästä. Sinä onnellinen sait tutustua Austenin kirjojen maailmaan ihan paikan päällä. Kiitos kun upein kuvin ja sanoin jaoit kokemuksesi! <3

  VastaaPoista
 13. Oi joi, ihana paikka! Jos joskus elämäni aikana eksyn Englantiin, haluan tuonne!

  VastaaPoista
 14. En voi kuin kuvitella millainen elämys visiitti Austenin kotiin on ollut. Kuvien perusteella paikka vaikuttaa mielettömän kauniilta ja kiehtovalta. Kunpa itsekin pääsisi!

  VastaaPoista
 15. Mahtavia kuvia! Sinulla on varmasti ollut hieno kirjallinen pyhiinvaellus :)

  VastaaPoista
 16. Yhteinen kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! <3 Palaan vastailemaan tänne myöhemmin ajan kanssa! :)

  VastaaPoista
 17. En ole minäkään ehtinyt paljon kirjablogeja kesällä lukea, joten huomasin tämän vasta nyt. Ihania kuvia. Mielikuvitus alkoi lentää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit