Mitä lukea syksyllä 2012?


Ai kamala. Iso osa tämän kevään, ja jopa viime syksynkin kiinnostavista uutuusjulkaisuista on vielä lukematta, mutta kustantajien hyvissä ajoin ilmestyneet uutuuskuvastot syksylle 2012 houkuttelevat jo listaamaan, mitä kaikkea ihanaa sitä syksyllä voisikaan lukea. Ja voi, millainen kirjasyksy onkaan tulossa! Sain kuvastojen selaamiseen ja lukuvinkkien listaamiseen kulumaan useita tunteja, ja lopulta homma oli mennä aivan kirjarietasteluksi. :) Ohessa minun tbr-listani tulevalle syksylle, ja uskokaa tai älkää, olen raakannut listaa jo kovalla kädellä. Selvää on, etten mitenkään ehdi lukea kaikkia näitä tänä vuonna (hyvä jos tällä vuosikymmenellä!), mutta toivossa on hyvä elää, ja listaaminen on ihanaa. :) Ja mikä parasta, eipähän edelleenkään ole vaaraa siitä, että hyvät kirjat loppuisivat kesken...


Atena: 
- Graham Moore: Kuolema Sherlock-seurassa (Kutkuttava mysteeriromaani, joka liikkuu viktoriaanisen Lontoon ja nykypäivän välillä. Kuulostaa hyvältä!)
- Alex Capus: Léon ja Louise (Monia kirjabloggaajiakin jo ihastuttanut rakkaustarina kahden sodan myllerryksessä elävässä Euroopassa. Kuulostaa ihan minun kirjaltani!)
- Mia Vänskä: Musta kuu (Pidin Vänskän esikoisesta, Saattajasta, ja Vänskän uutuusromaani kiinnostaa kovasti.)
- Paul Torday: Tyttö tummasta taulusta (Kiehtovalta ja hieman erikoiselta kuulostava brittiromaani.)
- Raisa Porrasmaa: Japani pintaa syvemmältä (Japanilaista elämää ja kulttuuria avaava tietokirja, joka näin Japani-fanina on vain pakko lukea.)

Bazar: 
- Cristina López Barrio: Mahdottomien rakkauksien talo (Espanjalaisromantiikkaa ja mystiikkaa 1800-luvulla, kuulostaa erinomaiselta lukuromaanilta.) 
- Tatiana de Rosnay: Mokka (Pariisiin sijoittuvaa psykologista jännitystä. de Rosnay kiinnostaa, lukulistalle siis.) 
- Kim Edwards: Unien järvi (Edwardsin Muisto tyttärestänikin on vielä lukematta, mutta tämä uutuuskin kiehtoisi.)
- Philippa Gregory: Punainen kuningatar (Pidin kovasti viime syksynä julkaistusta Valkoisesta kuningattaresta. Ihanaa päästä jatkamaan sarjan parissa!)


Gummerus: 
- Paula Havaste: Yhden toivon tie (Jatko-osa romaanille Kaksi rakkautta, joka on odotellut hyllyssäni jo pienen iäisyyden. Sisaruusrakkautta ja suomalaisen naisen sinnikkyyttä sota-ajan Suomessa, oih! <3) 
- Vera Vala: Romaani (Paljon jo blogihuomiotakin saanut Italiaan sijoittuva esikoisdekkari kiinnostaa, totta kai!) 
- Jouko Heikura: Joki kaupungin alla (Itsenäinen jatko-osa romaanille Mustien vuorten varjossa. Suomalainen kirjeenvaihtaja '90-luvun Lontoossa. Lontoo = aina hyvä.) 
- Petri Karra: Pakenevat unet (Rankalta kuulostava kertomus lapsuudesta nykyajan pahoinvointiyhteiskunnassa. Kuulostaa kiinnostavalta!) 
- Alice Hoffman: Punainen puutarha (Hoffmanin romaani Päivän korento kolahti aikanaan niin kovaa että luin sen peräkkäin pariinkin kertaan. Uusi suomennos kiinnostaa kovasti.) 
- Chris Cleave: Poikani ääni (Koska Chris Cleave on ihana ja koska rakastin Little Been tarinaa. :) 
- Camilla Läckberg: Majakanvartija (Läckbergin edellinen suomennos, Merenneito, oli mainio ja se jäi niin kutkuttavaan kohtaan etten millään malttaisi odottaa Majakanvartijan ilmestymistä!) 
- John Verdon: Sokkoleikki (Pidin kovasti Verdonin Numeropeli -esikoisdekkarista, ja haluan ehdottomasti jatkaa tutustumista kiinnostavaan Dave Gurneyyn.) 
- Douglas Preston & Lincoln Child: Veljensä vartija (Kehuttu Pendergast-sarja on kiinnostanut jo pitkään. Taidan kuitenkin alkaa lukea sarjaa kronologisessa järjestyksessä, joten tämän vuoro tullee myöhemmin.) 
- Charlaine Harris: Veren sitomat ja Suden veri (Sookie-sarja jatkuu kahden uuden käännöksen verran. Nämä on tietenkin pakko lukea ja hankkia omaan hyllyyn. :) 
- Irja Wendisch: Pitkä taistelu (Suomalaisten sotilaiden lasten selviytymistarinoita.) 
- Marie Clayton & Tim Hill: The Beatles kuvina (Beatles-fanin must have-kirja!) 


Like: 
- Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat (En ole uskaltanut vielä lukea edes Puhdistusta, mutta kaipa tämä kirjasyksyn kovin tapaus on pakko lukea, ennemmin tai myöhemmin. Kääk!) 

Otava: 
- Riikka Pulkkinen: Vieras (En osaa täysin vieläkään sanoa, mitä mieltä olen Pulkkisen kirjoista. Totta oli hämmentävä lukukokemus, josta en täysin pitänyt, ja johon kuitenkin vähän rakastuinkin. Hämmentyneen bloggaajan lienee pakko jatkaa Pulkkisen maailmassa. :)
- Carlos Ruiz Zafón: Taivasten vanki (Tuulen varjo on vielä lukematta, hups! Siitä tulkoon kesäprojektini, jotta pääsisin tämän (myös) ihanalta kuulostavan uutuuden pariin!)
- Heidi Köngäs: Dora, Dora (Kiihkeästi odottamani kirja, jota pitkän linjan Köngäs-fani ei tietenkään voi jättää lukematta! <3 ) 
- Sirpa Kähkönen: Hietakehto (Kähköseltä olen lukenut Mustat morsiamet ja Lakanasiivet, ja olen ehdottoman vaikuttunut. Tekisi mieli lukea koko sarja nyt kesän aikana, ehtisiköhän sitä?)
- Hélène Grémillon: Uskottuni (Muutaman blogiarvion perusteella kuulostaa aivan minun kirjaltani. Rakkautta ja salaisuuksia maailmansodan aikaisessa Pariisissa. Oi kyllä!)
- Olli Jalonen: Karatolla (Uutta Jalosta, oih! <3 ) 
- Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi (Nuorena kuollut runoilija jättää jälkeensä mysteerin, joka muovaa kahden suvun kohtaloita läpi koko 1900-luvun. Kuulostaa hyvältä, lisäksi kyseessä on arvostettu brittikirjailija. Lukulistalle menee!)
- Javier Marías: Rakastumisia (Rakkautta ja kuolemaa espanjalaiseen tyyliin.)
- Anne Enright: Unohdettu valssi (Valvojaiset onkin juuri sopivasti työn alla. Pidän!)
- Joyce Carol Oates: Sisareni, rakkaani (Oatesia(kaan) en ole vielä lukenut, ehkäpä aloitan tästä kiinnostavan kuuloisesta uutukaisesta.)
- J.K. Rowling: The Casual Vacancy (Harry Potterin luojan uuden aikuistenromaanin suomennos kiinnostaa ehdottomasti!) 


Schildts & Söderströms: 
- Kate Atkinson: Kaikkein vähäpätöisin asia (Edinburghin festivaaleille sijoittuva rikosromaani. Pakko lukea!)
- Stephen Fry: Koppava kloppi (Ihanan Fryn muistelmat <3)

Siltala: 
- Herman Koch: Illallinen (Monia kirjabloggaajiakin jo vakuuttanut hieno hollantilainen perhedraama.)
- Marjo Heiskanen: Kollaan kenttäpapin tarina (Jatkosota on aihe, joka ei koskaan lakkaa kiinnostamasta minua.)

Tammi: 
- Anna Kortelainen: Ei kenenkään maassa (Tietokirjailija Kortelaisen kiehtovalta kuulostava esikoisromaani.)
- Markku Pääskynen: Roona saa vastauksen (En ole vielä(kään) lukenut yhtään Pääskysen romaania, mutta miehen teokset kiinnostavat hurjasti.)
- Sami Hilvo: Rouva S. (Hilvon esikoinen, Viinakortti, vakuutti. Minulle lisää Hilvoa, kiitos!)
- Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa (Kirjavan kammarin Karoliinan esikoisromaani, iik! <3)
- Charles Dickens: Kolea talo (Komean näköinen uusintapainos vanhasta klassikosta. Dickens on alkanut kiinnostaa ja kiehtoa vähitellen enemmän ja enemmän...)

Teos: 
- Ulla-Lena Lundberg: Jää (Sotien jälkeiseen aikaan sijoittuva saaristolaisromaani.)
- A.S. Byatt: Pieni musta kirja (Koska itselläni vielä kesken oleva Lasten kirja on mestariteos.)
- Hilary Mantel: Syytettyjen sali (Huippusuositun Susipalatsin jatko-osa. Brittiläistä Royal fictionia, oih! <3)

WSOY: 
- Majgull Axelsson: Kuparienkeli (Tämä kirja kuulostaa juuri sellaiselta, kuin millaisena kustantaja sitä mainostaa: täydelliseltä syysiltojen romaanilta.) 
- Linn Ullmann: Aarteemme kallis (En ole lukenut vielä yhtään tämän kiitetyn norjalaiskirjailijan teosta, mutta jostain syystä uskon ihastuvani niihin kovasti. Ehkäpä aloitan tällä uudella suomennoksella.) 
- Katja Kaukonen: Vihkivedet (Rakastan Odelmaa! Kaukosen uutukainen on yksi kirjasyksyn kiihkeimmin odottamiani kirjoja.) 
- Pekka Hiltunen: Sysipimeä (Pidin kovasti Hiltusen esikoisesta ja haluan lukea jatko-osan.) 
- Rosa Liksom: Hytti nro 6 äänikirja (Ihastuin Hytti nro 6:en luettuani sen alkuvuodesta, ja palaisin mielelläni junamatkalle halki Venäjän miellyttävä-äänisen Pertti Sveholmin lukeman äänikirjan muodossa.)


Henkilökohtaisesti odotan siis innokkaimmin kotimaisista Kaukosen, Köngäksen, Jalosen ja Timosen teoksia, sekä käännöskirjoista Capusin, Cleaven, Läckbergin, Atkinsonin, Byattin ja Mantellin teoksia, joten luultavasti ainakin niitä luvassa blogissani syksymmällä.

Kommentit

 1. 12 samaa kirjaa + Léon ja Louise, joka puuttui listauksestani, koska se odottaa lukemistaan hyllyssäni. Tässä melkein jo kieli pitkällä odottaa syksyä, vaikka kesästäkin olisi hyvä nauttia ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, kovasti tässä jo kirjasyksyä odotellaan, muuten syksyn tulolla ei tarvitsisi olla niin kiirettä (vaikka syksyä ehkä kaikista vuodenajoista eniten rakastankin).

   Poista
 2. Tosi paljon mielenkiintoisia kirjoja!

  Mulla on tällä hetkellä jonkinasteinen uutuuskirjakrapula. Tuntuu että luen paljon uutuuksia, enkä silti ehdi lukea kuin osan kaikista kiinnostavista. Samaan aikaan haikailen vähän vanhempienkin kirjojen pariin ja olen koittanut vältellä kustantamojen kuvastoja, etten ihan vielä alkaisi haaveilla uusista uutuuksista :) Vaikka onhan se ihanaa, ettei kiinnostavat kirjat lopu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä on tosiaan tulossa vaikka mitä ihanaa!

   Tuo sinun uutuuskirjakrapulasi kuulostaa tosi tutulta, minullekin tulee tuollainen aina aika ajoin. Välillä onkin ihanaa keskittyä ihan vain vanhempiin kirjoihin. Onneksi hyvä ja mielenkiintoinen lukeminen ei taida loppua kesken ainakaan yhden elämän aikana - ja lisää julkaistaan jatkuvasti! :)

   Poista
 3. Jippii Köngäkseltä siis tulee uusi kirja.Tosi mielenkiintoinen on listasi pakko sanoa!ja vaikka ihanaa kun on nyt tämä kesä niin hitsin kiva kun tulee kirja syksykin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sinäkin Maria olet siis Köngäs-fani? <3 Hänen uutuuskirjaansa onkin saanut odottaa monta vuotta, tämä on todellinen ilouutinen että nyt se vihdoin julkaistaan.

   Syksyllä on tosiaan tulossa melkoisia helmiä, ei voi muuta sanoa! :)

   Poista
 4. Paljon mielenkiintoisia kirjoja! Tosin minun on aivan turhaa suunnitella mitä haluaisin lukea, nappaan kirjoja kuitenkin kirjastosta vain sen mukaan, mitä hyllyssä sattuu olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Minä olen kova tyttö suunnittelemaan, ja kuitenkin suunnitelmat muuttuvat matkan varrella moneen kertaan ja luen aina lopulta juuri sitä, mikä kulloinkin sattuu huvittamaan. :)

   Poista
 5. Tuo kirjasyksy on jotenkin ÖVERI, siinä on niin paljon kaikkea kiinnostavaa! Omaa listaa en ole vielä tehnyt, mutta varmasti samoja kuin sinun listassasi on monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, niin on, tulossa on melkein liikaa kaikkea ihanaa. :) Vastailen taas kommentteihin niin viiveellä (ja olen taas muutenkin ihan pihalla kaikista blogipäivityksistä - kiitos massiivisen työputkeni), oletkohan nyt jo ehtinyt tehdä oman listasi? Pitää tulla kurkkimaan! :)

   Poista
 6. Kiitos listauksesta! :) Monia mielenkiintoisia kirjoja siis tulossa, jotka täytyy päästä lukemaan. Eniten näistä odotan Riikka Pulkkisen, J. K. Rowlingin ja Carlos Ruiz Zafónin romaaneja. Itselläni pitäisi ensin vain saada Zafónin Enkelipeli luettua, joka on joutunut odottamaan vuoroaan kirjahyllyssäni jo luvattoman pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos kommentistasi, Anna-Kaisa! :) Sain itse juuri Carlos Ruiz Zafónin uutuuden kirjastosta, ja pohdin pitäisiköhän minun aloittaa siitä miehen kirjoihin tutustuminen. Tuulen varjokin löytyisi omasta hyllystä, mutta katsotaan nyt... :)

   Poista
 7. Ihanan kattava listaus sulla. Tuossa minulle monta uutta, vaikka omassa blogissakin jonkinlainen lista. Ja vanhoista paljon kehutuista on vaikka mitä lukematta. :) Niitä varmaan luen ensin, koska ne saa kirjastosta paremmin ja pidemmällä laina-ajalla. Minusta listojen lukeminen/tekeminen on silti kivaa. Luettavan loppumista ei tarvitse pelätä. Enemmän pelkään ajan puutetta. Päivässä saisi olla enemmän tunteja tai sitten pitäisi pärjätä vähemmällä unella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Mari, sen kautta löysin blogisi ja kävin heti kurkkimassa ja kirjautumassa lukijaksesi. :)

   Minullakin on vaikka mitä vanhempia kirjoja lukematta, tämän kevään ja viime vuoden uutuuksia, useamman vuoden takaisia, ja klassikoita - kaikkia sellaisia, jotka ehdottomasti haluan ennemmin tai myöhemmin lukea. Ja toden totta, lukuaikaa saisi kyllä olla rutkasti enemmän! :)

   Poista
 8. Yhdeksän samaa kirjaa, mutta saattaa tulla kymmenenkin.

  Kirjasyksy on todellakin kiintoisa. Ainoa mikä viilentää on ajatus vielä luekmattomista kevään kirjoista. Muuten olisi niin kuin vapaa vain odottamaan innosta piukeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin sen että meidän listoiltamme löytyy samoja kirjoja. :) Sinusta tulevat aina mieleeni mm. dekkarit - juuri tänään hehkutin parhaalle ystävälleni että Läckbergin uutuus ilmestyy pian! :)

   Ja arvaa mitä, minullakin on vielä niin paljon lukemattomia tämän kevään ja viime syksynkin uutuuskirjoja, että tulevien kirjojen kanssa olisi syytä pistää jäitä hattuun (mutta kun ei pysty! :D).

   Poista
 9. Meillä on monia samoja kirjoja syyssuunnitelmissa. Mutta se ei ole mikään ihme. :)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, sen kyllä arvasinkin, senkin rakas kirjakaksoseni! :)

   <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit